В знойния разгар нашите ЦВЕТЯ са нежен дар и радват всеки взор - 29

• 34 094
  • 603
  •   1
Отговори
# 210
... някоя прекрасна сутрин ,ще откриеш цветята си сред облак пеперуди Wink

Joy
Това е едно добро утешение   Hug

# 211
... някоя прекрасна сутрин ,ще откриеш цветята си сред облак пеперуди Wink

Joy
Това е едно добро утешение   Hug

Ще бъде красиво  Grinning

# 212
  • София
aitep как прихващаш плектрантус? Във водичка ли, докато пусне коренче?

Аз днес съм намислила да разделя аглоанемата (има две издънки от корен) и да ги засадя заедно обаче в съндъче. Да се получи едно съндъче с аглоанема. За съжаление нямам с какво да композилам в съндъчето, единствено бенджамин бих могла да сложа. Вие какво мислите, могат ли да се съчетаят в композиция?

# 213
Добро утро, мили дами!   bouquet

Силви, аз писах скоро, че и при мен имаше гъсеница. Само една беше /други не съм видяла/. Беше се скрила в цвета на еухариса. То и затова цвета е малко наяден. http://images26.snimka.bg/006174224.jpg. Махнах я и изчистих всички яйца, които имаше.
А ето какво пише в книгата:
Тези вредители рядко се срещат по домашните растения - могат да се открият най-вече в слънчеви стаи, остъклени градини или оранжерии. /Моята тераса е източна, светла и остъклена/ Те нагризват листата и оставят дупки по петурата. Борбата с гъсениците може да се извършва чрез ръчно събиране и унищожаване или чрез пръскане с инсектицид. Понякога се налага да се пръска повече от 1 път.

# 214
Ау, ще трябва да помоля някой друг да я "изчисти", абсурд е да я пипам   Laughing.
Ето я нахалницата:
http://images26.snimka.bg/006189246.jpg
и горките цветя, омаломощени от жегата вчера:
http://images26.snimka.bg/006189240.jpg

# 215
  • София
Брррр, ама че гад  #2gunfire Sick Close
Ужасна е, и аз не бих могла да я махна.

Помоли някой, наистина  Embarassed

# 216
Силви,
като станеш по-сериозна цветарка, ще преодолееш куп неща, които сега ти се струват абсурд Wink
Лошото е, че се оказа , че и аз имам листни въшки по цветята на балкона, а все не ми остава време за тях, когато няма слънце, а има и едно листо изядено от гъсеница, та ще трябва да я търся...

# 217
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
aitep как прихващаш плектрантус? Във водичка ли, докато пусне коренче?

Много лесно се прихваща аз директно във саксията го слагам и го поливам обилно докато се хване и във водичка става да се потопи.
НИКОГА не го слагам в композиция с други, защато превзема саксията и другите не могат да се хванат. В някой от предните форуми го коментирахме че е с интересно разговорно име  Embarassed малко цензурирано.

Аз тази събота си купих от това със шарените листа (луд на шарено се радва  hahaha ) и с миризмата, но още е малко като порасне започвам да раздавам  Wink

Таша ти къде точно живееше?
А кога ще ти го дам няма значение то целогодишно се развъжда  Simple Smile

А на мене нещо ми яде магданоса трябва обстойно да го прегледам.

# 218
  • София
aitep благодаря ти!
Аз вчера резнах малко връхчета от моя, ужким за да се разклонява и расте по - бързо и едно голямо го натопих във вода. Дали да го извадя и директно да го забучав пръстта или да си го чакам да пусне коренче? Наистина ли се хваща директно?

# 219
aitep от Варна съм  Peace

# 220
Ау, ще трябва да помоля някой друг да я "изчисти", абсурд е да я пипам   Laughing.
Ето я нахалницата:
Отначало се чудех коя е нахалницата.. Laughing ама после увеличих снимката и я видях. Само една ли е, че не можеш да я махнеш? Laughing Joy

# 221
Ето я нахалницата:
Отначало се чудех коя е нахалницата.. Laughing ама после увеличих снимката и я видях. Само една ли е, че не можеш да я махнеш? Laughing Joy

Е що да не я махне то да не е някоя двуметрова змия  Shocked

# 222

Е що да не я махне то да не е някоя двуметрова змия  Shocked

Аз останах с впечетлението, че я е гнус от нея...или може би страх  Simple Smile

# 223
Момичета,аз също имам проблем. Точно пресадих калатеята, с която ви се похвалих за РД и забелязах, че има бели точици по долната част на листата. Не съм сигурна дали са гадинки или е мана. Прилича на паяжинки, но като прекарам с влажна ръка, остава зеленикав цвят по пръстите. Изкъпах я, опитах да я почистя на ръка с памуче и я пръсках с някакъв препарат за гадинки. Дано да се оправи.  Sad
А на Вашингтонията, която при мен е еднолистник като трилистника на Деси, края не листото й подсъхва. Не знам какво да я правя. Фонтанчето, което направихме работи по цял ден. Пръскам редовно с водичка...
На авокадото също му подсъхнаха всички листенца...
Май тая жега ще ни побърка цветенцата #Cussing out
Tasha, в края на юли и ние ще ходим до Варна. Ако има и други по това време там, можем да направим сбирка на морските цветарки Grinning

# 224
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
aitep благодаря ти!
Аз вчера резнах малко връхчета от моя, ужким за да се разклонява и расте по - бързо и едно голямо го натопих във вода. Дали да го извадя и директно да го забучва пръстта или да си го чакам да пусне коренче? Наистина ли се хваща директно?

Ако не ти се чака да пусне корени бодни го директно и поливай повечко и ще се хване.

Супер   bouquet
Ако ме пуснат отпуска август и не ходим някъде надалече мислим да прескочим до дружба там ни е любимото място Heart Eyes. Още не е сигурно. Като се разбере ще пиша. Ако има някой от Габровките път през там да сигнализира и ще ти пратя.

Гъсеницата не е толкова страшна аз даже се взирах за да я видя с ръкавици или лист хартия се хвърля  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт