В знойния разгар нашите ЦВЕТЯ са нежен дар и радват всеки взор - 29

• 34 081
  • 603
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте, момичета! Подариха ми в саксия четирилистна детелина и уж я поливам често (през ден), а тя увяхва все повече и незнам какво да я правя.Досега я държах на терасата, но преди малко я внесох вътре. Да не би слънцето и жегите да и идват вповече?  Толкова искам да стане буйна и хубава. Неискам да изсъхне. Какво да правя? Дайте ми съвет, моля  cry Горкото ми цветенце. Много съм зле, дори едно цвете немога да отгледам  Cry

# 256
Здравей Firby! Привет и от мен.   bouquet Нямам търпение да видя и твоите цветенца.

Момичета да Ви е много весело и приятно на срещата, но да не забравите и за нас.  lalalala Споменавайте ни, а пък ние ще си кихаме, ще ни червенеят ушите.  Kissing Heart А после и снимките да покажете. Аз също ще празнувам тогава - ПЪРВИЯ РОЖДЕН ДЕН на най-красивото ми цвете.   party041
http://images25.snimka.bg/005813849.jpg

Имам още 2 нови картофчета, вече са 4 в саксията.

Munkyy, виж това дали ще ти свърши работа. http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=213
Такава ли е? Аз моята въобще не можах да я завъдя.
И не се предавай. Ще се справиш.

Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 23:32 от ifka_pifka

# 257
aitep , не ме мисли- каквото имаш.Аз цветя не хвърлям и не връщам  WinkМакар че,си мечтая за листо от глоксиния, ама ми е малко неудобно да си поискам Embarassed и доста се чудих дали да пиша за това.Имам и листо от епифилум http://www.henkhallo.nl/fotoalbum/images/Rhipsalidopsis%20Gaertneri.jpg
Имали кандидат за него? Много лесно се гледа.Пуска коренчета във вода или направо в почва и цъфти обилно през лятото.

# 258
Здравейте.
Чудя се вече какво да я правя тази палма. Имам Кралска палма, или поне така и казват, сигурно има и друго латинско име, но не го знам. Та, въпросното цвете от около 2-3 месеца започна да линее. Преместих го в по-голяма саксия, но не се оправи. То има 5 листа, ако мога да ги нарека листа, щото те са като иглички. Листата пожълтяха и очаквам всеки момент да окапят.
Моля ви дайте ми идеи какво да го правя. Много ми е жал да го гледам такова. Дали ще поникнат и други листа някой ден???

# 259
  • София
Момичета, пожелавам ви една много весела и приятна среща, обогатена с мнооооооого китки   bouquet И много снимки , ей!!!
 Hug

# 260
 Kokolin@ , в търсачката за кралска палма излезе кокосова, но едва ли е това.Няма как да я сбъркаш- би трябвало в основата да има кокосов орех.Да не е някакъв вид драцена?Най-добре ако можеш да покажеш снимка.
 Момичета ,да се похваля -на натопената ми бегония са се появили две мънички листенца,ама много мънички,обаче листенца! Laughing

# 261
Коколина,
снимай, моля, Кралската палма, за да разберем, за какво става дума...
Момичета,
много ви завиждам за срещата, чакам снимков материал Mr. Green Мисля, че и в София не сме малко цветарки, ама явно сме по-малко организирани Wink
И да добавя за дететлината (оксалисът) - сега ни подариха червен- в две саксийки, а аз имам една зелена, която всяка пролет пониква в саксията на юката ми, но явно и е тъмно и не се размножава - вероятно трябва да изровя луковицата и да я засадя наново. Според мен трябва да се пази от директно слънце, аиначе не е претенциозна.

# 262
  • Пловдив
И от мен весело изкарване на срещата и после всички да се похвалите с новите китки Mr. Green
ifka_pifka  нашите най-красиви цветя били родени в един месец  Hug А утре е РД на моята мама също.
Ставам, че нещо мрънкоти ....

# 263
Габровки ,я пак да питам аз, че да не пропусна-срещата на 5 юли,събота в 16,пред магазина.И освен това мога да ви донеса една вкоренена драцена.Не й знам точно вида.Листата й са с червени ивици по края.
 От мен щастлив и цветен ден на свички  bouquet/потеглям за работа Crazy/

# 264
Хубав ден на всички от мен Hug
aitep, не се притеснявай за теменужките. Тези, които останат да се хванат....догодина, живот и здраве, пак ще има Laughing, пък на който има път насам и по-рано. Саксийките не трябва да са големи. Ето в какви са моите: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=217997&photo=70
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=217997&photo=71 Има едни по-широки, разляти /приличат на гювечета/ цвят като на керамика -те са също много подходящи.
На 19 стр. в албумчето съм показа тази, която в момента е цъфнала.  Имаш такова листенце.
Момичета, все се каня да кача малко снимки от Бургаска флора 2008, но не зная дали не сте гледали вече. newsm78 Все пак за тези, които не са имали възможността да разгледат на място и снимки...ще ми отнеме време, но ще се постарая днес да покажа, красотите които видяхме там.

# 265
Ей, Асенце, не са в един месец. Твоето цветенце е юни, а пък моето юли /на 5, когато е габровската среща/.  Party

Момичета, бегонията ми и тя ще цъфти.
А я кажете, този абутилон какво да го правя. Много цвят има, ама едни тънки клонки и стебло и листенцата много жълтеят. Много ли вода иска? Май ще взема да си отрежа малко клонки и да ги сложа във вода, за да си посея нов.

# 266
  • Пловдив
Ей, Асенце, не са в един месец. Твоето цветенце е юни, а пък моето юли /на 5, когато е габровската среща/.  Party
smile3555 Аз помислих, че говориш за утре

# 267
Леле, че много сте изписали от вчера! И всички сте ме поздравили! Ленито, Джиджи биджи, Aitep, Tasha, Albenap, Ifka_pifka - благодаря ви! Тук наистина посрещате топло  Grinning
Вчера обещах снимки и сега ще си изпълня обещанието. Моля ви, не обръщайте внимание на неугледния интериор и терасата - квартирата ни не беше от най-лицеприятните, но добре че беше само временна. Снимките са от миналото лято, под тях съм писала кои цветя оцеляха и кои, за съжаление - не. В близките дни ще направя снимки и на цветята, които имам в момента - така за някои от тях ще има "преди" и "след"  Laughing
Ето скромната ми градинка - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=258303

# 268
Furby , скромна, ама хубава. Много ми харесаха всичките ти цветенца. Бях се отказала да гледам стаен клен, че много въшлясваше, но сега като видях твоя, пак ми се прииска да го захвана. Laughing

# 269
Ifka, моя абутилон го поливам всеки ден, а в големите жеги и сутрин, и вечер. За него знам 3 основни правила:
- 1. Обилно поливане лятото;
- 2. Саксията му да не е много голяма (ако се пресажда в по-голяма, то новата не бива да бъде значително по-голяма от старата);
- 3. Напролет да се подрязва смело, за да цъфти повече. Последното правило го научих малко късно, и не го подрязах този сезон, но за догодина вече ще знам.
А за нов - опитах се да захвана, ама нещо не успях. Ако някой го е правил, ще сподели ли как и кога?

Общи условия

Активация на акаунт