В знойния разгар нашите ЦВЕТЯ са нежен дар и радват всеки взор - 29

• 34 059
  • 603
  •   1
Отговори
# 330
  • На края на света !
LOVE на първата снимка ,някой им казват кларкия ,някой годеция ,а на пакетчетата със семена ,пише и двете имена  Peace

# 331
LOVE на първата снимка ,някой им казват кларкия ,някой годеция ,а на пакетчетата със семена ,пише и двете имена  Peace
Аз да ти кажа хич не знам как се казва. Като си купувах семенца на цветя пролетта ми хареса външния вид на това. Засях го, а пакетчето го изхвърлих и не съм запомнила как се казва.
Като изсъхне, мога да си събера семенца, така ли?
  newsm78

# 332
  • Варна, а по празниците в Ямбол
момичета, ето и моите цветя... Като реших да им правя фотосесия и разбрах колко са много, не можех да ги събера на едно място!!!! ooooh!
Имам обаче доста въпроси, дали да ви оставя да разгледате и после да питам наред каквото ме интересува?????? newsm78
ЕТО ТУК са моите цветя, давайте напред!!!!

после ще питам че имам много нови цветя, за които идея нямам как да се грижа  ooooh!

# 333
katyadjin  ,

Останаха ми очите в твоите глоксинии  Hug

# 334
  • На края на света !
L 0 V E ще имаш много ама наистина много семенца ,моите преди време варираха от бяло до лилаво ,голямо разнообразие от цвентове и шарки ,и бяха прекрасни ,но незнайно защо тази година забравих за тях newsm78

# 335
Чаро,
а кларкия и годеция не са ли различни цветя?

# 336
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Ленито, точно в линка, който си дала пише това:

Godetia (Clarkia, Satin Flowers, Farewell-To-Spring, Summer's Darling, Red Ribbons, Fairy Fans)

На ТАЗИ снимка, зад марантата има медно такова, което е карамфилче, не се вижда добер обаче дали не е такова?

# 337
  • На края на света !
Ленито на пакетчето пишеше ,годеция на латински ,а кларкия на български ,сигурна съм в това ,а доколкото виждам в търсачката ,цветето е популярно и с двете имена ,
моите бяха ето такъв микс от цветове

# 338
Ясно!!! Мерси за осветляването по въпроса Hug ... а иначе и на мен онези цветенца ми заприличаха на карамфилчета, ама явно не... Confused
Аз също например така и не си изясних кое е "мъката на художника" newsm78, но явно е някакъв вид аспарагус, макар че бабите ми наричат с това име една тревичка, която расте по полянките.
В тази връзка в немските сайтове умрях от смях от немското име на едно катерливо растение (Polygonum aubertii / Fallopia  aubertii) - "Architektentrost", което в превод ще рече "утехата на архитекта". Явно доста фасади е спасило от архитектите им Wink

# 339
  • На края на света !
някой викат ,мъката ,някои тъгата на художника,и с двете имена съм я чувала и наистина става дума за вид аспарагус с много финни като косъмчета листенца ,така и викали защото неможело да я нарусуват ,поне на мен така са ми разказвали  Peaceа тази утеха на архитекта ,ми хареса много ,направо е невероятна  Heart Eyes Hug

# 340
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Ето ме и мене  Mr. Green

katyadjin Добре дошла  bouquet в нашето дъра бъра  Sunglasses Нещо не мога да ти отворя албума  Sad

Аз това за противозачатъчните го бях чувала за теменужките само, явно действа и за всички  Laughing 

Теди пускам ти на лични номера си!

Ходих си по Троян за малко. Както бях писала, че стайния клен хваща въшки много у нас беше го направил и майка не ги видяла!
Беше заразил шафлерата, една палма и дървото на живота.
Прибрах си шафлерата в Габрово преди това е обезпаразитих кажете ми ще и понесе ли да и окъпя обилно листата  newsm78 !

# 341
  • На края на света !
aitep моята шефлера е навън и всяка вечер и се полага един душ с маркуча ,чуства се отлично  Peace

# 342
Момичета, благодаря за съветите!  bouquet

# 343
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Добро утро,цветарки!Дано днес да е прекрасен,слъчев, но не чак толкова горещ ден!
От вчера имам нова придобивка.Традесканция като тая- http://simska.googlepages.com/206_0689.jpg/206_0689-full.jpg
 Лесно ли се гледа или има някакви особенности?Не съм имала до сега такова цвете.

Това цвете много лесно се гледа пак е вид трандексенция, но си има и отделно име. Цъфти, но цвета му е еднодневка и обича светло за да не му избледнеят листата. Понякога пуска издънки от корена, който е много добре развит  Wink

Чаро Моята не смея изведнъж да я изнеса навънка понеже все вътре е стояла и на моите тераси много пече. Утре ще и тегля един душ.
Сега в Габрово как заваля готино  Grinning

# 344
  • На края на света !
завиждам ви за дъжда ,тук е адска жега , цветята се налага да ги кисна и сутрин и вечер ,иначе ще изсъхнат ,а шефлерата ,щом не е вадена досега ,нека си стои вътре ,аз в момента нямам цветя вътре ,всичко изнесох навън Peace

Общи условия

Активация на акаунт