Отговори
# 210
Днеска лекцията беше много скучна и дали продължи повече от 40мин.незнам.Беше за страховете и фантазиите на бебето,но няма смисъл да ви разказвам защото нямаше нищо интересно.
 Пуки ама вие много животинки си отглеждате  Grinning Аз знаех само за йоркширите какви са гальовни,а то имало и папагал и друго куче  Grinning
Айде връщайте се от прегледи да разказвате  Hug

# 211
Енигма, за спането по гръб знам, че така се намалявал притока на кръв към бебето и затова не е хубаво да пим в тая поза. Аз 90 % от нощта я прекаравам в спане на лявата страна, просто ми е най-удобно. Иначе и аз като стана да пишка и после по един час не мога да заспя, обикновено това става към 5.00 суринта  Crazy
Виждам, че коментирате желязото ... Моят хемоглобин последния път беше под 120 и никой нищо не ми даде да пия, сега се замислям дали е редно.
Пуки, много са ти сладки домашните любимци, особено бебешката снимка на папагала е много сладурска.

Спомням си, че някой преди време беше казал, че бебетата спят по 20-22 ч. в коремчетата ни, но в последно време имам чувството, че много по-малко спи като имам предвид колко често ме рита и бута. И при вас ли е така?
Исках на още момичета да отговоря, ама не помня на кой какво. Момичетата с контракции да се парите много и да си почивате вкъщи.
Успех на всички, които днес са на преглед. И аз нямам търпение да свърши деня и да отида на преглед да видим малката бебка.

# 212
  • Варна
Цитат
Пуки,как се справяш с тази зоологическа градина бе?

А, всички са много послушни и възпитани. Peace Нямам никакви грижи с тях. Само голдън ретривъра пратих на село, щото такова голямо куче и бебе не вървят. Другите са у дома и няма проблеми.

Miss Fairy, ше се поинтересувам от това желязо, за което казваш и може да мина на него.Колко струва и каква е дозата в опаковката. Хапове ли е или течно?

# 213
Момичета, сега се зачудих с какво трябва да мажем лицата на бебетата, защото както кожата на тялото им е доста суха, така е и на лицето. Мисля, че почти всички кремове за бебета, които съм гледала са с фактор, но пък и да не са дали са подходящи за новородено? Ще чакам и мамите, които има вече дечица да кажат те с какво са мазали мъничетата първите месеци

# 214
Спомням си, че някой преди време беше казал, че бебетата спят по 20-22 ч. в коремчетата ни, но в последно време имам чувството, че много по-малко спи като имам предвид колко често ме рита и бута. И при вас ли е така?
Да, и при мен е така. Има дни, в които буквално цял ден сме на "подскоци и кълбета". Много е смешно как ми се мести целият корем. Не помня вече къде, но бях чела или гледала  newsm78 , че част от движенията, които извършва бебето са докато спи. Тези движения се усещали по-скоро като хълцане.
Моят дребос днес явно се е завъртял към пикочния мехур и цял ден си играе с него. Усещам го като гъделичкане отвътре. Първо ми беше смешно, после като се абонирах за WC-то през 10 мин вече не ми е толкова смешно. А по големите книги пише, че най-зле е положението в последния триместър. Направо ми се стъжни картинката  Sad

# 215
Значи и при теб е така, явно вече са по-активни и имат повече сила.
Иначе и моя корем вече се мести, преди няколко дни си бях подпряла купичката върху корема докато ядях и бебо така изрита, че я отмести  Laughing Беше много забавно, но явно не й е приятно да си подпирам каквото и да било върху нея (било то и съвсем лекичко)  Laughing Laughing Laughing

# 216
  • Варна
Значи и при теб е така, явно вече са по-активни и имат повече сила.
Иначе и моя корем вече се мести, преди няколко дни си бях подпряла купичката върху корема докато ядях и бебо така изрита, че я отмести  Laughing Беше много забавно, но явно не й е приятно да си подпирам каквото и да било върху нея (било то и съвсем лекичко)  Laughing Laughing Laughing

Искам и аз такааааааааааааа. Laughing Laughing

# 217
  • Велико Търново
И вкъщи не са малко домашните любимци, ама чак с Пуканка немога да се меря Simple Smile Имаме рибки, котарак и мъжка немска овчарка...Не мисля да пращам никое от тях никъде, ще си стоят вкъщи, ама поне отначало няма да имат достъп до стаята ми с бебето.

# 218
И ние сме с немска овчарка, хлебарките не знам дали се броят))) Ама "челядта" на Пуки е ненадмината  Joy.

И на мен ми се мести коремчето отвреме навреме и е супер забавно да го глдам и се чудя какво ли е, това което подбутва отвътре?

А какво се чува при "хълцането" на бебето. Чувала съм, а и тук гледам споменавате, но никак не ми е ясно. Моя корем не е издавал странни звуци. Дори и къркорене на черва няма вече, успявам да си запълня корема с обилна храна всеки път  hahaha

Да пожелая успех на момичетата, които днес са на преглед!

# 219
Здравейте, Октомврийки! Как сме днес? В тая жега, направо не се издържа, май само по морето са по- ниски Т, завиждам на всички живеещи по морския бряг:)
Severinka, аз освен със зехтин, с др. кремове не съм си мазала детето, особенно след като се обрина от Джонсън. Лицето не съм му мазала. Иначе има крем и за студено време, май на Нивея съм виждала такъв. На нас не ни е било необходимо. Лятото обаче го мажа със слънцезащитен на всички открити места.
ПуканкаZ, вие направо сте си зоологическа, ние бяхме така докато живеехме в Студ град, но след това едно по едно ги махнахме, заради Алекс, преди да се роди. Сега имам само 3-4 растениица. А в нашия отбор имахме: паяк тарантула, риби, котка, хамстери, змиорка и цветя и това в една стая в студенски град...
За подутите крака сега ползвам някакво немско на растителна основа и мисля, че има ефект, казва се Криотерхоф и съдържа див кестен и лозови листа. Не е скъпо и е добър грамаж. Разбира се вдигане краката на високо, студени душове и ходене също помагат.
Да ви се похваля, взех си успешно изпита по френски и то с много добър резултат, сега ще го ударя малко на почивка, но разбира се не трябва да спирам да уча, че ще забравя наученото, а на нас ни трябва с цел емиграция, след като минат събитията, т.е догодина.
На всички лек и по- прохладен ден, до скоро:)

# 220
Иначе, тк в БГ-мама имаше една тема за хълцането на бебето и там обяснваха, че всъщост се усеща като ритмични, равномерни подритвания, но по слаби. Аз мисля, че съм имала такива, но не зная дали е хълцало бебето тогава.
Дезирела, мерси за мнението и браво за изпита. Сега заслужено можеш да си починеш!

# 221
  • София
Жанита, много съжалявам, че има и друг в моето положение.  Sad Четох доста по въпроса и се оказа, че единствено лежането е решение на проблема. Така бебето не натиска шийката, а скъсяването й е лоша работа. Добре че са те погледнали обстойно. Лежи си, чети книжки, ще си правим компания и  все ще избутаме.  Hug Аз много се бях притеснила, но много мами от предходни години са си износили до края бремеността.

Енигма, точно заради притискане на вена кава не се спи по гръб по същите причини, които си изброила. Но ако се чувстваш добре мисля че не е такъв проблем. Аз като съм на легло целия ден малко ще ми дойде на нагорно да редуцирам и тази поза.  Laughing
И нещо не ми стана ясно каква е драмата с позицията на твоя хубавец.  newsm78 Няма да мислиш от сега как е разположен защото постоянно се въртят. И наистина ги местим като се преобръщаме в леглото. Много смешни цицини правят на шкембака. Laughing

Ариана, това е ужасно с вътреболничната инфекция.  Shocked Преди по-малко от година в същата болница пак имаше такава. Уф, то Господ да ни пази  Praynig, защото никой никъде не е застрахован, но наистина добре обмислете дали да ходите там.

Мими, Екатерина, успех на прегледа! Ще ви чакаме да разказвате!

Пуки, май железните препарати на всеки различно действат. Важното е, че си се повлияла от Тотема все пак. Аз съм с 114 хемоглобин и реших чак другия месец да питам дали не трябваше да пия нещо.
Животните ви са разкошни.  Crazy Обожавам животните. При нашите винаги сме имали булонка (много интелигентно ни беше кучето, лека му пръст), после гледахме на брата на мъжа ми афганските хрътки няколко години, а сега сме само с една дебела златна рибка. Дори когато правят бели ти внасят радост в живота. Сега с мъжа ми най-много искаме голдън ритрийвър, но покрай бебето сигурно ще си вземем като поотрасне. А моята булонка, когато сгафеше нещо първо изяждаше бой с куха палка от вестници и тиксо   bambam (важно е да пляска, а не да боли), после седеше с предни лапи върху една табуретка докато омалее и не започне да се моли да го освободим. После много добре знаеше кое е редно и кое не и много слушкаше.

Алис, моя ако се разбуди когато ставам до 00 ме пита къде отивам.  hahaha На дискотека разбира се
За усвояването на желязото пречеше някакъв елемент ама не помня кой. Със сигурност съм чела че кафето пречи на усвояването му.

Сев, те май пак по толкова си спят бебоците, но ние преди не усещахме всяко движение докато се наместват. Аз вече правя разлика кога не спи (тогава не се спира) и кога само се намества. Въпреки, че и сега на последния преглед като бяхме не усещах всяко движение, което се виждаше на монитора. Поне това е моето обяснение, но наистина детските забавления в шкембака ми зачестиха.  newsm32 Чакай да видиш какво ще е след месец като заякнат още. Да са ни живи и здрави душиците! И моята не ми дава вече да си вържа бисквитите на главата й и блъска кутията.  Laughing

# 222
  • София
Да се отчета след контролния преглед в Шейново! Беба отговаря на 26г.с. и 1 ден, добре си расте, за сега е седалищно.Доктора каза, че има достатъчно време да се обърне, но тъй като съм била дребничка и слабичка нищо чудно да се раждаме със секцио. Хемоглобина ми е 112, малко нисък и трябва да хапвам повече месце, а как не ми се яде месо в тези жеги.......но какво да се прави ще се насилвам! Досега съм плюс 5 кг, забременях 46 кг. , сега вече съм 51 кг. Трябва да продължавам да пия магнезия и ми каза да си купя витамини. На работа ми каза, че не е разумно да се връщам заради стреса в офиса и до края ще съм в болничен и ще си почивам у дома!

# 223
trixy, Hug страхотно, радвам се че с бебка сте добре. А за оставането вкъщи, така е най-добре, вместо да се тормозиш в работата, а и по тия жеги. Хапвай месце и не му мисли... то вярно че и аз не ям изобщо, ама... трябва.

# 224
  • София
http://missby.wordpress.com/2008/05/30/young-bride/
Момичета, пускам ви една смешка!
И сега се сетих какво исках сутринта да пиша -
за запека. Освен Дуфалак, който не е лош вариант има и още
едно нещо - Хуск /фибри от бял живовлек/, той става за бременни, не води до
свикване и е ок, обаче се пие сутрин и вечер поне час преди или след лекарства,
което го прави доста сложен за пиене. Аз го пих 2 месеца и сега нямам проблеми.
А за бебто - и аз го усещам по-често от преди и много се радвам. Обаче много
ме стресна като се изпокри заради кучето, явно се стресна..
Лека вечер на всички! аз ще си ходя преди тълпата да е тръгнала.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт