Раждане в АГ "Света София"(бившата Тина Киркова)

• 145 707
  • 1 235
  •   1
Отговори
# 60
Аз бях в двоен ВИП. Много беше хубава стаята с телевизор и хладилник. Ако искаш да имаш свиждания трябва да си вземеш ВИП. Храната беше повече от отвратителна. По-добре да ти носят всеки ден, че и кърма ще чакаш.
За страха е нормално, но на мен толкова ми беше писнало да съм бременна, че нямах търпение. Тръгнах с усмивка да раждам....после ми спадна усмивката  hahaha ама всичко минава и се забравя по-бързо от колкото си мислиш!
И да се похвалиш после!

# 61
Задължително ще се похваля  Simple Smile

# 62
  • София
Момичета, а къде се прави тоалета на бебетата - в стаята с донесените от нас неща или в друга стая? Питам, защото се чудя дали да си взема още един пакет пампи и кърпички за бебко, в случай, че тези, които вече съм купила, ми ги вземат - тогава няма да мога аз да го преобувам и ще е кофти Confused Та да си формулирам добре въпроса - взимат ли памперсите и кърпичките или те стоят в стаята при майката, а акшерките обслужват бебетата на място?

# 63
  • София
Аз писах в един по-преден пост. Бебетата се взимат 4 пъти на ден за "тоалет", който се прави в детското отделение.
През останалото време бебетата бяха при нас. Аз имах допълнителен пакет памперси и кърпички. Преобувах Алекс в стаята. Понякога се налагаше.
В стаята имаше маса с плот, на който могат да се преобуват бебетата.

# 64
  • София
AnMary , как се справяше с повиването , то смяната на памперса ОК. Обаче този уникален начин на повиване  Rolling Eyes Rolling Eyes Laughing Laughing мен лично ме зашемети и не успях нито веднъж да повия моите мишлета.
Да belinda вземи си влажни салфетки и някой и друг памперс, защото понякога се пълнят памперсите , докато бебка е при теб и ти изглежда , че плаче безпричинно, а то заради дупето. Но общо взето, бебетата се настройват спрямо режима в болницата, а и голямата им нужда не е толкова начесто както в по-късната възраст. На мен вендъж на големия и два пъти на малкия близнак , за общо 16 дни ми се наложи да сменя памперсите, през останалото време си вършеха нещата спрямо графика и акушерката ги тоалираше в предвиденото за това помещение.
mi6imadi след като си вземеш обменната карта от ЖК, отиди в болницата и ако ще избираш лекар си избери, ако ли не поне да те плануват за конкретна дата, защото операционната е с разписание, оттам вече ще ти пуснат лист със стандартните изследвания за секцио и ще ти е по-ясна стратегията  Laughing Laughing Laughing

# 65
  • София
AnMary , как се справяше с повиването , то смяната на памперса ОК. Обаче този уникален начин на повиване  Rolling Eyes Rolling Eyes Laughing Laughing мен лично ме зашемети и не успях нито веднъж да повия моите мишлета.
Свиква се, лесно е. Аз понякога сгъвах Алекс на 4, щот не мога да наглася горната пелена. Алекс беше голям дрисльо Simple Smile и памперсите си вървяха. А нали не съм свикнала с мъжко чедо... редовно ходех до детското да искам блуза или пелена Simple Smile Веднъж му махнах "възглавницата" и му я сложих на дупето. Питаха къде му е възглавницата, обясних. И започнаха да ми слагат резервни пелени и блузи  Joy

Иначе повиването не е чак толкоз уникално. Братовчед ми се роди 83та. Тогава памперси нямаше, всичко беше с пелени. Не помня точно колко на брой, но наистина бебето се повиваше по уникален начин. Само връзването не ми допадаше, на братовчед ми също.
И аз съм била връзвана, сутрин винаги съм била по боси крака Simple Smile

pitia много хубави имена имат близнаците ти   bouquet

# 66
Благодаря pitia!Аз мислех точно това да направя.На ЖК - докторката иска тя да ми пуска изследвания,а аз гледам да се отърва колкото се може по-бързо от нея.Ще си взема само обменната карта и изследванията до момента ,правени при нея.Не мисля да избирам екип.Просто ще си отида до приемния кабинет и да си плануват.Колко време преди операцията влизаш в болницата?Един или два дена - за подготовка?Честно казано на мен не ми се влиза изобщо по-рано.Или поне да ми направят изследванията и да си ме пуснат до деня на операцияата.

# 67
  • София
AnMary благодаря за имената  Hug Относно повиването, явно си била тренирана  Laughing Laughing Laughing и си е било веселба  Laughing Laughing Laughing

mi6imadi изследванията ти ги пускат , без да лежиш в болницата. А спрямо твойто състояние или те искат ден преди секциото или в деня когато ти е датата рано сутринта, като преди това се те инструктирали за тоалета и какво да си носиш.
Стискам ти палци и успех  bouquet  bouquet  bouquet

# 68
Благодаря много,ПИТИЯ!
Гушни малките бръмбари.

# 69
  • София
И аз благодаря за отговора, сложих си десетина памперса и едни кърпички в багажа, вече съм напълно готова Simple Smile Дано само да има свободен вип Praynig

# 70
  • София
Аз като раждах, нямах време за избор на лекар. По принцип когато избереш екип имаш предимство при ВИП-а. И тогава нямаше свободен ВИП. Аз си допаднах с девойките по стая и се отказах от ВИП-а (това стана на 4тия ден май).
Говорих с Дуци. Преместиха я във ВИП на третият ден. Тя роди секцио, с избор на лекар.

# 71
И аз ви благодаря момичета за изчерпателната информация  Grinning.
belinda на теб кога ти е термина,моя е на 27.07.08, може да се засечем  Wink

# 72
Я,да направим една обосновка сега- значи в "Тина Киркова" плащаш ибор на екип - за секцио и за нормално раждане (?колко беше - допълвайте),но може и да не плащаш - пак ще си родиш.
За секцио - отиваш с всички документи в приемния кабинет(кой номер е?) и там те плануват за операция.Избора не екип не е задължителен.Казват ти кога да дойдеш за изследвания и преценяват дали да се влезе в болница - според състоянието . 

Носи се - памперси за новородено- неразпечатан пакет+влажни кърпички(имат ли претенции какви?).Вземаш си един пакет памперси и влажни кърпички ,за всеки случай и в стаята.

За мама - дам.превръзки,лигнин,може подложка за леглото - около 3 бр.;тоал.принадлежности(това е ясно),нощница(за прехода от родилно към стаята за преобличане),джапанки,хавл.кърпи и ......мами,допълвайте и накрая да теглим чертата.

# 73
  • София
500 лв. без оглед на това дали е нормално или секцио, за избора на лекар. Секциото по мед. показания не се заплаща иначе те оставят да раждаш нормално, ако прерастне в по-трудно решим проблем, тогава се отива на вариант секцио.
 Номера на кабинета не си спомням , но който и да попиташ, още на входа ще го каже.
Относно какво да си вземеш за мама (със секцио) 6бр. бутилки мин. вода, малки , с накрайник биберон - това за спиналната упойка и разтворим Солпадеин, за да не те боли главата  следващите дни. Помпата за кърма, защото кърма след секцио слиза по-бавно , а и принципно за добра лактация. Свещички Ева Кю , като слабително, в дупето, щото с рициновото масло много боли, а свещичките не предизвикват контракции и е по-щадящо  Laughing Laughing Laughing първите дни не боли толкова от операцията, колкото от перисталтиката на червата.
Подложка ти слагат там, един найлон  Laughing , нощницата ти я сменят, от тази гледна точка грижи няма. Друго личните ти принадлежности...на мен ми донесоха чай за кърмачки на Хип, с каната за вода, пиех протеини заради отоците, и тях заедно с шейкъра, храна и сокове, които съхраняваш в хладилника, (храната в болницата си беше гадна)
За памперсите пишеше само да са в оригинална опаковка неразпечатвана.
За друго не се сещам в момента
Е как бе , да не си забравиш фотоапарата  Laughing Laughing Laughing, аз пропуснах толкова мигове , които можех да нащракам doh

# 74
Аз ще си взема и обезболяващи свещички - Профенид.Ще свършат работа и като слабително.Защото миналия път след спиналната страдах един ден от адско главоболие ,а незнам там доколко ше ме обезболяват.
А подложката е в случай за смяна ,през ноща.Че да не безпокоим" милите " санитарки.

Общи условия

Активация на акаунт