АВГУСТовските кореми раждат бебчета засмени.

• 18 741
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
мама галка, стискам палци всичко да се оправи!

# 121
Галка и аз съм с те стискам палци.Бързо да се оправяш Hug

# 122
  • Бургас/Пз
Ето и списъците, които обещах:

За бебето:1.Спално бельо - 2 комплекта + протектор за матрака
2. Пелена за завиване памучна /памучно одеалце/ - 1-2бр. /едно по-тънко и едно по-плътно/
3.Хавлийка за баня - 2бр.
4. Боди къс ръкав или без ръкав-3бр.
5. Боди дълъг ръкав /или блузки/ - 3бр.
6. Гащеризончета/тип ританка отдолу/ - 3бр.
7. Памучна жилетчица или якенце - 2 бр.
8. Ританки или панталончета - 3бр.
9. Чорапки - 4-5 чифта, ако не ползвате ританки /понякога се опикават по време на преобличането/
10 Ръкавички - памучни, ако има нужда може да се купят по-късно - 1-2бр.
11.Бархетни пелени - 3-4 бр. за постилане и покриване
12 Тензухени пелени - 3-4бр. за подсушаване и забърсване, може и за покриване

Принадлежности за бебето:1. Ваничка - обикновена или анатомична /препоръчват обикновена/
2. Поставка за ваничката
3. Плот за повиване, може и шкаф/скрин към него, ако е нужно.
4. Легло
5. Матрак - по възможност пенолатекс
6. Обиколници за дървена кошара - може да се купят по-късно все пак бебето не се върти още от самото начало и може да се окажат ненужни/
7. Козметика за баня и след баня - лосион за тяло на липидна основа, бебешки сапун, крем против подсичане, пудра, олио за масаж. Спирт и спец. пудра да пъпчето.
8. Бебешки клечки за уши с ограничител - 1кут. на Чико най-добре или на Бебе Комфорт
9.Бебешки прах за пране/омекотител първия месец да не се използва/
10. Стирилизатор, желателно е парен или за микровълнова, студената стерилизация с разтвор или таблети не се препоръчва за ежедневно използване, може когато се пътува.
11. Шишета - 1-2бр.
12. Биберони - 1-2бр.
13. Залъгалка - 1 бр. - препоръчкат цялата да е от силикон или каучук има ги на Чико, защото понякота пласмасата се отпечатва около устичката на бебето, особено при бебета с изразен сукателен рефлекс.
14. Четка за почистване на шишета - 1бр.
15. Пелени за многократна употреба или памперси - най-малкия размер - 1 пак.
16. Мокри кърпички - желателно е да се използват само на вън иначе всеки тоалет да е съпроводен от измиване.
17. Съд за преваряване на вода - може най обикновена тенджерка, просто да бъде отделена за бебето.
18. Бебефон - не винаги е нужен, може да не се купува веднага.
19. Ножичка8нокторезачка.
20 Термометър за стая/ за водата не е необходимо, най-добрия термометър е лакътя на майката.
21. Количка, чанта, чадърче, покривало/мрежа против комари, може и дъждобранче, зависи от сезона.
22. Столче за кола с напълно легнало положение - необходимо е ако ви предстои пътуване в първите месеци след раждането иначе може да се купи и по-късно.

За майката за болницата, освен нещата които се изискват от самата болница- в повечето случаи има обявен списък от самата болница.
1. Бельо - може и бикини за еднократна употреба -продават се аптеките.
2. Удобни дрехи за обличане - имайте предвид че коремът не се прибира веднага.
3. Обувки
4. Нещо за намятане - има болници с климатизация
5. Помпа за кърма, може и да не се носи в болницата, а ако се наложи да ви я донесат.
6. Дамски превръзки или лиглин.

За кърменето:1. Подплънки - могат да се купят по-късно не се знае колко кърма ще имате и дали ще са ви необходими.
2. Крем за зърната - желателно е да е такъв който може и да не се отмива, не се знае къде ще ви се наложи да кърмите.
3.Предпазители за зърната - могат да се купят по-късно не се знае колко кърма ще имате и дали ще са ви необходими
4. Контейнери за събиране на кърма - могат да се купят по-късно не се знае колко кърма ще имате и дали ще са ви необходими

Ами май това беше, може и да съм изпуснала нещо - ще ме извините, ако е така Blush Wink

# 123
Галенце,Господ да ви пази!Всичко ще е наред. По-добре ,че влизаш в болница.

# 124
Галенце,Господ да ви пази!Всичко ще е наред. По-добре ,че влизаш в болница.

И аз мисля така! Гале, не се притеснявай, докторите си знаят работата! Само дано  не е нещо сериозно! Кураж! newsm17

# 125
k_malcheva това мъжа ти ли е на снимките

# 126
  • ....от ляво до десния завой...
Ох, сега прочетох какво става с mama_galka !
Ще се моля всичко да е наред с нея и бебка! Praynig
Утре ми е последния работен ден и следобед съм насрочила последното дело! Ако не успея да го изгледам - здраве да е - ще го шътна на колеги от друг съд и айдееее.....болничен и почивка вече, че в тия жеги много трудно се издържа.... Rolling Eyes
Да ви се оплача - една служителка в съда ми задигнала вентилатора от кабинета. Проведох "оперативно-издирвателни мероприятия" и установих де го е замъкнала, викам и - "Малко не ти ли е неудобно точно от моя кабинет да гепиш вентилатор, при положение че ме виждаш, че съм бременна в 8мия месец?!" Туй, че съм съдия, пък тя е една обикновенна служителка и работа в съдийския кабинет няма, камо ли да изнася инвентар оттам, само си го помислих на ума си /ох, само да не ви прозвучи грандомански/ Confused! Оная мълчи като пукъл и не смее да ме погледне! Направо изумявам от безочието и студенокръвието на хората и липсата на всякакво възпитание и елементарна култура!  ooooh! Пет години работя в тоя съд, никога не съм си позволила да ходя из чуждите кабинети и да вземам каквото и да било, още пък по-малко когато обитателите им ги няма! Направо нямам думи и то демонстрации на подобно безочливо поведение след като спрямо специално тая служителка винаги съм се държала коректно и мило..... Ох, добре че от петък съм вече в болничен и ще почна да писателствам по-често на форума, в темичката ни!
На всичкото отгоре днес явно има нещо гадно в деня и още нещо яко ме разстрои - един от катаджиите, с които работим по делата и сме приятели е катастрофирал много зверски след полунощ и е в критично състояние в болницата, чудо ще е ако оживее, а е млад човек - 75ти набор, има и две малки дечица.....Дано Господ помогне....и да му даде сили за живот..... Praynig
Хайде, хора, вазирам след като ви се оплаках.....Направо едва гледам вече от умора - няколко нощи седях до 5 часа сутринта да пиша решения, през деня как издържам вече сама се чудя на себе си....
Добре, че в петък отиваме малко в планината - в село Скандалото, Троянско, на чист въздух и спокойствие след тоя усилен бач! Peace
Спокойна нощ и целувки от мен на всички!
Като се върна от планината в неделя ще напиша и ще кача снимки да ме видите какъв съм шошо с тоз корем! Wink

# 127
добро утро от мен  Heart Eyes
sindarella, не се претоварвай  Naughty работа все ще има, ама ти не си все бременна, така че се пази и мисли за бебето  Hug
аз днес не съм на работа, а от 1ви окончателно съм вкъщи. отдавам се на мързел / ако не сключа един договор за превод  Laughing /
виждам valeni да броди из темата  Mr. Green

# 128
Добро утро, милички! Hug
Успяхте ли да спите тази нощ? Аз от два дена спя почти до прозореца, широко отворен (според моя мъж духа много и се усеща като течение, но на мен ми е супер Crazy) и така успявам да спя и дори да се наспя. Не че не се събуждам към 5 - 6 часа, но съм се наспала.

За дрехите за бебето - мисля, че не бих могла да му облеча в голямата жега нещо друго освен боди, но сутрин рано (за свежа прохладна разходка) ще трябва и още нещо отгоре. А тази "вълнена жилетка" сигурно е само за началото - нали на новороденото не му е още наред терморегулацията и доста бързо може както да изстине, така и да прегрее. Е при положение, че излиза от 37 градуса на поне 10 - 12 по-малко, и не може да си регулира телесната температура, може би затова трябва да помагаме ние с дрехите. Изобщо не съм много компетентна, но това си е моето обяснение и мнение. Нали казват, че първият месец на новороденото си е "единадесетият (лунарен) месец от бременността" - т.е. още се доразвива, само че навън от утробата. Най-вече зависи от стайната и външната температура, която се поддържа.

Сега отивам да си заведа детето на детска, но после пак ще се включвам! Joy

# 129
хайде добро утро и от мен, аз днес сьм много ранобудна, моята дьщеря ме сьбуди с ритници и още като станах почна да чистя hahaha какво ми става?! newsm78 даже днес си чакам стийн мопа и го яхвам да дезинфекцирам hahaha (ако става за нещо де) лек и прохладен ден, колкото е вьзможно от мен и моята бебка

# 130
Добро утро и от мен Hug
Мама Галка стискаме палци и сме с теб ,да знаеш!Дано да не реши да тръгва толкова рано. Hug Hug

# 131
valeni,и аз от спя до прозореца.
shiiila,Кажи после как е въпросния моп,че и ние да се озаведем!

# 132
valeni,и аз от спя до прозореца.
shiiila,Кажи после как е въпросния моп,че и ние да се озаведем!
ок няма проблем, аз сьм с големи очаквания ама да видим!
Мама Галка,  пиши като се завьрнеш, а аз сьм сигурна че ще  е скоро и всичко ще е наред ние сме с теб и стискаме палци Hug
някой знае ли нещо за ковачева и бебенцето Калина Hug

Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 08:46 от shiiila

# 133
Добро утро момичета!
Дано мама Галка  скоро да пише,че добре!
Аз също се интересувам от Стийм мопа така,че Shiila да пишеш да ли си заслужава!

# 134
k_malcheva това мъжа ти ли е на снимките

Добро утро и от мен! Hug
На едната снимка съм със съпруга ми, а на другата с Краси Радков! Боби, ти кого помисли за мой мъж? Laughing  Wink

Ще чакаме инфо и от феите за Галето. Дано всичко е наред!

Общи условия

Активация на акаунт