62 Луни около Юпитер - нова американска тема

• 28 347
  • 293
  •   1
Отговори
# 120

Не видях снимките на стела, обаче.

Джи, линка си е още там, на 3-та страница Grinning
Ана и мама за големите играчки и басейна и аз мисля, че не си струва. Носих доста книги и едва се справих с тежките чанти и децата, теглете си чантите, че съпруга (той пътува преди мен)се наложи да се раздели с част от багажа и още ме е яд. вземи си подправки.

# 121
Zora,рим е септ с мама Laughing ; брех 3 седмици,нескрито завиждам..аз имам дни,но не ме пускат за повече от седмица,не че си казват де,но са едни муцуни и цупеници не си е работа..
*
за багажа-бих взела снимки на близки,официални дрехи за интервю,дрехи за 1 сезон за нас и децата (аз обувки имам 4 ката тотал,та май не съм критерий). Подправки и басейн не бих носила хич изобщо,има играчки и книжки за по 50ц като начало. Можете да обзаведете дом за около 200-300 долара в уолмарт,верно не супер качество, но като начало сте ок за паници,тигани,чаршафи,възглавници и пр.

# 122
Анна и мама, както Тандури те е посъветвала, вземи само нещата, които са от първа и неотложна необходимост + малко лекарства, особено ако често ползвате нещо и тук няма да имате застраховка.
Играчки, особено големи, няма смисъл, аз съм в шок от цените на детските играчки и дрешки в България, такива неща тук струват в пъти по-малко. Книги и албуми, независимо от емоционалната им стойност, бих оставила за следващото пътуване. Единственото, което взех в първата партида багаж, когато се местех тук, и не съжалявам, са речниците и малко професионални книги..
Оттам нататък, дрехи и лични вещи необходими, малко козметика и горе долу е това. На мен ми отне няколко месеца за да открия подходяща козметика ( не че няма, просто имаше проба и грешка), или пък провери дали онова, което ползваш го има тук ( сайта на Сефора е подходящ за ориентация)... За детето, не го мисли, влез в сайтовете на някои от големите магазини и виж кое колко струва, за да прецениш дали има смисъл да се влачи.. аз бих взела нещата, с които да изкараме 10-12 дни, докато се поосвестим, малко дрехи, книжки, музика и филмчета на български...

# 123
Да ми дадете съвет. Как пращате колети в България.. да стигнат и да не е безмислено скъпо?

# 124
Честито на Мишолина! Любими са ми раците! Успех с търсенето на нова работа!!!

Привет на украински и от мен  Laughing. Красиви тез украинки, много бре! Ама само младите, забелязва се сигнификънт напълняване след около 40, явно всичката тая сметана и сланина дето я ядат се отразява. Иначе, само като дойдеш тук се разбира, какво нещо са преживели тези хора, тази война и после социализма са ги смазали направо, при нас нищо не е било в сравнение със съветските страни, много тъжно, много.... Киев е много космополитен, Лвив е много красив, но занемарен, прилича на малка Виена с красиви сгради (но неподдържани), павирани улици, много цветя и кестени, но си личи, не са че тук парите. Навсякъде е много чисто, България ряпа да яде, при нас ориенталщината си казва думата. Но като цяло изглежда, че само в Киев са добре нещата. Имат много да наваксват. Карат без колани и едва ли не се обиждат, ако си го сложа - те не карали бързо  Crazy. Пият бирата по вървейки по улиците, като безалкохолно, както беше доскоро в Русия. Ще пусна снимки, като се върна.

Анет - working remotely му е работата. Аз смятам за напред да си негошиейтна една отпуска десетина дни и после да се уговорим да работя от в къщи (както сега) 1-2 седмици и работата станала. Сега, като сме го изпробвали, може и да се съгласят, знам ли. Или само се мисля за много важна... Rolling Eyes
Ама аз съм с 3 седмици отпуска годишно и май след 1 година ще станат 4. Ией!

Ана и мама, ама не ми пишеш, ей! Кажи какво те интересува, ще ти кажа и подправки от къде да вземеш, и играчки и в кои магазини да пазариш, Атти ще ти каже от къде гювеч да си купиш, проблем нямаш.

# 125
Аз от 10 дена съм без гипс и трябва да се мъкна с един ботуш и пак да не стъпвам на счупения крак. Ботуша не го изтърпях и определено го захвърлих, оттока почти спадна Laughing и сега се опитвам да го раздвижвам крака, бавно но славно. преди 2- 3 вечери когато стъпах , чак се изненадах, болка нямаше веднага а малко по- късно / мисля че си е нормално/ Проблема е , че е бил обездвижен 6 седмици и кръвта, мускулите и сухожилията тепърва ще заработят както трябва . Надявам се до 10 дена да мога да се похваля, че ходя
Ана и мама, детски играчки определено не ти трябват. Подкрепям Анет относно багажа Peace
Вие за кой щат ще пътувате newsm78. Просто съм много любопитна, не з анещо друго

# 126
Леле чак на 7-ма страница да успея да се разпиша  ooooh! . Иначе ви чета де, но време за писане нихц. И сега нямам, но имам спешна нужда от акъл и никакво време, много разчитам на вашата помощ  Praynig . Дайте, моля ви, идея за подарък за първи рожден ден за момченце, да е нещо хубаво и оригинално, а не просто за отбиване на номера. Предварително благодаря  Hug
Иначе видях, ахках и охках на всички снимки пуснати напоследък. Фаворити са ми серията с АК и Ноли  Heart Eyes ....много готини хлапета, много готини мацки...изобщо пу-пу...ама Агентката вярно е под прикритие...я зад някой кичур ще се скрие я зад някое бебе тц-тц  Naughty
ЧРД на Мишолина и ЧИД на Аталанта и двете на патерица  Blush
Ние ходихме на Сан Антонио и Сий уърлд ( много яко), но по-после ще разправям, че дългът ме зове   bouquet

# 127
Зора, добре дошла отново на американска земя Hug

Ана и мама, не се претоварвай, не е лесно да се лети с малко дете, а не не е като няма да се връщате в Б-я. Следващия път като си ходите ще си донасяш още неща, които не си успяла да вземеш на това идване.

Аз дойдох с 3 чифта обувки, едно яке и няколко пуловера и ризи. Албум със снимки, 2-3 книги и май това е, общо 1 куфар.
Нова булка бях, нищо нямахме, както са ти казали Уолмарт, също Таргет и Икеа са идеален вариант за оборудване и обзавеждане на първо време.
Играчки и много дрехи няма нужда, тук освен, че са в пъти по-евтини има луди намаления.
Ето тук цени на играчки, като има и места където са по- евтини:
http://www.toysrus.com/category/index.jsp?categoryId=2639789

Мария, айде скоро да си ходиш отново нормално Hug

Атти, знам, какво имаш вредвид. Баща ми ми скри шапката от кулинарни умения Rolling Eyes

Clairette, аз харесвам тези сайтове за играчки за момченца:
http://oompa.com/
http://www.modernnursery.com/items.cfm/moderntoys/1/pcid/13/subs/1/

Почитателките на Janie and Jack, имат до 60% намаления в момента в магазините им.

Последна редакция: пн, 30 юни 2008, 21:11 от benson10

# 128
Мишолина ЧЕСТИТО и от мен!   bouquet
И аз се възползвам от съветите ви за багажа, макар че при последното пътуване си пренесох почти всички книги и учебници, та сега като гледам ще се вместя  в лимитите  Mr. Green

# 129
Искате ли да ви настръхнат косите:

-Senate Subcommittee Hearing Focuses on CBP Seizure of Electronic Devices
(June 24 & 25, 2008)
The US Senate Judiciary Committee's Subcommittee of the Constitution,
Civil Rights and Property Rights heard testimony regarding the US
Customs and Border Protection (CBP) search policies that have allowed
the search and seizure of personal and work laptops and other electronic
devices at US borders.  While some maintain that laptops are no
different from luggage, others contend that the practice is unlawful,
as the devices have been seized without probable cause. Earlier this
year, the 9th Circuit Court of Appeals ruled that CBP does not need
reasonable suspicion to conduct the searches. Electronic Frontier
Foundation Lee Tien senior staff attorney said his organization "does
not dispute that the Fourth Amendment works differently at the border,
but 'differently' does not mean 'not at all.'"
http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArtic … p;intsrc=hm_topic
http://www.nextgov.com/nextgov/ng_20080624_3037.php
[Editor's Note (Northcutt): So much for the land of the free. Let's take
a look at some real people stories and remember, this could be you, just
takes one customs agent that wants to jerk you around and you are
jerked:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/02/06/ … 008020604763.html
http://blogs.ittoolbox.com/security/dmorrill/archives/search-and … er-approved-23927
http://www.usnews.com/articles/news/national/2008/06/24/seizing- … ithout-cause.html
http://www.freep.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080626/NEWS07/806260435/1009
http://www.truthout.org/article/us-border-agents-copying-content … travelers-laptops
(Honan): An interesting side effect of the CBP search policies is that
many companies are now rethinking how best to protect sensitive data for
mobile users.  It is ironic though that it is the threat of a US
government agency accessing a company's sensitive data that is driving
this corporate rethink and not the threat of criminals getting their
hands on the same information.]

Това подозрително ми напомня на 2 съвсем нови филма.  Thinking

# 130
Дайте, моля ви, идея за подарък за първи рожден ден за момченце, да е нещо хубаво и оригинално, а не просто за отбиване на номера. Предварително благодаря 

Clairette, за каква сума става въпрос?
Ето идея за подарък, или пък това

малко са скъпи  де Money

Честито на празнуващите   bouquet

# 131

иронично, но аз съм купувала нещо подобно (само че камионче) от България за 9лв

# 132
Здравейте, от скоро живея тук и още не съм се ориентирала в ситуацията, та бихте ли ми казали дали мога да тегля торенти или е забранено в САЩ?

# 133
  • Boston, MA
Здрасти, Савина, аз не тегля, компютърът ми е работен, мисля, че си зависи от теб дали искаш да се занимаваш с такива неща, забранено е, естествено.

Да ни е жива и здрава Мишолина, на патерица. Аз позачезнах, гостуваха ни кумовете от Атланта. Последните ни планове за ходене в България - отлага се до ноември.

# 134
Бенсън благодаря за пожеланието  bouquet За една тема в клюкарника те подкрепям напълно Peace Grinning.
Савина, ако не бъркам Замунра
MilaMcMama цените наистина са Shocked.
За моя радост Плами просто е презатрупан с играчки, от общо 6-7 български деца той е  най- малкия / след него се роди едно момиченце/ и всички играчки, когато станат излишни идват при него / и ние си му купуваме де/ . Когато и той ги израсте, ги даваме на друго семейство  и така се въртят. доста е добра практиката, другата година се очакват да се родят още  2 дечица .
Ох пак се отплеснах, ама ми личи, че имам много свободно време

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 08:06 от MVK

Общи условия

Активация на акаунт