62 Луни около Юпитер - нова американска тема

• 28 335
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
  • Boston, MA
Айде още един шут по трудовата ми книжка.  Grinning

Колети съм пращала с пощата, не специално застраховани.

Обезопасихме с гейт на стълбите и заключалки на шкафовете в кухнята. Преместихме един шкаф за обувки, защото имаше вероятност да се покатери и да скача от него на долния етаж. Друго не съм обезопасявала, той се катери като катеричка по столове бар размер и оттам на масата, но ние го оставяме - на всеки родителските лимити са различни, моя позната е олепила с дунапрен всички ръбове на маси и т.н., вече 4 години, защото има две деца едно след друго. На мен това не би ми било удобно.

Точно снощи Дани се опита сам да слезе от стола си и щеше да падне с главата надолу, баща му го улови в последния момент за единия крак. Като на анимационен филм увисна.

# 151
Zora,gates на стълбите и празен хол/столова (маса за ядене,столове,диван 3,диван 2ка, ТВ с обезопасени копчета и толкоз) и детски стаи. Офисът е заключен вече години наред,както и баните.Книгите им редя в хартиени кутии на пода,имат по 1 криб и по 1 той чест (който не може да се обърне никога, катерила съм се зорлем по него а и да се е с дупки)в стаите си,контактите сменихме с невидими. Не казвам НЕ хич, то няма за какво,всичко скъпоценно иначе (ключове,очила,портмонета,поща) седи в-у хладилника или фейк камината
*
По стандарт се слагат  гейтс, мерило за топлината на водата,ограничители на прозорците,вътрешни райбери по ниски чекмеджета,предпазител на котлони, топки по вратите на стаите, к не искате се отваря(сме в 1 изследване на уни за сейфти,те дойдоха и тези неща сложиха)
*
Бубка,честито возило!

# 152
  • Boston, MA
Забравих за контактите.

# 153
Тандури, вие с онази зелена тоалетна повлякохте крак и сега няма спирка, а? Кофа, баданарка и шапка от вестник. Да живей, живей труда!

Агентката, Джена и Джи, благодаря за комплиментите. Много сте мили  Blush

Winx, "малките фейчета"  Laughing  Супер готино!

На Титина й се чудя на акъла, честно (и тук си спомням култовата серия от Dexter's Lab, където показаха мозъка на Dee Dee)

Хи-хи! Имаме си двукрака MVK!

Зора, колети пращам с USPS. Няма по-евтино. Освен ако не използваш услугите на някой, който ще си ходи. Колетите ми винаги стигат, но има няколко уловки: декларираната стойност не трябва да надвишава $59; на дрехите не трябва да има етикети (да не личи, че са нови; тука като пращаш дрехи казвай, че са нови - нямаш право да пращаш стари); адресът на получателя трябва да е домашен; декларирай "подаръци". Ако тези правила не са спазени, яко ДДС и митнически такси. Всичко, което не е в пощенски плик, дори да е в ей тонинка кутийка, под 2 кг., пак отива на митница и от там трябва да се освобождава. За 3 години не са крали от нито един колет, но всички са били гледани от митничар.

За застраховането: обезсмисля се, ако декларираната сума е многократно по-ниска от стойността на стоките. Аз съм пращала колети, в които е имало 2 карти памет за по над $200 парчето, плюс дрехи на Ecko, часовник и прочее. Какво ще ми помогнат $59, ако стока за $700 се затрие?

Не пращам препоръчано. Така или иначе нашите ще са принудени да идат до митницата. Само ще се харча.

За обезопасяването - цакай на Анет за консултацията  Mr. Green , че едва ли някой би могъл да ти даде толкова изчерпателна, експертна инфо. И нищо чудно с тези двама вагабонти, да са й живи и здрави.

Бубка, честито бръмчило!

# 154
Благодаря, момичета!

Свикането с очилата ще е с какви да е, а след това ще мисля за по-качествени. Шапка носи, че даже вече се и сърди, когато я свалям. Успях да се наложа над нейните идеи единствено защото бях в настроение и не се изнервих от многократните й хвърляния. Иначе и аз мажа със слънцезащитен, но очите...  newsm78

За обезопасяване на къщата - предпазители за контактите, ограничители за шкафовете и важните неща биват поставени високо или в заключени помещения. За копчетата на телевизора, компютъра и съдомиялната изобщо няма да отварям дума, че съм преграквала в тоя ред на мисли.

За дървените играчки - моя приятелка ме впечатли с Melissa & Doug - може би са малко по-евтини, т.е. не много все пак, но пък допирът с дърво е различен от допирът с коя да е пластмаса.  Peace

# 155
Фея, ти видя и новите снимки на хола, че е в зелено ли?  Laughing Чакай, този уикенд ще правим кухнята  Joy Щом запалих и мъжът ми, казва кога ще правим и трапезарията  Laughing

# 156
MilaMcMama  , извинявай погледнах само цените без да чета  bouquet. За такива играчки си заслужава .
Фея, а дано скоро наистина да си служа ис двата крака Hug
Тандури , може ли малко снимки да видим хола Praynig

# 157
  • usa
Зора, от вчера св каня да пиша за колетите и все не стигам до това. Аз пращам с УСПС, регистрирано и застраховано, до сега не сме имали проблеми. Обикновено застраховам за по-малко от реалната стойност, за да не плаща получателя мито, че все подаръци пращаме. Не сме имали проблеми до сега, само някой път покрай празниците отнема много време.

и аз правя така в редките случаи, в които изпращам колети. не са ми се губили, но ми се е случвало да ми ги връщат, което си е по-добре все пак.

за обезопасяване. капачки на контактите, катинари на шкафа с кофата за боклук, чупливи вещи - нависоко, безопасни предмети в ниските шкафове и чекмеджета, предпазител на копчето на компютъра, намалена температура за загряване на водата. при нас оградата на стълбите не свърши работа, защото не можех да разчитам, че големите ще я затварят редовно. за това в момента когато прояви интерес към стълбището, научих го да слиза по него безопасно - по корем с краката надолу.

# 158
Тандури , може ли малко снимки да видим хола Praynig

Качени са ми на блога от няколко дена Wink Peace

# 159
За обезапасявне на къща от "беля с крака" съм писала. ВСИЧКО, което може да бъде ползвано като помощен матерал за докопване на забранеи неща е.....завързано с въже, райбери НА ВСИЧКИ врати (премерена височина бебок+ стол, ако случайно го докопа), ПЪЛНА ЗАБРАНА за отвряне на прозорците на вторият етаж (белята проби мрежите). Хладилник с бънджи корд, печка ИЗКЛЮЧЕНА (когато ни трябва я вкл., но бебока не е наоколо за да види  от къде). Грил-вече се опари и не пипа (но бутилата е я махам, когато не съм в къщи), двете бани за с КЛЮЧ (за сега не се е добарал до ключа), тоалетната на долният етаж е с райбер. Вратата към двора е прпряна с няколко тежки тухли+резето. Басейна за сега е висок за белята (столовте са вързани към масата, а масата е с чадъра... към бетона, стълбата за басейна не се полва. Комп-а е в специален шкаф с... катинар. Вратата към мазето, освен с райбер е и с ТРИ бънджи корд (ние се затруднявме д я отворим.
Е, и все пак "беля с крака" ни изненадва.
Понякога си мисля дали всички "защити" не му развиват въображението как да ги преодолее

# 160
Тандури, видях снимките, страхотно е станало.
dessivl, благодаря за идеята да си взема бележка за счупения крак и да си взема картонче за инвалид/ дано скоро не ми трябва/. Сега спокойно паркираме колата, съпругът ходи да вземе скутерче и аз си паркитам дупенцето и влизам да си пазарувам.
Това , което си писала за предпазни мерки за "беля с крака" Shocked, то на боен лагер повече прилича, ама по- добре така и всички да са добре.

# 161
Аз пък досега нищо не съм обезапасила, сега сме на фаза пълзене. Контактите определено й се струват много привлекателни, но я наблюдавам много стриктно и й променям посоката на движение, когато се устреми към някой от по-лесно достъпните.
Мисля си да я оставя по естествен начин да опознава света и опасностите, които дебнат около нея, а когато става въпрос за голяма опасност, аз нали затова не работя, да си я гледам и да я уча.
Труден е пътя на еволюцията.

# 162
Благодаря на всички за съветите.  Simple Smile

Анна и мама, , няма лошо в естественото опознаване на света, но на мен ми се иска да я оставя да се развива без да се налага да я наблюдавам, да я гоня или да казвам "не" всеки път, когато е близо до нещо неподходящо.
Права си иначе, баланс трябва да има, не може да се елиминира всяка вероятност от беля. Случаят на Деси е малко по - специален. Grinning

# 163
Наминавам, само за да споделя, че от сиропа за апетит, който пристигна здрав между другото, няма никаква полза... Досега 2 пъти успях да му го дам на малкия, от които втория трябваше да приложа насилие... нищо не става просто... Казва се "Кидди"- швейцарски, представлява витамини плюс още някаква аминокиселина- лизин... на упътването пише, че освен повишаване на апетита, имунитета и т.н. водел и до поумняване  Crazy...

Днес закусвахме боровинки...
Сандвич с моцарела и салам- не щем, сириъл- също...
... а аз насила ям остатъци и всичко ми се лепи  Rolling Eyes...

За обезопасяването- ние само един гейт сложихме при скъпата техника... и капачки на контактите... Не можех да го опазя от ядене на хартия или всевъзможни миниатюрни боклуци, които все ще изникнат отнякъде, така че станеше ли много тихо знаех, че се е концентрирал в правенето на някоя глупост и на бегом тичах да проверявам каква е... Добре, че този период отмина... Умишлено не съм блокирала шкафчета и чекмеджета- мисля, че така децата се учат, но това си е моя теория...

# 164
Анна и мама, Зора
И аз съм на принципа на естественото опознаване на света, ама ......след като се заключи няколко пъти в банята (да се къпе сам) и стаите, включи печката и щеше да подпали къщата, завря се в сушилнята в мазето, да не говорим за ежедневните му бягства на улицата (по време на едно от тях прахосмукачката ми изчезна), местенето на столове за докопа кога лекарства, кога други забранени неща (особено го привличат режещите предмети), отварянето на хладилника и изсипване на всичко на земята (особено обича яйцата), вече си заключвам колата, защото успя да освободи ръчната спирачка и да изкл. от скорост. Колата ми се спря на средата да улицата. Мога роман да изпиша с "подвизите" на Виктор. Имайки горчивия опит от каките му, които бяха постоянни пациенти в Пирогов, гледам да бъда една стъпка пред Виктор. Когато аз съм в къщи, няма много изненади, но когато го гледат баща му или каките къщата прилича на бойно поле Crazy

Общи условия

Активация на акаунт