МАЙчета полу- добрички искат само на ръчички (6)

• 12 308
  • 267
  •   1
Отговори
# 180
Аз нямам медицинско образование, но имам биологическо и честно казано ме е страх повече от самите болести, отколкото от ваксините срещу тях (т.е. и от тях ме е страх, защото не знам как са произведени - иначе съм учила за съвършени технологии на производство, с нищо незастрашаващи организма по простата причина, че не съдържат живи вируси или бактерии, а само техни части, срещу които организма си изгражда антитела). От това последното мисля, че ваксинираните или неваксинираните деца не се застрашават взаимно (ваксинираните не са вирусоносители). Не искам да коментирам колко опасни могат да бъдат дифтерита, тетануса или коклюша, всеки го знае.
И друго, малко встрани от темата, но пак свързано с избора на родителя и в случая - със захранването. И аз като повечето от вас бях силно против ранното захранване. Казвам"бях", защото понякога обстоятелствата налагат друго. Бебчо има запек и нищо не му помага, давах му и хомеопатия, масажи правим, но без успех. Четирима лекари вече ме карат да давам я плодови сокове, я овесена вода за подобряване на перисталтиката. Засега не съм давала, все изчаквам, но положението не се подобрява , детето е много неспокойно. Та човек понякога е принуден да наруши принципите си и да обмисли още веднъж ползите и вредите.

# 181
здравейте

аз влязох да пиша че мойта днес доста спинка буди се за да яде постои малко колкото да си поприказва и усмихне и заспива.Дали е от времето защото е доста топло.
голямо четене падна за изписаното за ваксините и вит Д.На нас също ни изписаха и аз го давам.Питах дали е наложително след като сме лятно бебе и казаха да зашото бебето расте много бързо сега.
Капките вит Д са  за бебета на кърма за тези на адаптирано мляко не дават защото в млякото си го има за това едва ли има опастност от предозиране.Така ми каза нашата докторка.
аз не съм чела много за ваксините някой дал ли е линк или ако може да даде

# 182
  • Варна
После ще намеря линк към филмът, а и в здравния форум има няколко заковани теми за ваксините.Малката е на АМ и въпреки това ни го изписаха.Аз четох, че точно в кърмата витамин Д е в перфектното количество...или нещо друго ли беше незнам обърках се, толкова много неща, че човек луд може да стане.Аз не давам засега допълнително, след прегледа при ортопеда вече ще мислим ако И той каже, че трябва Peace

# 183
Аз да почерпя. Рая днес стана на два месеца.

И да се похваля. Спечелих шише и чанта Нук от анкетата с "9 месеца" на училище. За първи път печеля нещо на томбола.

# 184
Успях да прочета голяма част от постовете ви и доста се замислих. Благодаря за информацията. Мое лично мнение е, че вече имаме избор можем да си закупим по-добри ваксини, които да намалят в голяма  степен страничните ефекти. Аз дори си мислех да ваксинирам големия  ми син и против Хепатит А, защото пъха всичко в устата си.Но в аптеката ми казаха, че имат само комбинирани, а той има против хепатит Б - трябва да говоря с педиатърката.
При всички случаи обаче, с колкото повече информация разполагаме, толково по-добре.
Нашия бебо се успокои малко, че имаше период около 2 седмици , през  които много плачеше, сега е по-добре. Лек ден на всички.

# 185
ДОбре дочла мишенце  Hug
Честито на всички месечковци!
На мен нешто не ми сотава време да пиша по обсъжданите теми, чета ви разбира се. ех, че готина дискусия за ваксини, вит. Д и флуора Simple Smile
ТА, набързо, ние сме решили, и за баткото и за малката, да слагаме само някои ваксини, други тук изобщо не се слагат. НАприме БЦЖ и Хепатит Б изобщо са изключени. Аз се разчетох за васкините, защото аха да бием БЦЖ на Борис, преди да се приберем лятото миналата година. Освен прочетеното в нета, лекарите тук, в Дания, ни разубеждаваха, и не сложихме. Няма да влзиам в подробности сега, ако някой иска, когато имам време, ще напиша какво ни казваха за БЦЖто
Всъщтност влезнах да ви дам линк към една книга за масажите, която си купих, докато бременеех с Борис, и я снимах за априлки 2007, та сега  само копи и пейст и вие я имате Simple Smile  Много добре е онагледено. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=113580

спокойни сънища на бебенцата и на вас.

# 186
Не няма мед. образование но пък за сметка на това имам глава на раменете си/.Все пак живеем в 21 век и достъпът до всякаква (положителна и отрицателна) информация е на една ръка разстояние.Най- малкото което мога да направя за детето си е да се информирам добре преди да взема решение дали да му давам или не някаква химия.
Още повече, че това е личното ми мнение и не го налагм на никого.
И последно- може да не изписват на всички (нямам статистика Tired) но на повечето да.А лично аз не виждам защо го правят и според МЕН това е глупост.За теб може и да е най- умното нещо и това си е твое право.
И какво веднага се започва с клишето" Ти медицинско образование ли имаш?" Stop
Като нямам да не си казвам мнението ли!? ShockedОще повече, че е подкрепено с медицински факти!? Не съм си го измислила това което съм написала!
Който иска да вярва на педиатъра си безрезервно, аз не го правя  Naughty не се доверявам напълно на никого.Нито са ми раждали детето, нито го гледат нито нищо.Аз нося отговорност за него и крайното решение казвам аз.Изписаните лекарства и настваления от лекар приемам единствено и само като препоръки, или ако щеш съвети ги наречи, но дотам.На предната консултация се прибрах с рецепта изписана и от двете страни за едни сополки  (включително АБ) , е не закупих и не дадох нито едно от лекарствата, и смятам, че съм постъпила правилно.Сополките минаха от само себе си , а аз спестих на бебето си първата доза антибиотици Wink

И защо се ядоса на въпроса за медицинското образование???Съвсем спокойно и без да споря те попитах.Може и да имаш мед.образование, откъде да знам.Ти взе, та почна, имам глава на раменете си/ние, които сме решили да ни имунизират децата също си имаме ГЛАВИ на раменете/, в 21 век живеем,  кое било умно, кое било глупаво, кой вярвал и невярвал безрезервно на педиатъра и т.н. и т.н. Информация - многоооо, къде невярна, къде вярна..Не съм казала, че си измисляш, ясно ми е че, си чела доста по темата за ваксините.Това си е твой избор и никой не се меси в него нито, те обявява за "луда". Тези, които са решили да си ваксинират децата също четат и се информират..Нека всеки си прави своя избор без да го обвинява и налага мнение. Една майка знае, кое е най доброто за детето й. Не подценявай чак толкова Бг и бг докторите. Понеже все гледаме "останалия свят" затова сме на това "дереже".

Последна редакция: чт, 03 юли 2008, 01:56 от lapence

# 187
  • Варна
Ядосах се защото много често гледам взе да се използва този въпрос, като нямам мед. образование да не съм по- тъпа от педиатърката или малоумна, че да не мога да вземам сама решенията за детето си.А повярвай ми лекарите често се опитват да ме правят на такава.
Не съм определяла абсолютно никой, написала съм, че не трябва да им се вярва.Наскоро четох, че 4000 младежи между 4 и 21 години в България остават инвалиди поради лекарска грешка всяка година и това са доказаните случаи?!А и колко са младежите в Бг?Тази цифра за мен е огромна и недопустима  Crossing Arms
Те са хора, и грешът много по- често отколкото ни се иска на нас.А пък никога не бих си позволила да определям някоя от тук пишещите като такава или онакава.Въпросът ти беше така зададен- нападателно , и все едно с лека ирония ( че видиш ли като не съм учила дадено нещо, нямам правото да се обаждам по темата и това автоматично ме прави некомпетентна )особенно наблегнато на удивителните и въпросителните  Laughing
Не мисля, че всеки се информира достатъчно ( като тук не визирам никого) къде поради невъзможност , къде поради факта, че педиатрите са много сладкодумни и ни убеждават, че тяхното мнение е меродавно Peace
Ето днес например като отидох при ЛЛ за болничния такива смешки ми наприказва за ваксините, че щях да падна.Толкова фалшиво и заучено си изрецитира всичко, че няма на къде повече.После взе да ме плаши с варицелата, че щяла да се набръчка кожата на малката ако я изкара.Това ако не са глупости и опити мен да ме правят на тъпа здраве му кажи Mr. Green
Още повече, че аз не се бях информирала когато ваксинирах синът ми, но и никой педиатър (смених трима понеже сменяхме и жилища) не ми и подсказа дори какви са ми правата или да прочета това и това преди да ваксинирам.Аз на това не му викам информираност на родителите.За съжаление когато вече сама по моя инициатива взех да се интересувам малкия го бяха "нахранили" с де що ваксина има.В крайна сметка аз ли нося отговорност за това дете или държавата ooooh!
Пак дълго стана, ама все повече взеха да ме разочароват лекарите (специално джипитата и педиатрите повечето, особенно тези които не работят само с деца) и им нямам ама грам доверие.Ако вие сте попаднали на добри педиатри само мога да се радвам за вас.Аз спрях и да ги сменям вече , но просто не ходя при тях освен ако не се налага документ или евентуално профилактични  изследвания Peace
ПП:много голяма част от лекарите НЕ ваксинират децата си, ама нашите кво ли им дреме, давай под ножа нали не са ги раждали Confused
Колкото до последното изречение, никога не бях сравнявала Бг със светът навън.Наскоро започнах, и какво значи да не гледаме останалите, ми ако е по- добре не може ли и ние да сме така?Нали уж сме в цивилизацията, евросъюзи , тва онва...много дрънкат ама нищо не правят и само влошават нещата Sick Поне да не говореха толкова, нямаше да ме е яд Crossing Arms
Но това е друга тема вече.Всеки е при различен лекар и си знае  (усеща или квото е там) дали да му вярва.По принцип те нещата се усещат като  те мотаят или претупват, самите лекари не се крият, че го правят изобщо.Има и грижовни такива но те са голяма рядксот вече за съжаление.Аз останах изключително приятно изненадана от престоят си в болницата при всички градски легенди за ужасна обстановка и отношение.Персоналът (вкл. лекарите) бяха много внимателни, загрижени и любезни Peace
И въобще не ми харесва това разделение на ние/вие, ваксинирани/неваксинирани и т.н. Не съм казала, че "вие" не мислите като ваксинирате децата си (и аз съм ваксинирала и знам какво е)Сякаш всички не искаме едно и също за децата си:най- доброто Hug

Последна редакция: чт, 03 юли 2008, 05:13 от Alabala

# 188
 Добро утро-Хайде на кафе kaffeetrmker_2  food010        New Valia-- newsm10 newsm44 Гласувах    - Хей Майски МАМЧЕТА-Хайде да помогнем на Гого-да Спечели конкурса! bg  typeuulove001  love001

# 189
Добро утро момичета!

Следя спора от началото и вече ще взема отношение:

Предлагам да заровим томахавката...
За да не ми заключат Модераторите темата защото тук се толерира добрия тон.
МОЛЯ за мир!!!
Знам че в спора се ражда истина НО тук сме сто двадесет и няколко жени и всяка от нас има  мнение по въпроса.
 А на тези които се двоумят така с нищо не им помагаме да вземат своето решение в името на доброто на детето си...

Нека да благодарим на Господ че си имаме дечица и са пълни сърцата ни,и пак Той да ги пази и закриля а ние ще сме до тях в трудни моменти...

Много си ви обичам всички. С някои от вас сме заедно вече 10 месеца.
Хубав ден и усмивки за децата ни.  bouquet  bouquet  bouquet

Това е от Ванко-кротанко за 2 мини рожден ден .

DiyanaChar тази снимка е от 29. юни от Аркутино  а на July бях на терасата в 1 панелен комплекс в Ст. Загора smile3514 smile3511

Последна редакция: чт, 03 юли 2008, 08:33 от mmagy ( Маги)

# 190
Лелеееееееееее smile3524 още ли спите майчета-Аз днес първа се записах сутринта newsm35-------някой да ми даде съвет за бяло течение??????????? Минах 5 дена на едни не ми помагат-след тия 3 -кюртажа ми се появи до сега не съм имала такова нещо ???Уфффффффф-гадно е newsm12

# 191
mmagy Честит ти   2- Мини рожденик newsm24 newsm51

# 192
И Андреа черпи заедно с Ванко, защото двамата са родени почти по едно и също време  и вече са на 2 месеца:) Заповядайте!

# 193
чЕСТИТА ВТОРА МЕСЕЧИНКА НА ВАНКО И АНДРЕА!

много е трудно само по написаното да се разбере кой и какво точно има в предвид, и с каква интонация го е казал. Вярвам, че нищо не е било злонамерено казано. А иначе съм за различните мнения, но да не са нападателни. тук сме да споделяме опит, мнения, и да се подкрепяме в трудни моменти.

Ей, ВЧЕРА ЗАСПАЛИЯТ МИ МОЗЪК ЗАБРАВИ ДА НАПИШЕ НЕЩО МНОГО ВАЖНО относно напишкването (не помня коя беше писала, че не може да се сдържа). Мами правете упражнения всеки ден! Не знам докторите да ли са ви го казали. Акушерката много настоятелно ми каза, да ги правя всеки ден, когато и където се сетя. Много са прости - стягане на мускулите на тазовото дъно. За да разберете кои са те,стискате все едно изкате да задържите пишкане, после все едно искате да стегнете ануса. И всъщност упражненията са едновременно стаягане на двата мускула. Може да се правят легнали и си почиваме, седим, мием чинии и т.н. А и е мкного важно, когато ставаме от клек, или вдигаме нещо, пак да ги стягаме , заедно с коремните. Всичко това , за да не се случи след години да се напишкваме. Задържате отначало колкото можете, докато псотепенно не се стигне до 20/30 сек. по няколко повторения.
Прегръдки на всички ви и хубав ден!

# 194
.Въпросът ти беше така зададен- нападателно , и все едно с лека ирония ( че видиш ли като не съм учила дадено нещо, нямам правото да се обаждам по темата и това автоматично ме прави некомпетентна )особенно наблегнато на удивителните и въпросителните  Laughing
Съвсем безобиден беше въпросът ми. На тези въпросителни неотдавам значение. Хайде мир!!! Разбрахме се  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт