МАЙчета полу- добрички искат само на ръчички (6)

• 12 314
  • 267
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Искам да уточня нещо  - никой не може да създаде сам социална атмосфера като в детско заведение независимо с колко хора контактува той и детето му,просто не е възможно от гледна точка на създаването на особения имунитет против болести,който се изгражда само в едновременното общуване с много деца,както е в градината. Naughty
И за такива "лекари" които казват "давайте ако искате еди си какво????!!!!!!" въобще,ама въобще не говоря!Не мога да се съглася,че те са болшинство и че трябва всички педиатри да се слагат под един знаменател! И пак казвам -не бих се включила в такъв дебат ако не стваше дума наистина за най-ценното - децата ни Sad

# 166
Селин,съгласна съм,че в крайна сметка всеки си гледа децата както намери за добре и няма нужда от спорове - да,единия си е изказал мнението,друг не се е съгласил - всеки има право на това.СПОРЕД МЕН не може с лека ръка да се загърби проверени методи в медицината - да,може на бабите ни навремето да не съм им давали,ама слънцето толкова ли е било опасно?Децата са стояли на слънце,а днес препоръчват мазане на 50 фактор,защото детската кожа е особено податлива на изгаряне,което с възрастта е предпоставка за развитие на рака на кожата (без да искам да плаша никого).И в крайна сметка това е превенция.

# 167
Здравейте и от мен. Няма да влизам в спорове кой е прав и кой не. Просто ще кажа, че аз давам витамин Д, но не и "Зимафлуор". Специално за второто прочетох ужасяващи неща. Но не знам до колко е доказано, че води до рак и всякакви такива.

# 168
  • Варна
Хелиана, ще се радвам да се възползвам от опита ти HugНа мен тепърва ми предстоят тези неща с училищата
Малкият има всички ваксини (за което дълбоко се разкайвами се моля на Бога да не съм си увредила детето което да проличи на един последващ етап Praynig Praynig Praynig)
Та така- ваксиниран е и въпреки това не е посещавал нито ясли , нито градини.Живот и здраве и щерката няма да ходи, ако можем да си го позволим.Плюсове и минуси има всяко едно нещо, останалото е въпрос на личното виждане на нещата.Вярно е , че не мога да му предложа това което е там, но там не могат да му предложат това което е у дома.Среща се с дечица (понякога повече, понякога по- малко), доколко му се е отразило незнам.Със сигурност ще му е трудно да се адаптира или поне повече от на другите деца, имаме леки поведенчески проблеми и т.н. но това сме го знаели като сме решавали.
Относно витамин Д , ето цитат на лекар:
Цитат
Тоzи витамин/хормон способства zа по бьрzото и нефиzиологично zатваряне на фонтанелата...не го каzват и не го приzнават.Последствията от това са психични и други неврологични отклонения при децата в по кьсна вьzраст.
Фиzиологично е нужно около педя или лице повьрхност zа около 10 минути на ден на сльнце (дори и облаци и zамьрсяване да има),zа да се набави дневната доzа.ПОве4е стоене на сльнце води до натрупване и "складиране" на витамина.
Особено лятото,когато има раzходки е абсол.иzлиШен.
Освен това и в листовката са описани опасностите когато се предозира.
Аз ей сега ходих да оправям болнични и като ме пита ГП- то дали кърмя (казах не) и веднага искаха да ме ваксинират с ДТ  Shocked ми отказах, разписах се и си чакам глобата и толкос.Не искам да ме тровят допълнително, достатъчен ми е въздухът и храната и какво ли още не.Знам, че звучи доста конспиративно но такова ми е мисленето, какво да направя  Crazy
Въ ваксините има живачни съединения, алуминии, остатъци от АБ, животинско ДНК и какво ли още не, а живакът както всички знаем е изключително опасен и няма такова понятие като "допустимо количество" , а какво остава като е вкаран в тялото на едно новородено бебенце.
Аз не искам да агитирам да не се слагат ваксини, а да  имам право на избор без да дикриминират детето ми все едно, че е чумаво като не е ваксинирано.Нали останалите деца са ваксинирани, от какво се страхуват тогава , че моето било " опасно за обществото"?нали са мнооого ефективни ваксините?!
А за педиатрите и нивото на здравеопазването в момента няма изобщо да говоря- под всякаква критика е , пълно безхаберие и претупване , абсолютно неинформирано лечение и т.н.

Аз бих желала да приключа темата, който иска да се информира да го направи, информацията е в изобилие Grinning
Аз лично не се доверявам на лекарите по една или друга причина, с нищо не са спечелили доверието ми.Рядко посещавам лекар и слава Богу, синът ми и мъжът ми също.Малкият не е ходил от година на лекар, и то тогава беше за профилактични изследвания.Предпочитам да си изкара шарките примерно но да развие имунитет (което при ваксината изобщо не е гарантирано) сега, отколкото като голям или в следствие от ваксината но заедно с вируса да са му вкарали невероятен коктейл от отрови...
Ох, пак се овлякох, съжалявам за което.
Не смятам да споря с никой, както писах и преди, аз не си ги измислям тези неща а просто предпочитам да се информирам що се отнася до здравето на децата ми
jerry, и защо мислиш, че ги отказвам с лека ръка.И аз като всяка майка се притеснявам и страхувам, а страхът не е по- малък от този когато ваксинирах синъ5т ми.Решението ни никак не беше лесно, но вярваме, че е за доброто на детето.

Аз да питам тези които им е дошла първата менструация- колко време продължи и беше ли много обилна?На мен вече седми ден не спира да ми тече и то ужасно много, чудя се нормално ли е? newsm78

# 169
Все се каня да ви питам,вашите бебоци плюнчат ли се?Голямо плюнчене се плюнчи наш Иван  Simple Smile

Цеци се плюнчи доста и то от няколко седмици, и все гледа да си набута ръката в устата и я дъвче, смуче... Имам чувството, че го сърбят венците за зъби, ама не е ли рано  newsm78
Исках да ви питам как ви спят бебоците. Ние обикновено спим на гръб като си върти главата на ляво или дясно, както му харесва. Обаче понякога спи само с главата надясно и като се опитам да му я обърна не иска и пак се върти, след 2-3 дни решава, че ще спи наляво и не иска да си я обръща надясно. Взех да се притеснявам и се чудя дали да го водя на ортопед, макар, че като ходихме на ортопед като беше на 1 месец за крачетата, доктора му гледа и ръчичките и вратлето... Не знам вие как мислите? Личната ни лекарка каза, че няма нещо притеснително, било въпрос на предпочитание, но все пак аз да се допитам и до вас.

# 170
  • ул. "Мечтание"
Искам да уточня нещо  - никой не може да създаде сам социална атмосфера като в детско заведение независимо с колко хора контактува той и детето му,просто не е възможно от гледна точка на създаването на особения имунитет против болести,който се изгражда само в едновременното общуване с много деца,както е в градината. Naughty

Тук ще възразя, защото все пак има алтернативи! Има плейгрупи и прочие варианти. А пък и да си кажа честно доста неща понаучих за тия прехвалени ясли и детски градини от които ми настръхна косата. Не мерси! Naughty Предпочитам алтернативите във всеки случай!

Не мога да се съглася, че "най-доброто" за мнозинството е най-доброто и за моето дете.

Относно лекарите - да, ще ги слагам под общ знаменател, за мен мнозинството са доста некомпетентни, незаинетресовани, неинформирани и дори некадърни! С твърде много такива се сблъсках през живота си за да имам друго отношение! По-скоро е невероятен късмет да попаднеш на лекар, на който можеш да се довериш безрезервно!

Спирам с коментарите, защото ползата е точно нула! Подозирам, че дори не се замисляте! Simple Smile Още повече, че и Алабала вече е казала доста от нещата, които аз самата мисля.

Дано не съжалявате за решенията си! Както дано и аз не съжалявам за моите!

# 171
 newsm44 Привет на всички майчета newsm44 искам да ви се похваля-Моя малкия от вчера се обръща newsm32 newsm30 а сме още малки-педиатърката днес като го видя и тя не можа да повярва!!!  mmagy Благодаря ти-свързах се с модератора и ми остраниха проблема  love001 newsm51  винаги си Отзивчива-жалко че  повечето  от хората не са така!?Мисля че няма нужда да спорите на тема -ваксини и други дилеми?Все пак сайта е създаден да си споделяме проблемите и ако можем една на друга да си помогнем smile3521 newsm03- няма място за  критиките -хайде майки по весело на нещата  да гледаме------------ smile3525 newsm51

# 172
Масаж и ние си правим, но по различно време. Зависи кога ще е на кеф да будува и да е кротък. Whistling   
И ние сме точно така, макар че ни казаха сутрин и вечер. Като не е не кеф мисля, че един масаж няма да има никакъв смисъл, а само ще я вкисели допълнително.

А за споровете - Кумата ми си гледа дечицата в къщи и изобщо не мисли да ги праща на градина. Аз съм на противоположното мнение за социализацията и т.н. , но НИКОГА не сме водили спор за това. Разбираме се чудесно. За много неща искам съвет от нея, за други си имам свое мнение. Всеки може да дава мението си, но защо трябва да оценява другия. И аз не съм съгласна с всичко, което Алабала казва, но пък съм съгласна с други неща. За някои неща вярвам безрезервно на педиатърката, за други взимам предвид казаното, но решавам сама. Преди всичко нещата се обсъждат и решават вкъщи с половинката. А тук сме, за да си споделяме, не да се корим. Hug

mi6ence, добре дошла Hug.

mmagy ( Маги), от тук ли си посрещнала юлското слънце Shocked Ехааа. Наистина блазе на всикчи майки извън София. Мечтая си да отгледам детето си извън този град, само да можеше и работата ми да се премести. С майка ми кашляме от години. Племеникът ми също започна да кашля - мръсотията тук е отвратителна, колите - много, хората - изнервени. Нормално е, като сме толкова много на все по-намаляващо място. Парковете са като джунгли, градинките изчезват... Confused Не искам детето ми да расте тук ooooh!. Един плюс неоспорим има и то за съжаление - медицинските услуги тук са най-добри. Да не дава Господ да ти се наложи нещо спешно.

Ето сега така ми се излиза, а е пуста жега, парковете са ми далеч, а колата (макар че изкарах книжка) не мога да карам без съпруга ми.

В събота с мъжа ми се метнахме с колата до южния парк и изкарахме там почти целия ден. Беше чудесно, хранихме се на една уединена алея, сменяхме памперси, пак обикаляхме алеите. И с таткото се почерпихме с картофки и айрян на едни сенчести масички. Попекохме краченцата на шарена сянка (и ние не даваме вигантол). Прибрахме се вкъщи доволно уморени.
В неделя пък сутринта бяхме с приятели кучкари в южния парк, а следобед при баба ми на вилата в Луково с останалата част от семейството. Пак на зеленинка, хлад, шарена сянка, птички, тревички, мушенца и цветенца Joy

Ама през седмицата... Confused

Последна редакция: ср, 02 юли 2008, 14:40 от DiyanaChar

# 173
Да почерпя cheers днес станахме на 2 месеца newsm07

# 174
  • Варна
DiyanaChar, аз не приема противоположното на моето мнение като нещо лошо, дори напротив.Който не е съгласен с мен ще се радвам да прочета мнението му , може пък аз да науча нещо което незнам.Именно затова на няколко пъти писах, че това си е само моето мнение и не желая да го натрапвам на никого.Честно казано доста отдавна съм спряла да говоря с хората за тези ми мисли (не само за ваксините) тъй като в края на крайщата мен ме изкарват луда или сектантка че вярвам в световни конспирации и т.н. Но пък вас си ви чувствам близки и се надявам да няма сърдити.Безкрайно се радвам на хората които споделят мнението ми, останалите уважавам за тяхното.Не съм агитатор и единственото което целя с постовете си е да споделям информация с вас и , че преди да се даде лекарство примерно на едно бебе/дете е хубаво първо да се разучи всичко но това всички си го знаете Hug
За детските ясли съм твърдо  против, за градините съм 50 на  50 но е ясно кое е надделяло след като синът ми не посещава такива места.За болестите , ми все някога ще ги изкара, дори си мисля, че ако се случи в училищна възраст ще ги изкара по- леко, все пак имунната му система не е като на 3 годишно дете в ДГ.Съгласна съм донякъде за социалните контакти , но това според мен не е кой знае какво- ще има цял живот да се социализира Grinning
А и в ДГ постоянно е пълно с болни деца и има майки пък чиито дечица ходят, а на тях им се ще да можеха да си гледат децата в къщи, и им е писнало от постоянните боледувания.
Лично мнение Peace
ПП:Педиатърката първо ме излъга/спести ми истината за това какво съдържат ваксините и второ се опита да ми излезе с това, че при нея за 25 години нямало дете със сериозни увреждания след ваксина.Ми много се радвам , но не искам аз да съм първата.И едно клише" Дори и да е истина, че процентът на увредени/починали деца в следствие на ваксини да е например 0,0001 процент, ако се случи на мен това за моето семейство ще означава 100 процента" нали?!Еми не ща да влизам в статистиките!
Има и още нещо- в Бг слагат някой ваксини които са тотално отхвърлено от останалия свят, ама сигурно са имали на склад и айде що да не ги сложат на нашите деца.Също за въпросното Манту, освен, че е много опасно изобщо не е ефективно, в много страни не се прилага повече.Синът ми беше от "печелившите" и му даваха "живо" полио, нищо, че няколко години преди да му дойде редът е спряно в Европа...и такива мити работи Confused

пп2:храня малката и пиша с една ръка и с едно око и като се чета колко грешки...после ще едитна Joy

Последна редакция: ср, 02 юли 2008, 15:27 от Alabala

# 175
  • у нас
И ние днес ставаме на два месеца  - почерпете се  - за бебчетата Misc Baby Bottle , а за нас cook  beer2

Честити втори месечинки и на Любка и на Валантайн bouquet 

Относно ваксините миналата седмица по Часът на мама даваха точно за това. Вече имало избор да се окажеш от задължителните ваксини. Но казаха, че неваксинираните деца са опасни дори и за тези, които имат такива сложени. Моя близка ме кара да не слагам ваксини, даже в интернет има и такава петиция против ваксините. Но ние с таткото доста обсъждахме преди да родя и решихме да си ги сложим.
Уважавам избора на тези, които са решили да не слагат. Незнам може би, защото това е още в начален стадий при нас и може би след време ще е по-разпространето и вероятно голяма част от хората ще се отказват от ваксините, но на мен честно казано не ми се рискува. Успех на тези, които са взели това решение  Peace

# 176
  • Варна
Мхм, на мен ми е много чудно от какъв зор ще са опасни, нали другите са ваксинирани  newsm78
Да не говорим, че според мен е по- скоро обратното.Ваксинираните са опасни за неваксинираните.След ваксина предполагам стават носители (най- малкото) на вируса и едно неваксинирано дете може да се зарази от тях.Тук обаче само разсъждавам (опитвам се) Не съм чела със сигурност дали е така и незнам със сигурност.
Синара, нали не очакваш да ти кажат "Отказвайте се, няма проблеми, ваксините са безполезни"  Twisted Evil
Нали не очакваш някой да излезе и да каже истинското предназначение на ваксините и то в ефир?!
Аз все искам да не пиша повече ама на не си спазвам обещанията, ако съм досадила прескачайте ме просто Blush
Честито на вече порастналите с още един месец, живи и здрави да са   bouquet
Бтв: в арена има един филм "Ваксините- скритата истина", на който му е любопитно може да си го изтегли.Правен е преди 10 години в Австралия.По света се говори против ваксините от доста време, жалко , че до нас винаги всичко  добро стига последно и вече доста хора са пострадали.Филмът не е конспираторски, а е подкрепен с факти и документи  Mr. Green

# 177
  • ул. "Мечтание"
Относно ваксините миналата седмица по Часът на мама даваха точно за това. Вече имало избор да се окажеш от задължителните ваксини. Но казаха, че неваксинираните деца са опасни дори и за тези, които имат такива сложени.

Тук не си ли противорчат "леко"? newsm78

# 178
Честито на бебчовците на 2 месеца,все така да растат здрави и палави  Mr. Green

Маги днес е с ужасни колики,предполагам,че е заради нещо,което съм хапвала  TiredЗа гимнастиката се чудя и аз кога да правя - май най-добре е вечер след къпане,когато я мажа с масло,че така по-лесно се плъзга ръката.какви са тези техники за масаж,я споделете.И колко често го правите?
Аз вече опитвам да я откажа от нощното кърмене,нощем давам само вода,вие как се справихте с това?

# 179
  • Варна
Джери , като каза вода се сетих как преди 2  вечери се събуждам сутринта и гледам шишето за водата празно (от 260 мл е) а беба спи до мен, спомен какво съм правила нямам.Явно толкова ми се е спяло, че съм "нахранила" бебка с вода вместо да станя да й направя мляко Embarassed
Нощното хранене сама си го отказа, онази вечер спа 8 часа някъде, снощи почти 7, но понякога си яде час по час, а миналите 2 дена беше доста горещо и може би заради жегите но изпускаше 2 хранения - едно през деня, едно през нощта Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт