МАЙчета полу- добрички искат само на ръчички (6)

• 12 332
  • 267
  •   1
Отговори
# 150
здравейте мами и бебоци,
Ние вчера бяхме на консултация - наддали сме с 1,300 кг и сме порастнали със 6 см за 1 месец. Сложиха ни Пентаксим. Малко плака при поставянето на инжекцията. Превантивно му давах панадол преди поставянето на ваксината и после още 2 пъти през 4 часа. Спа спокойно цяла нощ, но днес цял ден беше много неспокоен - постоянно мрънка иска само на ръчички, а когато се изморя и го оставя в креватчето започва неистово да се дере докато не го гушна пак ... и така цял ден. Чак преди малко се поуспокои.

Разкажете нещо повече за бебешките гимнастики и масажи. Аз го масажирам вечер след баня с бебешкото олио. А гимнастика - понякога му раздвижвам крачетата все едно кара колело.
Завиждам на тези от вас, които са извън големите градове. Аз като излизам на разходка с бебчо и на връщане като си погледна краката направо ми става лошо - чернилка ужасна, полепнал прахуляк - и вс8ичко това го дишаме...

# 151
Наистина кажете пове4е за масажите и гимнастиката Praynig
Аз не правя Embarassed
Вие будите ли бебоците за храна или го оставяте ? newsm78През деня имам впредвид :thinki
ng:

# 152
  • Варна
На 1 страница има за гимнастиката и масажите

http://www.letsgym.com/2007/03/05/bebe-1-6/#more-58
http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_3

Не я будя- когато сама се събуди.Често следобед пропуска едно хранене, а започна и през нощта да пропуска Peace
Ивали, това ми се струва страхотна глупост и заради това да ви изпишат още една капка.Витамин Д е стероиден хормон който при предозиране е опасен.Не давам никакви такива въпреки, че педи изписа.Още по- малко пък за лятно бебе ми се струва меко казано безотговорно от страна на лекарите да го изписват.Достатъчно е бебето да е на слънце (по- точно част от него колкото длан) за 10 минути на ден дори и през облаци за да си набави нужното количество витамин Д Peace

# 153
  • София
Не будя Алекс, но той общо взето си направи режим и сам става. През денят не пропуска ядене, само снощи пропусна едно.
В четвъртък ще ходим при педито, да обяснява за масажи, гимнастика, вигантол и т.н.

# 154
Аз също не будя за хранене, а вит. Д давам по 2 капки по препоръка на педиатърката.
Ивали, добре, че сте завели детенце при друг доктор, сигурна съм, че бебчо си се развива нормално Hug

# 155
На 1 страница има за гимнастиката и масажите

http://www.letsgym.com/2007/03/05/bebe-1-6/#more-58
http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_3

Ивали, това ми се струва страхотна глупост и заради това да ви изпишат още една капка.Витамин Д е стероиден хормон който при предозиране е опасен.Не давам никакви такива въпреки, че педи изписа.Още по- малко пък за лятно бебе ми се струва меко казано безотговорно от страна на лекарите да го изписват.Достатъчно е бебето да е на слънце (по- точно част от него колкото длан) за 10 минути на ден дори и през облаци за да си набави нужното количество витамин Д Peace
Не на всички бебета предписват Vigantol Oil. Защо да е глупост?!?Ти медицинско образование ли имаш?

# 156
  • Варна
Не няма мед. образование но пък за сметка на това имам глава на раменете си.Все пак живеем в 21 век и достъпът до всякаква (положителна и отрицателна) информация е на една ръка разстояние.Най- малкото което мога да направя за детето си е да се информирам добре преди да взема решение дали да му давам или не някаква химия.
Още повече, че това е личното ми мнение и не го налагм на никого.
И последно- може да не изписват на всички (нямам статистика Tired) но на повечето да.А лично аз не виждам защо го правят и според МЕН това е глупост.За теб може и да е най- умното нещо и това си е твое право.
И какво веднага се започва с клишето" Ти медицинско образование ли имаш?" Stop
Като нямам да не си казвам мнението ли!? ShockedОще повече, че е подкрепено с медицински факти!? Не съм си го измислила това което съм написала!
Който иска да вярва на педиатъра си безрезервно, аз не го правя  Naughty не се доверявам напълно на никого.Нито са ми раждали детето, нито го гледат нито нищо.Аз нося отговорност за него и крайното решение казвам аз.Изписаните лекарства и настваления от лекар приемам единствено и само като препоръки, или ако щеш съвети ги наречи, но дотам.На предната консултация се прибрах с рецепта изписана и от двете страни за едни сополки  (включително АБ) , е не закупих и не дадох нито едно от лекарствата, и смятам, че съм постъпила правилно.Сополките минаха от само себе си , а аз спестих на бебето си първата доза антибиотици Wink

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 23:49 от Alabala

# 157
и на нас ни изписаха вит.Д,но аз не го давам!И аз предпочитам слънцето!С каката (родена на 30.07.04г) също ми изписаха и аз пак не го давах!Тя си е много добре с костите и няма проблеми!А това,че не си държало главичката или не искало да стъпва...не може всички да са еднакви!Каката ми вдигна глава на 3м. и половина,Тинка вече я вдига и държи доста стабилно!Каката от 1 месец се при плъзгаше щом сложих ръка зад крачетата за опора,Тинка не иска!Всяко дете се развива индивидуално.Аз лично,въпреки че съм на млада майка,не обръщам внимание на кой детето какво правело и защо моето не го може!Противно на схващането че младите майки копират способностите на другите деца и искат техните да са като всички и да могат всичко,аз никога не съм сравнявала това какво може моето и защо неправи това или онова като другите на тяхната възраст!

# 158
абе момичета не давате витамини,не биете ваксини ама гледайте да не съжалявате.дано не допускате грешка,но според мен това не е правилно.но всеки си има глава на раменете и си преценя как ще си гледа детето.
със стъпването проверяват дали детето не е започнало да развива рахит.ние бяхме на една капка вигантол но сега пием по 3 защото Моника е голямо бебе и има нужда от повече.
другото което мога да ви кажа е не пренебрегвайте гинастиката и масажите така развивате тялото и мускулчетата на вашите деца,важни са също за да не развият рахит и по нататъшното им развитие.
общо взето вслушвайте се в нещата които ви съветват педиатрите.те не го правят от килешлък.

# 159
  • Варна
Аз спирам да говоря по тази тема защото ми е ясно как ще звърши разговорът: обявяват ме за луда доста често така, че съм свикнала  Wink
Тези решения не се взимат с лека ръка.С мъжът ми сме проучили добре нещата и сме взели правилното според нас решение.А дали наистина е такова- времето ще покаже.Всеки иска най- доброто за децата си и се старае да го прави.Въпросът за ваксините е безкраен и има много ЗА и Против и за съжаление няма да приключи скоро.И в двата случая има страх , но в крайна сметка това е да си родител, да се страхуваш и да се тревожиш постоянно за децата си.Дано всички съумеем да вземем правилните решения защото в крайна сметка най- важното е да са живи и здрави и ние покрай тях.
Уф, колко клиширано и поучително звучи това което съм написала но така ги усещам аз нещата. Peace
За ваксините само ще кажа, че някой от тях са спрени отдавна, други отречени, трети довели до тежки усложнения но тук все още се ползват и при това са задължителни.Мен не ме касае кой какво прави с децата си, ама ме дразни това, че не дават право на избор на хората при положение, че почти навсякъде ваксините са по избор...Както и да е, на който му се чете за това ще намери къде.Не му е тук мястото на този въпрос.Ние с мъжът ми сме решили, че няма да ваксинираме  Naughty
mu6morok, мила не искам да ти се меся но 3 капки са си доста, а предозирането с витамин Д си е опасно, а понякога и фатално.Не вярвай на мен, но си прочети листовката.И синът ми се роди  голям, при това беше зимно бебе капки му изписаха и аз ги давах мнооого рядко(забравях ги) Всичко си му е наред.Бяха му изписали по 1 капка при все, че беше зимно, голямо бебе Peace

# 160
добро утро хайде по кафенце  food010Доста до късно сте писали снощи.
Права си alabalaвсеки сам решава какво да прави,незнам защо толкова остро реагираха някои майчета.Всеки има право на мнение.Педи ми каза за сега да му давам по удна капка на 2 дни,защото все пак главичката му трябва да расте.А капките спират растежа,доколкото разбрах.
На нас вчера ни биха ваксина,добре я понесе.
Все се каня да ви питам,вашите бебоци плюнчат ли се?Голямо плюнчене се плюнчи наш Иван  Simple Smile

# 161
Добро утро!

Как сте днес?Спят ли вече бебочите?

meyz
МНОГОООО сте готини с Наталия
Hug Hug Hug(надявам се бързо да забравиш кофтите изпълнения)

# 162
  • София
Добро утро милички Hug, не мога да седна да драсна два реда Embarassed, едвам успявам да ви изчета, ама гледам да сме с бебчо навън сутрин, после се прибираме на обед ако се приспим е супер, и вечер пак по парковете, и като се приберем нямам сили Mr. Green
Нашия юнак расте като гъбка Heart Eyes, вече сме 5 кила, все още се кърмим Peace, храним се през 3 часа и понякога така се успиваме че пропускаме по едно хранене и аз почвам да тека като река, не м помагат нито подплънки нито нищо  hahaha

Как са вашите бебоци в жегите - нас ни мори и не може  да спи и постоянно мрънка нещо newsm78

Злати, много сте сладки с Наталия, пу пу Heart Eyes
Оставам ви, ние с Петър хващаме пътеките към парка, въпреки, че сега заспа блаженно в кенгурото меткам го в количката и отиваме на хлад
Много целувки от нас Hug

# 163
  • Варна
Алабала само ме интересува,твоите деца няма ли да ходят в детски градини и т.н. защото там ваксините са задължителни за приемане???И все така изолирано ли ще ги отглеждаш сама,без да ги пращаш на детски ясли и градини? Само ти казвам като човек с опит с ученик,че децата -те са единици - които не са посещавали нито ясла,нито градина, в училище се скъсват да боледуват,защото тогава организма им среща социалния контакт с другите и се нагажда ,и това боледуване продължава поне 2-3 години? Отсъствията от ясла и градина не са съществени,докато отсъствията от училище обикновено имат доста нприятни последствия за обучението на детето. Sad
Отностно витамин Д - мисля че педиатрите мнооого добре виждат какво слънце е навън преди да изпишат вит д Laughingпоказанията за изписването му са много и не се ограничават само с фонтанелата или само с теглото и големината на бебето,а се базират на група показатели,които САМО ЛЕКАР!! може да прецени най-правилно.А виждали ли сте дете с рахит - тогава може би няма да коментирате по този начин решенията на педитата отностно вит.Д Thinking
Извинете,не можах да се въздържа от коментар - просто алтернативно мнение Peace

# 164
  • ул. "Мечтание"
Само няколко неща ще кажа по въпрос на споровете:

Аз не искам да изпращам детето си нито на детски ясли, нито на детска градина (дано и не се наложи)! И това в никакъв случай не означава, че то ще е изолирано и няма да има социални контакти! Всичко е въпрос на желание и организация! Алтернативи има и мисля да се възползвам от тях!

Относно ваксините - към повечето от тях съм изключително резервирана. Има такива, които смятам, че трябва да се направят. Много изчетох по въпроса (основно медицинска литература), говорила съм и с хора, на които това им е работата.

За витамин Д и Зимафлуор - има доктори, които наистина преценяват положението обективно, но като цяло мнозинството ги дават по инерция (поне аз с такова впечатление съм останала). На вас как ви звучи "Ако искате давайте Вигнатол и Зимафлуор". Те това ако е обективна преценка...

Така че, не бъдете коне с капаци! Мислете добре преди да приемете нечие мнение, особено когато става въпрос за здравето на детето ви! Не мисля, че превантивното тъпчене с лекарства е добър вариант за когото и да било, камо ли за едон бебе! И не се хвърляйте веднага срещу някой, само защото мисли различно!

Снощи водих тъп спор със сестрата на мъжа ми за захранването! Нито тя успя да ме убеди в нейното (да захранвам от сега още, със сокчета и прочие). Нито тя дори се опита да чуе моите доводи защо да смятам, да захранвам най-рано в четвъртия месец. Та тия спорове приличат именно на тоя спор... тъпо е разбирате ли... всеки има право да си гледа детето както сметне за добре и никой няма парво да се меси. Може да обменяме опит (нали за това сме тук), но не е нужно да си плюем в устите, защото някой е извън масовката... Айде по-полека я карайте...

Приятен ден ви желая и по-малко ревове!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт