МАЙчета полу- добрички искат само на ръчички (6)

• 12 309
  • 267
  •   1
Отговори
# 195
  • Луната ни пази
Здравейте и от мен! Днес е един прекрасен ден и не е нужно да го разваляме със спорове. Аз няма да се включа в спора, само ще кажа, че след дълги размишления, страхове, разговори с педи и други лекари (роднини, на които им пука за моето дете), доста прочетена информация, а също така два пъти гледах предаването "Часът на мама" за ваксините, реших да ваксинирам детето си и не казвам, че не ме е страх от последствията от това решение. Колкото до Витамин Д, не давам по препоръка на моето педи, както и на още една педиатърка.Така че не мисля, че педиатрите изписват лекарствата едно към гьотере (извинете за израза). Иначе ще кажа, че в спора се ражда истината и той е необходимост, но в рамките на добрия тон и подкрепен с аргументи и от двете страни.
Аз доста отдавна масажирам Кики.Правя го сутрин и вечер след миенето и къпането. Използвам доста от техниките, които са показани в книгата, предоставена от Алекси. Те ми бяха показани от брат ми, който е кинезитерапевт и е имал подобен предмет по време на обучението си (тренира ли са в Шейново  Grinning)
Сега да се похваля, от както сме на мама на гости, се чувстваме супер. По 8-9 часа на ден сме навън, майка ми много ми помага, а Кики се усмихва постоянно.Всички и говорят, радват и се и тя се чувства щастлива. Просто и личи. Не че като бяхме у дома, се чувстваше зле, но все пак бяхме само двете и аз не мога да и говоря постоянно. Всеки ден ме радва с нещо ново и ме кара да се чувствам чудесно като майка. Предполагам с всички ви е така.
Честита втора месечинка на Ванко и Андреа. Да растат щастливи деца!

# 196
Здравейте и от мен!

megelinka ,Благородно ти завиждам Heart Eyesза хубавата атмосфера и прекрасните емоции!!Аз съм повечето вкъщи с бебчо,излизаме с мъжа ми,аз сама засега не мога защото няма асансйор/къде е ер малък newsm78/до 3 етаж Sad
И ние скоро ще пътуваме до нашите за една седмица,но за съжаление и те живеят в апартамент,а как ми се иска едно дворче и бебето по цял ден навън Grinning Flutter

Кажете момичета в после време какво ви се променя в режимите на бебечовците?-Все пак навлизаме в третия месец на бебето

И друго ме вълнува напоследък-кога и как да захранвам newsm78Чета и се ровя тук в нета ,но все още не ми еособено ясно Confused Embarassed
Не мога да се ориентирам и се чудя коя схема да следвам,има време ама все пак да се подготвя.Може би към 5я месец ще запо4на

Вие какво ще кажете по въпроса?Само не искам отново да се заформи спор по тази тема!

# 197
Привет майчета !
Честита втора месечинка на Ванко и Андреа Hug Hug Hugда растят здрави и послушни дечица Flutter
Добре дошла на мишенце  bouquet
New valia и аз гласувах  newsm10
Ох и ние вече се обръщаме по коремче и по гръбче от странично положение newsm03 но ми се струва раничко ще се вардим със моята мома smile3521
За спора найстина хайде мир майчета доста мнения се изказаха по въпроса ,така че всеки си преценва  newsm10 newsm10 newsm10
Лек и успешен ден и цунки на бебчовцитеее Flutter

# 198
Ех, Маги, няма пълно щастие Mr. Green
Честита втора месечинка на Андреа и Ванко - кротанко. Hug
sundey, ер малък се намира на мястото на латинското Х  Grinning

# 199
  • Луната ни пази
sundey,аз също мисля 4-5 месец да започвам да захранвам. Мисля да започна със зеленчукови сокчета. Това решение го изградих след разговор с майка ми (тя е действала по тази схема, въпреки препоръките на педиатрите от преди 30 години, имала е инстинкт), и отново моето педи и естествено след доста прочетено инфо. Тук, в Дулово, където се намирам в момента, препоръките са  с плодови сокчета след 40ти ден. Ако знаете колко алергични деца има, просто не е истина,всяко второ дете. Вчера говорихме по въпроса с една приятелка, която роди точно една година преди мен. И тя се е съобразила със съветите на тукашните лекари и сега "бере" плодовете на това решение. Схемите им започват даже с оризова каша, умрях от смях като я видях тази схема. Отделно тук като попитам за АМ на Хип, ми се смяха. Тук се ползва основно НАН и Фризолак.Това препоръчват и тримата педиатри, които явно не са чели от доста време нови изследвания и литература. Добре, че ми поръчаха от аптеката, че щях да си уморя детето от глад.
Иначе емоциите наистина са много приятни. И се чувстваме страхотно!

# 200
  • София
Честито на порасналите дечица Simple Smile
Искам да ви питам по колко хапват малчовците? Аз днес трябваше да храня от оперираната гърда и пропуснах. Размразих кърма от фризера. Алекс хапна 160мл. Ок ли е за възрастта му?

# 201
  • ул. "Мечтание"
AnMary, даже му е множко! На тази възраст трябва да приема около 110 мл. Но есетствено може и да е било инцидентно. Щото и нашия пикльо понякога изпива по толкова. Но обикновено изпива по 90-100 мл.

sundey, съвременните тенденции са, че бебето трябва да се захранва 4-6 месец, като трябва да се вземат предвид теглото, здравословното състояние на детето, гестационната възраст, наддаването на тегло и т.н.

Ако бебето се захрани преди 4тия месец кърмата намалява изключително бързо и е възможно да спре много рязко, повишава се рискът от алергии и инфекции, прехранване, диабет, затлъстяване, сърдечни проблеми в по-късна възраст и др.

Ако бебето се захрани след 6тия месец също могат да възникнат проблеми. Неадекватния внос на енергия, на основни хранителни вещества и микроелементи (цинк, желязо) води до нарушаване процесите на разтежа, хиповитаминози, анемии и др. Нарушава се развитието на дъвкателния рефлекс, децата трудно приемат и свикват с новите по вкус и консистенция храни, лесно се създават неправилни хранителни навици.

Кърмата може изцяло да задоволи потребностите на бебето само до шестия месец!
Но тя трябва да присъства в бебешкото меню понедо десетия му месец, най-добре - поне до първата му годинка.

# 202
Здравейте момичета.
Едва успях да ви изчета и ще си призная, че ужасно се изнервих от целия този спор, защото той определено не е полезен, но няма да коментирам нищо повече, освен това, че ме дразни факта, че мами с първа рожба си позволяват да правят такива сериозни умозаключения, които са базирани на чуто и прочетено, но не и на преживян житейски опит.
Писанче относно запека искам да ти кажа, че голямата ми дъщеря, която беше кърмено бебе до третия си мес.вкл.беше със непрекъснат запек, т.е. не беше се изходила нито веднъж сама- а съм я държала по една седмица преди да и направя клизма.Голяма мъка беше - та тя започна да се изхожда сама след 3мес.когато включих плодови пюрета в менюто и. Та искам да кажа, че  ранното захранване не може да бъде отхвърлено просто така..
Ан Маримисля че е ok, освен това смятам, че не трябва чак толкова да се гледат схемите за всеки месец, тъй като нуждите на всяко едно бебе са строго индивидуални.
Понеже някъде се спореше за детски градини, моето мнение е с две ръце за-щерка ми сега тръгва в първи клас и смятам, че ползата от тях е много голяма и няма майка, баба или гледачка, която да ги замени.
Иначе ние се развиваме добре, вече сме 5кг. и продължаваме да се кърмим, за което май вече не съжалявам, защото тези моменти започват да ми носят огромно удоволствие. Да наблюдаваш сукащото на гърдата ти дете, удоволствието изписано на лицето му, нежното телце прилепнало до майчиното тяло- май това усещане е незаменимо...
Утре пътуваме за вилата, която се намира в едно селце на 120км от София и там ще прекараме лятото.Ще се приберем чак в нач. на септември и понеже там няма инт. се сбогуваме с вас до есента. Вече с каката нямаме търпение да тръгнем и ако ни кажат ще отпътуваме още сега. Simple Smile
Желая ви най-прекрасното лято с вашите бебоци, много усмивки, много весели емоции и преживявания и незабравими мигове на щастие.
Чао от нас, прегръщаме ви всички!

# 203
  • Варна
Относно спора- няма как да не се случва понякога.Все пак тук сме се събрали различни хора и няма как да сме всичките на едно мнение за всичко  Wink Важното е да няма обидени Hug
За захранването- синът ми го захраних по старата схема( и после как да вярвам на педиатрите като ми препоръчваше да слагам мед на бибероната) плодово сокче на 3 месеца.Кисело мляко започна доста малък.Жълтък на 5 месеца, попара на 6 и т.н. но пъки с малкия тръгнахме на кухня на 6 месеца.Проблеми слава Богу не е имал Praynig
Сега смятам да захраня в края на трети месец със зеленчуково пюре , след това със безмлечна каша и след това плодово пюре.Сокчета изобщо не смятам да давам до 6 месеца (освен ако не са прясно изцедени у дома) понеже не виждам нищо полезно в купешките тъй като витамините в прясно изцедените сокове след 20 минути вече почти ги няма, а в купешките са добавени синтетични витамини и не могат да се усвоят така добре от организма.
Малката хапва по 130-140 мл.И от вчера напрао ме е луднала, иска да яде през 2 часа и не си изтърва нито едно ядене, и има леки сополки та ми се струва, че това е причината, може да не й е добре Rolling Eyes
Аз пак да питам- на някой дойде ли му първият цикъл и как сте.На мен вече 8 ден ми тече ужасно много, оприличавам го на кръвоизлив и смятам ако продължава така да отида на лекар в понеделник.Гледам из нета до 10 дена обилен цикъл било нормално след раждане newsm78
exence, желая ти едно страхотно лято и да се върнете с много положителни емоции Hug
Честито на всички ставащи на 2 месеца днес  bouquet
Това е засега от нас, Йоана все повече гука и се смее.2 дена вече си седим в къщи, че вятърът навън е просто невъзможен Close

# 204
  • София
Педиатърката ми обясняваше схемата, но не помня.
А и нали кърмя, не мога да преценя колко яде малкия. Сега може да пропусне следващото хранене.
Алекс по принцип трябва да наваксва. Днес в градинката една мама ме пита на колко е, и каза, че изглеждал по-малък. Няма да обяснявам повече, че е недоносен.

# 205
О exence !Приятно лято ти желая!Много хубави емоции с бебо!И като се върнеш ще си приказваме за едни вече пораснали беб4ета Grinning Hug

Радвам се че подехте темата за захранването-аз което разбрах от ровенето ми в бг мама е че е по-добре да се запо4не със зелен4уково пюре отколкото с плодово,заради сладкия вкус на плодовото децата не искали после зеленчуковото.На някои места пък дават оризовата каша като най-добра първа храна  и после пюретата.А жълтък пове4ето казват много късно,след годинка дори newsm78

DiyanaChar мерси! Grinning  :bouquet
:

# 206
Схемите им започват даже с оризова каша, умрях от смях като я видях тази схема. Отделно тук като попитам за АМ на Хип, ми се смяха. Тук се ползва основно НАН и Фризолак.Това препоръчват и тримата педиатри, които явно не са чели от доста време нови изследвания и литература.

Меги, оризовата каша я препоръчват като удачен вариант за първа храна, понеже не може да предизвика алергична реакция, освен това не съдържа глутен. Отначало се дава много разредена с кърма или АМ (може и направо в шише с по-голяма дупка) и постепенно се разрежда по-малко, докато достигне консистенцията на нормална каша.
В "Кърмене и захранване" има такива схеми на захранване. Аз даже си бях харесала една подобна, като захранвах Росен (но започнах с пюре от тиква, не с каша). Бях купила каша на Хип - абсолютно безвкусна е, но той я харесваше. После кашата може да се смесва с малко плод или зеленчук, в зависимост от това, какво е въведено и така става по-вкусна.
Росен го дохранвах с Фризолак - съдържа пребиотици и специално съм сравнявала съдържанието му с това на другите АМ - почти няма разлика. Обаче той свикна с това АМ и другите видове явно не му харесваха на вкус и не ги искаше.

Благородно завиждам на всички, които имат възможност да се откъснат от градския шум и прах. И аз искам някъде на село, ама няма  Confused.

# 207
exence, относно ранното захранване, казах, че бях против, защото имаме алергии и в двата рода и се плаша...А иначе си права, че майките с първо дете трябва все пак да черпим опит от вас. Думите ти обаче не ме успокояват, дано по-рано от 3-ти месец да се оправи този запек, много му е трудно така на Бебчо, а и на мен...Имаше и други мами, които се оплакаха от запек на бебчетата, ако има преборили проблема, могат ли да споделят?
Та за захранването - май ще го почваме, по-точно по една лъжичка сокче или пюре на хранене, какво мислите?

# 208
exence, относно ранното захранване, казах, че бях против, защото имаме алергии и в двата рода и се плаша...А иначе си права, че майките с първо дете трябва все пак да черпим опит от вас. Думите ти обаче не ме успокояват, дано по-рано от 3-ти месец да се оправи този запек, много му е трудно така на Бебчо, а и на мен...Имаше и други мами, които се оплакаха от запек на бебчетата, ако има преборили проблема, могат ли да споделят?
Та за захранването - май ще го почваме, по-точно по една лъжичка сокче или пюре на хранене, какво мислите?

Нашият се оправи от половин чаена лъжичка Дуфалак, след което започнах да хапвам всеки ден по няколко кайсии, сусам, компот от сливи и разни други разхлабващи храни и засега си ака редовно. Но пък е само на кърма, незнам ако даваш АМ какво може да се направи  newsm78.

# 209
Само на кърма сме, затова се и учудвам, нали казват, че при АМ по-често се среща запек. Дадох Дуфалак, засега без ефект. Ще пробвам и с кайсии и сини сливи да ям аз, мерси, Bella04!

Общи условия

Активация на акаунт