КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 9 - ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ

• 55 877
  • 272
  •   1
Отговори
# 135
Да, Миленка утре заминава и аз днес се чудех дали ще може да се включи.
Миленка, лек път и много късмет и щастие в Канада!   bouquet

........................................

Радмила, ей това са близначките - виж как най-добре си я усетила Лени.  Simple Smile

Аз си мислех, че нещо друго е станало. Някой е правил изпита, приемал документите, всичко готово.  а накрая - типично по нашенски, друг е решил да се прави на Шеф - "Я. да видим какво сте направили" и да се почва едно разместване на нещата, натъкмяване, освобождаване. И са почнали насред лято ново пренареждане. (познавам май само 1 родител с деца, учили там и имаше точно такъв "Шефски" подход на работа). Ако е така, трябва да има и други случаи като Лени. Най-мразя някой да се прави на Шеф.
Лени, и друго си мислех. Скоро всички готини ДУ ще заприличат на "Горна баня".

# 136
Лени, а ти защо не поискаш разглеждане на случая и от Регионалния инспекторат по образование? Не ги подценявай.

....................

И още нещо, Лени, да не би само да се пробват и където мине номера - някой доброволно да се откаже.

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 18:09 от май :)

# 137
Радмилкааа  Hug Hug Hug все повече почвам да се замислям че не звучи толкова неревоятно да имаш близначка на различна възраст и родена от други родители!
Признавам че точка 4 от плана ти ме грабна!!! Wink Wink Wink

Лени, а ти защо не поискаш разглеждане на случая и от Регионалния инспекторат по образование? Не ги подценявай.

И още нещо, Лени, да не би само да се пробват и където мине номера - някой доброволно да се откаже.

Изобщо не ги подценявам и ако реша да преместя Лъчи в друго училище повярвай ми ще им изсипя каквото се сетиш - медии, инспекторати и въобще всякакви ...институции които могат да имат макар и далечна връзка с тях.
Не съм си и представяла, че мога да съм толкова отмъстителна!
Но искам да вземем решение дали Лъчи ще остане там да учи, защото ако се реша на тази еретична мисъл - ще се наложи да сме сътрудници и не върви да ги прецаквам. Дори лошите момичета не правят така!
Но ако реша благодарение на компетентната им преценка да преместя детето си - горчиво мисля, че на даден етап ще съжаляват....

колкото до второто ти предположение - ТОВА е САМАТА ИСТИНА - бъди сигурна!

# 138
Хихихи, върнах се да прочета каква е т.4. Simple Smile Ей и ако сега не се включи едю-деди при такъв заявен инвеститорски интерес, не знам кога ще го направи. Абе, момичета, аз не мисля, че едю-деди е касиер, а си е направо даскал. Мине-немине време и си ни наказва със самоотстраняване.

Лени, аз ако бях на твое място щях да им предложа да се направи независима проверка от Инспектората по случая. Съвсем делово, без емоции. Дори да клоните към оставане (както се казва - да им вземеш страха  Mr. Green)!

Лени, не си отмъстителна! И аз им четох устава и всичко по сайта. Определено по това, което е публично, са направили як гаф! Ако не ставате, трябвало е още май месец в началото да ви кажат и да не ви допускат на теста по езика. Или поне на етапа прием на документи, да ви отрежат. Или дори ако са ви приели молбата, навреме да ви информират, че не сте одобрени.
Не съм наясно от взаимоотношенията ДУ-Сдружение, но наистина в Устава им си пише кога как се изключва. Нека си решават кога да подбират, ама не са си спазили собствените изисквания.
И още нещо - в това ДУ само деца към Сдружението ли могат да учат? Много странна комбинация! А ако искащ само да си ползваш държавното у-ще без частния елемент?

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 18:57 от май :)

# 139
май Simple Smile цялата им оргатизация е по принципа и вълкът сит и агнето цяло!
Което както се сещаш рядко е възможно...
Та идеята е следната - ползват база на даденото училище \ дали плащат или не наем незнам и не ме вълнува\. До днес си мислех, че учителите са техни, но както стана ясно учителите са от даденото училище и сключват със сдружението втори трудов договор. Училището, в което ходи Лъчи - 145-то е едно от слабите училища в квартала и учителите им не са с добра слава. Самото училище брои учениците на сдружението като свои ученици и изобщо е голяма мешавица относно това кой пие и кой плаща ....
Единствено преподавателите по немски са \ може би \ служители на сдружението.
Тоест на практика те са една прекрасна и наистина успешна езикова школа.
И на тази база не са незаменими, защото ако искаш да научиш език рано или късно ще стане!
Ще намеря учител по немски за децата каквото и да ми струва...... и те ще научат така желания език и без да бъдат тормозени и пъхани по калъпи.

И също днес ме осени още една одавна забравена констатация на старата ни бавачка - че някои от децата не играят с Лъчи и го дразнят \ викат му бебето, малкия и т.н\. Попитах и сегашната ни какичка за мнение и тя също каза, че на няколко пъти е заварвала децата да играят да речем футбол и е чувала реплики от сорта "Не  му подавай на дребния Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil" и т.н....
Общо взето ми правеше впечатление, че като го питам с кои дечица е приятел повечето бяха момиченца....

# 140
Защо точно на Джулай се случват разни историйки, Лени? Честит Джулай на всички. Повече оптимизъм! Изход/избор винаги има, знаете, добър или не толкова. Само за данъци и ... няма – така е казал още...

Лениии, Лени!

0.
Иди на църква, помоли се, запали свещичка, а не боб някой да ти хвърля.Моля те.И нека повече хора го направим тази седмица. Да се смирим и отпушим положителна енергия. Сериозно, има Светлина! В противен случай, не чети по-долу написаното.

Сега...
1.   Споко! Усещам добре и разбирам добре това, което си писала по случая. Успокой невероятната и негативна емоция на цялото семейство, колеги, приятели + съфорумци. Тя не  решава проблем, а може го влошава. Ако ти трябва съчувствие – имаш и моето.Подкрепа е, но не решение.Всички искат да помагат, знам.
2.   Не бива да те обхваща ярост + желание за мъст + доказване на правотата ти.
3.   3абрави за Устав, Правилник и разни документи – няма да се позоваваме на тях и не ни трябват.
4.   РИО/МОН – не мисля, че ти трябват или, че са необходими, или могат да бъдат полезни.Въобще. Напротив. Без да се аргументирам.Частно мнение.Субективно, но от опити!
5.   Решението „изключва скандали и ескалиране на ситуацията”, съгласно Радмила. Браво девойко Мила. Харесвам повечето от това, което пишеш.
6.   Не се отказваш от Шилер, но с добра дума и с малко тактика. Не с пари, рушвети, хикспетици.... и джагуари. Добра дума,врати отваря. А дано и тази.
7.   Мисля, че там му е мястото на детенце. Дано не бъркам!Ако не стане, така е трябвало. Повярвай му.
8.   Искам да те почувствам с много положителна енергия. Ще се борим заедно, с детенце, с всички тук и най-накрая... ако не успеем няма лошо пак! От изток до запад ще го возим, на цената на Шилера, или още по-..., или съвсем без ... Независимо дали ти харесва Запада или не. Щом трябва. Къв е проблемъТ?
9.   Ей, приятелко, нищо не е толкова страшно, без Едно. Само в съзнанието и емоциите ни.
10.   Нямаш проблем.Но не пишеш в публичното пространство лошотийки, моля.
11.   Споко!

Сори, че не съм с ника си. Но вие знаете, че искам да съм анонимен. Шутка.Това е шутка. Край.

ПС Честито за ПЧМГ. Честито за рожденни дни. Честито – прави от 0 до 11 ! Ако има редакционни/стилови грешки – викайте редактор. Дано смисълъТ да е ясен, а?
PS Не съм сектант и не ги харесвам. Християните обичам. Не съм от най-праведните. За сори.

# 141
Е-е-е, не,  dedo  smile3532, капата ми падна, направо се попиках да се смея....

на Джулай какво се пие?  Drunk

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Отивам вместо да паля свещички да пийна едно мохито - и ще го изпия за здравето и успеха на Лъчи!!!

Лени,  Hug

# 142
Уен ай уоуyyк (at 4 am)  он а джулай моooрнинг...винаги...и целияТ... дей. Позитив енерджи ту ю ол. Детс ол, фолкс.

Sbyrkaniq computer!

# 143
  • София
но както стана ясно учителите са от даденото училище и сключват със сдружението втори трудов договор. Училището, в което ходи Лъчи - 145-то е едно от слабите училища в квартала и учителите им не са с добра слава.

Единствено преподавателите по немски са \ може би \ служители на сдружението.
Тоест на практика те са една прекрасна и наистина успешна езикова школа.

Точно по тези причини миналата година се отказах от това сина ми да учи предучилищна в Шилер /освободихме място/ . Вярно, че системата им за преподаване на немски и учителите са добри, но всичко останало е на ниво обикновено и не дотам добро квартално училище.

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 21:18 от Alteia

# 144
  • Bristol
Лени, radmila ти е дала добри насоки за разсъждение! Аз лично бих се спряла на нейната точка 1  Grinning А ако наистина много закъсат нещата, следващият септември реализирам точка 3  Peace
Лек път на Милена утре!

Аз се чудя какъв език да избере да учи сина следващата година. Искахме да е испански, но за сега предлагат само френски и немски  Rolling Eyes  То колкото и да мислиш и да планираш, никога не знаеш какво ти е писано. Моя приятелка от малка мъчи английския и сега живее в Германия, а аз се борех с немския  Crazy Дали пък да не го оставя каквото му е насърце, това да учи  newsm78

# 145
Ех, деди, деди, ти си нашият ангел-хранител!   bouquet

...............................

Мери, защо бягаш от немския?  Simple Smile А кой е най-популярният чужд език при вас?
За континентален ЕС е много добре френски, ама едва ли това важи и за вас.

Миленка не се е обаждала, нали?

Последна редакция: ср, 02 юли 2008, 00:48 от май :)

# 146
Някой може ли да ми пусне на ЛС мобилния на Миленка, че съм го затрила някъде? Hug

# 147
Някой може ли да ми пусне на ЛС мобилния на Миленка, че съм го затрила някъде? Hug

ако й намериш тел., поздрави я и от нас.  Simple Smile

# 148
Уен ай уоуyyк (at 4 am)  он а джулай моooрнинг...винаги...и целияТ... дей. Позитив енерджи ту ю ол. Детс ол, фолкс.

Sbyrkaniq computer!

http://www.youtube.com/watch?v=D_H3IR6XBRI Uriah Heep - July Morning

http://uzumaki-bla.blogspot.com/2007/10/blog-post_23.html

всичко това специално за дедо!

Мери, ако в бъдеще ще  настоявате на испански, тогава дайте френски. Французите и испанците се разбират като говорят, явно езиците са доста близки /като изключим граматика и правопис явно  Mr. Green/.

Друго, което ми хрумва, възможно ли е да се запишат и двата и да ходи на който му харесва /т.е. да се откаже от единия език/?

# 149
Момичета, здравейте! Отново нямам много време за писане, че моят малък хубосник тази вечер тайничко се похапнал от шампоана на кака му /с мирис на ягода/ и сега всички сме на тръни. Лекарката ни каза да го накараме да повърне, но диването с диване не ще и не ще. Та ако се почувства зле ще трябва да го водим в Пирогов, където за последно ходихме миналата седмица.

Лени, спокойно, всичко ще се нареди! Може пък наистина това да не е вашето училище. За "Св.Климент Охридски" не знам дали все още имат свободни места, но разбира се, ако ви интересува ще се обадя на директорката и ще разбера. Те заминаха на море миналата седмица и не съм сигурна дали са се върнали вече. Нашата Изи също е много палава и в същото време умна. Но в това училище я приеха с отворени обятия и тя е много щастлива. Госпожите ми я похвалиха като много интелигентно и будно дете. За завършването на годината я удостоиха с титлата "бърборан-отличник". От новата учебна година започват нова билингвална програма с успоредно изучаване на английски и по малко немски език още от 1 клас. Така са решили, защото двата езика са от една езикова група, а имат и нова много добра преподавателка по немски. Не съм много сигурна дали децата ще се справят, но все пак се надявам. Това е възрастта, в която паметта е много силна. Не знам дали другите родители са съгласни с това решение, но нас ни удовлетворява напълно, тъй като и без това смятахме вторият език да й е немски.
"Св.Кирил и Методий" също е чудесно училище. Аз лично много го харесвам, но не го избрахме, защото ни е още по-далеч от сегашното.
А на "Веда" колко им е таксата за новата учебна година?

МИЛЕНА, приятен път, всичко най-хубаво на теб и на цялото ти семейство и да ни пишеш често!

Желая на всички болни дечица бързо оздравяване!

ЛЕКА НОЩ!

Общи условия

Активация на акаунт