Отговори
# 120
Здравейте момичета Hug
Тъй като повечето сте ходили да давате кръв за Синдром на Даун в Майчин дом, искам да попитам предварително трябва ли да се записвам или просто отивам и те ми правят изследването? И тъй като аз съм от провинцията, после трябва ли лично да отида да си взема резултатите, или мога и през интернет да си ги видя?  newsm78Аз също имам чувството, че усещам бебчо понякога, и ми става много хубаво. Днес ходих на ЖК, но докторката ми не пожела да ме гледа отново на видеозон, тъй като този месец вече са ме гледали около 5 пъти /тъй като бях и малко в болница/. Каза, че не било добре за бебето тези вибрации от ехографа. Вече ми разрешиха да се порахождам по малко навън и това за мен е много хубаво, тъй като вече бях подивяла в къщи. Аз също имам вече корем, но не съм го снимала. Наддала съм почти  5 кг - не знам дали е много, но се надявам, че сега след като ми разрешиха и да се разхождам, няма да наддавам толкова много.
Пожелавам ви приятна вечер на всички  bouquet

# 121
не трябва да си записваш час, но те съветвам да отидеш по-раничко към 9 някъде, за да няма много хора и мисля че като си от провинцията ти ги пращат по пощата, но все пак питай там на място.

аз също съм +5 кг а съм нон стоп в движение и все съм на някъде, тъй че това не е критерии важното е бебо да е добре  Hug

# 122
Roritka, отиваш в Майчин дом и ако не носиш УЗ снимка от предния ден, то ще дадеш 20 лв, за да ти направят те една ехография. При теб ще замерят черепчето и ако не се лъжа крачето, за да имат р-р на плода спрямо гестационната седмица и ще ти вземат веднага кръв. Мое мнение, погледни кой ще е лекарят, който ще ти направи УЗ. Нека е човек, който застъпва на смяна в 12.30.
Ако отидеш утре, мисля, че във вторник, ще попаднеш на Димитрова и съм сигурна, че няма да сбъркаш! В 12,30 застъпва на смяна.
Проблемът е, че ако нямаш снимка от УЗ, която да е направена по повод това изследване, ще те карат да правиш УЗ и там, но гледай кой е зад апарата.  Ако е Гарнизов, по-добре недей!

И аз не съм си снимла търбуха, но ще помоля някой да ме щракне.

# 123
Забравих да ви предупредя, ако на някоя се наложи да лежи в болница, да иска болничен лист с минимум 30 дни след изписването. Тъй като аз бях на легло 7 дена, след което ми дадоха болничен лист от 20 работни дни и трябваше утре да съм на работа, затова днес отидох гинеколожката ми да го продължи, но се оказа, че имало някакъв нов закон, който не й дава право да ми продължи автоматично болничния, тъй като предишния не е 30 дневен. Наложи ми се да ходя на ЛКК и да си заплатя болничния лист. #2gunfire
Тя ми обясни, че по принцип в отделенията знаят за това, но си правят някакви врътки, за да им превеждат пари от Здравната каса #2gunfire
А за нас би трябвало всичко да е безплатно, но винаги гледат да те прекарат да плащаш за нещо.

# 124
  • София
Здравейте,
аз напоследък не пиша, понеже бях доста заета в работата и къщи, но иначе всичко при мен си е о.к., нямам оплаквания и аз като вас чакам предстоящите отпуски.
  От преди няколко дни и на мен ми се струва че усещам бебо, но не съм на 100% сигурна

Здравейте момичета Hug
Тъй като повечето сте ходили да давате кръв за Синдром на Даун в Майчин дом, искам да попитам предварително трябва ли да се записвам или просто отивам и те ми правят изследването? И тъй като аз съм от провинцията, после трябва ли лично да отида да си взема резултатите, или мога и през интернет да си ги видя? 

Като отидеш на място просто си изчакваш реда, не е с предварително записване. А за резултата- срещу квитанцията( фактурата) може да го вземе и някой твой близък. По Интернет, все още не става Sad

# 125
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА за бързия отговор. newsm51 Сигурно ще ходя другата седмица, когато мъжа ми ще е почивка. Дано попадно на някой разбран доктор.

# 126
Роритке, така или иначе нямаш много време за  губене - още седмица - две. Сега си в 16, караш 17, другата си 17, караш 18-та, значи имаш около 2-3 седмицаи за изследването. Ще се поинтереуваш кой е лекарят, има си график на кабинета за УЗ на 2 ет.  Това за кой кой е ти го казвам, защото при мен благодарение на лекарят на УЗ ме вкараха в джаза  и 5 дни не бях на този свят от притеснение, затова се интересувай, като ще платиш 20 лв гледай да е за добър специалист!
Не се записва час, както са ти казали, но аз лично не съм чакала чак толквоа много, така че не вярвам да има опашка за боцкане.
Иначе после може по факс да си получиш резултатите, по мейл мисля също могат да ти ги изпратят! Ще попиташ Кременски /шефа/

# 127
Аман от некадърни лекари, които вярно могат да ти изкарат акъла и да се поболееш от притеснение после.
То за това е добре да се ходи при добър специалист, който да си те гледа и на който да разчиташ.

Но тук в БГ е толкова трудно, всеки път трябва да питаш какво да правиш, къде да го правиш. Ако го нямаше този форум, аз не знам дали бих се оправила на 100% без ваша помощ.

# 128
Чаено момиче, благодаря ти за напътствията. Открих в интернет телефони и ще се обадя да попитам кой доктор кога е на работа. И на мен ми писна от некадърни доктори.
Мен достатъчно ме наплашиха в болницата, а в същност не бяха видяли, че плацентата от силните напъни при повръщанията ми се е прехвърлила през плода от пред и се е отлепила на едно място. Ехографа в отделението беше под всякаква критика, целия облепен с лепенки - толкова стар сигурно няма в целия град. Но и самите доктори като ги питах каква е причината те не знаеха, а ми отговаряха - причините са хиляди.....Това за мен не е отговор на доктор, който цяла седмица ми следи състоянието. След като с връзки ме изписаха, тъй като аз отказах да стоя повече там, отидох веднага при моята гинеколожка и тя ме прегледа на нейния 3D видеозон и там ясно се виждаше как плацентата се е прехвърлила пред плода и мястото на отлепяне.....

# 129
Здравейте ,мамчета.Днес бях на ЖК.От предната ЖК съм отслабнала 1,5 кг.Акушерката малко се опули,но...Гледахме бебо на УЗ,защото утре ще ходя на БХС.Малко ме е страх,защото нямах намерение да ходя,но доки каза,че би било добре да отида.До сега термина ми беше за 6.12 а сега докторката каза,че е чак за 18,12(мъжа ми е рожденник тогава).Бременността ми е две седмици назад newsm78. Нищо не разбирам-дали всичко е наред с бебо(по думите на доки всичко е ок)?По линийката съм 17 седмица и 2 дена,а по УЗ 15 седмици и 4 дена.Ама ако видите видеозона-толкова е смотан и нищо не виждам на него.НА КОГО ДА ВЯРВАМ И КОГА ДА ОЧАКВАМ ДЕТЕНЦЕТО СИ?Та нали в картона пише термин 6.12 а като мине тази дата и ще искат да ми предизвикат раждане.Ако разбирате нещо моля да ми обясните.Иначе изследванията са добри само токсоплазмозата е 1 към 80 а трябвало да е 1към 60.Повторихме изследването-взеха ми кръв и в четвъртък ще е готово.За болките в кръста ми дадоха направление за нефролог (специалист по бъбреци) и ендокринолог,защото съм с микроаденом(пролактином) на хипофизата от около 5 години-казаха,че било опасно за бременността.Така,че в момента съм малко притеснена,но като минат прегледите ще разправям.Само моля ви,ако имате информация да ми обясните как от термин 6.12 става 18.12,че ми е много Х newsm78 newsm78 newsm78???

# 130
Кога ти беше последната менструация?
Помниш ли добре.
По това, което съм чела, без да съм специалист, може да се дължи на по-късна овулация и следователно друга дата на зачеване
Ти знаеш ли кога горе долу ти е овулацията
Защото на мен по мои изчисления, ми дава абс същото на ехограф
А специално за БХС това е много важно

# 131
harem_style ,ходи ли на ФМ,ако не си ходила отиди,с по-добър ехограф се определя по-точно размерът на бебето,но защо така е станало нямам представа,потърси още едно лекарско мнение.

# 132
  • София
Привет,
аз пък чакам резултати от БХС - голяма одисея беше Simple Smile

Взех си един ден отпуска с идеята че в най-лошия случай и с посещение при зъболекар същия ден и после БХС в Майчин дом, до 1 часа не мога да стигна до работата ми в Младост и по-добре да взема цял ден и да почивам следобед. Явно съм походила оптимистично, ама кой да помисли че за един УЗ и вземане на кръв ще отидат 3,5 часа  Shocked

Първо - може и да ми се смеете ама 2 пъти се загубих в този майчин дом Simple Smile кипят там някакви ремонти, едни завъртяни коридори абе - добре че единия път един санитар, а после един студент явно на практика ме преведоха през "корпусите" и етажите.

После от там където вземат кръв ме върнаха пред 216 кабинет за ултразвук - то това си ги знаех ама знам ли къде кога се плаща. От там пред този 216..........почти час и половина няма лекар. Сестрата обикаля да си търси "какъвто и да е ама доктор да е" - нейни думи пред около 4-5  много и малко бременни но доста изнервени от чакане и жега жени... нямам думи!. 2 жени и преди мен дойде доцент Русева- силно се надявам в работата си да е добра защото според мен жената беше твърде нервна - с манталитет на изнервена даскалица Simple Smile Само накрая успя да си напише GSM-а и час в края на август с напътствия тогава лично да й се обадя - "то ясно че пак ще си платиш, ама тогава ще те прегледам спокойно и като хората" - явно този преглед не беше като хората.

После всичко мина много бързо и културно - сега трябва да отида четвъртък за резултатите - смятам да отида лично за да ми ги изтълкуват там на място .
Лека нощ от мен Simple Smile

# 133
Кога ти беше последната менструация?
Помниш ли добре.
По това, което съм чела, без да съм специалист, може да се дължи на по-късна овулация и следователно друга дата на зачеване
Ти знаеш ли кога горе долу ти е овулацията
Защото на мен по мои изчисления, ми дава абс същото на ехограф
А специално за БХС това е много важно

Последна редовна менструация на 28.02,а цикълът ми е редовен,но за овулацията незнам.Никога не съм обръщала внимание,а и като решихме да имаме бебе стана от първия път.
А сега за протокола да сменя ли термина?

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 00:06 от harem_style

# 134
Здравейте мимичета,
Аз ще имам син  Hug поне така ми каза Мазнейкова. Бебо много мърдаше и изпълни молбата ми да се покаже какво е мъж или жена  Grinning. Видях му мозъка  Shocked и гръбначния стълб,пръстчетата на едната ръка иначе много шаваше,все мърдаше, аз вървя пък с една седмица напред.УЗ ме определи за 15 седмица и 5 дни а аз дефакто съм 14 и 5 ,но както и да е,аз така и така искам да е стрелец,затова че няма да му се расърдя да се роди преди 22 декември  Joy
Харем на една приятелка бебето за един момент беше спряло да расте и размерите му бяха по малки за месеците и тя много се беше ошашкала,но всичко се нормализира, може да си забременяла и по късно а ако пушиш може от това да е по малко. Но при всички положения,щом няма проблем с бебо,значи няма от какво да се претисняваш, съвет от мен,хапвай повечко.

Общи условия

Активация на акаунт