До момичетата в Бургас-информация за гинеколог 2

• 125 221
  • 962
  •   1
Отговори
# 375
Много ти благодаря   bouquet

# 376
Какво става в тая тема бе хора. Някои имат нужда лекар, но различен от гинеколог.

# 377
  • у нас
Какво става в тая тема бе хора. Някои имат нужда лекар, но различен от гинеколог.

Бубичко, трябва да потърсиш в друга тема. Тук е само за гинеколози  Heart Eyes

# 378
Момичета, ще съм ви благодарна ако ми кажете къде преглежда Д-р Ченгелиева? Обадих се, записах си час за ФМ за сряда и пусто забравих да питам къде е кабинета  Crazy Ама и аз съм една патка  ooooh!

renka79 как мина ФМ? Дай малко повече инфо, моля те: в 12 г.с. като на лентичката ли си? Заслужаваше ли си или още е рано, че и аз мисля да ходя, но чувам противоречиви мнения относно кога трябва за 1ви път да се направи това. Колко продължи прегледа, таткото може ли да е там, цена? Благодаря предварително.

# 379
  • у нас
аз не съм Ренка, ама като ходих в по-ранна седмица и Ченгелиева ми каза, че няма смисъл, бебчето е още малко, не всичко е развито. Каза ми да ида към 22-25 седмица  - тогава се виждало най-добре. Отидох в 23 г.с. После ходих още два пъти до края на бременността.  Peace

# 380
аз не съм Ренка, ама като ходих в по-ранна седмица и Ченгелиева ми каза, че няма смисъл, бебчето е още малко, не всичко е развито. Каза ми да ида към 22-25 седмица  - тогава се виждало най-добре. Отидох в 23 г.с. После ходих още два пъти до края на бременността.  Peace

Ето какво пише  относно това кога се прави ФМ , така че Терси точно сега ти е времето за първата ФМ, друг е въпроса обаче че в Бургас няма кой да ти я направи

За ФМ - всъщност те са 3 (11-13 г.с., 18-22 г.с., 28-32 г.с.), като на всяка се гледат различни неща.

ФМ между 11-13 г.с. - позволява диагностицирането на някои големи структурни аномалии на плода. Ранното диагностициране на тежки и несъвместими с живота аномалии дава възможност за прекъсване на бременността в по-малък гестационен срок, което е свързано с по-нисък риск за бременната. В допълнение, специализираният ехографски преглед между 11-14 г.с. се използва и за измерване на дебелината на нухалната транслуценция, както и за оценка на феталната носна кост. Последните два ултразвукови маркера представляват ефективно средство за ехографски скрининг за хромозомни аномалии в ранните срокове на бременността, вкл. синдром на Даун.

Феталната морфология между 18-23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с.). е втория важен ехографски преглед през бременността. Специализираното ултразвуково изследване в този гестационен срок позволява внимателно оглеждане на всички органи и структури на плода, вкл. преглед на феталното сърце (т.нар. фетална ехокардиография), както и на лицето на плода (по правило феталното сърце и лице са трудни за оглеждане в по-ранните срокове на бременността). Следователно, между 18-23 г.с се изключват или установяват по-голямата част от възможните за диагностициране структурни аномалии на плода. В допълнение, в този гестационен срок се извършва и ехографски скрининг за хромозомни аномалии на плода, както и ехографски скрининг за преждевременно раждане чрез измерване на дължината на маточната шийка. В някои по-редки случаи е показано и Доплерово изследване на кръвотока между майката и плода.

Феталната морфология между 28-32 г.с. е третия по-важен ехографски преглед през бременността. Постепенно големината на плода нараства, което позволява по-лесното диагностициране на някои по-редки и/или по-дребни структурни аномалии. От друга страна, някои дефекти по начало имат по-късна изява и практически могат да бъдат диагностицирани едва в трети триместър. Допълнително предимство на специализираното ултразвуково изследване между 28-32 г.с. е възможността за адекватна оценка на темпа на фетален растеж и развитие, както и извършването на някои високо-специализирани ехографски изследвания като Доплеровата оценка на скоростта на кръвотока в майчино-феталната и фето-плацентарната циркулация. Поради напредналия гестационен срок обаче, значителната калцификация на костите и често неблагоприятното разположение на плода ултразвуковото изследване в трети триместър има и своите ограничения.

# 381
  • у нас
това съм го чела няколко пъти. Казвам какво ми каза лекарката като отидох в по-ранна седмица.  Peace

# 382
  • Бургас
Прегледа е 25 лв / 15лв е за 2Д и още 10 лв за 3Д и запис/. Таткото може да присъства. Аз ходих в 19 г.с. Не откри проблем. Ходих и миналата седмица - 29 г.с. и откри увеличено дясно бъбречно легенче. Та бебо като се роди и стане на месец трябва да го заведа на ехография на бъбреците и да се молим нищо да няма. Можело да е сянка, да не се е развило още или така да си е създадено или пък да връща урина от пикочния мехур в бъбрека. Мисля другия месец да отида пак.
Добре е да си запазиш час по телефона предварително.
Успех! Hug

# 383
Мерси за отговорите. Мисля да поизчакам и аз поне до 19-20 седмица, че да има повече за гледане  Laughing

# 384
Здравейте!Сега влизам във втори месец,трета бременност след две неуспешни и имам нужда от болнични.Не зная към кого да се насоча.Чувала съм,че не всички дават.Някой от вас ползва ли болнични и при кой гинеколог.

# 385
  • у нас
аз ползвах болнични още от първия ден на бременността. Бях при Гамишев  Peace

# 386
  • Бургас
Моите бременности по здравната каса се следяха от Петър Ганчев в първа поликлиника.Ходих при него.защото дава болнични винаги и направления за изследвания.Дори ми даде направления за прегледите.които трябваше да направя преди секциото

# 387
neli 78,най-вече заради болничния се прехвърлих от Дорийска при Ризова в четвъртия месец от бременността (аз имам една неуспешна преди това и въпреки това тая заспа Дорийска ми отказа).При Ризова отидох с обяснението,че искам да се прехвърля,но САМО АКО ми издава болничен.Каза,че няма да има проблем и така и стана.Следиш си кога трябва да се поднови и й оставяш картона при нея.Тя ти казва датата,на която трябва да си го вземеш от рецепцията-не се редиш на опашки,не минаваш пред комисията,не се правиш на палячо.До края на бременността бях в болнични и не съжалявам,работата ми го налагаше но това е друга тема.
Имам колежка,на която също следи бременността и накрая ражда при нея-много трудно първо раждане,но тя се е справила страхотно и е много доволна.Ризова обаче е малко странна-на настроения е и никак не обича глезли.Ако й споделиш обаче притесненията си и неуспешните опити,мисля че ще те разбере.Неудобството е,че практикува в Света София-ужасно неуредена болница-не знам защо ги дават тия часове,като не ги спазват.Имала съм и по 1 час закъснение-чакаш в чакалнята (обща)-кихат,кашлят,абе ужас.Или се редиш в един тесен коридор,корема тежииии,краката отекли като на хипопотам  ooooh! Отврат някаква.

# 388
Аз бях в болничен от 5 месец.Дорийска ме следеше по ЗК.И нямах проблем с болничния,даваше ми без проблем.
Само че водеозона тогава се заплащаше при нея.Сега май го е направила безплатен.  Thinking

# 389
Моята бременност ми я следеше Д-р Габровска, винаги издава болнични без проблем!Аз от 2 месец бях в болнични, кумата ми също беше при нея и тя от 5 месец беше в болнични, имам и една приателка която също беше при нея и без никаки оплаквания и тя беше в болнични от 4-5месец!Аз лично съм плащала няколко видеозона(броят се на пръстите на едната ми ръка), но в началото бях с близнаци и ме гледаше всяка седмица, даже някой път и по два пъти!Изследвания винаги пуска каквото поискаш,но понякога, ако не си я предупредила ти казва да дойдеш на следващият ден!Наистина много хора я посещават,често се случвало се е да чакам 15 жени преди мен!Часове не записва, но ако и се обадиш по тел да и кажеше ще дойда примерно днес в 5, като отидеш ще си с предимство!

Общи условия

Активация на акаунт