До момичетата в Бургас-информация за гинеколог 2

• 125 221
  • 962
  •   1
Отговори
# 390
Моята бременност ми я следеше Д-р Габровска, винаги издава болнични без проблем!Аз от 2 месец бях в болнични, кумата ми също беше при нея и тя от 5 месец беше в болнични, имам и една приателка която също беше при нея и без никаки оплаквания и тя беше в болнични от 4-5месец!Аз лично съм плащала няколко видеозона(броят се на пръстите на едната ми ръка), но в началото бях с близнаци и ме гледаше всяка седмица, даже някой път и по два пъти!Изследвания винаги пуска каквото поискаш,но понякога, ако не си я предупредила ти казва да дойдеш на следващият ден!Наистина много хора я посещават,често се случвало се е да чакам 15 жени преди мен!Часове не записва, но ако и се обадиш по тел да и кажеше ще дойда примерно днес в 5, като отидеш ще си с предимство!

Peace Абсолютно съм съгласна. И аз съм много доволна от тази жена.

# 391
   Благодаря за отговорите.Поне това притеснение за болничните вече отпада.Като че ли ми се иска да ходя при някого,който работи в отделението,защото знам какво е да влезеш там и никой да не ти обръща внимание.А то е ясно,че навсякъде си плащаш.Тук никой не признава повечето полагащи се ехографи за рискова бременност.Но като не можеш да пътуваш, нямаш друг вариант.
   Ковачева ли е още шеф на патологична бременност?

# 392
  • Бургас
Да.Ковачева завежда патология! Peace

# 393
Здравейте,момичета!!!!Аз съм на 30 г.,първа бременност след доста години лекуване на стерилитет.До сега си следях бременността в Пловдив,но понеже термина ми е в началото на февруари от сега се притеснявам как ще пътуваме до там.Да не говорим,че много ме е страх по пътищата,защото бременна преживях катастрофа и здравата се наплаших.Та се включих в темичката да събера кураж за нашите лекари и родилното тук,но уви....Сега съм по-изплашена!!!!!

# 394
Наема, не чети много, много тази тема, защото почти нищо хубаво няма да намериш тук, но аз веднъж минах през бургаското родилно отделение, ми не беше толкова зле...

# 395
# 396
  • Бургас
Аз два пъти минах през бургаското родилно отделение.Наистина не беше зле.

# 397
Споко, Наема, февруари месец с теб може и да се засечем там - в родилното де. Да се обадиш, ей! Ако искаш пиши ми на лични, да обменяме опит.

# 398
  • Бургас
Родих в Бургас второто си дете през месец август, предпочетох да си заплатя за престой във ВИП отделението. Определено съм много доволна. Не видях лошо отношение към някого докато бях в родилна зала.

# 399
Родих в Бургас второто си дете през месец август, предпочетох да си заплатя за престой във ВИП отделението. Определено съм много доволна. Не видях лошо отношение към някого докато бях в родилна зала.
Мила,искам да те питам тези обявени цени за ВИП отделението включват само престоя там или и храна,дрешки,памперси за бебето и т.н.?И как става избора на такава стая - предварително ли се запазва или на място когато влезеш да родиш?Аз май ще раждам секцио  / още не е много сигурно /, така че евентуално ще имам точна дата за него.
Ако може дай повече инфо - какво носиш в болницата,как става избирането на екип за раздането и т.н.
Благодаря!

# 400
Аз родих преди месец тук!Останах приятно изненадана, защото бях много наплашена от форума!Отношението на персонала беше много добро и не мога да се оплача!Аз бях с уговорка с акушерка и тя даже надмина очакванията ми!Но забелязах, че и тези без уговорка също се държат добре(изключвам циганките)!Горе в родилно не е 5 звезден хотел, но не е и миша дупка, както се опитваха да го изкарат!Сестрите и докторите са отзивчиви и не само не отказват помощ,но и много помагат, ако имате проблеми с кърменто няма да ви дадат АМ, а ще дойдат и ще ви помогнат!Това с кърменето е голям плюс!Има една много готина санитарка, която пускаше вътре таткото!Стаите не са толкова мизерни, общо взето бяха чисти, имаше и телевизори(няма да опрете до тях), не съм видяла нито една хлебарка или нещо подобно, дори ни питаха дали сме виждали!Не съжалявам че накрая реших да раждам тук и ако някога пак ми се наложи пак тук ще е(надявам се дотогава да има поне една часна клиника)!

# 401
juja_, моля те пусни списъка с нещата, които ти трябваха за родилното. Благодаря!

# 402
juja_, моля те пусни списъка с нещата, които ти трябваха за родилното. Благодаря!

Peace

# 403
Сестрите и докторите са отзивчиви и не само не отказват помощ,но и много помагат, ако имате проблеми с кърменто няма да ви дадат АМ, а ще дойдат и ще ви помогнат!Това с кърменето е голям плюс!

Аз нямам такова впечатление от сестрите на 3-тия етаж.Понеже срещнах проблем с кърменето на 3-тия ден точно преди изписването.Гърдите ми ужасно се препълниха и бебето не можеше да суче,тръгнах да търся помощ.Упътиха ме към старшата акушерка.След като я намерих тя ми се развика насреща.Каза "не може-ми как ще може,виж си гърдите какви са станали твърди,какво да правиш-хвърли го през прозореца"  Shocked  Shocked  Останах без думи. Както и да е започнах да се цедя и да давам с биберон. Мъжа ми купи силиконови зърна и бебчо папкаше с тях 1 месец.После ги махнахме.Но не посегнах към АМ нито веднъж  Naughty

# 404
Относно списъка ще ви го кажа малко на памет или по скоро направо ще ви напиша от какво ще имате нужда или поне това което аз носих и ми се наложи да ми донесат:
Лиглин-1пакет
Памперсов чаршаф-поне 5бр (аз слагах и под чаршафчето на бебка)
Нощници-2бр(може и три)
Чехли (препоръчвам ви отворени, особено ако смятате да се къпите)
Превръзки-2пакета
Чаршафи-долен, горен, калъфка
Тоалетна хартия
Помпа за кърма(аз не си бях взела и гърдите щяха да ми се пръснат докато ми докарат, бях на ръба да направя мастит, тогава една сестра дойде даде ми хапчета за темп и ме поизцеси малко и това в 2 през ноща)
Храна и вода (аз също не си бях взела, но след като родих ме питаха къде ми е шоколада са ми го дадат да го изям  Embarassed)
Тернометър (ако си поискате ще ви дадът, но мен ме е страх от тези живачните)
Тоалетни принадлжностти- четки за коса и зъби, сапун, шампоан(аз си бях взела от дозичките,къпах се всеки ден), паста за зъби и др.
Мокри кърпички за бебето
Памперси- за 3 дена най малко 15(на мен не ми стигнаха и ми докараха още)
Пелени 2 пакета
Дрешки- за всеки ден по едно коплектче плюс поне 2 резервни(на мен ми се случи да пропусне памперса и я преобличах)
Бебешко олио
Бебешки сапун
Хавлии за бебето и за вас
Пеленка за завиване(те дават, но аз я използвах като я оставях острани на легълцето да спирам течението)
Кърпички(хавлиени)за да забърсвате бебето ако повърне(често се случва)
Телефон и фотоапарат(по желание)
Ръкавички, моята много се драскаше(по наблюдения май всички се драскат)пък и ръчичките им са много студени
Чорапки, за да не се изхлузват ританките, защото им са големи(тя мойта беше малка 2950)
Шапчици- въпреки че беше 30 градуса винаги след баня слагах докато му изсъхне главичката
Ами за това се сещам, мисля че нямаше друго!
Рени незнам защо така се е случило при теб!Вече писах на мен как помогнаха!А и на едното момиче в стаята беше с хлътнали зърна и идваха на всяко хранене да и помагат!Отделно ни даваха разни подаръци и вътре имаше много брошурки и книжки за кърменето!Аз лично побърках там персонала постоянно им вървях след гъза, защото се притеснявах първият ден ми плачеше 12 час без да спре и не се кротваше дори в мен, едвам я хранех, след това вторият ден само спа и не можех да я събудя да я нахраня, още сме така де (често се случва да я храня докато спи), поспаланка ми е!На едното момиче бебчето повръщаше малко кръв първият ден и постоянно идваха да питат как е!Сега се сещам, че даже имаше една сестра която като го къпеше сутрин те викаше и подробно ти обяснява кое как да правиш!Другото момиче не искаше да кърми, а имаше кърма(коластра де) и искаше АМ, сестрата каза че педиатърката трябва да го изпише и тогава!Като дойде педиатърката и като видя, че няма проблеми и каза че ако не го закърми ще стои гладно!Не съм видяла някой от персонала да нервничи или да се държи лошо!Обратно на всички мнения аз останах направо очарована от всичко, а как се бях настроила от тези писания тук!Или преувеличавате прекалено много или аз съм била най голямата късметлийка в този град!Междудругото хлебарки и др подобни не видях, стаята и банята не бяха облизани, но и не бяха мръсни!Душ нямаше, но за 2 дена и мивката върши работа, нали има топла вода!Яжте жито за кърмата!
Съжалявам че стана дълго!

Общи условия

Активация на акаунт