ЮЛСКИ БЕБОЦИ 2008 (тема 74)

• 12 126
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро  Hug
Да се разпиша, че отивам по задачи. Отивам на ЖК, после ще мина през Тина Киркова да си платя таксата за избор на лекар, а довечера имам уговорка с моята докторка да мерим тонове, пък и сигурно ще ме прегледа за разкритие. Да видим какво ще каже.

Шада ли питаше ако пренося какво ще правя? newsm78 Не сме се разбирали нищо - практиката е мерене на тонове всеки ден - при проблем или след 7мия ден се постъпва в боницата. Мисля че там проследяват какво е положението с бебето, ако се чувства добре в корема се изчаква още малко, ако тоновете се влошат раждането се предизвиква. Дано да си тръгне сам и по-скоро  Praynig Praynig Praynig

Ели, стискам ти палци, явно си съвсем близо до финала Peace Леко и безпроблемно и скоро да се гушкате   bouquet

# 196
....
Опааа, май ще е скоро. Стискам палци Hug
Абе аз миналия път си изчаках чакалото... и сега хич не ми минава мисълта за по ранно раждане, дори и само с няколко дни преди термина  ooooh! Grinning

За кърменето въпреки че не съм Белинда, да кажа че няй-добре да се започне на поискване, с времето то само си прави режима

Другата изненада в ранни зори ми беше, че Мартин след сумати седмици най-после донесе всичките бебешки щуротии, и кошницата и играчки и 100 чувалчета боклуци, който като се местихме ги беше прибрал в помещение при работата си, ама понеже с времето установи че там имало мишки, вчера ми вика провери всичко на терасата пък каквото ти трябва взимай, другото го хвърляме... оставих три чанти - една с играчки, една с дрехи и една с едни родопски одеяла от майка ми, защото напълних кофата и викам ще ги нося насам натам по кофите да ги хвърля... след басейна, хавлии, бански, джапанки също на вън... сутринта излизам, гледам на мъжа ми джапанките на пейката, върху кърпата, пък аз съм сигурна че вчера последна се прибрах малко след 9ч. да си ляга Емата, оглеждам се - мойте джапанки изобщо ги няма... отивам при Мартин който пие капучино, и му викам, някой ми гепил джапанките от терасата... а той   newsm78 ти пък... твой-те джапанки... гледа обаче и вратата за гаража не е затворена хубаво... ужким разгледахме - всичко си е там, и аз се светвам че вчера зарязах онези чанти на терасата, и тях ги няма, преди малко занесох пликче с боклуци - кофата ни празна... всичко са изнесли...
Всъщност услуга почти са ни направили... но много кофти мисълта че някакви кретени ... от чистота ... ти ходят напред назад около дома и си взимат каквото им падне....
та така и за това си се оплаках, отива да простирам, и пускам следваща пералня с бебешорски щуротии

... ей не мога да си публикувам отговора от вас  Mr. Green

Последна редакция: ср, 02 юли 2008, 10:26 от Eli_cz

# 197
Здравейте, да се разпиша и аз.
Честит рожден ден на Весито ( със закъснение)!
Честито на всички нови мами!
Инка, добре дошла!
Днес май ще пазарувам за беба- някой от Варна ако има същите планове, да пише на лични до половин - един час. С кола съм.

# 198
Добро Утро и от мен.
Честито на всички нови мами    bouquet
Днес нямаме ли бебчета  Rolling Eyes

# 199
Здравейте мами

Аз поспах нощес но сутринта работниците от строежа са се завърнали след 2 седмици почивка и точно в 8 се започна едно блъскане и тропане хвърляне на железа............какво да ви кажа. Изобщо незнам как ще си гледам детенцето от този шум. Дано поне да се метне на тати си да не му пречи шума и да си спи че ако е откачено като майка си няма да мигне.

Момичета мен май ме е по страх от кърменето отколкото от раждането. Искам да кърмя но направо ми се струва много сложно. Сега искам да питам някои неща, които немога да разбера и моля ви не ми се дразнете.

1. В началото е хубаво да се дава на поискване а не на режим докато се регулира кърмата/ а няма ли опастност да започне да ме манипулира и да ме ползва като залъгалка
2. Когато се кърми от едната гърда другата не се пипа така ли? Остава чак 6 часа с млякото или се отнема по малко само да намали напрежението
3. Когато се кърми от двете гърди на следващото кърмене се започва от гърдата на която сме свършили ли?
4. И не мога да разбера по колко време да кърмя и как да разбера дали се храни бебето или ме ползва за залъгалка?

За сега не се сещам друго. Ще съм ви благодарна ако някой ми даде отговори на тези въпроси. А и нещо друго- слушам ви че май на всички ви тече коластра а при мен и помен няма само като влезна в банята да се къпя по средата на зърното имам беличко което много гъсто като гъст крем дори немога да го изчистя хубаво защото ме болят зърната. А и започнах от два дни да се мажа /само вечер/ с крема на авент за зърната - трябва ли по често да се мажа?

И понеже снощи скучаех тук във форума намерих страхотна тема честно казано много се забавлявах ето линк да си вдигнете духа
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122253.0

# 200
  • Варна
Заспа. Устата му беше пълна с мляко, сучеше. Аз като го усетя, че се заиграва го махам. Като се унесе го вдигах, оригваше е и започваше да мрънка, като го сложа в кошарата  се дере. Давах залагалка плюе я, водичка пие. Но аз не смея да му давам много особено като е ял. Дори и на ръце ревеше. Най- накрая му се ядосах измих му дупето, както е преял и той пак сукаи заспа. Немога да разпозная коликите, а четох за тях  ooooh!.

# 201
  • София
Привет и от мен.
Днес реших отново да потърся педиатър, че то не остана време. Обаче повечето които ги хвалят по форумите са с много пациенти - бебчовци и не записват повече за да могат да работят. Та сега съм в чуденка какво да правя, още повече го усложнява ситуацията, че няма да сме само на едно място - е поне в началото ще сме в центъра. Вие направихте ли вече този избор?

# 202
  • София
Аз пак да питам  ooooh!. Пиша с една ръка. Нормално ли е бебчо да суче от 6.30  ooooh!. Ако спрем ревва.
Понякога, в големи горещини, бебетата сучат непрекъснато, но по съвсем малко, за да пият само от предното мляко, което им утолява жаждата. В този смисъл, не бива да се притесняваш - не е защото е гладно и кърмата не му стига или нещо такова. А и бебетата не сучат само от глад/жажда. Със сукателния рефлекс си задоволяват и нуждата от близост, гушкане, сигурност, опознават света през устата, така да се каже. Само следи да не ти протрие зърната Peace И ние сме имали такива периоди...Малко е уморително, но си заслужава Peace

Деница, аз по принцип не обичам "трябва" това, "трябва" онова. Всеки си преценява според собствените си виждания и чувства. Особено за кърменето, което е нещо толкова интимно и индивидуално. Аз лично никога не съм кърмила под режим. Т.е. не само съм започнала, но и винаги съм кърмила на поискване. Това е моят начин, идва ми отвътре, някак естествено Simple Smile

Ели, успех Hug

# 203
  • София
Seevgi как сте с бебка?

# 204
  • Варна
Белинда, и аз се надявах да е това. Наистина сучеше по малко. Но по лекотата на гърдите е ясно, че е сукал. Много се страхувам да не го държа гладен. Следобед ще идва педиатърката, ще видим какво ще каже.

Аз му давам на поискване, нямаме режим.

# 205
Доки ми звънна - кръвна картина - идеална, стерилна урина - някакъв стафилокок дето не трябвало да е там. Сега Оспексин  Sad

Астарта, мерси за разяснението за позите при епидурална.

Ужасно ме болят костите на таза - и отзад към кръста и между краката. Какви ли не упражнения правих  да се разтегна малко, но тая болка си седи.

# 206
Ох, аз пък имам друго притеснение Thinking. След като онзи ден бебо се будеше през половин час и явно го болеше коремчето, от вчера спи ужасно много. Прави едни дълги паузи, понякога по 4-5 часа. Явно не е гладен, защото вчера се опитвах да го будя и го слагам на гърда, а той си стиска устата и не иска. Когато се събуди суче интензивно 5 минути и после заспива, от време на време се събужда, пак суче по малко и така около 20 минути. След това заспива дълбоко. Чудя се дали е нормално да е толкова сънлив newsm78. Вчера сестрата беше в нас и каза, че уж нямал жълтеница. Днес чакам и педиатърката, но се притеснявам. Ще се радвам да чуя и вашто мнение Hug.

# 207
  • Бургас
Заспа. Устата му беше пълна с мляко, сучеше. Аз като го усетя, че се заиграва го махам. Като се унесе го вдигах, оригваше е и започваше да мрънка, като го сложа в кошарата  се дере. Давах залагалка плюе я, водичка пие. Но аз не смея да му давам много особено като е ял. Дори и на ръце ревеше. Най- накрая му се ядосах измих му дупето, както е преял и той пак сукаи заспа. Немога да разпозная коликите, а четох за тях  ooooh!.

И при нас коликите започнаха- къркори стомахчето,вдига крачета все едно я боли нещо...с гушкане се приспива най-бързо,а като е корем4е до корем4е с твоето и сгъва крачета като жабче значи го боли коремчето...

Според мен при вас малкиия му е хубаво на мама да папка и топлинката и затова на ръчички иска да го държите- нашата и тя се изхитрява последно време...

За залъгалките- да кажа аз какво ме светна една акушерка,докато бях в АГ-то- зна4и аз имам купени две злъгалки-уж дето мн ги обичали на нуби и на авент- УВИ Ана ги плюе като костилки- докато бяхме в АГ-то акушерката ми каза да пробвам с обикновените- най-старите биберони (който се слагат на лимонадени шишета:)))) ,взех и два непродуп4ени и оттогава се родих- хи4 не го пуска- ова било при всички бебета- мн ги оби4али,незнайно защо...ако някой има желание пробвайте... Party

# 208
  • Бургас
Ох, аз пък имам друго притеснение Thinking. След като онзи ден бебо се будеше през половин час и явно го болеше коремчето, от вчера спи ужасно много. Прави едни дълги паузи, понякога по 4-5 часа. Явно не е гладен, защото вчера се опитвах да го будя и го слагам на гърда, а той си стиска устата и не иска. Когато се събуди суче интензивно 5 минути и после заспива, от време на време се събужда, пак суче по малко и така около 20 минути. След това заспива дълбоко. Чудя се дали е нормално да е толкова сънлив newsm78. Вчера сестрата беше в нас и каза, че уж нямал жълтеница. Днес чакам и педиатърката, но се притеснявам. Ще се радвам да чуя и вашто мнение Hug.

Мое мнение-  Ана също прави паузи от по 4-5 4аса- ние сме на поискване,не на 4ас- така реших- когато е гладно детето,тогава яде...

Нищо му няма на детето- ако си положителна група- нямай притеснения ,4е жилтеницата ще се задълбочи за по-дълго време...обикновено трае до 6-7 дни....

Моят съвет е- не го буди детето,щом е яло преди това...то ще се събуди като е гладно...

Ние първите дни педито ни изписа глюкоза за жълтеницата- скоро след това запо4наха коликите и спряхме с глюкозата...но пък май жълтеницата мина по-бързо...

# 209
Здравейте и от мен, отдавна не съм писала, но просто нямаше какво, много се радвам за всички нови майчета, изписани и неизписани, на всички останали леко раждане.
Мен утре ще ме хоспитализират  newsm45 имам високо кръвно, доки ми изписа Допегит, но за всеки случай реши да ме прати в АГ-то малко да ме наблюдават, а за болките ми изписа Диаспорал (магнезии на прах), иначе бебо е добре, рита здраво. аз обаче съм малко притеснена....ако тръгна да раждам...рано ми е още.... Weary smile3518 извинявайте ...много ми е тежко....
лек ден

Общи условия

Активация на акаунт