Като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша... Чешката компания - 8.ма тема

• 27 909
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Alabala
що говориш така за майка си бе жено, нали е 10.г. тук, със сигурност знае много добре какво е дружествени апартамент да имаш... мислиш си че купуваш нещо, но то е всъщност нищо, купуваш си по евтин наем... това е, трабва да видиш колко години още се изплаща апартамента, и след това може да си го откупиш от дружеството... не от общината  Wink

Ради
щях да ти казвам да даваш ако искаш пулсатила и на Винси, ама той е ок вече  Wink

# 106
  • Варна
Много ви благодаря момичета за бързите отговори.Аз нали незнам езика и ми трудно, та съм ви безкрайно благодарна за помощта  bouquet

# 107
Привет момичета.
Моля посъветвайте ме какви подаръчета от Бг да взема за две госпожици (5 и 7 год.) На какво биха се зарадвали те, и родителите им? Благодаря предварително,  защото след това няма да мога.  Simple Smile

# 108
здравейте момичета,

минзухарче - според човека си зависи, ние например много, ама много бихме се зарадвали на БГ книги, както и дискове със класически БГ филми Crazy Heart Eyes, защото храна, дрехи и подобни - тук всичко си има, и луканка, и лютеница, и семки hahaha
и за дечицата книжките ще са много полезни си мисля...

Алабала - е аз за 1в път също чувам за такъв вид търговия и доста ме учудва newsm78, добре че си разбрала навреме, то излиза, че 3 пъти ще го плащаш тоя апартамент Sick

Ради - виждам, че си сложила снимка, успя ли да вземеш на Рая такова украшение, каквото искаше?

При нас много застудя, особено сега вечерта си е направо есен

Мамки, как растат бебоците, я се похвалете как наддават, много са ми сладки като са пухкави малки топки докато още не се преобръщат Heart Eyes Heart Eyes

# 109
Ох, пропуснах да спомена, че хорицата са чехи.  Hug

# 110
  • Чехия
Добро утро,
днес Рая стана в 6.30  #Cussing out направо ми иде да е изям.Растат ни 2 ку4ешки и е малко неспокойна.Ина4е какво ново,висока е 80 см.и тежи 9 кг.Казва тата,баба,дада \това е бати\ и прави по 2-3 крачки сама докато не се усети че не едържи някой и пада.
Миленче в крайна сметка й купих ланец и имам една икона майка е беше купувала от банката-хубава е и има номизматична стоиност.Не намерих това което търсих,но и това не е лошо-лан4ето е 17 гр.надявам се да й остане спомен,че това ми беше идеята.
Минзухар,купи на големите Мастика-4ехите я обужават, поне мен ме карат да им е возя от БГ,а на децата те са деца и се радват на вси4ко....
Е,това е за сега,хубав ден

# 111
здрасти банда
днес Емата тръгна на новата градина, всичко беше ок, даже всичките ни приятелски хлапета са в нейната група  Party ще видиме слетобяд какво ще разказва Sunglasses

Миленке
ама верно ли не знаеш що е дружествени бит?

я да питам какво готвите... аз вече не знам... все едно и също и ми писва  Rolling Eyes

минзухар
питай ги направо, те си казват ако искат нещо... иначе мастика, лютеница... ей такива бг неща...

# 112
Привет момичета Simple Smile Аз съм нова тука и въпреки че още не съм мама, имаме огромното желание за тая стъпка. И тук идва моята питанка: Какви са условията за да се получава майчинство от Чехия?
Благодаря ви предварително smile3525

# 113
  • Чехия
Зравейте моми4ета,
днес Рая ми проходи,беше сама в стаята с игра4ките и като гледам Рая станала и ходи до проходилката от там до кутията с игра4ките и ходи там където може да се хване за нещо ако тръгне да пада.Утре ще праим прощапулник.
Добре дошла Asi_cz,за май4инството трябва да си работила май беше година и полувина,да имаш за това време вси4ки осигуровки май и така.Аз май4инство не вземах направо запо4нах с роди4овски,4е нямам и 1 4ас трудов
Хаиде хубав ден

# 114
Здравейте момичета,

Честити ходещи крачета на Рая - е сега има да тича мама Ради в 2 посоки  Mr. Green, Ради да сложиш снимки и да разкажеш какво си е избрала сладурката на прощъпулника Peace

Добре дошла на Аси - мисля, че условието беше да имаш 270 работни дни, заедно с осигуровки за 100% риск, което включва и майчинството, но все пак е по-добре за си сигурна да се разпиташ из Уржадите Peace

Ели - ми от къде да знам за дружствени бит, като не се бях интересувала... Sad Това значи ли,че тези апартаменти са с много по-висока цена или събрано всичките суми - наеми, предплати по договори и изплащане на апартамента си се събират толкова колкото за обикновен?

При нас е лудница, Ванеса днес се уби да пада и да реве, насини си бузата, става права в колелото и се изправя на седалката #Crazy, но още не ходи де, поне не ни дава ние да я водим, а иска все сама да се прикрепя за някъде...

Хайде до скоро  bouquet

# 115
radoslavaa и Me_and_baby  благодаря за топлото посрещане  smile3525

Не че няма да ида да разпитам , ама не знам много добре езика и честно да си призная не знам къде точно- само един финанчний уржад ми е известен...

Ради честито ти малко щъкащо човече!
 Какво значи родичовки? И колко време се вземат?

# 116
Радиии
честито  Party леко и безаварийно щтъпуркане ви желая  Mr. Green

Миленке
ама то гледам и Ванеса вече ще духа свещичка и ще прохожда  ooooh! тея линийки уж всеки ден ми пред очите... пък Blush Heart Eyes
За дружествения, не е такова прецакване...
Идеята е че преди 30-40 г. не са давали хипотеки и тн., а дружества са строели блоковете и кооперациите, и там влизаш да живееш като плащаш наема да на дружеството - връщаш им парите демек... и договорите са били на 20-30-40 и кой знае колко години изплащане... демек си плащат по малко на това дружество... обаче за толкова години много се промения фин. ситуация и после като си изплатиш по договора, не знам за какви суми и какво точно е да си откупиш апартамента от дружеството, но със сигурност не го плащаш още един път целия, нито пък половината не... но не съм се интересувала и  не знам какво как... но пък и винаги сме си търсили до особни властництви а не дружествени... точно заради тези проблеми който не разбираме...

Asi_cz
ей тук си прочети за родичовска и матерска доволена
http://www.vyplata.cz/vyplatamzdy/materskaarodicovskadovolena.php
http://www.mesec.cz/clanky/zmeny-pro-pecujici-rodice-rodicovska-dovolena/
Ти в Прага ли си, че не разбрах...
Какъв побит имаш, работиш ли официално, кажи нещо повече или най добре се информирай в уржад социални подпори по местоживеене на какво имаш право в твоята ситуация...

тук намерих стара тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260833.msg6645160#msg6645160

Емата супер доволна от школката, само къде не спала а злобила - нейни думи  Blush Laughing щото си играла с момченцето което спал до нея... и учителката идвала все да им се кара че пречат на другите деца  Crazy Grinning
Днес й казах че ако не спи няма да ходиме на балет, днес е някакъв запис в дивадлото, и от няколко седмици все за балет си говориме, и тя много иска да става балеринка  Crazy Mr. Green та обеща да спи днес...

Последна редакция: вт, 02 сеп 2008, 15:02 от Eli_cz

# 117
мале Ели, като спомена за балет и се сетих да ви кажа моята шушка как прави едни балетни приклякания и все се гледа в огледалото, голям смях пада, все едно се школува и тя за балерина Joy
Емата добре я дава на детската, ма явно не са я уморили достатъчно, щом не се е успала като другите Crazy

Аси - прочети линкчетата и ако нещо не ти е ясно питай, имаше някъде и на англ. език обяснено, ако четеш ще се помъча да ти намеря линк Peace

# 118
Страшни сте момичета  Simple Smile и много бързи Grinning  Тия дни ще се отдам на четене... С английския по ми върви отколкото с чешкия  Wink
Иначе живея в Прага, ама още не съм много добре с езика. Засега не работя, търся си работа. Близката 1 година дето мина също не работех- ту съм тука ту в БГ- нямаше как... Много искаме бебе, ама си мисля че само с 1 заплата няма да се оправим,та ще се наложи да почакаме да си намеря работа и да натрупам необходимия стаж и тогава  Sad
Сега се занимавам да си подменя побита, че скоро се омъжих и съм с нова фамилия и паспорт, а побита ми е временен, ама безсрочен... Странна работа...

Ако имам още питанки ще пиша тия дни- че сега започнахме ремонт и голямо прескачане у нас и разправии с какво ли не...

Лека от мен и се грижете за тия балеринки и бебоци  Simple Smile

# 119
  • Чехия
Моми4ета здравейте,
няма,прощапулник,няма снимки,няма студена вода,изпуснах Рая та се изтърси добре и сега е страх и неще да ходи сама  smile3511 newsm61 smile3515 .Толкова е пазих и ми падна пред о4ите да му се невиди.
Може ли някой да ми разкаже като на малоумно дете как да си прика4е титулките към филма.
Айде 4е ме е яд на мене си

Общи условия

Активация на акаунт