Като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша... Чешката компания - 8.ма тема

• 27 921
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
ооо Ради, мила, става нещо тия дни, и Ванеса се съсипа от падания, все главата си удря милата Confused, да знаеш мъжа ми как ми се кара и не вярва, че все съм до нея пък я изпускам... Sick Ще й мине на Рая, има няма седмица и ще тича, щом веднъж е тръгнала и е научила как става...

Аси - трябва да имаш осигуровка, за да можеш да вземаш майчинство. Ако мъжа ти работи и е осигурен, то може да осигури теб към неговата Peace и тогава няма да ти се налага да почваш работа, само ще изтървеш 28те седмици матерска доволена(тогава получаваш пари свързани със заплатата %), а иначе направо започваш да вземаш родичовски приспивек за 2-3 или 4г, в зависимост от това какъв вариант си избрала Peace   иначе на този сайт има подробна информация : http://www.czech.cz/

Ели - записахте ли се на балета?

# 121
Здравейте момичета  Hug

Ние се върнахме най-сетне. Да си призная не ми се връщаше ама няма как. В БГ ни беше добре. До морето не можахме да стигнеме, но живот и здраве догодина. Успяхме само да го видим отдарече на път за село. На 1 август направихме кръщенка на София в църквата Св.София. Много се притеснявах как ще мине, защото предните 2 дена и избиваха долните два зъба и беше много ревлива - с повод и без повод, но в деня на кръщането беше спокойна.

Още не съм изчела всичко - само последните новини, но бързах да драсна 2 реда докато София спи. Честито прохождане на Рая   bouquet Ради не се притеснявай,  падания така или иначе ще има и за напред. Мисля, че желанието да ходи скоро ще надделее на страха.

Ние още не ходим, но вчера и ние падахме на поразия. София се опитва да стои изправена до холната масичка и естествено в някакъв момент губи равновесие и пада. Спасявам я когато сваря, но на 3 пъти чукнахме главата. Сега е с ужулена брада  Sunglasses 

Гледам, че сезона на детските градини вече е открит. Пожелавам на малките юнаци много нови приятелчета, велели игри и хубави моменти в градината.

Ами това е за сега от мен. Поздрави

Щях да забравя  ooooh! Аси, добре дошла   bouquet

# 122
  • Чехия
Привет и от мен... Hug
Добре дошла Asi_cz

Миленче, ние ходихме за гъбки, ама нямаше ...иначе текс за инфото за слинга.
http://ivalex.multiply.com/photos/album/109/109

Честото на щтрапурка Райка...до три дни ще е забравила и падането и пак ще почне да става...
Интересно при Верето нямаше падания на глава...Тя много дълго ходи на коленца и после винаги падаше да дупе.. или на коленце...като мече...

Иринче, как ти се струва контраста Бг. Чехия във времето...аз все имам усещането , че тази година съм преживяла най-краткото лято в живота си.. Sad

# 123
Здравейте мамииии, най-сетне и аз да се разпиша като завърнала се от БГ. Бе6е много хубаво,  а аз по4ти забравих 4е имам деца, бабите беха на разположение, ходихме и до морето.

Сега сме првняци, Ванеска много и харесва школата, госпожата също и веднага си има приятели, което много ме радва. Можем ве4е да 4етем и да смятаме до 20.
Още от в4ера по4наха уколите, та и аз требваше да у4а с нея. Party
 В понеделник имаме РД та ще носим да 4ерпим в у4илище. ЗА 1 у4ебен ден и купихме GSM, но ве4е нямаме покой с баща и от нея,  постоянно ни звъни, снима,  абе детска радост...  Wink
 Е, така похвалих ви се . Добре доши на вси4ки нови мами, 4е няма време да из4ета още вси4ко.
  Скоро гледам ще има РД -браво Hug Hug Hug
  Еми това е от мен хайде 4е ме викат един да играя,  другия да у4им-няма как.
 Айде 4ао на цялата голяма компания.

# 124
  • зад парка
Здравейте,

Ще бъда следващите 5 дни в Прага - от 6-ти до 10 -ти.Искаме да разгледаме на воля града и от седмица следя прогнозата за времето. Прогнозата непрекъснато се сменя - слънчево, дъждовно , температури между 15 и 28. Следя 3 сайта, но така и не съм сигурна какво ще е.

Много ще съм благодарна ако ми отговорите какви са прогнозите за Прага оттам  Grinning

# 125
Здравейте момичета,

добре завърнали се на Ирина и Ани Hug

ИнаДот - ми тези прогнози са си самата истина, тук времето непрекъснато се променя, случва се да излезем с яке, а да се върнем по потинк Mr. Green

При нас нищо ново, само аз дето се уморявам като за световно, сутрин едвам си вдигам уморените кокали, ама така ще е с напредването на възрастта hahaha

# 126
При нас нищо ново, само аз дето се уморявам като за световно, сутрин едвам си вдигам уморените кокали, ама така ще е с напредването на възрастта hahaha

Миленче, аз бих написала абсолютно същото, но за себе си  Joy Миналата нощ София се събуди в 4 и игра до 6 сутринта. Днес цял ден се влача като парцал, а девойката умора няма.

Иначе и при нас нищо ново. Май почват да ни избиват горните зъби, защото София 2 нощи много лошо спи, а през деня е доста кисела.

ИнаДот - времето тук в момента е доста променливо. В събота ще е около 30 градуса, но в неделя ще вали. Сутрин обикновенно е хладничко. Съветвам ми да си носите както летни дрехи, така и нещо по-топло.

# 127
Здравейте момичета Hug

да ви почерпя, че днес имам рожден ден, малко късно влизам, но чак сега сядам пред компа

# 128
  • Чехия
Милен4е,4естито ти,да си жива и здрава,деца да ти се нака4ат по главата и вси4ко наи хубаво.
 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525
И ние се стягаме за рождения ден на Ра4ко,тортата ще е готова в сряда,а в 4етвъртак който иска да заповяда-вси4ки сте поканени   bigdance2
Ина4е след 100 падания и един добър удар в парното Рая не се отпуска с това ходене,тъкмо стане и Винси е бутне или тя ще си падне-4овек не трябва да се хвали много рано  newsm12 съвет от мен
Е,дами това е от мен-лека ве4ер

# 129
Ради- според лентичката ти празнувате днес - пише, че Рая е на 11м и 4сед. и 0дни
ако е така - да ти е жива и здрава и да расте все покрай мама да ти е упора newsm51 newsm51 newsm51

ама щом говориш за Сряда-???

# 130
Миленче, честит рожден ден на патерици!!! Да си жива  и здрава и да имаш само хубави моменти и много радост с хората около теб  bouquet Hug

чета за малките сладурчета, че им растат зъбките, на нас пък ни се клати първия долен зъб и на Дими и е много забавно да го бута с езичето напред назад - намери си нова игра. Иначе почти нищо ново при нас. Бяхме в Испания на море за 10 дни и после до БГ пак за толкова. Разлика огромна между двете страни...

Вчета ходихме до Дино парк в Тишнов, беше невероятно преживяване и тичане из гората на"лов за динозаври"  Simple Smile
Накой от вас ходил ли е натам?  Какви са ви впечатлинията?
Ето малко снимки от нас
http://s266.photobucket.com/albums/ii261/de4ko/Dino%20park/

поздрави и успешна седмица

# 131
  • Чехия
Милен4е ние сме на 11.09,а на ленти4ката пише 4е 11ми 4 седмици демек 28 дни-е 4етвъртък ни е РД  Peace

# 132
Здравейте и от нас Hug
Миленка честит рожден ден на големи патерици Embarassed,аз нямах време няколко дни да влизам да ви пиша....
При нас общо взето е голяма лудница Тони само пада и си удря главата,още не е проходил и си мисля,че ние ще сме от късно проходилите ConfusedОт 4 дни обаче го слагам на гърне-първите два дни беше чудесно изходи си се,вчера обаче нищо и днес ще видим как ще е...дано се научи PraynigИначе вече имаме 10 зъба,от които 2 кътника и много го мъчат тия зъби,вечер се събужда и плаче през деня не иска да яде....и така Tired
Поздрави от нас,и вече ще ви пиша по-често  bouquet

# 133
Наздраве Миленке!
по добре късно от колкото никога  Blush Hug
Ама така е щото нямах нет няколко дни...
Бъди все така свежарка,усмихната,готина!Много любов,здраве и късмет!

Иначе здравейте на всички завърнали се...
пускайте още снимки да ви видиме  Party

Дечко
много готин тоя парк, ние ние все искаме в Пилзенската зоо да идеме на тези динозаври, и все няма време като сме там

Ванче
много е пораснала Верка

Ирке
айде да ви срещаме някъде с количките  Grinning

Много рожденници тези дни гледам ще има...
аууу чакаме снимки от купони  Grinning

# 134
Ей мацки
къде сте  Mr. Green

Имам питанка
За майките който дохранват или са на смесено хранене, да питам освен кърма и Ам давате ли вода, или чай ...
Моята пръдла ми се струва че от както зачестих АМа - Нутрилон 1 давам не може да ака - 2.седмици, то са мъки то са чудеса, и 1. ден като не ака помагам ама не ми харесва тая идея...
Та мислите ли че факта че аз съм с постоянен запек и хемороиди от почти месец на сам е причината или по скоро това че давам Ам без да давам допълнително вода, или пък да сменям Нутрилона - ама и това не ми се иска... да не докарам още по голям запек Rolling Eyes

Та така... ако имате идеи или предложения ще съм ви благодарна да споделите...
Храненията са общо взето 1:1 кърма и АМ, редувам, през ноща е изцяло на кърма, но се буди само 2х, а през деня пак имам 2-3 кърмения , останалите хранения с АМ 4х изпива между 90-120гр

Общи условия

Активация на акаунт