Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 40

  • 25 793
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
  • Мнения: 1 919
Най-сърдечни пожелания, за всички, които са празнували тези дни!  newsm51
С чудесни торти сте почерпили smile3501
Да си кажа и аз какви ги свърших, продължавайки с експериментите. От алуминиево фолио, прегънато на 2  си направих тази формичка Двете части заших с тънка тел  - доста сполучлива се получи. Устойчива и не се деформира при ползване. С нея изрязох цветчетата за тази торта. За първи път правих чаршаф. Беше от шоколадово тесто, но не можах да го направя гладък от страни. Кажете моля как го постигате това да не ви се нагърчи и плисира по стените на тортата?
От вътре единия крем не се стегна достатъчно и се разтече, но домочадието я хареса.
Вече тотално съм зарибена за тортоправенето   cook

# 211
  • София
  • Мнения: 2 129
Момичата, ще карам по памет, защото имам малко какво да добаня по някои от въпросите ви:

ina.gg, аз съм ползвала досега само сламки за сок с цел подпорки. Бодвам една там където трябва, слагам пръст докъде й идва тортата, вадя, режа я, меря и режа по нея още колкото ми трябват и забивам на определените места. Вторият етаж вече е направен върху картонена подложка, изрязвам я по тортата, внимателно вдигам и слагам върху подпорките.

ssiillvvyy, аз правих неотдавна едно чаршафосано тирамису - покрих го с шоколадово тесто. Но - отгоре, върху последния крем сложих блат, същото направих и отстрани и така си ми стана стандартна торта за украса. Ето тук

radinna, не ми се отваря сайтът, но по-късно ще проверя пак:)

nandelche, разкошна торта! Наистина ти се възхищавам на ентусиазма предвид състоянието и ти желая едно упорито и вдъхновено детенце в края на тази нелека мисия:)))

# 212
  • Мнения: 498
dimitrina73, благодаря ти. Втория етаж го рпавих върху метална подложка, смятам само да сложа под нея прозрачно фолио и го пльоскам върху тортата, но и сламки няма... а няма откъде да си купя наоколо, ужас.... то тази торта от една седмица я тъкмя и пак нищо не мога да доизкосоря като хората. Ще пробвам с няколко шишка опаковани във фолио и така да видим какво ще излезе... дано не се изложа само.

# 213
  • Мнения: 1 486
Привет от мен!
Много набързо влизам и видях много красоти отново!
Поздравления! Hug Hug Hug

Има ли някоя от вас готова моделираща маса в излишък? Praynig

# 214
  • Мнения: 1 117
Nandelche честита годишнина. По-леко бременеене до края и едно здраво бебече ,като му дойде времето Wink А тортата ти е великолепна Simple Smile

Петя , тази твоя торта си е направо изкушение Crazy

Хайде Laskova и аз се нареждам на опашката за рецептата Wink

# 215
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

Има ли някоя от вас готова моделираща маса в излишък? Praynig

1-1.5кг. но не и повече, ако искаш да я пращам от Пловдив де. Цената на 1кг. е 6.50лв., а пратката от Пловдив през пощата е до 2.50лв. Ако искаш ми пиши на лични Wink

# 216
  • Мнения: 1 122
bopsi много се радвам, че тортата ти е харесала. Hug

ina.gg аз за тази торта използвах сламки и стана много добре.


nandelche
тортата е много хубава. ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА и лека бременност ти пожелавам.

petia_tag
много апетитна тортичка.

# 217
  • Мнения: 324
Момичета, помагайте!
Пробвам се с марципан Варна. Сложих вече 500 г захар, а тестото е прекалено меко, като крем е по-слоро. Изчаках пареното тесто да изстине, не знам къде греша...

# 218
  • Мнения: 1 965
Момичета, помагайте!
Пробвам се с марципан Варна. Сложих вече 500 г захар, а тестото е прекалено меко, като крем е по-слоро. Изчаках пареното тесто да изстине, не знам къде греша...
Същата работа.... и аз се уча да псувам в момента. Спирай захарта, увивай в найлон и прибирай в хладилника поне до утре на обед.
Утре още малко захар и ако не се размекне пак - яко нишесте, разточвай  и покривай. Това ми е 3 или 4ти опит последния месец. Бооооозаааааааа!!! Досега се спасявам по един единствен начин. Бъркам шоколадово тесто и смесвам. Ужас е да бъркаш Варна в тия жеги. А аз даже - 3 дози наведнъж.... #2gunfire #2gunfire #2gunfire
nandelche - Поздравления за красивата торта! Желая ти леко "доизносване", леко раждане и .... тежко и здраво бебенце......  bouquet
radinna - Само така!!! Не купуваме нищо, което можем да си направим сами, нали!!! Peace Peace Peace
petia_tag - метни едно парче от таз` вкусотийкааа.....

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 18:30 от van444eto

# 219
  • Мнения: 324
Ванче, благодаря ти за бързото включване! Нямах търпение днес да видя моите ръце ще могат ли да покриват торти, но явно ще чакам. Имам само нишесте малина - мога ли да ползвам него или трябва да търся натурално?
nandelche, честита годишнина! Безпроблемна бременност, леко раждане и здраво бебе! Страшно красива, майсторски изпипана торта - не мога да й се нагледам!

# 220
  • Мнения: 373
nandelche като истинси са, аз даже първоначално си помислих че, маргаритките не са в/у тортата, а наистина в/у покривка...ехехех. Безпроблемна бременност оттук нататък и се пази   bouquet

Ето я и рецептата за тортичката:

CHOCOLATE CALIFORNIA GOLD RUSH CAKE ( Калифорнийска златна треска)

230 гр Натурален шоколад ( ползвах Stilla Dolce )
1ч.ч. масло
3 ч.ч. захар
5 яйца
1 ч.л. ванилия
1,5 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
150 гр шоколад с карамелов пълнеж ( не намерих и ползвах с лешников и с кокосов)
0,5 ч.ч. счукани изпечени  безсолни ядки ( имах бадеми)


Загрейте фурната на 180 градуса. В Дълбок съд на слаб огън разтопете маслото и натур. шоколад, когато шоколадът е почти разтопен дръпнете от огъня и бъркайте до пълноо му разтапяне. Оставете настрани. В малък съд смесете брашното и солта. Оставете настрани.
Разбийте яйцата, захарта и ванилията на най-ниската скорост, после бавно увеличете до средна скорост. Разбивайте около 10 мин или докато сместа стане бледа и пухкава.
Добавяйте по малко като редувате от шоколадовата и брашняната смес, като започнете и завършите с шоколадовата.
В намазнена тава ( аз за всеки случай я застлах и с пекарска хартия ) излейте половината от сместа и отгоре наредете блокчетата шоколад с карамелов пълнеж и поръсете с натрошените ядки. Изсипете останалата смес и печете на 180 градуса за околко 45-55 минути. Обърнете в/у метлна решетка за 15-20 мин. Охладете и поръсете с пудра захар.

п.п. Съветвам ви да я направите поне ден по-рано, защото като Гараша като постои става по-мека.

# 221
  • Мнения: 1 491
Момичета страхотни торти сте сътворили   bouquet

Аз съм леееко ядосана на Метро-София... Ей сега се връщам от там (отскочих след бачкане профилактично...). Всичко е разместено  #2gunfire #2gunfire  Но ... кувертюра и марципана са на старото местоположение - при течните шоколади на по височък ред; докато боичкете и айсинга за писане са преместени безвъзвратно ... Сега се намират при млеката, сухите сметани, кондензираните и т.н, които от своя страна се намират пред хладилниците със замразените неща ... Абе пълна лудница ... Едвам си намерих желатинчето ....

# 222
  • Мнения: 1 965
violetblue - Благодаря ти за ценната информация. Утре съм предвидила да си прекарам обедната почивка в МЕТРО и да се позаредя с желатин, кремчета и сух сладолед.  Peace
Аз малко да докладвам....
Някой преди време беше питал, дали може да се оцветява шоколад с боичките от МЕТРО. Е,.... вече мога да отговоря. Шоколада, замесен вече като тесто, се оцветява идеално. Наистина, стават бледи бонбонени цветове, но са хубави. Вече казвах че отгоре не може да се рисува, защото се събира в точка. А току що, съсипах цял шоколад. Разтопих 1 бял КАТУ, без никакви добавки и трябваше да го оцветя в синьо за трансфер, но... ЕТО КАКВО СЕ ПОЛУЧИ, след като сложих от боичката от МЕТРО. Единия цвят, мнооооого бледо синьо стана идеален, но този... не само че не стана синьо, а се получи  тази гадост, подобна на долнопробен пластелин. И знам защо!!! Защото боичките са на основа глюкоза. А глюкозата сгъстява горещия шоколад...... Толкова по въпроса......Не правете тази грешка!!!

# 223
  • Мнения: 1 122
van444eto и на мен ми се е получавало същото, като съм оцветявала с боя за яйца.

# 224
  • Мнения: 466
nandelche  - страхотна торта си направила, очите ми останаха по нея. Покривката е като истинска, а за маргаритките да не говорим. В първия момент и аз помислих, че си сложила цветята върху истинска покривка.
radinna - сладка торта, браво!
Ляскова и твоята торта ме впечатли.
Петя - много апетитна торта, чак ми се дояде в тази жега .
Ванче - изгледах ти видеото с члена, яко сте се забавлявали с него.

Ще ми се и аз да направя торта скоро, нооо няма кой да ми я яде.

Общи условия

Активация на акаунт