Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 40

  • 25 773
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
Сега малко подробности за "Горската кака". Блатовете са пандишпанови по рецептата на Меги от първа страница. Аз правех стандартни такива, но без нишесте и се получаваха на шупли и много трошливи. Останах впечатлена от тия с нишестето - плътни, абе идеални. От посоченото количество ми се получиха 3 кръгли блата с диаметър 21 см. Единия кръг както се вижда от разрязаната торта ми е кафяв и него напоявах с шоколадовият сос пак по рецепта на Меги. Страшно ми хареса. Бялата част напоявах с "Карамелен сироп за напояване" пак от първа страница. Колкото до кремовете - нишесте - шоколад и ванилия за двете различни части на тортата. Страшно свежо е с тия нишестета, всички други кремове ми се струваше, че ще са някак тежки в сезона. След всеки слой крем сложих резенчета банан.
Този път, за разлика от първия ми опит, сложих маслен крем под чаршафа и не знам дали от него или от това, че самото покритие този път го докарах по- добре то стоеше мекичко, не изсъхна и не направи кора. Но следващият път ще направя масления крем с маргарин, защото се оказа, че и миризмата на маслото не ми харесва.
А сега за покритието - мисля че в предната тема споделих за фиаското с Варната. Сега смених маргарина с този, който по принцип си ползвам и съм много доволна - миризмата изчезна. Всички останали продукти си бяха същите. Този път самото парено тесто ми стана по - твърдо. Чаках го доста време да изстине и като почнах да доомесвам със захарта нямах предишните проблеми с "бозата", а и пое по - малко количество захар. И с разточването се постарах повече - разточих до 2 мм дебелина и понеже не беше натрапващо се си хапвахме и от покритието. Предният път при разточването се късаше, постоянно се лепеше по точилката, а този път това не стана.
Още веднъж ви казвам страшно съм доволна от резултата. Прави сте, че тренинга му е майката. Колкото до гърдите от форума не ми стана ясно  от какво ги правите и аз ги направих по рецепта на Бон Апети за торта "Ел Беко"/ http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=2315 /, която съм правила и преди. Само си я докарах малко по сухичка. Но при следващ опит да правя такава няма да я ползвам пак, защото стават доста тежки - гърдите, де и ако напоя тортата повече имам чувството, че ще я деформират.
Ами това е момичета, което успях да свърша и несъмнено си извлякох много полезни уроци за следващият път! newsm44 А следващ път ще има със сигурност - защото вече не си представям, при големият избор от тортички, който има тук и несекващият поток от страхотни идеи, които давате, да си купя готова торта. Айде да приключвам, че се разлях страшно!

# 181
  • у дома
  • Мнения: 1 581
raya_usa, laskova, tarlio, ЧъРъДъ на патерица  newsm51  ura

tarlio, динята е като истинска  Hug laskova и аз искам да знам повечко инфо за пеперудите  Thinking raya_usa цветята са страхотни  Hug
irinka28, пастичките са мммммного апетитни  Hug Atalanta, украсата на Царица Шииба е един път  Hug Clairette  smile3501  Hug KRIVONDELA smile3501  Hug bopsi  smile3501  Hug vanushka, чакам тортата  Whistling  Слънчогледка, за съжаление нямам опит със замразени плодове  newsm78 van444eto при вас е весело  Joy vania1305  smile3501 явно съм пропуснала да споделя, но по-добре късно отколкото никога  Mr. Green ето ТУК съм описала подробно как и по коя рецепта правих преди време цици  Peace
_Пепи_, как е дископатията  Thinking  Hug

# 182
blueeye® точно твоята мадама използвах за модел smile3525, за което ти благодаря! А колкото до сместа за циците, рецептата е почти идентична с твоята/ видях, че линка който съм пейстнала от Бон Апети, не е от самата рецепта, а се отваря първата страница на сайта, но като напишете в търсачката "Ел Беко" се отваря самата рецепта - достъпна е за всички8. Но както вече казах станаха доста тежки, затова ми се иска нещо по - ефирно, така че за следващият път ще търся. Не сега, защото ми се зави свят от ровене и четене в темата. Сега се сещам, че съм видях рецептата ти и понеже вече съм пробвала нещо подобно реших да си карам по "утъпканата пътека" Grinning

# 183
  • Мнения: 498
Първо на патерички, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! на момичета, много рожденички, много чудо   bouquet  Hug

Имам питане, правих вчера две тортички за рожден ден за една годнка днес, но довечера ще я сглобявам. Въпросчето ми е именно за сглобяването. Долната част е торта Трюфел, като съм япокрила с фондан, а горната е с блатовете на Танита и кремче ванилия, но май я понапоих повечко де  Embarassed и отгоре е с покритие маршмелоуз, за което не ми стигна пудрата захра и направо течащо го изсипах в/у тортата, и стана едно мазало, едва я пооправих. Та... понеже тортата трябва да стане на два етажа, т.е. как да пренеса втората тортичка върху рафаелото(((, имам чувството, че или долната ще "потъне" или горната ще се разпадне докато я пренасям.

Помагайте, моля ви!

# 184
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
ako някой прави Динята да знае ,че е сласоледена

# 185
  • У дома
  • Мнения: 1 741
ina.gg , задължително забий подпорки в първия етаж, аз в краен случай слагам клечки за шишчета. В кръг, да са на 2 см навътре от ръба на втория етаж. А втория етаж слагаш на картон, облечен във фолио.

tarlio , забравих да ти кажа колко ми хареса и даже се загледах в сладоледената тема, ама нали съм на диета  Sad

# 186
  • Мнения: 1 874
Може ли, малко помощ!?
Слагал ли е някой покритие върху тирамису  и ако да - какво точно ми препоръчвате?
Правя тирамисуто по стандартния начин с маскарпоне + яйца + захар.

# 187
  • Мнения: 1 965
Ванче, не ти водя статистика, но нямаше ли на тях да им предложиш предизвикателната сватбена торта, сега като се отказват от лично празненство, къде ще я пласираш?
Нямах впредвид тебе. Laughing Някой беше изкарал списък, та му се възхитих на старанието. Ама не помня кой се беше потрудил...Чак бяха номерирани тортите - 10 бр.  Не, нямаше на тях да я предложа, защото те бяха поръчали кръгла, едноетажна, но висока. А на мен ми трябва нещо доста по-гигантско. Фигурите ми станаха доста големи /нали съм си грандоманче/ и ми трябва терен.... Вероятно ще е долният етаж на тортата на сестра ми, която първо щеше да е триетажна, после едноетажна, сега последно ще е на 2 етажа....  #Cussing out ,но ще решавам на момента.
ina.gg - в никакъв случай не се опитвай да пренасяш тортата "с голи ръце". Направо с поставката я пренеси. Лично аз, след 2 -3 дни, ще използвам за втори етаж ЕТО ТОВА. Това е една скара за сандвичи, която ми вървеше с МВ. Малко са и високи крачетата, но ще вадя флекса... няма начин.

# 188
  • у дома
  • Мнения: 1 581
ssiillvvyy, аз съм слагала върху тирамису само цветя от готова моделираща маса, но след престояване ми се разтекоха, та май не е добра идея да се покрива тирамисуто, знам ли  newsm78 някой с опит да помага  Peace

момичета, това     има ли подобаващ вид  Rolling Eyes Mr. Green

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 08:25 от blueeye®

# 189
  • Мнения: 498
Ох, ама искам да изглежда ето така... в смисъл да я сложа горната торта и да изглежда без подпориhttp://www.cakechannel.com/images/picture-bridal-cakes-2.jpg

# 190
  • Мнения: 498
Лично аз, след 2 -3 дни, ще използвам за втори етаж ЕТО ТОВА. Това е една скара за сандвичи, която ми вървеше с МВ. Малко са и високи крачетата, но ще вадя флекса... няма начин.
Ванче, в долния етаж ли ще я забиеш тая скара? И преди да режеш ще я извадиш?

# 191
  • Мнения: 1 271
Лично аз, след 2 -3 дни, ще използвам за втори етаж ЕТО ТОВА. Това е една скара за сандвичи, която ми вървеше с МВ. Малко са и високи крачетата, но ще вадя флекса... няма начин.
Ванче, в долния етаж ли ще я забиеш тая скара? И преди да режеш ще я извадиш?

И аз съм ползвала преди време такава приставка.Само , че при мен ги нямаше тези ребра в кръга-беше само трите крачета и кръга.Ама как само го обясних.  ooooh! Много са удобни.И да-ще трябва да махне скарата преди да реже иначе и за тортата ще трябва да вади Флекса  Joy(
 
Честито на всички празнтуващи от мен.Да са живи и здрави и много любов и късмет им пожелавам.   bouquet

# 192
  • Мнения: 373
Ох, ама искам да изглежда ето така... в смисъл да я сложа горната торта и да изглежда без подпориhttp://www.cakechannel.com/images/picture-bridal-cakes-2.jpg


Ами те подпорите са в тортата и не се виждат, имат за цел да поддържат подложката на горния етаж,
ето тук е показано.

http://www.youtube.com/watch?v=3qu9ZtV51RM

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 12:49 от laskova

# 193
  • Мнения: 498
Въпроса е, че нямам подложка с подпори, а украсата така съм я замислила, че да са "слепени" двете торти, а не втория етаж да е във въздуха на подпора.

laskova,тъкмо изгледах филмчето, благодаря, но проблема е, че нямам откъде да взема такива подпорки...((( а на шошчета да сложа, те са много тънки... направо не знам какво да правя. Освен да забия два-три молива, обвити в станиол, а?  newsm78

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 12:59 от ina.gg

# 194
  • Мнения: 1 965
Ванче, в долния етаж ли ще я забиеш тая скара? И преди да режеш ще я извадиш?
Да, директно я набивам във първия етаж. Ако добре си изчислиш височината, става добре. Най-добре ще бъде обаче, чаршафа на втория етаж да се метне след монтажа. За да може да се прикрие и скарата и подложката. Другия вариант е да се декорира нещо. Топчета, шнурчета, китки..... кремче.... знам ли? Правила съм с нея, но беше сметана и беше малко кофти ровенето в тортата да я намеря и извадя. Имам и една телена кръгла като скара без крачета. Нея я задигнах от ДАРТС-а на малкия. На нея пък и приспособявам крачета.Абе, има много начини, ама трябва да се поразровят шкафовете и все нещо ще се измисли.....

Общи условия

Активация на акаунт