След АВГУСТовското Близначе, сега ще чакаме и АВГУСТовско Раче

• 17 623
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас/Пз
Миши, малко остана мила, края му се вижда вече, затова по-полекичка. После с бебето в ръцете не знам как ще я вдигаш малката красавица. Но ти си мъжка мама и ще се справиш. Не се съмнявам.

Ел, аз също още нищо не съм прала и подготвяла, само се успокоявам, че термина ми е към края на август , пък то времето си минава. Дори майсторите още не са дошли, а спалнята най-вероятно ще пристигне след две седмици. Ясно ще всичко ще е последния момент. А мъжа ми само вика "спокойно бе жена, всичко ще стане навреме". Как ще стане тая незнам, ама се надявам бебето да не бърза да излиза. Малко ще ми е зор в деветия месец да редя шкафове, но се надявам каката да ми помага.

Емили, сподели какви са ти идеите за другите имена да се ориентираме поне малко. Или поне знак с буквичка дай. Иначе на мене за момиче много ми харесва името Карина и го има и в България и в чужбина. Също така Александра, Сияна, Виктория и др. такива които звучат добре на всички езици.

# 211
Ани, за Карина не се бях сетила, слагам го в списъка за обмисляне.  bouquet
Александра и на мен много ми харесва, но си имам вече двама Александровци, ще стане прекалено.
Не казвам другото име от суеверие, но ми се ще двете да са съзвучни, което ще рече и второто да завършва на -ина. Е, то на свекито е на -ине, ама аз малко ще го побългаря. Grinning

# 212
Миши аз имам същото усещане, че ще родя по-рано. Единствено се моля да мине рождения ден на каката на 29.07 и поне да си дочакам доктора до 30.07 (тогава ще решим и как ще раждам, в зависимост от плода), пък после каквото сабя покаже.

Емили според мен лъвиците, като царици на животните и за да се съхрани тяхната царственост, е хубаво да носят и такива имена. Затова за каката избрахме името Стефани (окичена с венци), а беба ще се казва Виктория (победа). Иначе много харесвам за момиче Рада, Петра, Божидара и Александра.

Аз с покупките съм до под кривата круша, пък какво остава за прането и гладенето  ooooh! Но мъжа ми е обещал да си вземе отпуска около 15ти и да отидем на пазар. Не ми се ще да го изключвам от емоциите по подготовката, а и на него не му стана много приятно като му казах, че мога и сама....Затова ще чакам Wink

Последна редакция: нд, 06 юли 2008, 21:25 от Asija

# 213
И аз съм до под кривата круша с прането и гладенето, донесох всичко, което съм купила на морето, уж да го приготвя на спокойствие, но нищо още не съм подхванала Embarassed; мъжа ми е в отпуск до другата неделя и смятам, като тръгне за софия, аз да я свърша тази работа
Аз нямам никакви усещания за това кога ще се появи бебето-само се надявам да изчака да се прибера в софия все пак Laughing; нямам засега индикации за нищо, въпреки, че се улавям, че доста се вглеждам във всички сигнали на тялото си, особено през нощта, в миговете на бодърстване Rolling Eyes; въпреки, че доста ми тежи и съм тромава, все пак се надявам да няма изненади и беба да си дойде навреме; иначе продължавам на моменти да имам и пристъпи на страх от предстоящото раждане Embarassed(ужасно ме е яд на мен за това, но е нещо първично и по-силно от мен); постоянно правя и аналогии с първата си бременност и раждане(макар да знам, че всяка бременност е различна)-Александра се появи един ден преди термина ми, дали и сега ще се случи горе-долу така Rolling Eyes
Отоци по краката ту имам, ту нямам
Синдарела-кураж, миличка; за съжаление често успоредно с хубавите неща се случват и лоши, но трябва да намираме сили в себе си и да ги преодоляваме Hug

# 214
ох момичета дано се сдържа и аз с цигарите .. преди да разбера че съм бременна си бях страстна пушачка 4-5 години пушех и по 1-2 кутии на ден. в семейството ми всеки пуши, мъжа ми само 3 седмици съпричастност ми отдаде, и сега пак си пуши. и като ги гледам ммммм гррр .. но ако кърмя едва ли ще се изкуша ..
мамите дето влизат в 9ти месец добре дошли в отбора! между другото Миши и аз имам това чувство, че по-рано ще родя, имам същите симптомии като теб ..ноооо се надявам това да е само от преумора и тежкото бебе. Иначе моята линиика е с 1 седмица назад, днес влезнах в 37ма и само броя приблизителните 30 грама на ден .. на 20 юни бебко беше 2300, до сега трябва да е към то 2600 ..и дано удържа кълки да стане поне 3100
а имам консултация чааак на 21ви.

относно приготовленията, мили мами аз бях трагично зле ..преди мама да дойде имахме само мебелите и количката, и 2-3 дребни неща .. мама като дойде и домъкна дрехи за целият китайски народ, пелени, а пък в петък и вчера ходихме за другите работи .. стана ей така, аз мислех че ще ми отнеме повече време и така ме беше хванала нервата, че до вчера все се карах с мъжа ми че ще родя и няма да има нищо вкъщи .. Sick Sick Sick #Crazy #Crazy , #Crazy

а присетих се, бях чела някъде във форума за една мама, която и първият и вторият пък пред ада роди, щом си оправела багажа за болницата и след има няма 1-2 дни раждала. аз си го оправих и само това ми се върти у главицата бременилка, да не взема да си предизвикам така .. стискам кълки и ще нося раницата с мен пък каквото ще покаже.. ще си го покаже ..малиии  smile3505 newsm12 newsm17

на мама Ковачева еххх, аз тази Калинка Малинка днес много я споменавам, милата сладка бубичка, показах я и на мъжа ми и на мама, толковааа ми е мило като я гледам. Толкова оформенка и голяма и тезиии нежни очии .. стискам палци да се прибере скоро при мама и тате и да ги радва!  newsm30 Misc Baby Bottle newsm32 smile3525

# 215
[Ковачева/b], малката Калина е страхотна, много е сладка. Нека Бог да я пази и да бъде благословена!!!

# 216
ssieber ,  аз бях заклета пушачка, но ги отказах 1 година преди да забременея, благодарение на моят зъболекар, който любезно ми направи операция за вадене на зъб и понеже не можех да си отварям устата цяла седмица (влизаха само плоки неща), за дърпане да не говорим, че имаше едни гадни шевове.. та след 1 седмица непушене, видях, че може да оцелея. Пък и мъжът ми беше толкова радостен... Мноого се надявам да не пропуша никога вече.

Аз говорих с педиатърка, тя ми каза, че може да ни поеме начастно докато излезе ЕГН на детето след месец. Едва след това може да я изберем по ЗК. Иначе прктиката била, че твойто ДжПи поема и бебето отначало.  newsm78

Утре сме на тонове. Ако доки пак измисли нещо да ме стресира, този път ще яде бой.

Майка ми наскоро ми разказа, че през цялата и бременност с мен си е прокървявала и никой не се е сетил да и каже да лежи. В 6-7 месец милата си е била 48 кг. А ме е родила в средата на 9тия месец.
А една моя леля, която сега над 60те ми разказа, че се родила 7маче на онези времена. Искам да кажа, че природата си знае работата, от нас се иска само да сме спокойни и позитивни, което е ясно че в днешно време не е много лесна задача.
Сорри за лиричното отклонение.
Приятна вечер на всички.
п.п. Днес направих инвентаризация на покупките за Дъркя. Ще пусна скоро списък, за да ме подсетите, ако забравям нещо важно.
Лека нощ smile3524

# 217
  • Все на втория етаж
Здравейте и от мен, тази тема прочетох цялата, предната я изпуснах. Опитвам се да съм по- активна, но все не ми стига времето.

И аз имам малко семейни неприятности, сестра ми и майка ми много се дъвкат и аз съм им като рефер. Работата е сериозна и от известно време, от както всичко започна, съм много подтисната и напрегната. Много ми е гадно, нямам апетит и дори съм вече кило- две надолу.

Малкия ми бебун, упорито ритка и се мести, запъва се в ребрата ми и пубисната кост / долу ниско, нали така беше/ , с главичка надолу е. И аз имам усещането, че ще родя по- рано. Термина ми е 27 Август, секциото е насрочено за 15 и само се моля да устискаме с бебко до тогава, а все ме е страх и си мисля, че и по- рано ще се случи. Госпожицата ми е рожденничка на 16 Юли и започнахме подготвката вече, тя няма търпение да стане на 4. А с подготовката за бебето сме до никъде. Нито количка, нито креватчето сме приготвили, нито дрешпки съм изпрала, а не съм и купувала много. Започнах да вадя тези от Алекса, имаме доста от нея унисекс, жълти, бяли и ще гледам този път по- кротко да го раздавам с парцалките, макар че като се замисля купих около 6-7 бодита и също толкова комплекта... Blush та май съм готова с дрешките.

Относно кърменето, надявам се да успея да кърмя този път по- дълго от първия, когато кърмих 2 месеца и то със зор. Вече минах веднъж по този път и смятам да не допускам грешки и месене на чужди тела този път.

# 218

Не казвам другото име от суеверие, но ми се ще двете да са съзвучни, което ще рече и второто да завършва на -ина. Е, то на свекито е на -ине, ама аз малко ще го побългаря. Grinning

Дарина,Калина,Каролина,Тина,Лина,Марина,Паолина,Полина  Grinning

аз даже съм сигурна,че ще родя по-рано ,само се моля да минат поне още 2-3 седмици  Praynig

# 219
Добро утро на всички и успешна седмица!   bouquet

# 220
  • Бургас/Пз
Eмили, в такъв случай се надяваме просто нещо от нашите предложение да ти допадне защото ние съзвучието няма как да го уцелим като незнаем другото име. Ние ще даваме предложения а пък ти ще избираш Wink
Ето още няколко от мен- Катрин, Катлийн, Катерина, Магдалена, Магдалина, Калия, Далия, Дария, Велина, Венелина, Дариана. Много харесвам Алис и Алиса, може би ако имах момиче щеше да е нещо от сорта.

# 221
Добро утро! Аз сега едва ставам и си направих огромна чаша с кафе за да успея да се събудя smile3507. Напоследък голям лентяй съм станала, а и тая жега допълнително скапва нещата, всичко върша на забавен каданс Laughing. Канех се да ви питам как сте с венците? При мен от около две седмици е много неприятно положението-ужасно кървят при миене, въпреки, че съм си купила четка с много мек косъм, мия се с някаква паста на д-р Тайс със салвия и смрадлика и ползвам и разтвор за стягане на венците, но засега ефекта е нулев smile3518
Относно имената за момиче, моите фаворити са: Александра, Анна, Белослава, Катерина, Лилия, Елеонора, Тана

# 222
  • София
Добро утро kaffeetrmker_2

За имената -  момичета са дали много добри предложения. Моите фаворити за женско име бяха Андреа и Пламена ама се оказа, че ще е Мартин Peace

P.S. Къде се загубиха Dessy, gitsa, mamadona, kinly, Martini mama и останалите момичета? newsm78

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 11:35 от IntRiGa_GirL

# 223
  • Бургас/Пз
Момичета, искам да ви питам какво смятате за кръщаване на името на празника на който детето се ражда, както казват идва си с името. Примерно ако бебето се роди на Гергьовден - да е Георги или на Димитровден - да е Димитър. Аз имам примерно познат,  който е роден на Василовден но не се казава Васил. Въпреки това смятам че ако съдбата се намеси и детето си дойде на такъм църковен празник е хубаво да носи името на светеца. И от тук идва въпросът, ако сега нашто реши да излезе на 15 август - Богородица и както ще е момче незнам как ще се кръщаваме. Айде ако е момиче добре - Мария е страхотно име. А сега дайте предложения за момче.!!!!

Бланш,
аз бях така с венците още от 4-тия - 5-тия месец, направо е някакъв кошмар. Преди две седмици обаче ходих на зъболекар и се оказа че нямам нищо за правене, но лекарката реши да ми изчисти зъбния камък и да ми ги полира , от тогава нямам оплаквания- кървенето значително намаля, да не кажа почти спря, а венците изобщо не са ми толкова чувствителни колкото бяха. Иначе аз ползвам паста и вода за уста на Елджидиум и съм супер доволна. И четката ми е на същата фирма.

# 224
  • София
Ани, за момче ми харесват Марио, Мариян.. може и Марин, Мартин (за Мартин незнам дали може за 15 август.. нека някоя мама да каже) newsm78

Общи условия

Активация на акаунт