След АВГУСТовското Близначе, сега ще чакаме и АВГУСТовско Раче

• 17 623
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, искам да ви питам какво смятате за кръщаване на името на празника на който детето се ражда, както казват идва си с името. Примерно ако бебето се роди на Гергьовден - да е Георги или на Димитровден - да е Димитър. Аз имам примерно познат,  който е роден на Василовден но не се казава Васил. Въпреки това смятам че ако съдбата се намеси и детето си дойде на такъм църковен празник е хубаво да носи името на светеца. И от тук идва въпросът, ако сега нашто реши да излезе на 15 август - Богородица и както ще е момче незнам как ще се кръщаваме. Айде ако е момиче добре - Мария е страхотно име. А сега дайте предложения за момче.!!!!

Най-близко според мен е Марин...! на мен фаворитите сред женските имена са ми Ния, Ава, Хана, Миа, много харесвам Натали. Мъжките са ми по-трудни. Simple Smile

# 226
  • Бургас/Пз
 Най-близко според мен е Марин...! [/quote]

Ани, за момче ми харесват Марио, Мариян.. може и Марин, Мартин (за Мартин незнам дали може за 15 август.. нека някоя мама да каже) newsm78

Като че ли най-близкото до Мария  е Мария+Н=Мариян. Ама и Марио не е лошо. Не съм много въодушевена, защото вече имаме име и само се надявам бебето да не реши да излиза на тази дата - 15 август.
А за Мартин ми се струва че повече е към 1 март - май тогава празнуват

# 227
И аз като черна станция да се включа - Марин е за св.Марина,Мартин - до колкото знам е на 14 март.Единствените производни от Мария  са Марио и Мариан(-ян).
ani-d,много хубави имена предлагаш!
За мен по пинцип е без значение дали детето се роди на голям празник.През август освен Мария са Самуил и Александър.ПОне за тях се сещам.Аз чакам беборан да се роди и тогава ще избера.Голямата щерка щеше да  е Вяра ,а аз хоп - още в родилна зала - веднага измислих Мария-Магдалена.То пък и лепна много добре.Родена е през юли и именния ден също е през юли - на 22.Малката се роди е Светлата седмица след Великден  - и стана Мария.А сега през август  -  newsm78- спирам с буквата М и Мариите.Макар ,че Михаил ми харесва много ,Анна - Мария също.Абе ,то се  е видяло,че на място ще се решава.

# 228
добро утро и от мен, то е обяд, ама чак сега се наканих да драсна нещо,
явно от жегата и през уикенда активността на пишещите рязко намалява, но както казва Бланш ставаме лентяи Peace...поне аз тотално се размързалявих....а и сега всички само ми повтарят да не излизам никъде по жегите..

моите венци започнаха да кървят от около 1 седмица по-активно, ама си кървят яко..и са станали едни меки такива...аз нищо не ползвам специално, просто се мия по-внимателно, ще се наканя и ще си направя и отвара от смрадлика-много помага по принцип, който иска да пробва, най-безвредно и изпитано лечение за венци, дано ви помогне.

иначе аз имам друг проблем, всеки ден се събуждам със схванати ръце, изтръпнали от китката към пръстите...ама много силно и е много неприятно, всъщност аз май се събуждам от самото усещаме, обикновено е много рано сутрин към 5-6. започвам да мърдам веднага, обаче имам ужасна болка в ставите като ги свивам, изобщо не знам какво е това, не съм имала проблеми досега.
да не развивам някой артрит? така да ме болят ръцете... newsm78 newsm78
ако някой има нещо подобно да дава акъл..
айде хубав ден ви пожелавам, отивам да се чудя какво да правя  Sunglasses още малко ще е така, смятам да се налаждавам на безделието си Sunglasses

# 229
  • София
Момичета, незнам обаче когато и да се роди моя мъник ще се казва Мартин и това е..!! Peace

# 230
malkabubi,това с изтръпването на ръцете и сковаността в ставите го имам пр всяка бременност.Мислех за тендовагинит,за артрит и какво ли оше не,докато не прочетох някъде ,че се дължи на промените в гръбначния стълб по време на бремеността.Оттам минават нервите и незнам какво си ставало ,та за това.Сега не ми се обяснава по медицински.Но се успокой - ще мине малко след раждането,не веднага ,около 2-3 месеца.Ако продължи  - ще се обърнеш към специалист.
хайде пак като черна станция се включих! Mr. Green

# 231
Привет, девойки !

Шефа се излюпи и почва по ред на номерата  smile3523

На мен цигарката си ми вървеше само с аперитивчето, сега няма аперитивче - няма пушкане. Мисля, че и след като родя няма да пропуша, тъй като около мен никой, като се замисля наистина никой не пуши, а и в заведенията е забранено, а аз трудно се виждам да крача по улиците с фаса.

Бобито, повтаряй си положителните страни на секциото и така ще свикнеш с тази мисъл. Когато е по медицински причини то има предмства, не е като да няма  Wink

Калинка така любопитно е отворила очички за света, че ми се струва скоро в болницата вече няма да й е интересно  Hug

Емили, Хана, Мартина, та дори и Мира ми звучат добре с немска фамилия   ladyuu

Малкабуби, и мен ме болят ставите на ръчичките, но мисля, че онзи ден се престарах с месенето на една кайма, бях поканила за Ч.Р.Д. уж само семейството на мъжа ми да ги почерпя за здраве, а те от където и да ги погледнеш са си 10 човека  Whistling

Е много е досадно с тия отпуски на докторите точно когато ние ще раждаме  Close Моят е от 1 до 15 август и ме е насрочил за първия-втория му работен ден. Ами ако тръгне бебето по-рано, к'во праим, нищо не праим   33uu

На комина точно срещу един от прозорците ни се излюпиха две чайчета (умалителното на чайка  newsm78) и единият от родителите стои на крак малко по-встрани ден и нощ и ги пази  kyllmg. Много е умилително, еле пък в тоя  Wear Umbrella

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 12:32 от megan77

# 232
Иначе аз ползвам паста и вода за уста на Елджидиум и съм супер доволна. И четката ми е на същата фирма.
Ще ги пробвам Ани, благодаря ти, предполагам, че в аптеките мога да намеря тази марка newsm78; сигурна съм, че нямам по-специален стоматологичен проблем(ходих скоро на зъболекар и всичко беше ок), просто е следствие на бременността
И аз си мисля, че 15.08. е голям празник и ако случайно родя тогава, би било добре да е някакво производно на Мария име, но нямам и аз идея какво да е, а Мария не искам да бъде; ще му мисля, ако се случи Rolling Eyes
Уфф, днес не се диша бе, от сутринта краката си ги чувствам все едно са оловни Sick

# 233
Емили не си самичка мила, и аз не мога да си избера име...а ми трябва само едно и дори знам че е женско  Laughing Embarassed .Ние вече сме казали, че ще е на баща ми, който се казва Николай, но не ми се иска сякаш да е Никол (което допреди 1-2 години ми беше любимо за момиченце), защото много Николчета станаха....  smile3511Май съм мнооого капризна  Embarassed , ама пък нали цял живот ще си го носи името, а и на мен трябва да ми харесва като викам детенцето си по име  newsm12

# 234
Да се оплача и аз с лекарските почивки!! Моята гинеколожка излиза 2 седмици в отпуск от 4-5 август до към 20, или по-точно до датата, която ми определи за секциото!  Shocked Та сега и аз се замислих, ако се разраждам по-рано какво ще правя  ooooh! Дано да издържа, че както е едричко бебето!  Tired

# 235
  • Бургас/Пз
[Ние вече сме казали, че ще е на баща ми, който се казва Николай, но не ми се иска сякаш да е Никол (което допреди 1-2 години ми беше любимо за момиченце), защото много Николчета станаха....  smile3511Май съм мнооого капризна  Embarassed , ама пък нали цял живот ще си го носи името, а и на мен трябва да ми харесва като викам детенцето си по име  newsm12

Може Николета, не е чак толкова разпространено. Или Николина, ама не ми харесва чак толкова.

# 236
И двамата сме на мнение, че ако детето се роди на празник, един вид си "идва с името", но честно казано, едва ли ще го кръстя Илия, ако се появи на 20ти юли ( илинден).  Laughing

# 237
 Споменахте любимото ми име и не мога да не се намеся- мъжкото производно на Мария е Марио. Ако имах момченце така щеше да се казва, още от преди да забременея така бях решила, но на ме сега с две девойки да се чудя как да е името на едната, така че да е пак на Богородица...  newsm78
Май предпочитам Мари пред Мария. А иначе другите имена, които стават за 15.08. поне в Гърция са Панайот- Панайота, Деспина, Марио-Мария вече ги казахме... Марин и Мартин не празнуват тогава.
 Николета ми харесва.

# 238
 Да ви се оплача- утре влизам в болница да ми включват системи, че м останала съвсем малко шийката. Днес бях на лекар, каза че и изследванията не са ми много хубави- ще ми пуска по- разширени, да видим. Дано издържим още малко. И тожчно другата седмица лекаря в Пловдив излиза в отпуска, ако тръгнат не знам кой ще търся- всички са едни скъпари...

# 239
  • SZ
Здравейте мамчета!

Да се включа и аз за имената.Един съвет само от мен(не че някой ме е питал,ама аз да кажа),децата ще порастнат и трябва и като големи да им пасват имената.Като си ги мислите представяйте си как ги викате по име и като големи мъже и жени.

Нашето засега върви на мъжко.Решили сме да го кръстим Димитър на баща ми.Трябва да се роди на 15 август и да е момиче, за да се променят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт