ЯНУАРЧЕТО е весело дете, през юли иска да е на море! :)

• 14 887
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
Alexandra , много е хубава детската.

# 256
здравейте, ама каква активност настана след поста на ести за изтриване на неактивните мами  Laughing чак ми е смешно  Hug

сорри, за малките букви но се цедя и не успявам с една ръка.

ние обичаме оризовата каша на милупа. столчето пристигна от германия, и аз бях избрала стокке, но се отказах заради липсата на табла.

# 257
   И Лили обича оризовата каша. Давам й около 100гр. Досега ми е отказала само карфиола с картофи, но не я виня.    Sick

# 258
  • до една звездичка
Здравейте и от нас. Да използвам, докато малката спи, защото днес повече едва ли ще успея да се включа. Каките братовчедки си идват и обсадата над компютъра е пълна ooooh!
Валя, и на нас ни предстои кръщене на 9 август и това, което от църквата ни казаха, че е нужно, е: 2 кърпи, (едната държи кръстницата и поема в ръце детето, след като попа го извади от купела; после тя си става "неговата" кърпа, какавото и да значи това Laughing), бутилка олио, сапун и китка здравец. Това е! Казаха, че не им е необходимо кръщелното на кръстницата. Но, предполагам, навсякъде си има особености Simple Smile

Да споделя, ефекта от тиквата никак не ми се усеща...Уж пише, че разхлабва, ама, тц. newsm78

# 259
Искам да попитам за мерките за 6 месеца точно на датата ли трябва да ги напиша? Той е роден на 15 а ние ходиме на консултация на 23.Надявам се да не ни изтриете Praynig

# 260
  • На едно ветровито място...
Здравейте ,момичета!!!
Леле Ханна,направо се шашнах -Миша е много напред с материала!!Моят бембо се задоволява да се обръща настрани,прави мостове разни,но за пълзене дума да не става,какво ти !! Tired Браво на вас!! Hug
АААА иии какво изтриване.... Embarassed- ами какво да направя като все не ми остава време -напоследък от разходки ,а и гледам едно сериалче One Tree Hill....какво ме зариби моят мъж по него- сега вече съм на трети сезон..голяма краста..поне съм при майкини- та децата ми не са изоставени,гладни,жадни...
Иначе Никола май отново ми прави кърмаческа стачка,и ако продължава още една седмица,от кърменето май ще остане само сутрешното и вечерното кърмене- през деня не ще да суче!!!Много му се услаждат пюренцата и кашите,засега само две хранения съм заместила- аз не исках да замествам ,но той яде с апетит ,а после не иска да суче- така че го броя за заместено.. newsm78
А вода не ще и не ще това дете!!!
Оризовата на Милупа е много хубава- Ники се облизва...че и мама... Blush

# 261
  • Canada, ON
За глутена има изписано наистина много. Ето едно, мисля доста компетентно мнение на Косе Босе:

"Възрастта за въвеждане на глутен е 6-9 м. В много европейски и други схеми на захранване се препоръчва захранване с глутен около 6 м. Препоръката да не се отлага след 7-10 м. се основава на логиката, че колкото по-голямо е детенцето, толкова по-големи количества храна приема, съответно глутен. А въвеждането глутен трябва да става по класическата схема: за начало в минимално количество т.е. много малка част от общото количество храна. Затова късното въвеждане може да бъде също проблемно и не се препоръчва.
==> Количеството има определяща роля, не толкова възрастта.
Много е важно глутен да се дава редовно т.е. всеки ден, поне първите един-два месеца от захранването. Това е също толкова важно, колкото постепенното въвеждане. "

Мисля, че направо си заслужава да седне човек и да прочете всички мнения на Косе Босе.
Аз лично мисля след 6 навършени месеци да въведа глутена с овесена каша. Ще я давам около 2 седмици малко по малко, след това ечемичена и т.н.

Филипина, това за два месеца след започване на захранването мисля, че важи за месото, не за глутена.

За оризовата каша - аз давам млечна на Милупа. В нея има ванилия и Джулия я харесва. Аз също Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 15:14 от Кафява мечка

# 262
Слънчи, тъкмо и аз щях да питам за глутена. Май късно ми се вижда 8-ми месец. На 17-ти съм на консултация и ще питам. Някъде четох, че детето се ражда с непоносимост към глутена, но не си спомням вече. А и така ми писна да чета за това захранване вече - навсякъде различно - така че се водя от инстинкта си.
Тони много обича безмлечна каша на Нестле ориз и моркови. Сега му взех и някаква за лека нощ с липов цвят  newsm78, но още отлежава.
Не знам кога ще въвеждате месните пюрета. Педи каза от 7-ми месец, а жълтък: 8-ми-9-ти, че и без това било жега.
От пюрета и каши не ми се запича. Мисля че и това си зависи от организма. Има възрастни, при които е нормално да ходят по такава нужда веднъж на 3-4 дни.
здравейте, ама каква активност настана след поста на ести за изтриване на неактивните мами  Laughing чак ми е смешно  Hug
Joy

P.S. Кафява мечка, благодаря за инфото!

# 263
  • София
Да се включа и аз по въпроса с кръщенето, че още ми е прясно. Аз събрах инфо тук от форума, като си бях направила следния списък:
•   хавлийка за бебето - бяла
•   сапун и кърпа за свещенника (също бяла)
•   кръстче (кръстницата ни подари златно, но може и да е сребърно)
•   нови дрехи за кръщелника (по възможност бели)
•   погача и мед
•   бонбони и сладки за почерпка на гостите
•   букет от здравец завързан с червен конец (който се изсушава и се хвърля в река)
•   бутилка олио
•   червено вино
•   свещи (свещта от кръщенето се пали на празници)
Не носих акта за раждане на Ивана, а в кръщелното се вписва ЕГН на детето, а аз не го знаех. Не са ни искали и кръщелното на кръстницата.
Пак от тук разбрах, че е хубаво да се направи подарък на кръстниците и подарихме икона на Богородица, която осветихме на място.

А ето и снимка на малкото ми християнче: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=260032&pid=6348856&lp=-313

# 264
Благодарности от името на Галя Hug Hug Hug
Кръщене ние ще правим другата или по другата година,искам да е малко по голяма та да разбира и да се радва и тя с нас(е и да празнува с нас).
Александра страхотна е детската ви стая Peace Peace Peace
Глутена съм го въвела вече.
На Галя много и харесва пюрето с карфиол и картоф на Хипп но го смесвам с тиква и картоф на Ганчев -сигурно и затова и е харесало.

# 265
На Ганчев в пюретата слагат захар и сол и на бебоците им харесва повече.Моя яде карфиол с картофи само ако го смеся с тиква.

# 266
Все се каня да пиша и все забравям. Ако все още има мами, които се притесняват че бебетата им не пият достатъчно водичка могат да пробват да им я предлагат преди да е изстинала напълно. Да бъде с температура близка до тази на тялото, температурата на кърмата (АМ) която им се предлага. Откакто майка ми си замина храня Габи на режим и особено в тези жеги и предлагам много често водичка, защото ме е страх да не се обезводни. Пие много повече когато и я предлагам преди да е изстинала, отколкото когато е вече със стайна температура.

Привет !!!

Пампита  много ти благодаря за този пост  Hug Аз все се чудя защо Теди не пие вода от  3 седмици , а като те прочетох се сетих че спрях да и претоплям водата когато започнаха жегите . Днес и предложих топличка вода и детето си пийна доста .Горкото , било си е жадно ...Още веднъж хиляди благодарности  Hug Hug Hug

BORQNA ERININA  Как точно го въведе глутена ,че нещо не ми е ясно ? Аз съм захранила със зеленчукови пюрета , плодови ,каша и кисел .То още нямаме 6 месеца , ама все пак да съм подготвена .

Нашта педи все бърза на консултациите и само аз ако питам нещо  ми отговаря .Ама аз не винаги знам какво да питам  newsm78. И за изследвания нищо не ми каза , а чета че повечето от вас имат вече талони за изследвания на кръв и урина .  

Лек ден !

# 267
Моля ви помогнете, че ще се побъркам вече...това дете не иска и не иска да яде...независимо от деня ..часа...и времето...на 6 месеца и половина стана ...не яде зеленчуковите пюрета каквито и да са от всичко съм пробвала...само по малко плодови по половин бурканче на ден и то от малките бурканчета от 125 мл на ХИПП...млякото по 60-70 мл яде...уж започна два три дни да яде...и хоп спря...от 3 месечна възраст е така...вече незнам какво да правя...днес на консултацията -резултат 0кг сме наддали...дори сме спаднали в кг-мите...  казаха ни, че можем да минем на обикновенно мляко след като сме и давали пюрета, в които е имало мляко и глутен ..защото няма никакви реакции..Въпросът ми е с какво да я храня вече...какво мляко да и купя, за да се храни...с какви пюрета да я храня...каква каша да и давам ..вече тази оризовата не мисля че е за нея...а и много се запича ....
Забравих да спомена, че децата на нейната възраст са доста подвижни и енергични..пълзят ...наддигат се и т.н....а ние нито едно от тези неща не можем ...

# 268
Здравейте!Доста отдавна съм фенка на форума,но все гледах отстрани.Чак сега намерих време и кураж да се включа.Моля,приемете ме във вашия отбор.Дъщеричката ми Калина е родена на 17.01.2008г.С нетърпение очаквам да я видя в колажа.Кажете ми къде да пратя снимката и.

# 269
Искам да попитам за мерките за 6 месеца точно на датата ли трябва да ги напиша? Той е роден на 15 а ние ходиме на консултация на 23.Надявам се да не ни изтриете Praynig

Каква е тази паника с това триене. Изобщо какво значение има, че не си въведен на първа страница. Форумът е със свободен достъп и можеш да пишеш и да четеш колкото си искаш. Пък ако решиш да дадеш и мерки, още по-добре. Но чак пък да се чувстваш задължен да ги даваш...

Общи условия

Активация на акаунт