Майчета за февруари в нова темичка събрани

• 22 840
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
Тази история със стриите се свежда само до тип кожа и нищо друго.С предишната си бременност от 50 кг станах 75 кг...,но след това нямах никакви стрии.Обратни примери също изобилстват.Мазането осигурявя личен комфорт,а и кожата изглежда по-добре,разбира се.Далече съм от мисълта,че не трябват никакви кремове и лосиони,но за съжаление май не са определящи за липсата на стрии....Между другото сега от време на време се мажа с  Mamma Donna на chicco-някакъв стягащ крем"antistress".Deska,на теб стискам палци.Моят разбойник по същите причини сега е при баба си.Дано намериш кой да те отменя,поне за част от деня.

# 91
Привет и от мен на новите мами-февруарки  Hug

За стриите - аз си се мажа с бебешкия лосион на Джонсън, защото последните две години, в следствие на хормонално лечение качих дооостааааа килограми, и си се мажа профилактично след баня. Сега го правя по няколко пъти на ден - ама и се къпя по 3-4 пъти на ден. От първата бременост нямах стрии...получих малко по дупето след това, като взех да отслабвам и в грижите около малката бях забравила да се мажа....

Исках да ви питам нещо - по време на първата ми бременост (тогава бях на 20-21г. ) много ми се правеше "кекс"  Blush  . Сега не сме правили от един месец  Blush  и двамата ни беше страх дали всичко е наред с бебо, дали се е захванал добре....и онзи ден "кексихме"...и от тогава като се отпуших....и само това ми е в главата. Мъжо вика: две години ме гони по календар да бебеправим....и сега ли няма да има почивка  Blush  Само при мен ли е така  newsm78  Защото знам какво следва - ще ми се иска "кекс" до 8-ия  месец и като (живот и здраве) родя, няма да ми се ще и да подуша мъжа си  Blush и така поне година  Blush

# 92
  • София
mother-of-pearlS, искрено ти завиждам... не за мерака /и при мене го има като за 2ма/, а за кексенето... с тия моите гъби таткото ще кара на курабийки /това пък от къде ми дойде newsm78/ поне още 2 месеца, а на мен ми се реве... Сънувам розови сънища и това е Sad
После сигурно ще се окаже, че трябва да пазим бебо... въобще.. много болна ми е темата за кекса Sad

# 93
mother-of-pearlS разсмя ме  Grinning, обикновено мъжете мрънкотят че не им стига, твоят пък се оплаква, аз засега спирам набезите, че се притеснявам

# 94
  • пак там
... с Лактацид в банята сутрин и вечер и веднага след това крем "Здраве"...

carbo , кой лактацид ползваш - гела или течността? И кремчето здраве как точно го слагаш? (извинявам се за тъпите въпроси, но предпочитам да изясня технологията преди да направя някоя глупост Simple Smile )

mother-of-pearlS, и аз съм така, не се притеснявай, не си единствената Simple Smile

# 95
  • София
Рися, използвам Лактацид гел /това което е се продава навсякъде, не само в аптеките.../ Но не слагам по много - само колкото да не е гола водица.
А Здраве-то: ами намазвам си се... и то обилно, т.е. да стане бяло, но нищо не бутам навътре де... само отвън! При мен имаше много силно  зачервяване, та се мазах където ми беше зачервено..

Тъй като съм чела, пък и в тая жега според мен и сама бих се сетила, че не трябва да се използват ежедневни превръзки, бельото доста се цапа, но това да му е кусура...

# 96
 Grinning Момичета май станахме много със кексането,аз бях писала в миналата темичка-иде ми като видя таткото и да го почна.Вчера питах доки,каза че е нормално само да не прекаляваме.Така,че давайте правете кекс,но не прекалявайте.
tutubutu благодаря,и аз не съм от дребните мами даже съм от едрите,задъхвам се,ужасно ми е тежко да изкачвам стълби,а до офиса са около 25.Deskata пази се ,викай някой на помощ не мисля че точно сега някой ще ти откаже,ако го е правил досега.
Колкото до мазането против стрии и аз съм на мнение,че зависи от типа кожа,защото аз не съм се мазала през първата бременност и нямам почти никъде,само по втрешната част на бедрата и то малко
 Grinning.

# 97
  • Стара Загора
И моя мъж се оплаква ,че му липсва кекса,ама мен ме е страх още и не смея. Crossing Arms
За сега ще кара на курабийки (Carbo ти го измисли ) hahaha hahaha hahaha
Carbo ,това с превръзките не минава при мен.Аз си слагам  3 х 2 утрогестан вагинално и без превръзчици не става.Сменям ги през час,ама няма как  Naughty Crazy

# 98
аз по кексовата тема.........
мен не ме е страх, а нямам никаво желание , ама никаво......татето се сърди ама...аз неща
само аз ли съм така?

# 99
здравйте, днес на пук на огромната горещина в сандански Rolling Eyes ходих на първия си плеглед от както разбрах че съм бременна. цяла сутрин ми правят разни изследвания на кръв и урина, докато се добера до докторката. след което ми направи картон и като се започна едно мерене, едно теглене. най-накрая Party ми показа на ехографа малкото ми бебоче с гомемина на грахче и много ме развълнува, можеби защото ми е първа бременност и на последък съм станала много чувствителна. разплаквам се за "щяло и нещяло" опасявам се само да не навреда на бебето с майта емоционалност. колкото до "кекса" със съпруга ми имам чувството че ще повърна ooooh! ако започнем да го правим и нещо ме притисне или много забърза темпото. за това по-добре да не рискувам докато не ми отминат симптомите на неразположение и напрегнатост. 

# 100
pretty а ти как си? Продължаваш ли да пазиш леглото?

Добре съм - зацапването спря, но си почивам вкъщи - предимно лежа!

Относно стрийте - аз си купих крем против стрий на Виши (ползвам тази марка и съм много доволлна от продуктите) на опаковката пише, че е подходящ при бременност и да се започне от 3-тия месец!

... Сега не сме правили от един месец  Blush  и двамата ни беше страх дали всичко е наред с бебо, дали се е захванал добре....и онзи ден "кексихме"...и от тогава като се отпуших....и само това ми е в главата. Мъжо вика: две години ме гони по календар да бебеправим....и сега ли няма да има почивка  Blush  Само при мен ли е така  newsm78 ...

Това все едно аз съм го писала - при нас се получи същата схема: никакъв секс от както видях + тест, онзи ден се поотпуснахме и сега елате да видите . . .

Deskata, не се притеснявай Praynig Praynig Praynig

# 101
Аз крем4е за корем4е сама си го бъркам : кокосово олио, алое гел, вит. А и Е, може и зехтин. От една книга го прочетох.
От кекс ме е страх, пък и на двамата ни се иска /на мен когато не повръщам  Rolling Eyes /.

# 102
  • София/Център
Благодаря ви, милички   bouquetПо въпроса за кекса, онзи ден преди да стигна до лекарката и мен нещо ме беше ударила съчмата, ама не посмях, а сега не смея и да си помисля, а таткото като ме гледа каква съм умопомрачена не смее да се обади май на тази тема.
За стриите , аз миналия път се нацепих последния месец, ама много жестоко, но корема ми беше огромен, а кожата ми е ужасно суха (атопична), знаех си че няма да ми се размине, тогава с какво ли не се мазах, ама...иначе най-добри отзиви съм чувала за серията на Mustela, нея мисля да взема този път, но май по-натам сега не искам нищо още да купувам  ooooh!

# 103
аз по кексовата тема.........
мен не ме е страх, а нямам никаво желание , ама никаво......татето се сърди ама...аз неща
само аз ли съм така?
И аз съм като теб.Мъжът ми ме преследва все едно сме гаджета по на 18 год,независимо че е наясно с причините за въздържанието.В общи линии е в безизходица,горкия newsm78.Но то аз по принцип никога не съм давала зор,може би защото все той е инициатора.. Thinking

# 104
Относно утрогестана-само на мен ли са ми казали да го пия?То и в упътването е указано вагинално приложение при бременни...Аз го пия 4 пъти по 1.

Общи условия

Активация на акаунт