КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС IX

• 60 775
  • 498
  •   1
Отговори
# 120
Мерси за инфото! Наистина много се изнервих и притесних ,но сега вече съм спокойна .. поне донякъде ,а тя майка ми вече е дала информация  за моите оценки и това къде съм ходила на уроци ,ама аз пак ще пратя след това за да знаете и къде съм приета  Wink
А Уич браво на тебе много добра идеа все пак ти се е родила  в 5 сутринта..  Laughing аз тогава не мога и очите да си отворя ..  Laughing Пфууу ама е жега навън обаче ..

# 121
Аз предлагама нещо такова:

да са 2 отделни таблици - една за БЕЛ, една за МАТ, защото някои деца ходят в различни школи и да се гледа тематично таблицата. Някои ходят и на уроци и на школи, някои само на школи, някои само на уроци.
Може и да са сортирани и по критерий БЕЛ - момиче - момче, не разбрах дали ще се пише име, или само момиче момче, но мисля има значение и пола на детето.

И си представям нещо от сорта (Уич да казва последната дума Peace), ако са обособени като 4 таблици

Предмет     Резултат            Име школа       частни уроци               приет в у-ще

като "---" значи естествено, че не е ходило детето на нещото от съответната колона", а "Х" значи, че е на и/или частни уроци.
Ако са 2 таблиците- трябва да има и колона момче /момиче

Въобще варианти - много.
Просто ми хрумва като идея, но УИЧ, включвай се да дадеш последни разпореждания Wink Laughing Wink

Оф, дали се схваща какво написах newsm78

# 122
  • София
Здравейте милички.
Ровя се из нета като гламава, та при вас намерих най-ценното инфо. Но имам един въпрос, ако може да ми оговорите, ще съм ви благодарна, че иначе още имам да чета...
На моя приятелка много близка щерка и е кандидат гимназистка и има 3.80 по математика и 4.80 по БЕЛ. Та пред нея стои дилмата, дали местата след първото гласиране се пазят. Пример: да кажем след първо класиране я приемат в училището Х, но иска да изчака второто да види на него къде ще я приемат. Местото от първото класиране пази ли и се? Дано ме разбрахте Simple Smile Ще съм благодарна ако някой ми отговори или поне сподели къде мога да го прочета това.

На всички кандидат-гимназистчета желая успех и да ги класират на първо класиране на първо желание! С тази тема ме върнахте 15 години назад, когато бях на техния хал Simple Smile

# 123
Пазят се след първо класиране. Може да минеш само по напред. Ако не минеш, си длъжен на второ вече да се запишеш. Губиш мястото си за трето класиране. Там заявления с желания се подават на ново и то за останали непожелани места от никой.

На първо класиране си длъжен да се запишеш само ако си приет по първо желание. То се губи от първо класиране ако не се запишеш.

# 124
  • София
Крисче - благодаря ти! Hug Hug Hug

# 125
Охх обаче почти го минахме този период!!Остана съвсем малко и край на седмокласните мъки!Успех на бъдещите седмокласници!А ние сега вече ще чакаме следващото ниво ... кандидстване след 12 клас!  Laughing Ще почакаме 5 годинки  Grinning

# 126
понеделник, 07 юли 2008

София

На 11 юли по обяд ще бъде обявено първото класиране на учениците, кандидатстващи след седми клас, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Седмокласниците ще могат да видят в кое училище са приети на
интернет адрес http://7klas.mon.bg. /с ЕГН и входящ номер/.

Източник: http://www.standartnews.com

# 127
# 128
За съжаление така и не мога да открия някъде отзиви за това училище от извора....голямо затъмнение е там. Дано , ако го приемат, да сме направили верния избор. newsm12

http://www.elsys-bg.org/
http://tues-g.hit.bg/
Сигурно си ги разглеждала вече  wavey

"Завършилите училището ползват привилегия от 10 % от местата във всички факултети на Технически университет- София."
Таткото ни до миналата година беше преподавател в ТУ-София, Електротехнически факултет. Той се присъединява към твърдението по-горе yes Учениците от ТУЕС се състезават само (поне до миналата година) помежду си за тези места.

Нивото на студентите, дошли от ТУЕС, е различно. Има справящи се, добре справящи се и отлично справящи се. Няма незнаещи. Всички имат добра основа, с която да продължат в ТУ, но само някои от тях я използват, казва той...

А аз казвам, че щом има "отлично справящи се", значи училището си го бива...
С две думи - отлична подготовка за ТУ. newsm63

# 129
На 11 юли по обяд ще бъде обявено първото класиране на учениците, кандидатстващи след седми клас, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

А дали това няма да се случи на 10 юли по нощите (както си му е реда) newsm78
Как ли са процедирали миналата година  newsm78

# 130
Мерси за инфото.
Аз самата в ТУ съм имала колеги от ТУЕС, които бяха много напред, но това беше отдавна де Simple Smile

# 131
Ами аз мисля на 10-ти да чакам цяла нощ ..пък когато дойдат..  Wink

# 132
  • София
Здравейте майки-героини,
Желая на дечицата Ви да бъдат приети в желаното училище още на първо класиране! GrinningЗаслужили са с труда и старанието си подобна награда, а след нея - едно безгрижно лято..
Зная, че може би не това е точният форум, но все пак ще се осмеля да задам въпроса си.Дъщеря ми през новата учебна година ще бъде в 6 клас и напоследък все по-често чувам  от родители за нуждата от започваща подготовка за кандидатстване  още в 6 клас.Позаинтересувах се и се оказа  всъщност,че болшинството школи предлагат курсове и по двата предмета за шестокласници.Питането ми е, дали децата Ви са ходили на подобни курсове и ако да - кои школи бихте препоръчали?Намирате ли за нужно да се започне от толкова рано с подготовката или  ходенето ще е едно ненужно обременяване на този етап?Засега съм говорила принципно с "Веди" и с учебния център към НЕГ.Като че ли за момента клоня към втория.Ще съм ви безкрайно благодарна за споделения опит  bouquetИ още веднъж-успех на дечицата!

# 133
sarated, и без това ще луднете в 7 клас. Трябва ли да почвате от 6-ти!? newsm78

# 134
  • София
Бойчето,
Именно затова се обърнах към вас, майките с опит..От една страна виждам, как доста родители възнамеряват да запишат отрочетата си в подобни школи още от шести клас.., но от друга изпитвам съмнения, дали подобно натоварване от рано не е излишно и дали си заслужава да  съкратя и без това малкото свободно време на хлапето Rolling EyesПросто исках да чуя мнението на вече миналите по този път. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт