Примерна схема за захранване 8

• 57 494
  • 619
  •   2
Отговори
# 255
Косе Босе, много благодаря!!!
Медът освен всичко друго е тежък за стомаха.

# 256
За детският ботулизъм съм чела,а и детето ми е над 1 година.
Медът освен всичко друго е тежък за стомаха.
Медът е източник на бързо освобождаваща се енергия и лесно усвоими въглехидрати. При ежедневна употреба е доказано, че влияе благоприятно на двигателната активност на стомашно-чревния тракт и върху секрецията на стомаха и червата.А и се използва и като лечебно средство.Така,че не знам от къде тази теза,че е тежък за стомаха.

# 257
  • София
А до каква възраст се дава хипоалгеренно АМ. Яна става на 1 г. и вече започнах да й давам по малко кисело млякоу това значи би, че мога да сменя даването на хипоалергенно АМ с обикновено АМ? /До 11 м. беше на кърма, затова въвеждам киселото мляко сега/

# 258
  • Варна
Имам въпрос за овесените ядки - днес направих на малката за първи път фини овесени ядки, без да ги пасирам. Хареса ги, не плюеше и не се давеше, те наистина са ситни, но дали не е по-добре от гледна точка на храносмилането все пак да ги пасирам? Или няма значение  newsm78

# 259
Косе Босе, благодаря!   bouquet Не си ли мислила да издадеш книга? Тогава по-малко ще те занимаваме с въпросите си. Wink

Имам въпрос за овесените ядки - днес направих на малката за първи път фини овесени ядки, без да ги пасирам. Хареса ги, не плюеше и не се давеше, те наистина са ситни, но дали не е по-добре от гледна точка на храносмилането все пак да ги пасирам? Или няма значение  newsm78

И аз не пасирам овесените ядки, разтварят се идеално, но може би защото са от каша. Иначе храна с малки парченца се предлага от 8-ми месец, поне според пюретата, които се продават.

# 260
  • В центъра на моретата
Да питам и аз нещо,
имаме 5 хранения за деня:

8 ч.- мляко;
12 ч - зеленчуково или месно пюре
16,30 ч.- каша с плодово пюре /кисел/
20 ч. - мляко
22 ч.- мляко

интересува ме, за вечерното хранене в 20 ч. какво може друго да се даде, освен млякото? Да уточня, че глутен не съм въвела още и от млечните продукти само краве масло.

# 261
  • Canada, ON
И въбще си нямам предства с каво  трябва да започна?
Моля дайте ми някакъв съвет

Ето ти цитат на Косе Босе от стр.10 на текущата тема:
Каша или пюре
Ако се захранва на възраст около 6 м. пюрето или кашата са еднакво добър избор.
Ако се захранва на възраст около 4-5 м. кашата е по-предпазлив избор по две причини: по-лесносмилаема и с нисък алергенен потенциал. Зеленчуците имат по-тежка целулоза и дори считаните за подходящи първи зеленчуци като моркови и тиква биха могли да бъдат проблемни, макар и рядко, тъй като до 6 м. стомахчето все още формира естествените си защитни механизми.

# 262
За динята бях чела, че не е препоръчителна за деца под 1 год. (не заради семки, а заради съдържащи се вредни вещества- забравих какви точно). Даже на тези около годинка да се предлага в много малки количества.
Между другото, не е гаранция, че ако първо се предложи твърдата храна, ще се замести хранене. При нас не се получава, тя винаги си иска гърда след това. Даже си мисля, че ако първо е млякото, как ще го накараш това дете да яде после нещо друго?

# 263
Между другото, не е гаранция, че ако първо се предложи твърдата храна, ще се замести хранене. При нас не се получава, тя винаги си иска гърда след това. Даже си мисля, че ако първо е млякото, как ще го накараш това дете да яде после нещо друго?

И при нас е същото. Вчера примерно беше на 9 кърмения и 3 твърди хранения. Независимо дали кърменето е преди или след твърдата храна, изгледи за заместване няма. Laughing

# 264
Привет!

Чета много внимателно темите за захранването и благодарение на вас за момента захранвам Калина успешно и тя хапва зеленчукови и плодови пюрета. Обаче виждам проблем с кашите. Смятах преди да й давам десетина дена каша преди да преминем към месото и купих безмлечна оризова каша на Милупа но Калина категорично я отказва. Пробвах да я смеся с плодово пюре но пак не ще. Кърмим се но не мога да изцедя много кърма а и ще ме е много яд ако пак я откаже и кърмата отиде в мивката.

Имате ли някакви идеи каква друга безглутенова каша да пробвам?   

# 265
  • София
natalii, извинявай, но се заблудих от друг пост. Не съм видяла, че е над 1 г. детето ти.
Иначе това, което съм чела за въвеждането на меда е, че малко количество мед в някаква готова тестена храна за закуска или като съставка на други печени храни е по-добре, отколкото чист, суров мед.

Последна редакция: нд, 27 юли 2008, 23:44 от Home raider

# 266
Привет!

Пробвай елда на Хип -има доста видове безглутенови ! Peace

# 267
анима, аз мога да ти предложа Ориз и рожкови на Нестле, Ябълки и ориз на Хумана  Peace

# 268
  • София
Анима, може да опиташ безмлечна каша ябълка на Хумана - тя е по-сладичка.
Но другото, което бих те посъветвала е да опиташ да я направиш с различна консистенция и да опиташ подходящата за твоето дете - т. е. ако я правиш по принцип гъста - опитай да му дадеш по-рядка и обратното.

# 269
Здравейте. Бебето ми е на 7 м. и половина, кърмено е на поискване, започнах захранването преди 2 месеца. Напоследък след първия дневен сън давам прясно пасиран суров плод, след втория - домашно приготвен зеленчук, около 16 - 17 часа готова каша. Количествата са 3 пъти по 120 грама. Нали това е близо до препоръчваната пропорция от общото количество храна? Питам, защото гледам, че и бурканчетата са с по- големи грамажи, и в кашите се препоръчват по- големи дози.
Не рядко се случва бебето да откаже зеленчука, в този случай просто пропускаме това твърдо хранене и компенсираме с кърма. Това добре ли е, или е хубаво да предложа тогава пак плод или каша (сигурна съм, че би ги приел)?
В кои моменти е удачно да се предлага водата? Знам, че много бебета не пият големи количества, но все пак искам да съм сигурна, че не пропускам нещо.
Благодаря много!

Общи условия

Активация на акаунт