Суеверията за бременността

• 5 733
  • 79
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Не вярвам в никакви суеверия по принцип  Naughty

# 61
  • Бургас
Не вярвам в никакви суеверия по принцип  Naughty

И аз  Peace

# 62
Не вярвам в суеверия, но все пак се замислям.
Например:
- да не се купуват дрешки предварително-купихме най-необходимото;
- да не прескачам въжета, за да не се усуче пъпната връв-уж го спазвах, а тя се беше усукала "като гащи" през краката и врата и не можеше да диша, родих секцио-едва я извадиха, голямо натискане падна;
- като ми се яде нещо, да си захапя дланта;
- всички ми казваха, че ще имам момиче (наистина)-ядях много сладко, кажата на лицето ми се изчисти, нямах остър корем, а разлят. Аз нямах усещане какво ще бъде;
-като открадна нещо за ядене, където се пипна, там бебето ще има петно-не съм крала и няма(засега) никакви петна (дали???);
-ако се преноси, ще е момче (други казват обратното)-не знам. Родих 2 седмици предварително с планирано секцио;
-на погребение и аз не одидох!!!
Има много други суеверия, но сега не се сещам.

# 63
Не само през бременността, но и по принпип гледам да не се връзвам на суеверия.
А иначе "любимо" ми е това за подстригването на бременната и пола на детето.

# 64
Вързах си само червен конец Simple Smile

# 65
  • София
“През повечето време бременната може да яде всичко, но има определени храни, за които им казваме да внимават или да се опитат да избягват”, казва д-р Стоун. “Тези храни са меките сирена, непастьоризираните сирена и сирената от сурово мляко. В редки случаи, могат да съдържат бактерията lysteria, която се свързва с причините за аборт и преждевременно раждане.”

Не вярвам в суеверия, но вярвям на цитираното. Това не е суеверие, а научно доказано. Пише на навсякъде във всички книги.  Peace

А, стига бе! Майка ми ми каза, че трябва да ям супер много сирене заради костите и зъбите на бебето и аз, въпреки че не обичам, най-чинно и мирно ям. Сега казвате, че не може... Ужас...

Ще взема и аз да си вържа червен конец, това е готино.

За косата още не съм решила... Ама няма как... newsm78

Аз съм казала на поне 10 човека досега и бая други хора знаят от тях, само за това ме е много страх. Ще вземе да се случи нещо и после: Това е защото си плямпало! Cry

# 66
Не не вярвам по принцип, но и аз носих червен конец, че и със синьо мънисто. Но иначе нищо от изброените не съм спазвала. Най мразех разни непознати да ме канят да похапвам от техните неща- било то нагризани вече закуски, вафли и т.н  Sick  Но фаворита ми е "че бременна не трябва да гали животни защото бебето ще се роди космато "  Joy

# 67
не Simple Smile
но винаги ми е било неприятно да ми ги съобщават Simple Smile

# 68
  • София
На някои вярвам,на някои не.За 4ервения конец-да имам го на ръката,за лизването на дланта-правя го от време на време,но за дрешките и покупките първият път ге съобразих и не купих нищо,а сега по4ти вси4ко съм купила...

# 69
Това пък за червения конец го видях на скоро на ръката на една позната.До тогава не предполагах,че се връзва и на бременни.Не мисля,че едно конче ще предпазва от уруки.От друга страна докато бях бременна не се подстригвах,но не толкова от суеверие,колкото от немърливост и мързел.

# 70
Не вярвам в суеверия.  Grinning

# 71
Не не вярвам по принцип, но и аз носих червен конец, че и със синьо мънисто. Но иначе нищо от изброените не съм спазвала. Най мразех разни непознати да ме канят да похапвам от техните неща- било то нагризани вече закуски, вафли и т.н  Sick  Но фаворита ми е "че бременна не трябва да гали животни защото бебето ще се роди космато "  Joy
Ееее,честно ,това за животните направо ме уби  hahaha Joy Joy

# 72
Ееее,честно ,това за животните направо ме уби  hahaha Joy Joy
Ами то и мен ме уби, но най ме изненада че ми го каза интелигентно на вид момоче и беше много убедена в правотата си.

# 73
  • по света и у нас
И аз не вярвам много в подобни глупости и бабини деветини,но виж червен конец съм си вързала и то на крака(за да не се вижда),защото миналата година в разстояние от три месеца имах два спонтанни аборта.

# 74
само на някои от тях   Laughing
И аз. Всичко  е самовнушение.

Общи условия

Активация на акаунт