® E-bay - тема 12

• 40 443
  • 842
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте момичета!

Радвам се че ви има, защото имам някои притеснения. Нова съм в пазаруванията в ebay. Започнах да чета тази тема и мисля да я изчета цялата, но в момента нямам време. Ще я доизчета утре /надявам се/.

Имам въпроси. Моля, ако някой има възможност и не се сърди, за това, че се задават едни и същи въпроси, да ми даде отговор. Благодаря предварително.

Вчера за първи път напправих покупки от американския ebay. Питането ми е:  newsm78
 Дали се плаща митница или тази цена , която е на стоката и тази за доставката до Бг е окончателната?
 За колко време пристигат от Щатите стоките и къде се получават?
 До адреса на регистрация или в пощата в града, или има  друго място?

Притеснявам се  Confused и ви благодаря ако някой може да ми отговоир. аз пък обещавам да изчета темета, за да не задавам излишни въпроси.   bouquet  bouquet  bouquet

# 706
Дали се плаща митница или тази цена , която е на стоката и тази за доставката до Бг е окончателната? - На митница се заплащат дължимите мита и такси върху цената на артикула плюс доставката, ако общата им стойност надхвърля 60 долара.

За колко време пристигат от Щатите стоките и къде се получават? - Зависи как е пратена пратката. Ако е с ЕМС - до седмица. Ако е обикновена поща, може и месец да почакаш. Зависи от стойността и теглото. Ако е под 60 долара и под 2 кг - в пощата. Ако е над 60 долара, или над 2 кг - в Митницата.

До адреса на регистрация или в пощата в града, или има  друго място? - Получават се на адреса, с който си се регистрирала в Пейпал. Ако помолиш да ти ги изпратят на друг адрес, се смята за измама, т.е че с чужда карта плащаш, пък искаш на теб да ги пратят.

# 707
Алекс1 много ти благодаря за бързия отговор.   bouquet  bouquet  bouquet
 общата стойност е 155 долара.

Някъде в нета имали митническите такси за си ги сметна още от сега?

А стоките са 1 чифт маратонки за мен, 1 чифт кроксове за мен и 1 - за детето. Мисля че няма да е много тежко, но цената мепритеснява че е  много над 60 долара  Thinking

Благодаря ти още веднъж!!!  bouquet

# 708
От един продавач ли го купи?
В един пакет ли ще ти ги прати?
Може да имаш късмет и да обяви по-ниска стойност, да ти се размине плащането...
Пратките извън ЕС не ги гледат на тегло, а на стойност.
Митническа тарифа в нета не съм виждала.

# 709

До адреса на регистрация или в пощата в града, или има  друго място? - Получават се на адреса, с който си се регистрирала в Пейпал. Ако помолиш да ти ги изпратят на друг адрес, се смята за измама, т.е че с чужда карта плащаш, пък искаш на теб да ги пратят.

Аз вече имам няколко получени стоки на адрес,който не съм регистрирала в Пей Пал.Даже не е в Бг.Разбрахме се с продавача  и ми ги прати.Не ми е минавало през ум такова нещо,но си определено има логика.А това в разрез с правилата ли е?

# 710
От трима различни купувачи, миличка. Трябваше да има първи път за да знам какви въпроси да задам на  вас във форума, иначе .....
Съжалявам, че те знаимавам но наистина не ми е ясно.

След като в ебай съм задала плащане с пей пал, трябва ли да права ощше нещо след като получа мейл от ебай?

Леле колко съм нахална, ужас. Извинявай много.   bouquet

# 711

Аз вече имам няколко получени стоки на адрес,който не съм регистрирала в Пей Пал.Даже не е в Бг.Разбрахме се с продавача  и ми ги прати.Не ми е минавало през ум такова нещо,но си определено има логика.А това в разрез с правилата ли е?

Да, в разрез с правилата е. Може някой да те докладва на Ибей и те да приемат санкции срещу теб.

rali4ка, това са 3 отделни пратки, щом като са от трима купувачи. Вероятно няма да платиш нищо и ще дойдат на пощата.
Плати ли през Пейпал и на тримата? Т.е нареди ли им плащане с Pay Now през Ибей?

# 712
Ами незнам.
Трябва да влезна през ибей профила ми и от там да платя сега ли.Вчера стъпка по стъпка каквото и да ме пита направих, но не съмм  сигурна честно.

Леле голям съм смот.  Whistling

# 713
Имаш ли мейл от Пейпал, в който се казва, че ти е прието плащането?

# 714
Писах ти на лични. Да не оспмваме темата.   bouquet

# 715
  • Русе

Да, в разрез с правилата е. Може някой да те докладва на Ибей и те да приемат санкции срещу теб.

Алекс1,ще може ли да дадеш линк с правилата?

# 716

На мен 80% от спечелените аукциони ми ги пращат на друг адрес. Тъй като е в UK ми излиза, че е confirmed, а моя собствен, който е в PayPal  излиза unconfirmed.
И това е поне от година и половина.

Относно загубените пратки - да няма проблем с нашите пощи? Чакам 5 пакета от Англия, като първия е от 24.06. И нищо не е пристигнало.  А една пратка от САЩ дойде за седмица.
Притеснявам се, че нещата от Англия ми трябват. Затова и ги пуснах директно към България. Има ли начин да се провери в нашите пощи?

# 717
  • На черешата
И аз чакам няколко неща от Англия.Преди пристигаха за 3-4 дни,а сега чакам повече от седмица. Rolling Eyes

# 718
  • В сърцето на ММ
Може да ви се стори глупаво,но аз си мисля че тук изчезват нещата.През лятото много от служителите в пощата излизат в отпуск,така че някои колежки сигурно остават сами и какво пречи,ако някое пакетче е пратено с обикновена поща-да изчезне.Никой няма да разбере.Много от моите неща имат дупки в пакета пробити с пръст.
На мен ми липсват само Новите маркови неща-с етикет/сутиен на Wonderbra,анцунг на Adidas,дънки на Next и т.н./Ако така продължава,ще отложа пазаруването за наесен. Sad
Лошото е,че се разчува и накрая англичаните ще започнат да отказват въобще да пращат за БГ.

# 719
Да чукна на дърво нямам загубена пратка, а от щатите ми пристигат супер бързо нещата - макс 10 дни.
Ето вчера получих 2 пратки - едната от 14-ти, другата от 15-ти.
Много са хубави нещата - чантата Nine West и едни супер сладурски обувки Scholl.

И сега е момента да се оплача - как може да има такава разлика в номерата!!!
Като си взимам затворени 8.5 са ми съвсем точно, а тези са тип сандалки и са ми големи..... много ме е яд значи!!!
Толкова ми харесват, а сега ще трябва явно да ги пускам в продавалника Sad
На всичкото отгоре чакам още едни същия номер Nine West и ако пак не ми станат вече не знам  Sad

Общи условия

Активация на акаунт