Жежко слънце ни напече, чакаме си АВГУСТовското човече!

• 22 410
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
Britt, на първо четене ми се струва, че не си включила в списъка хавлийки за след баня (аз съм предвидила 2 броя), повивалник (освен да не би да е това, което ти си написала попивалник). В моя списък имам и чанта за преповиване. За дрешките не мога да се изкажа, там ми е темна мъгла паднала ...

# 106
  • София
Mинавам да ви видя как сте мили маминки  Heart Eyes
Радвам се,че няма други бебнца..... задръжте още малко Flutter Hug
Хубав и прохладен ден на всички! Hug  bouquet

# 107
Да се разпиша и аз за деня-да не мем мъмрите. И аз вчера бях на ЖК, дадоха ми 45-те дни болничен преди термин, ама никой нищо не спомена за изследвания, обменни карти и т.н. "Другия път"-че тогава ще влизам в 9-тия. Надявам се да не тръгна да раждам по-рано, че лошо.
Временцето днес е супер.Насладете му се  Hug

# 108
Хавлийките са ни всъщност двете пешкирчета. За повивалника, мерси, вярно го забравих, обаче майчето беше харесала ваничка с прикачен повивалник. А имаме и нешо към количката за преповиване, ама то май не е подходящо. Имаме и чанта за преповиване, със отделения за запазване на температурата, чадърче, дъждобран, зимен чувал и ако вероятно и УВ покривало, но още не е дошло. А попивалника е това което се слага под дупето за да може бебе като се напишка да не намокри легалцето. По магазините има едно найлонови, но макар и рядко се срещат и красиви гумирани. Аз искам още едно гумирано с ластици, за да се задържа кум матрака.

Забравих, Миши, обменната карта в 38-ма. Аз ще се тръшна другия път за нея. Но най-важно е май направлението за хоспитализация - номер 7. (ако ви правят проблеми може и личният лекар да го издаде)

Офф топик: личи ли си че съм в отпуска ? Simple Smile Имам чуството , че само бълвам във форума напоследък Simple Smile Но какво по приятно да си говориш на бебешка тема Simple Smile

# 109
graciana, точно на това съм се спряла и аз - сгъваема кошара на Бертони и матрачето с кокоса (http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/2441). mi6imadi, ти за това матраче ли казваш, че не става?
Чудя се и за този: http://nani.bg/product_info.php?products_id=1258  newsm78.
mi6imadi, аз съм с планувано секцио. Доки ми каза около 2 седмици преди термина, т.е. между 23 и 25 юли, но каза, че датата ще уточни следващата седмица, защото иска да види бебо как се развива. В понеделник пак съм на преглед и се надявам да ми каже дата. Така и не разбрах какви са тези обменни карти. Аз имам само карта за бременността и никой нищо не ми е казвал за обменна карта. В понеделник като отида на болницата ще поразпитам.
Стели, радвам се, че котенцето ти е по-добре. Стискам палци да се оправи нацяло!

# 110
  • Лондон
Да се запиша и аз тук  Wink

Интрига, моя позната тук скоро роди бебенцето си - нямаше и 800 грама май - живо и здраво е, тези дни си го вземат от болницата!

Диди, съжалявам много за приятелката ти... Когато трябва - ще стане!

Брит, аз си взех такова столче - червеното също  Wink обаче чувалче не мисля че ти е нужно... Аз ще си взема за зимата направо.  Взех си и количка тази седмица - след много мислене и гледане на имитации, най-накрая ми писна и си взех Куини - тази, която първо си ми хареса - и тя червена... Столчето за кола пасва идеално! Взех си и помпа за кърма Медела с шишета Медела, за които пише, че са ОК с химикалите... дали ще ми трябват не знам... божа работа!

И аз имам чувството, че ще раждам по-рано, но до Лъв ще стискам  Laughing Laughing

Помогнете ми и на мен с името ако имате вдъхновение, че много съм го закъсала... Трябва ми женско име с В и мъжко с Д - да звучат добре и в БГ, и в чужбина....  ooooh!

# 111
Здравейте и от мен сладурани !  Hug

И аз да се включа с това-онова.
Тук рано сутринта към 7 се изсипа такъв обилен дъжд, но пък светкавиците и гръмотевиците направо го заглушиха-чак страшнишко си беше. Но се разхлади значително. За жалост обаче, комшийката от съседната кооперация за която сме залепени реши, че 9.30 е нормално да извади 5 глави лук и на терасата точно до прозорците на сигурно 50-60 семейства да си наготви яхнийката. Още вари а на мен ми иде да изляза на балкона и да се скараме вече. То нито пране да си сложиш, нито да се проветриш и охладиш.  Twisted Evil
Но както и да е-не ни е за първи път-свиква се все някак.

За обменните карти да напиша и аз - на мен вчера ми пуснаха последните изследвания, че според ЖК-то май по-добре било да ги издърпаме, че бебка няма да изкара до края. Та чак след като излязат, тя трябва да попълни всички нови данни в тази карта и чак тогава да ми я даде заедно с направлението предполагам.

Стели, ние също поръчахме на Магнифлекс матрака за бебчета, но материала не е Пенолатекс а Елоформ newsm78-пък в каталога уж няма други бебешки серии. По този повод се оказа, че във Варна няма нито един магазин в който може човек да отиде и да си го закупи този матрак, че поръчка от София правихме. ooooh! Пък уж бил 2-я по големина град-учудих се доста!!! Радвам се, че котенцето се оправя !

sunflower79, ето че имало значи...хм...Благодаря ти сърдечно за инфото  Hug Ще помисля обаче кой да си поръчам, че ме притеснява малко този тъмен цвят в горещите дни как ще е - дали няма да се сварят бебешорите вътре... newsm78 Ти какво мислиш? А за Родеото-то е същото като Астро, но е с 3 гуми а не с 4. Аз лично предпочитам 4-те.

Миши, радвам се, че малкото зайче се е пооправило. То за голям човек си е опасно, какво остава за шушлка.  bouquet

Десито не е писала нищо скоро-дано е наред, че след последните и преживелици в болницата и това неявяване при нас малко ме притеснява.

Ами имаше и други неща, но ги забравям на 2-та минута...трябва като започна да чета да си записвам после какво искам да напиша... ooooh!

Аааа сетих се за нещо...Валени, благодаря за отговора за ЗК-то. Май най-добре наистина да отидем, че да не ни създават грижи по никое време.

# 112
миши и аз така знам две седмици преди термин.Което идва 38гс и си взимаш тия бумаги и отиваш.Нямам търпение да се отърва от това ЖК че ми писна и при моята така се чака.Все едно кои знае какво правят че да чакаш като луд.За другия път ще знам отивам си на частно и толкова не ми трябват тия здравни каси дрън дрън.И аз утре ще ходя да си взимам болничния...Миши ти като си родила скоро секцио колко време ти отне да се възтановиш и наистина ли ми трябват два месеца да с възтановя.Трябвало някои да ми помага а ме притеснява че няма кои само мъжо.Радвам се за малкото мишинце дано да не се разболява повече....от тия гадни вируси.

# 113
Добро утро момичета   bouquet

Ще си позволя и аз да поместя списъка си за бебчо, ама така като гледам, май много съм се прецакала  Mr. Green То май половината от нещата няма да ми трябват  Sick

1. Стерилизатор за микровълнова
2. Помпа за кърма
3. 2 шишета
4. 1 шише против колики за вода
5. Нагревател за шишета и бурканчета
6. Креватче + матраче
7. Скрин за дрешки
8. 2 протектора за матрак
9. Обиколник за креватче + 2 спални комплекта
10. Активна гимнастика  Sick
11. Плот за повиване
12. Играчка за легло
13. Играчка за количка
14. Количка - зимен+летен+столче за кола+дъждобрани+чадърче
15. Бебефон
16. Преносимо музикално легло  Sick
17. 2 залъгалки
18. Кутийка за залъгалка
19. Четка за шишета и биберони
20. Термобокс
21. Аспиратор за нос
22. Гребен и четка за коса
23. Ножичка и нокторезачка
24. Термометър за телесна температура
25. Термометър за въздух
26. Термометър за вода
27. Сухи кърпи
28. Мокри кърпи
29. Памперси
30. Кана за преваряване за вода
31. Анатомична ваничка + стойка
32. Кофа или кошче за мръсните дрешки
33. Сапунерка
34. Лепенки за пъпче
35. Спирт и пудра за пъпче
36. Физиологичен разтвор
37. Бебешки сапун
38. Бебешки прах за пране
39. шампоан за коса и тяло
40. Крем против подсичане
41. Масажен гел или мляко
41. Клечки за уши с ограничител
42. Комплект обикновени пелени
43. Порт-бебе
44. Спално чувалче
45. 2 хавлийки
46. Памучно одеалце
47. Олекотен комплект
48. Поларено одеалце
49. Боди - 6
50. Ританки - 3
51. Блузка - 3
52. гащеризон - 4
53. Пижамка - 2
54. Буйки - 2
55. Чорапки - 3
56. Ръкавички - 2
57. Шапка - 2
58. Лигавници - 3

Е, това е. Въпрекиче, дрешките са ми повечко от тези по списък, ама те тооооооооооолкова хубави, че как да не ги купиш  Sick
Сега очаквам критики от вас, че май наистина съм попрекалила.............

П.П. Отделно са нещата за мен - силиконови накрайници за кърмене, подплънки, еднократни стерилни гащи, сутиени за кърмене ................... Ужас  Sick  Sick  Sick

# 114
elle,не мисля ,че е точно това матраче.Има едно дето се сгъва на три - не мога да го намеря да ти го покажа.Иначе кошарата е ОК.Само ,че нашата е розова и толкова бързо се цапа.Дори сега след повръщането е леле-мале.Като купим новата ,тази я свалям на двора и с маркуча ще я изпера,че сега само частично и никак не изглежда добре.А малката извън нея не иска да спи.

Обменната карта включва изследвания и  информация за бремеността .Аз поне имам направление за хоспитализация.(номер 7)

На мен пък времето ми действа поспаливо. smile3507

Брит,права си - с тези родилни домове.Аз като ти четох поста вчера и почти се навих за "Майчин дом".ПОсле пък в темата за родилните домове друго чета.ЕЕеее,значи!И моя мъж ме ядосва сега по телефона на тази тема.Имам позната лекарка в "Тина Киркова" - да се обадя да я разпитам и да ни насочи към някого - викам "-Към кого?Освен към нея!"Малко неудобно става,не малко дори,аааааа! CloseА във "Вита" ми е много скъпо вече.Иначе веднага.Има термометри ,които мерят и  по  F и по C. За прегледите  ви във "Вита" - разбирам какво имаш в предвид!Не му е тук мястото да го коментираме!

бобито,какви два месеца бе ,душко! Аз на петия ден се прибрах у дома и започнах да си шетам все едно не съм раждала.Единствено конците ми дърпаха и ме наболяваше(много леко)в областта на раната.Мъжа ми правеше превръзките под моя надзор.Слагах си специални водонепромокаеми лепенки и се къпех спокойно.ПО*трудно се възстанових след нормалните раждания.Имах кръпки отдолу и доста време седях ту на едната ,ту на другата кълка.След секциото - на втората седмица дори секс правихме.Нищо не ме болеше и много малко ми зацапваше отдолу.И бебето си носех спокойно.Само доста време не вдигах много  тежки неща.Ама доктора ми е супер и незнам дали не се дължи на това бързото ми възстановяване.
А и забравих да кажа - днес поне на УЗ ме гледаха без намек ,че касата плащала само три - казаха момче.Но не ми се вярва и ще чакам до последно.
С тези списъци много се омотах! ooooh!

# 115
от списъка на melfin се сетих - тези от вас, които са си купили еднократно бельо за болницата, какви си  взехте?

# 116
от списъка на melfin се сетих - тези от вас, които са си купили еднократно бельо за болницата, какви си  взехте?

Canpol - 5 бр. - 5лв. Аз си взех 2 кутийки от размер L

# 117
ВИжте какв мъдра мисъл изказа една мама от темата "Многодетни" -
"Лесни неща в живота няма и май най-хубавите неща най-трудно се постигат - създаване на дом, отглеждане на деца, изграждане на каквото и да било. Така че, ако пожелаваш някому все да му е лесно, то най-вероятно му пожелаваш животът му да е празен.” -  Lilibon

melfin ,ти пък защо мислиш,че ще те критикуваме по списъка.Хубаво си го направила - каквото си преценила ,това си сложила!

# 118
mi6imadi, и аз бях така след секциото, даже вече писах, но пак да кажа! И аз сама се справях още с прибирането ми у дома, плюс всичко, което си изброила и тежко си вдигах, кофата с вода за къпането например. За тежкото моята лекарка ми беше казала, ти си преценяваш сама до колко тежко можеш да вдигнеш, ако можеш и не те боли значи няма страшно!  Peace А в болницата още на другия ден след операцията се шегуваха акушерките, че не съм раждала! Е, то и корем нямах тогава... Flutter да видим сега!  Embarassed

# 119

Помогнете ми и на мен с името ако имате вдъхновение, че много съм го закъсала... Трябва ми женско име с В и мъжко с Д - да звучат добре и в БГ, и в чужбина....  ooooh!

Валентина,Ванеса,Валериа,Виктория
Даниел,Дарио,Давид......май само това се сещам на прима виста

Общи условия

Активация на акаунт