Жежко слънце ни напече, чакаме си АВГУСТовското човече!

• 22 397
  • 287
  •   1
Отговори
# 120

Помогнете ми и на мен с името ако имате вдъхновение, че много съм го закъсала... Трябва ми женско име с В и мъжко с Д - да звучат добре и в БГ, и в чужбина....  ooooh!

Валентина,Ванеса,Валериа,Виктория
Даниел,Дарио,Давид......май само това се сещам на прима виста

Ако е за Великобритания: Виктория и Дейвид ( Бекъм  Mr. Green )

# 121
Добро утро момичета!
наминавам само да ви пожелая усмихнат и спокоен ден!

аз съм в страхотно настроение, защото от седмици и месеци, едва тази нощ успях да се наспя като човек! до 13ч спах, а си легнах в 11 вечерта снощи. Какво беше туй чудо, тоз сън незнам! Но сега съм свежарка.
тук дори има и слънчице и е 25 градуса. Отивам в басейна да се плацикам.

целувам ви и се пазете днес!
 newsm03  261uu  sport027

# 122
Здравейте! А какво представлява това еднократно белъо и примерно в софия откъде бих могла да го купя? newsm78Сори за профанския въпрос, но наистина не съм виждала и мисълта ми е-това белъо по-добра алтернатива ли е за болницата?
Аз много се радвам, че днес е прохладно, ще става за разходки; днес първо се събудих сутринта от силния дъжд, придружен с гръмотевици, въртях се до към 7 без нещо, тъкмо съм заспала и Александра се мушна в леглото към 8; гушна ми корема и се забавляваше с изпълненията на сестра си, която правеше някакви акробатични номера; после пак като съм откарала, та се събудих в 11 Embarassed
Уговорих се по телефона с една фирма за почистване-да дойдат следващата седмица и да измият прозорци, да изперат гарнитурите и килимите, та аз като се прибера след 2 седмици да ми е чисто Laughing и да довърша покупките, които ми останаха на спокойствие
Бобито-възстановяването след раждане, независимо дали е било нормално или секцио, е до организъм, не се настройвай още отсега, че ще е дълго, та ти си млада, в добра форма, няма причина да се притесняваш, че възстановяването ще ти отнеме много време; аз първия път, след нормално раждане, епизиотомия и един куп външни и вътрешни шевове, доста бързо се мобилизирах и изправих на крак; даже ми се чудеха в болницата  как си сядам на д...то, така, че споко Hug; болката е търпима и като всяка рана постепенно заздравява; истината е, че бебето така запълва всичко в живота ти със своята поява, че всичко останало бледнее и леко се преодолява Peace
Кърмата ми дойде постепенно като родих, без да се наливам с течности и въпреки, че в Шейново тогава не ни ги даваха веднага а ги захраниха с адаптирано мляко, като се прибрахме у дома, си имах в изобилие и дъщеря ми покриваше нормативи за бързина при сукане Laughing
Матраче и ние още нямаме, въпреки, че леглото е "строено" в къщи, другата седмица мъжа ми като отиде в "Пигис" да вземе "Пег Перегото", която си бяхме заявили, ще купи и матраче
Мен с тия кг, дето ме бяха шашнали, че съм качила 5 за месец(а аз бях изумена, защото почти на плодове и зеленчуци карах), сега гледам, че не наддавам от близо 3 седмици newsm78, продължавам да съм + 10-11кг, като корема ми е доста големичък и на фона на него краката и ръцете ми са като клечки-абе като Лукчо съм Wink

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 14:36 от бланш

# 123
Здравейте! А какво представлява това еднократно белъо и примерно в софия откъде бих могла да го купя? newsm78Сори за профанския въпрос, но наистина не съм виждала и мисълта ми е-това белъо по-добра алтернатива ли е за болницата?

Нещо тип "бабешки гащи". Продават ги със сигурност в Пигис и Хиполенд. В кутийка са. Питай консултантките в магазина и ще ти ги покажат. Поне на вид изглеждат удобни. Носиш и хвърляш. Стерилни са. 

# 124
  • Бургас/Пз
Котката Марта само се спотайва. Сигурно пак са я налегнали с някой спешен превод. Коте почивай повече бе човек.

# 125
За еднократните гащи - има ги в аптеките (примерно тази при Шейново), има ги и в интернет магазина данет.

# 126
Само колко сте изписали от сутринта досега... как да свари човек да ви насмогне само с четене да не говорим за писане  Laughing

# 127
Котката Марта само се спотайва. Сигурно пак са я налегнали с някой спешен превод. Коте почивай повече бе човек.
Асето и тя вече 2-ри ден се къта Crazy

# 128
  • Лондон
Ако е за Великобритания: Виктория и Дейвид ( Бекъм  Mr. Green )

Направо в десятката  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 129
хелоуу, да не се спотайвам и аз ама докато ви изчета Mr. Green

точно се прибирам от ЖК, моята беше последна, хич няма да ходя повече там направо в болницата където ще раждам, взех си всички изследвания, обменни карти, мед картон, направления и там каквото още има.. #Crazy та съм готова с докиментите, само дето не ми трябват защото Щерев не работи със касата ама айде, за всеки случай съм се приготвила..

и аз май не качвам много, засега си стоя +10-11кг обаче от вчера ме е налегнал един апетит и нещата може да вземат незаен обрат в скоро време..особено както си постоявам доволно и мързеливата вкъщи напоследък  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

с това кърмене също изпадам в голям стрес, днес си нямах работа и реших да влеза във форума на юнските мами... Crazy за какви неща става въпрос...как описват всичко направо ми стана лошо...болки, рани..какво е това чудо не знам, уж вярвам, че природата го е измислила и в следващия момент 2/3 от майките определено не се наслаждават на кърменето а го изживяват доста тежко. защо така, дано някак мина по тъча аз, хич не харесвам тая философия че за нещо хубаво човек трябва да премине през ада.. Crossing Arms

тези еднократни гащи и на мен продавачките в Пигис се опитваха да ми ги пробутат ама аз се чудя за какво са ми, ако видя зор ще тича някой я мъжа ми, я майка ми, но мисля че и без тях  ще се оправя.

честно казано нищо повече няма да копувам, каквото имам това, липсват ми например чувалче за спане, но не мога да преценя какво ми трябва затова като дойде бебо ще каже какво иска Mr. Green

утре трябва да дам кръв и урина и микробиология рано сутринта. питах докторката от ЖК дали изследванията за СПИН и Хепатит от началото важат и сега, тя каза че да, за бременните важали, по принцип не важат ако ти трябват за нова работа или нещо друго, но нашите важали..

офф айде оставя ви нямам друо за отчитане Mr. Green Mr. Green

# 130
Здравейте  момичета   bouquet
Дълго  време не съм  се  включвала  Confused дори  не съм  ви  чела  Sad но  имах  тежки  изпити , които си  взех  успешно  newsm44 Още  не  съм  ви  изчела  #Crazy но вие  сте  изписали  толкова  много неща  , че  сега  не  мога  да  смогна.
Аз  съм  добре  и  бебо  също  Simple Smile утре  съм  на  консултация  и  ще  докладвам .
Желая  ви  приятен  ден   bouquet и  обещавам  да  се  включвам по-често  Peace

# 131
 smile3525 smile3525 smile3525
Здравейте отново!
Аз пак да питам, че нещо не схващам....
В предните странички някоя мама каза (извинявам се че не помня коя беше, но понеже върху много неща едновременно мислих...и така) , че е платила първите две ФМ, а за третата не, и  че се поемали от ЗК..?????? newsm78
Ако е така - не е честно!В смисъл тук май яко ни минават! Аз не съм ходила на ФМ. Много ми се искаше, но докато се усетя от къде духа вятъра...беше вече късно(бях в 5 месец). А тогава и да открият нещо (недай си Боже), "късно е чадо...." . Аз мислех че ФМ не се покрива от ЗК и се заплаща от пациента. Когато питах моята АГ, тя ми каза , че по принцип ТЯ по нейна преценка ги изпращала при Мазнейкова. А ако аз искам... отивам и си плащам. И така аз се примирих , пък и без това нямах кой знае каква възможност да плащам. Както и да е .
А относно трите прегледа с видеозон... - тук е обратното. Винаги си ме гледат, и то най обстойно, ако мога така да го нарека. Мери си там черепа на бебето, бедра-медра и т.н. И ми казва :"За мен всичко е в норма, отговаря си бебето на възрастта, нормално развитие и т.н.  Виждам му сърчицето как тупка... Това е всеки месец. И не ме пита " Искаш ли...?" , а направо ми сочи с поглед кушетката... Laughing
Незнам .... при вас е едно(в София) , при мен е друго... Кой крив и кой прав????

# 132
Брит, аз си взех такова столче - червеното също  Wink обаче чувалче не мисля че ти е нужно... Аз ще си взема за зимата направо.  Взех си и количка тази седмица - след много мислене и гледане на имитации, най-накрая ми писна и си взех Куини - тази, която първо си ми хареса - и тя червена... Столчето за кола пасва идеално!

ммм ще падне обикаляне за това Макси Кози. Ние взехме One Tree Hill (mountain biggie) , обаче е чисто черна, бъгито има малко оранжево. Горкото ни бебе ще се свари вътре, ама промоция те на. Свеки питала, казали, че няма проблем, обаче не знам дали е споменала за локалните температури. Аз засега съм видяла само зимния кош и част от аксеоарите, обаче вече мънкам  Crazy
За името , което звучи абсолютно еднакво на всички езици е Бен. Ние също искахме да намерим име произносимо от всеки, обаче не е лесна задача май.

melfin, ами супер ти е списъка. Трябва да си купуваме каквото ни харесва Simple Smile ааа. Аз засега се опитвам да взема минимума за оцеляване, че да не стане така, че уж всичко сме взели, а детето без гащи  baby_neutral

# 133
  • Бургас/Пз
smile3525 smile3525 smile3525
В предните странички някоя мама каза (извинявам се че не помня коя беше, но понеже върху много неща едновременно мислих...и така) , че е платила първите две ФМ, а за третата не, и  че се поемали от ЗК..?????? newsm78
Ако е така - не е честно!В смисъл тук май яко ни минават! Аз не съм ходила на ФМ. Много ми се искаше, но докато се усетя от къде духа вятъра...беше вече късно(бях в 5 месец). А тогава и да открият нещо (недай си Боже), "късно е чадо...." . Аз мислех че ФМ не се покрива от ЗК и се заплаща от пациента. Когато питах моята АГ, тя ми каза , че по принцип ТЯ по нейна преценка ги изпращала при Мазнейкова. А ако аз искам... отивам и си плащам. И така аз се примирих , пък и без това нямах кой знае каква възможност да плащам. Както и да е .
А относно трите прегледа с видеозон... - тук е обратното. Винаги си ме гледат, и то най обстойно, ако мога така да го нарека. Мери си там черепа на бебето, бедра-медра и т.н. И ми казва :"За мен всичко е в норма, отговаря си бебето на възрастта, нормално развитие и т.н.  Виждам му сърчицето как тупка... Това е всеки месец. И не ме пита " Искаш ли...?" , а направо ми сочи с поглед кушетката... Laughing
Незнам .... при вас е едно(в София) , при мен е друго... Кой крив и кой прав????

Малчева спокойно, Феталната морфология не се поема от здравната каса. Имаш право на три безплатни ултразвука /видеозона/ , а не три фетални морфологии.

Цитат на sunflower79:   "Като говорим за "претупване" - моята пък до сега ми вземаше пари за ФМ първите два пъти, ама този път съм решила ако трябва да се скарам....нали ми се полага"
За феталната морфология sunflower79, с право те карат да плащаш - безплатни са само три прегледа на обикновен ехограф. Просто явно твоята лекарка всеки път те гледа на 3Д и затова те кара да си плащаш. Отделно ти се полага другия видеозон.

# 134
melfin, благодаря за информацията!

Общи условия

Активация на акаунт