Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са числата в обменната карта, които се отнасят до скелета и таза?
Как мога да регистрирам бебето си в общината, където живея?
Какво представлява обменната карта и кога трябва да бъде получена или попълнена?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са числата в обменната карта, които се отнасят до скелета и таза?
-
Как мога да регистрирам бебето си в общината, където живея?
-
Какво представлява обменната карта и кога трябва да бъде получена или попълнена?
Обменната карта е документ, съдържащ информация за бременността и изследвания. Обикновено се попълва около 38-мата седмица от бременността. Той включва данни за здравословното състояние на бебето и майката, които са важни за предстоящото раждане и грижите за бебето след това. Трябва да се получи преди раждането, за да се предостави на болничния персонал по време на раждането.
-
Как се регистрира бебе според постоянния адрес на майката?
-
Какви са причините за коремна болка и стягане по време на бременност?
. Вчера бях на ЖК от 2 и половина - ха честито ми. Едвам се дотъркалях после - е такава жега няма. Пък и тоя час откъде го измисли доктора в най-големия пек, както и да е. Взе ми секрет за микробиология, днес сутринта дадох кръв за Васерман, Спин, Австралийски ли Австрийски ли нещо си и урина - последните изследвания. Взех си болничния, кръвната група, както и Направление на бременна за родилен дом, адресирано си е до Шейново, което заменяло обменната карта, направлението или там какво за хоспитализация го дават понатам, че важи 30 дни до термин.
възможно ли е незнам, че аз ако изкарам до 20 август, това бебе ще стане 6 кила. Е доктора каза, че няй-вероятно към 4 да очакваме, ама много голямо върви бе и все си върви с тия две седмици напред и това си е
и в общината споменаха нещо около 20 лв. но не бяха сигурни.
екстра
. Иначе във всеки магазин,в който по принцип ги продават,би трябвало да могат да ти поръчат. 

За момиче смятам, че имаш доста хубави възможности. Личен лекар във Варна ще ти препоръчам като му дойде времето. Млада е и не оспорва начините на гледане в чужбина. Не е като една от бърза помощ, която за елементарна хрема без температура, изписа 7 вида лекарства, включително антибиотик на бебе на 50 дни. Иначе нашите деца като си имат ЕГН, би трябвало да се ползват със същите права като всяко друго родено там дете. Ваксини сигурно ще те накарат обаче да си купиш, защото са по- хубави. Но аз пак ти казвам да не бързаш с тях и да ги оставиш като се върнете. Аз лично преди Коледа не смятам да ваксинирам.