Жежко слънце ни напече, чакаме си АВГУСТовското човече!

• 22 395
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Ето ме и аз да се отчета Simple Smile. Вчера бях на ЖК от 2 и половина - ха честито ми. Едвам се дотъркалях после - е такава жега няма. Пък и тоя час откъде го измисли доктора в най-големия пек, както и да е. Взе ми секрет за микробиология, днес сутринта дадох кръв за Васерман, Спин, Австралийски ли Австрийски ли нещо си и урина - последните изследвания. Взех си болничния, кръвната група, както и Направление на бременна за родилен дом, адресирано си е до Шейново, което заменяло обменната карта, направлението или там какво за хоспитализация го дават понатам, че важи 30 дни до термин.
Днес си занесох болничния до работата, после незнам си какво, после до общината, после плащах сметки и пак едвам се дотътрих до в къщи, беше ад. Утре пак имам да се разправям с разни неща, та по този повод да питам.
Трябва да си сменя адрес, че по лична карта се водя при родителите ми, а в момента живея на друго място разбира се и като се роди детете нали трябва да се запише в общината, където се води майката и то става една дълга и широка. Та днес ходих до нашата си община взех си куп формуляри за попълване и утре ще ходя да подам документите и да си извадя и нова лична карта, някой вадил ли е скоро и колко струва за 3 дни да стане, че нямам си идея Rolling Eyes, а искам да съм подготвена, да не ми изтърсят 50 лв., пък да нямам в себе си, че и тия дни колко пари дадох за изследвания не е истина Crazy

Забравих да кажа - бебка тежи към 3 кг. #Crazy възможно ли е незнам, че аз ако изкарам до 20 август, това бебе ще стане 6 кила. Е доктора каза, че няй-вероятно към 4 да очакваме, ама много голямо върви бе и все си върви с тия две седмици напред и това си е Crossing Arms

# 136
Та днес ходих до нашата си община взех си куп формуляри за попълване и утре ще ходя да подам документите и да си извадя и нова лична карта, някой вадил ли е скоро и колко струва за 3 дни да стане, че нямам си идея Rolling Eyes, а искам да съм подготвена, да не ми изтърсят 50 лв., пък да нямам в себе си, че и тия дни колко пари дадох за изследвания не е истина Crazy

Забравих да кажа - бебка тежи към 3 кг. #Crazy възможно ли е незнам, че аз ако изкарам до 20 август, това бебе ще стане 6 кила. Е доктора каза, че няй-вероятно към 4 да очакваме, ама много голямо върви бе и все си върви с тия две седмици напред и това си е Crossing Arms

didi-2 , 18 лв. струва личната карта за 3 дни. И аз преди месец я сменях.

И за бебка не се притеснявай, и при мен е така - с 1-2 седмици напред и ми казаха, че поне 4кг щял да бъде бебчо  Shocked Ама как ще ги раждаме тез бебета...................  #Crazy

# 137
melfin благодаря ти за отговора Hug и в общината споменаха нещо около     20 лв. но не бяха сигурни.
А за бебчовците, незнам и аз - доктора вика спокойно не си тясна ще го родишнормално и без проблем ooooh! екстра

# 138
Диди,аз преди 2 дни си подадох заявление за ЛК и за 3дни ми струваше 22лв.За 15 раб.дни е 11 лв.
Сега се сетих,че Интрига питаше къде има Cangaroo Vision -  Със сигурност я има на Илиянци.Там в едно магазинче я видях и казаха,че скоро са получили цял контейнер (Cangaroo) и продават и наедро.Сигурно я има и в по-големите магазини,но точно къде,незнам newsm78. Иначе във всеки магазин,в който по принцип ги продават,би трябвало да могат да ти поръчат.

# 139
А,да - Интрига - в Световния търговски център("Илиянци") има магазин на Кенгуро.Провери си ,предполагам,че можеш и да поръчаш,ако няма в наличност.Но мисля ,че от там зареждат и магазините.Продават на дребно - не се притеснявай.Има и столчета и други бебшорки принадлежности.

# 140

За феталната морфология sunflower79, с право те карат да плащаш - безплатни са само три прегледа на обикновен ехограф. Просто явно твоята лекарка всеки път те гледа на 3Д и затова те кара да си плащаш. Отделно ти се полага другия видеозон.

Ани, грешката е моя значи, извинявам се много на Малчева . Бихте ли ми обяснили какво всъщност е ФМ, защото аз меслех, че е това където те гледат на ехографа и мерят бебчето - тя моята гинеколожка това ме кара да с плащам, както и изследванията за Синдрома на Даун, но за тях знам че не се поемат от ЗК.

# 141
Личи си, че вече повечето не сме на работа - за два дни старата тема е довършена и нова преполовена има. То изчитане няма. Laughing

Диди, съжалявам за приятелката ти, пожелавам и скоро да има безпроблемна бременност. Това за малкото тегло като пречка за нормална бременност изобщо не е вярно, аз съм с небременно тегло 42 кг, родих без проблеми дете 3800 и сега си нося спокойно две.

Миши, радвам се, че на малката ти кукла и минава вече, не са страшни тези летни вируси и минават бързо, само дето се измъчват малките душички.

Валени, това с "гнезденето" откога чакам да ме хване, ама то не ще и не ще. Само се подпирам по диваните и се чудя на коя кълка да се обърна. И ние започнахме нещо като ремонт, но и това не може да ми повлияе на мързела, който ме е обхванал. В момента сме във фаза "великото преселение на народите" - ще подготвяме стаята, която е с врата към спалнята ни, за бебетата, там досега беше детската на баткото, та и за него се оправя стая, абе лудница. И сред всичката бъркотия аз си седя на дивана, щото като стана, и ми тежи шкембето.

Брит, много хубаво име сте избрали за госпожицата.

Интрига, стискам палци за малкото бебче, да се пребори!

Гледам, че и кекса сте обсъдили. При мен е суша, което още един път доказва, че бременностите една с друга не си приличат. С първото се спряхме в осмия месец, и то за да не го провокираме да излезе по-рано, не че не ни се искаше. Ама сега от три месеца не ми се и помисля. То нормално де, аз на леглото едвам успявам да седна с този тумбак, та за повече физически усилия не ми се и мисли. Laughing Laughing Laughing

Да се намеся и за водата и кърмата - не си определяйте колко да изпиете или не. Просто не се наливайте излишно повече, отколкото ви се пие. След раждане повечето жени ги гони жажда, не бива да се ограничават течностите, особено ако е използвана и упойка. Но не трябва и да се насилваме да пием повече от необходимото - организмът сам си показва колко му трябва. А за слизането на кърмата и предотвратяването на мастита главното е бебето да се слага за засуква колкото е възможно по-рано. После количеството кърма се регулира.

Стела, много се радвам за котето ти, точно мислех да те питам какво е станало с него. Погали го от мен, може ли? Grinning

eya, за имената "с интернационално звучане" - за мъжко с Д на мен ми допада Денис, Даниел също. За момиче с В - любимото ми женско име е Валерия.
Много ме е яд, че хич не си пасва с другото, за което вече сме решили, иначе ако са две мацки, едната щеше да е Валерия. Нищо, ще си го запазя за следващия път. Ако сестра ми не го отмъкне преди това, защото и тя си го е харесала. Laughing

Бобито, не го мисли да се затормозяваш и не слушай страхотиите, които ти разправят приятелките. Сигурно има и такива, които не се възстановяват след проблемно секцио по два месеца, но това са единици, ти няма да си от тях. Личен опит със секцио нямам, но сестра ми роди така, на третия ден ги изписаха, а след седмица си мъкнеше бебето и си караше колата. Само тежко не бива да вдигаш по-дълго време, ама ти няма да влачиш гардероби, я! Wink

Да ви питам вие карате ли още? Защото вчера установих, че вече почти не ми се вмества шкембето зад волана. Ако дръпна седалката, става още по-лошо, защото съм метър и 58 и ако му е широко на корема, се протягам като балерина към педалите...

Нещо много се разписах, то е щото ме мързи да стана да свърша нещо полезно. Laughing Wink

# 142
Аз карам, обаче на Дъркя хич не и харесва колана. Спуква ме от бой. Непрекъснато е едно обтягане, разтягане. Не знам как да го слагам вече. Иначе в едната кола имам 25 см, а в другата 35 докато се опра във волана. Спортен волан е решението на твоят проблем  smile3521

Ходихме до общината имаше голяма опашка, но ни пуснаха най-отпред, че даже и стол ми дадоха и вода. Викам на мъжа ми дай да ползваме Дъркя и ужулените ми крака да уредим всичката бюрокрация, че виж хората чакаха от обяд. И утре ще тичаме пак.

А как са ми се пудули краката!  Не можах да си вляза в сандалите и крачех гордо с едни джапанки.  Embarassed

# 143
Миши благодаря на теб и на другите мамчета че ме успокоихте че няма да се влача като дроб ако се наложи да ме резнат.Еи много се кефих на момченцето което са ти видяли на видеозонна казах ти аз отдавна че ще забелваш пишок.Няма по голямо щастие 2моми и две мъжлета. HugАз по принцип много мразя да карам някои да ми слугува.За гнезденето и мен още не ме е хванало.
Еми душа на мен едно ми тежи пък се чудя какво ти е на теб как няма да подпираш дивана. Mr. Green
Благодаря за списъчетата които пуснахте попреправих малко моето че имам още дребни нещица а купуваме.И аз мислих да взема от тия еднократните гащи виждат ми си практични но ще взема малко че не се знае дали ще ги употребя.Друго се сетих да ви кажа тук се купуват едни памперс пелени за родилки постилат се под дупето за да не ти се цапа чаршафчето и да ти клепе на дупето цяла нощ и си ги сменяш незнам дали наавсякъде може но аз си взех двечки ако се наложи да си ги постилам.
На мен пък като ходя и все ми подават разни плодове хората .Вчера един чичо ми подари един пъпеш.
Ама много се ядосвам като почне някоя приятелка да ми разправя страховитото си раждане като че ли и е героиство.да ме плашат два месеца съм щяла да се чудя на кои свят съм еи лоши женици ви казвам.Нямам търпение да родя да се повъзтановя и да се фръцкам с бебчо да видат те където ме плашат.

# 144
Да се разпиша и аз, да не ме забравите.  Wink

И двете ми лентички отиват към края, а аз с подготовката съм до под кривата круша.  Embarassed Тук е 15 градуса и всеки ден вали. Изпрала съм само най- необходимите дрешки, имам още доста да пера и гладя. Но не се чувствам добре в последно време. Имам контракции, болки, опъвания, седнала почти не мога да стоя. На преглед съм чак на 21-ви, т.е. в девети месец съм оставена за около 3 седмици без преглед и запис на тоновете, поради отпуск на наблюдаващата.  Confused

eya, аз също гласувам за Даниел. Еднакво добре звучи на всички езици.  Тук никой не може да  каже Димитър и става Дмитри.  Close За момиче смятам, че имаш доста хубави възможности. Личен лекар във Варна ще ти препоръчам като му дойде времето. Млада е и не оспорва начините на гледане в чужбина. Не е като една от бърза помощ, която за елементарна хрема без температура, изписа 7 вида лекарства, включително антибиотик на бебе на 50 дни. Иначе нашите деца като си имат ЕГН, би трябвало да се ползват със същите права като всяко друго родено там дете. Ваксини сигурно ще те накарат обаче да си купиш, защото са по- хубави. Но аз пак ти казвам да не бързаш с тях и да ги оставиш като се върнете. Аз лично преди Коледа не смятам да ваксинирам.

Много се радвам за бебе Калина! Дано скоро да си я гушкат в къщи!

# 145
Мами, може ли някоя да ми каже какво значи PVN.
В направлението, което ми издаде вчера доктора пише: Прогноза за раждането: PVN newsm78

# 146
Диди, за съжаление не мога да ти помогна, нямам представа какво е PVN. Доки какво ти каза, как ще раждаш?
Момичета, аз да върна една стара тема ако може. Какво в крайна сметка решихте за шишетата? Порових се в интернет и четох, че шишетата B.Free, са направени от пластмаса изчистена от опасния химикал Bisphenol A. Някой ползвал ли ги е? Също ако някой си е купил стъклени шишета може ли да сподели какви марки има на пазара и кои са най-добри. Последен въпрос - могат ли стъклените шишета да се стерилизират със стерилизатор?

# 147
  • Бургас/Пз

Ани, грешката е моя значи, извинявам се много на Малчева . Бихте ли ми обяснили какво всъщност е ФМ, защото аз меслех, че е това където те гледат на ехографа и мерят бебчето - тя моята гинеколожка това ме кара да с плащам, както и изследванията за Синдрома на Даун, но за тях знам че не се поемат от ЗК.
[/quote]

Ето това го копнах от сайта на Марков, надявам се да ти даде отговор на въпродсите, които те интересуват: „Феталната морфология” (фетус = плод, морфос = структура, логос = наука) представлява обстоен и високо-специализиран ехографски преглед на всички основни органи и системи на плода. В зависимост от гестационния срок, респ. големината и развитието на плода, се получава информация относно нормалното протичане на бременността. На практика всеки ехографски преглед може да бъде използван за оценка на феталната морфология. До каква дълбочина и прецизност на детайлите от феталната морфология се достига зависи на първо място от квалификацията на изследователя, на второ място от качествата на използваната ехографска апаратура и на трето място от срока на бременността.

В хода на изследването специалистът преценява дали, в каква степен и кои методи и режими на ехографско изследване да използва - двуизмерно (2D), триизмерно (3D), четириизмерно (4D) сканиране, изследване с цветен/мощен Доплер и др. В края на прегледа се отхвърля или потвърждава наличието на видими аномалии по отношение на основните фетални структури: череп, мозък, лице, шия, гръден кош, гръбначен стълб, сърце, бели дробове, диафрагма, предна коремна стена, стомах, черва, бъбреци, пикочен мехур, две ръце, два крака, скелет. На родителите се дава съответния писмен документ.

# 148
Диди, за съжаление не мога да ти помогна, нямам представа какво е PVN. Доки какво ти каза, как ще раждаш?
Ами каза, че ще мога нормално, въпреки че върви голямо, защото съм била широка. Ама иди разбери какво значи това PVN. А за шишетата да ти кажа, аз си имам на Чико (както вече съм казвала, да не досаждам) цели 4 с бибеоните му, със четката му и всичко и не мисля да ги сменям, живот и здраве да кърмя, ще ми трябват 1, 2 шишета ще ги сменя след 1, 2 месеца и ще си взема едно стъклено ако трябва. Знам ли, аз тка мисля.

# 149
PVN = per vias naturalis.
Демек, раждане по естествен механизъм.

Общи условия

Активация на акаунт