Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са числата в обменната карта, които се отнасят до скелета и таза?
Как мога да регистрирам бебето си в общината, където живея?
Какво представлява обменната карта и кога трябва да бъде получена или попълнена?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са числата в обменната карта, които се отнасят до скелета и таза?
-
Как мога да регистрирам бебето си в общината, където живея?
-
Какво представлява обменната карта и кога трябва да бъде получена или попълнена?
Обменната карта е документ, съдържащ информация за бременността и изследвания. Обикновено се попълва около 38-мата седмица от бременността. Той включва данни за здравословното състояние на бебето и майката, които са важни за предстоящото раждане и грижите за бебето след това. Трябва да се получи преди раждането, за да се предостави на болничния персонал по време на раждането.
-
Как се регистрира бебе според постоянния адрес на майката?
-
Какви са причините за коремна болка и стягане по време на бременност?
Вярно е че има жени който си носят бебетата през цялата бременност ниско долу,но като цяло след 33-35 седмица ,а при някой и по късно почва лека полека плода да се смъква надолу и това се смята за един от симптомите за наближаващо раждане,но никои не не казва, че ще стане веднага като се смъкне.

А и бебка беше неспокойна-сигурно болката и е повлияла.Днес отидох на зъболекар,колкото и да не ми се искаше и...сега зъбчето ми е с арсен до утре.
Не знам каква работа ще свърши само за 24 часа,ама повече не трябва да седи,т.е. до понеделник вече ще е прекалено дълго...Много се притеснявам за бебка,да не и навредя,но за съжаление беше неотложно.Казаха ми,че няма страшно,защото действа само локално и ако си стоя и бездействам,болката и това,което може да последва е по-опасно.
. Утре ще ходя да ми вадят нервите,които със сигурност няма да са умъртвени за толкова кратко време,та пак ще се наложи да ми слагат и упойка,но дано да е от тези,без адреналин!!!
. Мисля че

И аз ще се радвам да се събираме

Какво означава това?

,а и всеки колега би се презастраховал!