Жежко слънце ни напече, чакаме си АВГУСТовското човече!

• 22 386
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
PVN = per vias naturalis.
Демек, раждане по естествен механизъм.
Еййййй да те накараме да пишеш най-после де Mr. Green, позагуби се ми се струва Flutter
Знам аз кой ще разшифрова, викам тамън да се покаже от някъде.
Ще го видиме ние тоя естествен механизъм - 4 кила и отгоре Mr. Green ама моя лекар е  Shocked ей така като чуе за секцио и дума не дава да се каже Rolling Eyes

Къде е Асето, губи се вече и тя с дни Crossing Arms, Мама Дона и тя Crossing Arms, за Деси пък да не говорим Thinking

# 151
Така се включвам без да съм ви чела днес, просто съм много щастлива, че стената е готова! далеч по различна е от първоначалния план, но така ми харесва повече. Качила съм снимките в албума "колички", просто там ми се видя най-подходящо. Супер съм уморена и затова ще ви чета утре сутрин. Лека нощ от мен..Просто имах нужда да споделя Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 22:43 от graciana

# 152
  • Все на втория етаж
emily_r , аз съм 150 см. едвам въртя волана вече / не че много карам / , но ми опира корема и определено не ми е комфортно. До две- три седмици вероятно ще преустановя шофирането.

Софийската мама Галка нещо ни липсва май? Thinking

А за тези гащи сега чувам. Embarassed За удобство ли , за кво са направени? Аз първият път не съм ползвала, пък детето ми е на 4 вече. Mr. Green Явно съм претръпнала доста, може би, защото ми е второ, но моят списък е доста по- малък от вашите Blush Е, аз и имам част от нещата, но пък доста от тях се оказаха излишни. Имам шезлонг, гимнастика, люлка, неща почти неупотребявани. Просто част от нещата в последствие дори не влизат веднъж в употреба.

За сега ми е да си купя помпа и стерилизатор, повивалник и още някой дреболии. Евентуално и количка, но аз като съм с кола се чудя дали само кошница за кола не ме устройва, защото за след това имам почти нова количка от Алекс. Но пък ми е мерак за нова. Абе знам ли...луда работа е моето. А дрехи вече има... до втората си година  Embarassed

# 153
Граци, приказно е станало ... чудесна идея и страхотно изпълнение-може да се цаниш спокойно и за декоратор  Hug

# 154
Добър вечер,

влизам за малко, защото съм скапана. Май само аз още ходя на работа Sad Мъжа ми ще ме заключи на финала и ще ми вземе ключовете от колата, за да не мога да мърдам от вкъщи. За капак на всичко от няколко дена имам едни гадни контракции и се моля да устискам кълки поне до 21ви (хем влизам в 9тия, хем докито ми ще е на линия), нощем не мога да спя, защото ужасно ме болят ставите и се разхождам из нас като робокоп и терминатора в едно, когато все пак успея да заспя, сънувам едни гадни кошмари, детето ми го няма и ми е едно празно, абеееее отврат ама тия симптоми май са ми от ЕГН-то Sad Гонят ме и едни страхове дали ще се разбират децата ми, ама май че било нормално четох. А гнездене определено не ме е обхванало, незнам защо. Дано да ми дойде музата като излезем с мъжа ми на пазар другата седмица.

Сега подред на номерата:

Диде много ми стана мъчно за приятелката ти, но явно е борбена натура и и желая от сърце скоро да види отново 2те чертички  Hug
Интрига дано бебенцето се пребори и скоро мама и тати да си го гушкат  Hug
Брит мила внимавай и се пази, че тия падания са опасни  Hug
Граци стената е страшно красива Simple Smile Ето кого ще викам да ми рисува детската стая, безспорен талант си   bouquet
Мартини мама синчето ти да е родено случайно на 29.07 ? Питам, защото линийките ни са почти еднакви, различават се само годините Simple Smile

Божееее колко съм скапана  Confused Взимам един душ и се паркирам в кревата, сърцето ми спи просто  Confused

Лека нощ и сладки сънища на всички

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 00:05 от Asija

# 155
здравейте момичета

искам и аз да се присъединя към вашата групичка преди да са се народили повечето от бебчетата.  Терминът ми е на 26.08, втора бременност, очаквам момче. Имам момиченце почти на 2.5 години. Живея в Холандия, иначе съм от Варна където се прибирам по принцип лятото за малко. Все още работя, последния ми ден е на 22 юли и после се надявам да имам повече време да влизам във форума.
Ами това е .Ще се включа с коментар или въпросче скоро.

Поздрави на всички!  Hug Heart Eyes

# 156
graciana, супер е станало. Много оригинално и сладко. Ама ти и цветовете си подбрала, че да пасват на обзавеждането, супер си   smile3501 ! Жалко, че си ми далеч, бих те наела да изобретиш нещо и за нашият момък, и без това още не са боядисани стените Mr. Green.
Ами лека нощ на всички, надявам се да успея да поспя поне за няколко часа smile3507.
Ааа, забравих да се "похваля". Днес установих, че на корема ми незнайно кога са се появили 3 стрийки. Ей, като ги видях ми прилоша. И трите тръгват от пъпа нагоре и са дълги 1-2 см. Уж се мажа сутрин и вечер  #Cussing out. Ама аз си знаех, че така ще стане, кожата ми е супер нееластична и още от пубертета си имам "завещание" по краката, д-то и кръста. Айде да не ви занимавам с моите глупости. Хората какви проблеми имат аз съм седнала да мрънкам за 3 стрии Naughty.
Ха сега лека нощ!

# 157
Ани, грешката е моя значи, извинявам се много на Малчева .

Няма за какво да се извиняваш Wink . Просто вече няма да ме учудва нищо по отношение на здравни каси, реформи и др. подобни доФторски истории. Таковам им м.......а и си лягам.  Joy Joy Joy  Абе здраве да е! Друго не искам!

А в моята епикриза от раждането е normalis !!! Хха-ха , пак потвърждение на думите ми!

# 158
chdiana, добре дошла при нас!  Hug казвай бързо как я караш в тези жеги? Simple Smile

Аз влизам само за бързичко, да знаете, че съм жива, макар че вчера десния ми крак вечерта така се поду, всякаш пчела ме беше ужилила...
Имах даже две гривнички долу на глезена  ooooh! А след малко идват да сменят дограмата и ще се стои на крак няма начин...  Tired Ако ми останат време и сили ще ви пиша довечера, ако не утре!  Tired

# 159

А в моята епикриза от раждането е normalis !!! Хха-ха , пак потвърждение на думите ми!

В смисъл? Казва се partus normalis, а PVN е механизмът на раждане.
Не разбрах какво искаш да кажеш.

# 160
Добро утро, поспаланки! Явно хладинката ви влияе добре и си спинкате повечко  Wink. Аз поне тази сутрин до към 7:30 откарах, което си е добре.

Грациана, стаята е повече от страхотна! Винаги за нарисувана детска стая съм си мечтала, ама като не мога  Confused. Кога се прибираш къл Бл-д, да те цаня и аз  Laughing?
Аз затова и на моя син вместо да му рисувам, му пиша буквите. То аз като нарисувам нещо и после трябва доста изкривена фантазия да се оприличи на това, което съм искала.

Ася, стига с таз работа, бре момиче! Как издържаш в тази жега, че и да работиш?!?  Shocked

Иренка, и аз от 1 месец все се каня да сляза от колата да не карам, че хич не ми е хубаво като се напрягам с това движение дето е настанало тук, ама като все излезе нещо да се върши от единия край на града та в другия. Че и без колан карам  Rolling Eyes, че много ме стяга още от преди. Добре че още не са ме спирали полицаите да се разправям и с тях. А колкото до списъците, аз си харесах тези дето са в началните линкове, пълни и добре разделени, без много излишни неща. Но като си ги прекопирах и почнах - това си го имам, това може и после според зависи, това може и без него - първия път не съм го ползвала. И така и моят списък се скъси драстично.

Диана, добре записала се сред нас   bouquet! Има ли жеги при вас?

Да ви питам и аз за това еднократно бельо, че тук по аптеките не са и чували за нещо подобно. Заслужава ли си и най-вече практично ли е? Имам предвид - сменява се / хвърля се като се изцапа или като се отиде до тоалетната. Т.е. аз като за болницата с колко бройки трябва да се заредя?  newsm78

Ето, пак се унесох в писаници  Rolling Eyes, ама после като ми е топло и само чета, имам чувството че ми омекват пръстите и не ми се пише. Днес на обяд съм на консултация и после ще ви се отчета. А сега отивам да гладя, че вчера най-сетне изпрах бебешките дрешки и сега следва да го изгладя.
И днес ще е жега, така че стойте си повече вкъщи и лежете и пишете тук!  Mr. Green  Hug  Heart Eyes

P.S. Аз докато пиша такива дълги словоизлияния и са ме изпреварили.

# 161
chdiana, добре дошла      bouquet
не се тревожете толкова за стриите- махат се с лазер, и а тук във форума открих една тема за лечение на стриите с ретинол А, май беше. сега  ще я изровя и ще ви дам линк. на мен преди 2-3 седмици ми се появиха някави напукани капиляри по краката и отстрани на кръста. мислех, че са стрии, но избледняват, някои от тях дори изчезнаха. в началото на бременността целите ми гърди бяха така и такъв рев му дръпнах ( най-много си харесвам гърдите), ама и те изчезнаха. аз ви бях похвалила маслото, с което се мажа, много съм доволна и мисля, че то благоприятства, за да нямам стрии, а не толкова кожата ми.
аз пак съм сама, просто ми писна, рева по цял ден и яко ме тресат нервите.  Tired добре, че на обяд една приятелка ще идва до Търново и ще обядваме заедно. довечера съм на преглед при другия  ми лекар и ще преговарям за секцио. и ако пак ми откаже, вече не знам. Tired

P.S.  ето темите за стриите:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=257079.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=269982.0

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 08:53 от caprice

# 162

Добро утро!
Да, вярно е партус нормалис - права си Яна. Нищо не искам да казвам... просто цялата ни история е такава. Всички сме граждани на тази страна, всички си плащаме данъците и би трябвало да имаме еднакви права! А така като ви слушам...., практиката в София е много по-различна от тази, която аз познавам(макар и бегло)- като се започне от плащането, та до наблюдението на родилката.
Неееее, не съм искала да те обидя с думите си! В никакъв случай! Просто изразих първичната си реакция! Ако има нещо - извинявам се.

Лек ден на всички и се пазете!

# 163
Добро Утро момичета,
влизам да ви пожелая лек и усмихнат ден!

за тези които все още работят, яяяяяя спирайте веднага и се наслъждавайте на ваканцията преди раждането, ама ха!  smile3513 newsm68 newsm44 newsm03 вие сега сте много по-важни от шефове и мрънкащи колеги дето хич не ви влизат в положението ..

относно методите, оххх завиждам ви малко благородно за това че сте в бг .. искам и мен да ме консултират в 9тия месец по-често ..а не към края му както е тук .. малко ми е странно това, на мама също ...  Sick newsm78

тази нощ не спах, имах контракции или поне така си мисля. стяга ми се корема на топка и така държи бая време че чак почва да ме боли .. после тичам бързо до тоалетната да пишкам защото усещам че си държа и мехура в напрежение, изпишквам огромно количество течност .. докато съм свършила това и съм се добрала до леглото ме е поотпуснал корема и така цяла нощ това действие към то 10тина пъти ..
почна се от снощи, бях малко на разходка и бебчо нещо явно се ядоса и почна да си ме жъга в мехура или каквото е това ниско долу и което боли много ..

сега като съм станала и седнала всичко е наред! амаааа спинкааа ми се, искам да полегнааа .. ко му става на туй бебууу  Sick

айде намрънках се и офейках! никаква култура нямам а?

# 164

Добро утро!
Да, вярно е партус нормалис - права си Яна. Нищо не искам да казвам... просто цялата ни история е такава. Всички сме граждани на тази страна, всички си плащаме данъците и би трябвало да имаме еднакви права! А така като ви слушам...., практиката в София е много по-различна от тази, която аз познавам(макар и бегло)- като се започне от плащането, та до наблюдението на родилката.
Неееее, не съм искала да те обидя с думите си! В никакъв случай! Просто изразих първичната си реакция! Ако има нещо - извинявам се.

Лек ден на всички и се пазете!

Много зависи. Моят д-р досега нито ми е мерил корема, нито кръвното, за изследвания обикновено му напомням, микробиология и цитонамазка не сме пускали - не съм напомняла, защото не искам, шийка не е гледал. Подозирам, че това все пак е по-специално отношение, защото съм лекар и не ми се натрапва. На мен ми харесва, но се надявам да не е такова и към останалите му пациентки.
Не мисля, че зависи от това дали се намираш в Сф или в провинцията - просто си е до лекар. Даже ми се струва, че на много места в провинцията нещата са по-сигурни, защото лекарите се презастраховат.

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 11:16 от Котката Марта

Общи условия

Активация на акаунт