Жежко слънце ни напече, чакаме си АВГУСТовското човече!

• 22 400
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро. Само искам да направя едно уточнение...Имам една приятелка, която е решила с това да се занимава-да рисува и декорира стени и др., ако остане да живее в България. Аз нямаше как да се кача толкова нависоко, тя 2 дни вися на стълба пред стената, а аз оцветявах това, което ми позволяваше ръста Simple Smile. Иначе най-забавното е забъркването на боите- латекс със оцветители. Ние и двете рисуваме добре, но тя има повече търпение...аз доста бързо щях да се откажа, ако не беше тя. Ако има някои желание за декорация на детска стая мога да я попитам, ако е свободна няма да откаже, за нея е такова удоволствие.
Стела  newsm59 nbirthday  ura newsm67 Много щастие и любов Wink и сладко и здраво бебче, да и се радвате всички, а тя да е много послушна. Пожелавам ти ден пълен с приятни изненади Simple Smile ЦЕЛУВКИ

# 166
Стелче извинявай че пропуснах да ти чистития рождения ден в предното си съобщение!
Да си здравичка и усмихната, повече спокойствие и най-сладкото и кротичко бебче да имаш!
newsm59  ura hbday

# 167
Стела, честит рожден ден и от мен  newsm59 !Бъди много щастлива и обичана жена, а август и най-щастливата майка на прекрасно и здраво бебче smile3525 !
caprice, благодаря ти миличка за темите за стриите. Попрегледах ги, но за момента няма да взимам никакви мерки, защото не знам дали няма да е вредно за бебо. Ще продължавам да се мажа с Мустела и се надявам да се размина само с тези стрии  Rolling Eyes.
Диди, благодаря за отговора за шишенцата, ще му мисля Heart Eyes
Аз сега трябва да отида малко до работа, че имат въпроси колегите #Crazy.
Лек и спокоен ден на всички!

# 168
В смисъл? Казва се partus normalis, а PVN е механизмът на раждане.
Не разбрах какво искаш да кажеш.

Добро утро!
Да, вярно е партус нормалис - права си Яна. Нищо не искам да казвам... просто цялата ни история е такава. Всички сме граждани на тази страна, всички си плащаме данъците и би трябвало да имаме еднакви права! А така като ви слушам...., практиката в София е много по-различна от тази, която аз познавам(макар и бегло)- като се започне от плащането, та до наблюдението на родилката.
Неееее, не съм искала да те обидя с думите си! В никакъв случай! Просто изразих първичната си реакция! Ако има нещо - извинявам се.

Лек ден на всички и се пазете!

Много зависи. Моят д-р досега нито ми е мерил корема, нито кръвното, за изследвания обикновено му напомням, микробиология и цитонамазка не сме пускали - не съм напомняла, защото не искам, шийка не е гледал. Подозирам, че това все пак е по-специално отношение, защото съм лекар и не ми се натрапва. На мен ми харесва, но се надявам да не е такова и към останалите му пациентки.
Не мисля, че зависи от това дали се намираш в Сф или в провинцията - просто си е до лекар. Даже ми се струва, че на много неща в провинцията нещата са по-сигурни, защото лекарите се презастраховат.
аз не съм съгласна. като чета тук какви изследния и прегледи ви се правят в големите градове, искам да ти кажа, че в моя град специално такива неща никой не ти прави. нито микробиология, нито нищо. има 1 болница с родилно отделение и 5ма лекари, при които можеш да следиш бременността си. повечето от тях не те гледат всеки път на видеозон ( моята лекарка например ме е гледала 4 пъти за цяла бременност), консултацията се състои в мерене на кръвното и теглото. няма запис на тоновете, а по другите градове чета, че момичетата ходят всяка седмица. упойки при раждане няма, можеш да си изпросиш единствено бускулизин и то не знам след колко викане. епидурална и спинална упойка не се поставят т.к. анестезиоложката не е обучена  Rolling Eyes ако имаш разкъсвания, те шият без упойка. секциото е с пълна упойка. егати сървайвъра е тука  Tired
така, че в големите градове сте значително по-облагодетелствани- най-малкото заради броя болници. като не ти харесва една, можеш да се преместиш в друга.
Стела, честит рожден ден    bouquet

# 169
caprice, благодаря ти миличка за темите за стриите. Попрегледах ги, но за момента няма да взимам никакви мерки, защото не знам дали няма да е вредно за бебо. Ще продължавам да се мажа с Мустела и се надявам да се размина само с тези стрии  Rolling Eyes.
моля Simple Smile в темата е посочено, че тези кремове не могат да се използват от бременни и кърмачки, така че ще се наложи да поизчакаш Simple Smile

# 170
Стелче, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !  newsm67 newsm59  ura Желая ти много здраве, щастие, любов и късмет! Скоро ще успееш да преживееш всичко това накуп, нарадвай му се с цялото си сърце, а после да съумееш и да го задържиш за дълго!  Hug  Heart Eyes  newsm51

# 171
добро утро:)

първо Стелка, мила ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! nbirthday  Gift ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ТИ И ЦЯЛОТО ВИ МЛАДО И КРАСИВО СЕМЕЙСТВО!пожелавам ти една много хубава година и голямо щастие през август / то е ясно де  smile3504

Граци, стената е много сладка, браво, аз много се кефя на такива неща, веднъж направихме с една приятелка стената в кабинета по биология като бях дете де, цялата я изрисувахме с животни, беше страхотно, отне ни 1 месец...но нямам снимка, бях малка може би на 12-13 г, не помня вече ..

при мен всичко е същото, отивам да дам кръв, урина и микробиология сега, че се успах и тичам. после ще видим по жегата какво ще се прави, айде мами весел ден  balloon

# 172
Стелче честит рожден ден и от мен миличка пожелавам ти скоро да гушкаш наи прекрасната бебка на света да си много обичана и силна жена както си била до сега.  bouquet

Да се отчета бях при доки взех си болничения и съм щастлива че мама Бориславка е в отлично здраве иследванията ми са повече от добри.Ето защо и бебуци си расте и расте.Наистина навсякъде е различно и на мен до сега не са ми правиле микробиология гледали са ме 3пъти на ехограф и 3 пъти изследвания това е.Но аз не се и натискам да ми правят микробиология мразя да ми ровят в кошницата.А и без друго си ходя на частно при поне два доктора така че много не разчитам на тия ЖК.Но нали трябва документи да ми дадат болничен еи такива за това.ПРеди като бях в 3 4 месец и имах съвсем малко тумби и като отида на ЖК и големите тумбаци ме преварваха  но мина време и те родиха и сега моя тумби е наи голям и днес ги прередих гордо гордо.
Граци много ти е хубава стеничката много оргинално имаш истинска приятелка много добричка ми се вижда.
Ми това е от мен отивам да си поспинкам че станах рано.А на мамите които ходят на работа им се чудя заслужават медал милите.
Доки каза да се разхождам вечер по малко но не повече от половин час наи много един и да си почивам повече да си лежа че сега ми е паднало тия 45 дни са точно за това.Почивка и събиране на сили за раждането.
Изчезвам мамчета а Асето да спира да работи че ще яде бои по дупито Party
Ел три стриики нищо не са мажи коремчето специално много по 3 до 4 пъти на ден и то по дебело оставяи да попие и тогава се обличаи.Че сега наи много то вижда зор и гърдите моите са полудели нито един сутиен не ми става .А и кръста мажи често.Знам че е гадно в тия жеги но мажи. Hug

# 173
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте и от мен,
Първо искам да честитя на Стелето рождания ден - Да си жива и здрава, много любов, късмет и семейно щастие!!! newsm59

Аз тия дни само ви чета, че няма с какво да се похваля, вече съм в тези 45 дни преди термина, утре съм на преглед и ще си взема болничния и каквито документи ми издадат.
Най-после приключихме с ремонта, успях да изчистя цялата къща, без да родя  Mr. Green и сега ми е по-спокойно. Приготвих си багажа за родилния дом, изгладих на бебка всичко, абе това ми ти гнездене ме е обхванало много здраво, не се спирам изобщо.
Лек ден на всички, аз отивам на разходка в планината, че пак едвам дишам от жегата. Мъжът ме кара с колата до някоя полянка с рекичка и аз се хипопотамя там цял ден, малко туристунгелско, ама сега повече не мога, иначе съм запален турист и бъхтя доста по планините Simple Smile

# 174
  • Бургас/Пз
Стела, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! ИМАЙ ОТ ВСИЧКО И ПО МНОГО!!!!
 newsm51 nbirthday  bigdance2

Асе, и аз съм още на работа. Официално съм в болнични от днес, но не официално в офиса. Може би ще си работя поне до края месеца ,ако нещо не ме почната контракции и мене. Мъжът ми реагира по същия начин, а след като вчера едни пред мене се удариха на сфетофара, ми заяви че ще ми прибере и ключовете за колата. Мъжка му ти работа, обяснявам му аз ще не мога да лежа защото не мога да си намеря място нито по гръб нито на страни, но той не та не - ще лежиш. Другото за което се караме са токчетата. Там е малко прав, ама аз пък като съм с равни обувки ми се схващат ахилесите.

А МАМАДОНА къде се загуби???

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 10:58 от ani_d

# 175
- Честит Рожден ден ,Стелче!

Мисля,че имахме още една рожденичка днес - но не мога да се сетя коя е (нали съм майка на три и бременна с четвърто,та мозъка ми  -  Whistling).Дайте да я разкрием!Може и да бъркам,но нещо такова ми се мотка из главата.

Аз малко да ви оставя и вие ще изпишете темата!
Малкабуби,никакво влизане при юнски,юлски и други оплакващи се от раждането мами.Забранявам на теб и на всички останали.Не се шашкайте! Naughty
Кинли,много си лаконична!Я се разпиши малко повече. Party
Бобито,какви са тези твои познати бе - как може на бременна жена да говорят за страхотии.Слушай,душко,'що не ги насочиш към мен - да видя какво ще ми кажат на мен и с какво ще ме уплашат!!!Аааа Crossing ArmsРазбирам,че наистина има тежки случаи,неприятни преживявания,но не може да те сугестират така.При всеки е различно,а най-важното е спокойствието - и сега и след раждане.
Елле,аз имам стъклено шише на "Камера".Подариха ми го преди няколко месеца,когато още нямаше истерия около бисфенола.Гледам ,че ги продават в "Данет" на порядъчни цени.Може би ще со взема само за в началото още едно.Но след това е абсурд да се ползва.Имам опит  - знам как летят от количката - за два дена  - два броя,при това невероятно готини като дизайн.И какво си се притеснила за стриите?хич да не ти пука - важното е детето да е добре и вие с тати да сте щасливи.
диди - 2,щом си имаш шишета - хич не се занимавай други да купуваш.
Асе,като ти чета поста - все едно аз съм го писала.Ама същите симптоми,миличка.Аз точно това казах у дома ,че се движа като робокоп,с болки отдолу,с контракции,а снощи май мехура малко изпусна.Случвало ми се е и преди - малко текне водица и спре.Ида на лекар ,нищо ми няма.Но е било все около термин - та ме оставяха в болница и индуцираха раждането.А сега не отидох никъде - ще ме оставят пак - ще започне едно задържане със системи.Мерси!Ще изплякам и ще родя от притеснение.През ноща не тече нищо ,ама снощо смених три чифта бельо.И то стана като взех малката от кошарката.Бяхме я сложили да спи ,а тя се събудила и започнала да повръща и се уплашила,аз като я чух и влетях набързо и я гушнах.И докато дойда до баща и ,отдлу - хоп,текна.Давам му малката да я оправя в банята,а аз да си сменя бельото.Странното е ,че изобщо не се притесних.А той ,чевека вика да тръгваме.Да бе да,аз ни багаж съм нагласила ,ни нищо.Само си гледам списъка всеки ден,ама то с гледане няма да стане.И днес вече ще се понаглася.
chdiana,добре дошла! Hug

# 176
Стели, адашке, Честит Рожден Ден, мила!
Пожелавам ти скоро да гушкаш най-миличкия подарък на света!  Hug

Аз още си чакам майсторите  Embarassed

# 177
  • Все на втория етаж
Добър ден и от мен!

Стела, честит рожден ден! Всичко добро ти желая.  bouquet

За моя ремонт си мълча, защото сигурно ще е готов за третото дете / ако има / , ако не за абитурентския бал на Алекс. Confused Много бавно напредваме, но и не се ядосвам, оставих нещата на самотек. За сега ще сме при свеки, да ми помага когато може.

Лек ден на всички! Simple Smile

# 178

Да си жива и здрава Стели,всичко най хубаво ти желая и сладка бебка на финала!!!

# 179
ох момичета имам ужасни болки ..като за разстройство, ама нямам разстройство .. присвива едно такова и отпуска и пак присвива ... какво да правя?! а не усещам като съм права да имам контракции ..чудя се стомах ли е или бебо?

Общи условия

Активация на акаунт