Жежко слънце ни напече, чакаме си АВГУСТовското човече!

• 22 404
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
ssieber,миличка,обърни се по-скоро към лекар!Може да не е нищо ,но по-добре да те видят.МОля те!

# 181
аз не съм съгласна. като чета тук какви изследния и прегледи ви се правят в големите градове, искам да ти кажа, че в моя град специално такива неща никой не ти прави. нито микробиология, нито нищо. има 1 болница с родилно отделение и 5ма лекари, при които можеш да следиш бременността си. повечето от тях не те гледат всеки път на видеозон ( моята лекарка например ме е гледала 4 пъти за цяла бременност), консултацията се състои в мерене на кръвното и теглото. няма запис на тоновете, а по другите градове чета, че момичетата ходят всяка седмица. упойки при раждане няма, можеш да си изпросиш единствено бускулизин и то не знам след колко викане. епидурална и спинална упойка не се поставят т.к. анестезиоложката не е обучена  Rolling Eyes ако имаш разкъсвания, те шият без упойка. секциото е с пълна упойка. егати сървайвъра е тука  Tired
така, че в големите градове сте значително по-облагодетелствани- най-малкото заради броя болници. като не ти харесва една, можеш да се преместиш в друга.
Стела, честит рожден ден    bouquet

Не разбирам за какво са ви всичките тези изследвания и защо по тях преценявате качеството на медицинската услуга. Нали ея разказва как е в Англия - имаш си акушер, мери ти корема и теглото, слуша тонове (май?) (а аз досега запис на тонове не съм имала, само се туткам и ме мързи да отида до Токуда - нали ми е активно бебето, това ми е предостатъчна информация)... та, в Централна Европа имаш 2 или 3 прегледа с видеозон за цялата бременност, ако върви без усложнения и толкоз.
Щото нали видяхме иначе какво се случва - главата му била голяма, краката му били къси, дебело било, дребно било, водите били много... блаблабла... хората са си преценили кога е целесъобразно да се прави ехография и не обременяват нито системата финансово, нито майките психически.
За един опитен лекар или опитна акушерка сведенията, които могат да получат с конвенционалните методи, са предостатъчни.
Разбира се, че ще ти пуснат микробиология, ако имаш оплаквания - ако нямаш, за какво е?
Та, мисълта ми е, че компетентността на лекарите не бива да се мери по това колко изследвания правят - едното няма нищо общо с другото. Нали сме бременни, не болни - иначе не търчим по лекари всеки месец и не си пускаме изследвания през два...  Peace

За упойките съм съгласна - анестезиолозите трябва да са обучени, не е извинение, че работят в провинцията. И за материалната база - също. Не би трябвало да ти се рони мазилката отгоре, докато раждаш, макар че "Майчин дом" в Сф е на същото дередже.

Грациана, стената наистина е един път!  Heart Eyes

Стела, Щастлив Рожден Ден   bouquet Hug Пожелавам ти двете с бебето да сте много здрави, а пък ти да си много дзен - това никога не е излишно  Mr. Green Heart Eyes

ssieber - засечи дали са на равни интервали - тогава шансът да са контракции е по-голям. Легни на една страна и помоли да ти направят една грейка с топла вода. Може и две - едната за кръста, другата на корема. По-голяма е вероятността да си се сдобила с някой стомашно-чревен вирус. Аз изкарах такъв тези дни и добре, че не тръгнах към Шейново, щях да умра от яд, ако ме бяха приели.

# 182
Да ви кажа какъв студ е тук. Сутринта беше 17 градуса , вали, мрачно, не знаеш ден ли е . аз излязох с яке, гледам в метрото хора с ботуши, шалове, сериозно. На работа обаче е адски задушно, комбинация от влага, няма климатик, сградата е стара . Имам си един вентилатор да ми духа. Вече и аз искам да спра да работя, ама ще ме изтискат капиталистите до последната минута.

Caprice Така като те чета, значи във вашата ‘провинциална болница” се грижат за теб точно по европейски стандард. Тук в Холандия е също така , мерят ти кръвното само и следят само тоновете на бебето. Никакви изследвания, никакви видеозони. Имаш право на един видеозон когато си в 12 седмица, и още един в 20 и това е. Раждането по същтия начин, шиенето също …. Единствения съвет е всеки път като ходиш на лекар да им опяваш че искаш това или онова изследване, само така става.. ще си го искаш докато им писне и ти го направят. Мен вече ме познават с това че опявам и си издействах видеозон в болницата и си имам досие в което пише че не съм добре с нервите, че се паникиосвам и че си искам епидуриалната. ще си измислиаш малко.  Така лекарите не искат да рискуват и ми дадоха епидуриална поне при първото раждане. Mr. Green

При мен да ви кажа от февруари ми излезе една екзема (дерматитис) на ръцете , разпространи се по краката. Инфектира се, трябваше да се мажа с кремове с антибиотици и от февруари досега се мажа с хормонални кремове, не утихва този сърбеж по ръцете. От хормона четох разни  неща че може да повлиае зле на плода и затова си издеиствах 3 видеозона. Бебето засега е добре, ама откриха нещо друго и не искат да ми обясняват какво точно. Малко сега пак се притесних. Свързано е с плацентата която е много близко до родилния канал. Следващата седмица ще ме гледат с вътрешен видеозон за да локализират точно плацентата. Надявам се да не е нещо лошо че аз лично изтръпвам от мисълта за цезарово сечение.  Sad

# 183
Стели мило пак Честит Рожден ден и влизане в 9тия    bouquet Heart Eyes

Ани явно защото и моя мъж е бургазлия и реагират с твоя еднакво  Laughing Аз скоро очаквам да ме заплашат със строг тъмничен затвор  Laughing Ама не мога да лежа по цял ден или да вися по кафетата, а като съм си вкъщи и все намирам нещо за домакинстване  Confused

Миши аз така като гледам с теб сме с един термин, така че стискай до 20ти пък после да става каквото ще. Идвай в Майчин дом да раждаме заедно, тъкмо моя доки ще си е тук;)

ssieber миличка обади се на доки за всеки случай и засечи дали въпросните болки са на равни интервали. Родилните контракции представляват втвърдяване на корема и болка, която те обхваща като пояс под кръста или поне моите така ги усещах.

# 184
Хей Стелче, Честит Рожден Ден !!!  newsm51

Желая най-сърдечно много здраве и любов за теб и цялото ти семейство и най-сладкото розово вързопче август месец. Бъди щастлива и мнооооого прекрасни изненади желая днес!
 newsm59
[/color]

chdiana,  добре дошла !  bouquet

Миши, какви ги пишеш мила.  Shocked Как така си толкова спокойна. Сигурна ли, си че са води-правиха ли ти тест за да го установят?. Дано не звучи глупаво, но съм чела че е възможно към края да се изпускаме малко по нужда от мехура.

# 185
добре, де, за какво живеем в 21 век, след като не ползваме облагите от развитието на технологиите и т.н.?  Shocked аз лично искам преглед всеки месец и изследвания, и всичко. и упойка искам при раждането и при шиенето. егати, няма да раждам като прабаба ми  Tired нямам нищо против хората, които са за естественото във всичко, ама аз не съм от тях   Stop

# 186
  • ....от ляво до десния завой...
ssieber , отивай при доктора, мила, че като гледам вече си в 9тия месец и всичко може да е. При всеки усещането за контракциите е различно, аз имам от една-две седмици болки отзад в кръста и опашната област, а от няколко дни на моменти яко ме прерязва ниско долу в корема, точно където е бебето.....и от опъването и движенията му на моменти зверски ме боли, ама стискам зъби. Доктора ще ти даде някой спазмолитик, ако има нещо обезпокоително, само трябва да си спокойна. Хайде поздрави и да ни напишеш как си по-късничко! Hug

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СТЕЛКА!
Да си жива и здрава и най-щастливата мама с едно прекрасно бебе в най-скоро време! Grinning

Заповядай от мен едно букетче :

Цитат на: chdiana
Надявам се да не е нещо лошо че аз лично изтръпвам от мисълта за цезарово сечение.
Не се страхувай от цезаровото сечение - аз съм с едно такова, а сега ми предстои второ!Както се шегуваха моите приятели : "Родила тя Елица, да-да, родили и го докторите, а тя като Спящата красавица, като се събудила разбрала, че станала майка, плеснала с ръчички и изпъчила гърдички" Laughing Laughing Laughing Това в кръга на шегата - секциото не те прави по-малко майка, просто е другия начин да дадеш живот. Самата операция като интервенция се извършва много бързо, нищо не усещаш и не трябва да те плаши. После възстановяването отнема малко време, но всичко отминава и се забравя - ако не беше така, нацията щеше да се затрие, защото никоя майка нямаше да иска да повтори пребиваването си в родилното! Wink Каквото и да става - имай вяра в лекарите, които си избрала, това е моя съвет! Hug

# 187
мама ми направи сега сода с вода на лимонада, ако е стамаха ще мине. ако не мине до 2 часа се обаждам на акушерката ми.
ще търпя пък да видим .. Sick

на леглото не мога да лежа че и корема ми се стяга и бебо нещо се напъва

ще пиша по-късно какво е излезло!

# 188
  • София
Здравейте и от мен Hug

Stella, миличка честит рожден ден newsm59 newsm67  Gift Желая ти много здраве, щастие, любов, успехи във всичките ти начинания и една здрава и пухкава кукла след месец Hug
Kameto, моята позната ми даде само добри отзиви за тази акушерка. Работи в Шейново, името и е Мариана Алексиева. Мисля другата седмица да и се обадя. Ако искаш ще ти пратя телегона и на лични Peace
chdiana - Добре дошла при нас Hug
За изпитите - ми останаха ми 2 за септември, а утре ми е последния.. ще видя дали ще успея да го взема Praynig
За стриите - аз имам малко по гърдите, дупето и бедрата.. по корема нямам, но от време на време пък ми излизат по 2-3 червени пъпчици и изчезват за няколко дена. Незнам от какво се получава и какви са Thinking
Благодаря ви много за подкрепата и молитвите за бебчето. Тези дни ще се обадя на таткото да видя как е малкото човече Hug
Също благодарности към Миши и Kameto за инфото за количките, но сега пък си харесах Chipolino Paloma и кошница за кола Chipolino Rapido
Утре с мъжо започваме и ние "великото преселение на народите" в Дружба 2 Mr. Green Колко боклуци иимам не е истина само.. дрехи, учебници и прочие #Crazy Най-вероятно няма да имам достъп по интернет близо седмица за това никоя да не ражда докато не се върна Laughing
Днес ходих да ми взимат кръв и да давам урина за изследванията та сега ще видя на какъв хал съм Mr. Green

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 12:23 от IntRiGa_GirL

# 189
Честит рожден ден Стела! Трудно е да ти пожелая каквото и да било, защото съвсем скоро ще получиш най-прекрасния подарък! И все пак-бъди все така хубава, успявай във всичко, с което се захванеш, радвай се на любовта и вниманието на обичаните от теб хора и бъди щастлива!
caprice-съгласна съм с Котката Марта, нещата не опират до столица и провинция; и при двете ми бременности ЖК протича по описания от теб начин: с трите видеозона, мерене на кг и корем и три вземания на кръв; раждането беше само с Бускулизин и Диазепам, мазилка не е падала, но затова пък за цял етаж родилно отделение имаше само една тоалетна за родилките, при това със счупен прозорец, през февруари( като имаш предвид, че става въпрос за "Шейново" все пак); всички останали "екстри" съм получила от частния прием на който ходя, при лекарката, която евентуално ще ме изражда
ssieber -дано става въпрос за стомашен вирус Praynig
graciana-поздравявам те и аз за добрия вкус и оригиналното хрумване Peace
От днес и аз "влизам" в 45-дневния си болничен

# 190
Здравейте  момичета   bouquet
Стелче  честит  рожден  ден  newsm51
Момичета  сега   се  връщам  от  ЖК  и  сигурно  утре  ще  ме  приемат  в  болница . Според  моята  акушерка  трябва  да  ме  израждат  по- рано  защото  съм  със  силно  редуцирани  околоплодни  води  и  калцирана  плацента  Sad  но  пък  бебо  е  добре  и  върви  доста  едричко .Още  не  съм  ви  изчела , но  дано  при вас  всичко  е  наред   bouquet
Желая  ви приятен  ден   bouquet

# 191
Здравейте!

newsm59, Стелче! Да не се отървеш от здраве и късмет!

mi6imadi, не може ли да спиш с малката, че да ти е по-лесно?

Искам да ви кажа, че се чувствам ужасно като си стоя в къщи. Ако можеха да ми плащат на работата /освен болничния/ щях от службата направо към родилния да ходя. Чувствам се много добре, като изключим подуването на краката. Липсата на социални контакти ме убива. Два дена съм у нас и само чистя или ви чета. И пак не е чисто! А и вече пропих кафе и запалвам 1-вата цигарка като стана и веднага сядам да ви чета. Иначе пропушвах чак към 19 ч. с чаша биричка. Много по-добре се организирам, ако знам, че имам само една събота, например. Досега хем 2 манджи щеше да има, хем пране да е проснато, а в момента всичко е на вили и мотовили и ядене няма, та ще карам на плодове. По тъпата телевизия няма нищо свястно. Дори "Часът на мама" ме дразни. А ако впоследствие с бебо превъртя и се пристрастя към сериалите като всички мами... Щото зимата май няма начин. Ужас! На работата поне колегите ще ме питат как съм, ще се изредят да ме тъпчат, а вчера само мъж ми съм срещнала и той пак ме изнерви. От месеци чакам денят, в който ще пазаруваме за бебето и той ми го скапа. Първо ми звъни, че бил зает и затова ми пращал сина му /21 г./ да ходим по магазините. Викам му: "Ти ли чакаш бебе или той? Когато се освободиш-тогава." Влизаме в най-голямата детска борса тук /"Вис Виталис"/ и той ми хваща един комплект шапка+лигавник+чорапи и ми вика: "Ето ти боди." И пак се разтроих и насълзих, щото хич не е смешно. Сега вече не се чудя що от 10 г. не си е купил 1 слипове и чорапи. Добре, че и двата чифта бикини, които ми е връчил за тоя период са купени от колежката му. Та, общо взето го водих на обучение. Издържа 10 мин. и каза, че излиза да пуши и ме чака навън. Поне намерих кошара, че разтоянието ни е специфично-120 см. и нито мм отгоре, което значи, че търся матрака да е 110 см. иначе не можем да отворим вратата. А той като видя, че има множество легла 120 см., ама с конструкцията стават 13.. см./ и се успокои. Ужас! Иначе е много грижовен баща, съдейки по отношението му към сина му. Явно още не може да се осъзнае. Купих 3-4 бодита № 24, 26 /предупредиха ме, че растат бързо бебоците, да не взимам 22/, 2 ританки, 1 шише, 1 залъгалка, 1 шапка и изчезнах. Разгледахме коритата и го предупредих да не купува анатомично като родя, че бързо ставали неизползваеми. Памперси и козметика също взех, а памучни пелени си имам. Останаха дюшек и чаршафи, които държа да са чисто бели и затова ще ги шия от хасе. Възглавница не била нужна. Смятам с пелена да се завиваме засега.

Трябва да отида и на църква. Последно като бях там една леля /баба/ от персонала ме прекъсва докато паля свещичка и ми казва, че се четяла молитва за леко раждане, но трябвало да отида, когато влезна в 9-тия. Колежките, които са много вещи на тема "Бабини девитини", ме посъветваха като тръгвам към родилния да увия 1 сапун в кърпа, да го пусна през роклята и падайки да кажа: "Така, както минава сапуна, така лесно да излезе и бебето." Вършело работа. И също ми казаха, че като станат контракциите на 5 мин. да съм почнела да пия босилек /май беше/ - 2 щипки, сварени в 200 мл. вода. Ама не наведнъж, а на малки глътки, че можело да родя по път. Действало незабавно. Циганките така раждали. Пак ще питам братовчетката за билката. 

Да ви кажа каква издънка съм и аз. Цяла сутрин се наливам с вода, че да дам урина. Едвам устисквам до кабинета и подминавам с чаша в ръка доктора, щото не издържам. Свалям гащите и си държа чашката все едно съм на кафене и си се изпикавам с такъв кеф в тоалетната, че се усещам чак на последната капка, когато успявам да я капна в чашата. Ми то мм само успях да предложа в кабинета. Как да кажа на доки? И му викам, че само съм си мислела, че ми се пикае и това е щото бебо притиска. Такъв срам! И на др. ден пак на урина, ама тоя път у нас и в бурканче за по-сигурно.

Утре излиза класирането за гимназиите на дъщеря ми и стискайте палци да я приемат, където трябва, а не където иска.

Отивам да мия прозореца, който е толкова чист /нали съм с нова дограма/, че докато писах 4 мухи се удариха в него и сега ме дразнят петната. А и довечера нашите ще идват на гости да търсят кусури на ремонта и нямам намерение да им се давам.

Лек ви ден!

# 192
Asija,много бих искала да сме заедно,но за съжаление аз ще съм планувано секцио и предполагам ,че ще е в около 8-10 август.Ако устискам до тогава!
Феб,знам как изглеждат водите и как миришат.Урината също.но утре ще посетим някой специалист,та ще видим.
Кинли,успех ,душице!
Гитсааз си спя с малката,ама вечер я слагам да заспи ,аз си шетам през това време.Тя си ляга в девет,а аз гледам да посвърша нещичко.

# 193
  • София
Gitsa, мила в събота и мен ме очаква приключение по магазините с мъжа ми. Казах му, че ако мисли само да ме припира, да бърза и да мрънка да ми дава пари аз ще отида с една приятелка. И той ме пита колко пари ми трябвали, а аз му казах, че незнам. Еми от къде да знам.. колкото повече ми даде толкова по-добре за мен.. ще си ги похарча да не се притеснява Mr. Green
Kinly, ти за раждане ли влизаш в болницата?

# 194
Мили мои сладки виртуални приятелки,нямам думи колко ме зарадвахте с всички прекрасни пожелания и мога само да се надявам,че дори малка част от тях ще се сбъднат  Hug
ако знаех как се прикачва снимка към мнението(не ми се смейте  Embarassed) щях да ви почерпя с най-хубавата тортичка  smile3510   party023   cook  newsm38

аз днес като рожденничка добре се наспах    Mr. Green
Граци,стаята е страхотна,явно имаш скрити таланти,браво!!!
Гитца,дано детето влезе в добра гимназия!За пореден път много се забавлявах с твоя пост  Laughing
Кинли,мила,щом докторите са решили,че така е най-добре за бебчо,ще стискам всичките си пръсти  всичко да е наред и бебчо да порасне още малко преди да го извадят,а ти се опитай да мислиш позитивно,да не се притесняваш много и да знаеш,че ти изпращам моралната си подкрепа и кураж  Hug

Общи условия

Активация на акаунт