Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - част 4

• 57 073
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
  • с/у ОколоМръсТното
Здравейте.Преди 20-ина дни си сложихме 2 инверторни климатика. Единят е Митсубиши SRK25ZG-S , а другия е LG S12 AW. Не мога да разбера защо при достигане на определена температура не изключват. Непрекъснато работят и се чудя дали е нещо от термодатчика.
А предполагам и че работят на пълна мощност.Моля помогнете дали е от настроиките или трябва да звъня на фирмата.

предполагам, че си изключват, но ти ме можеш да го отчетеш.
Особено ако преди тези инвертори си имал обикновен климатик. А, че работят на пълна мощност е голям абсурд.  Naughty

# 106
  • София
Здравейте.Преди 20-ина дни си сложихме 2 инверторни климатика. Единят е Митсубиши SRK25ZG-S , а другия е LG S12 AW. Не мога да разбера защо при достигане на определена температура не изключват. Непрекъснато работят и се чудя дали е нещо от термодатчика.
А предполагам и че работят на пълна мощност.Моля помогнете дали е от настроиките или трябва да звъня на фирмата.
A ти как разбираш, че работят на пълна мощност или че не се изключват?
Инверторите не се включват и изключват като обикновенните климатици, те си регулират мощността. Т.е. ако си го нагласила на 22 градуса, а в стаята е 25 ще работи с една мощност, различна от тази ако в стаята е 27. Надявам се да съм успяла да го обясня.

# 107
Здравейте, момичета!  Hug
Надявам се да можете да окажете малко помощ и на мен. Ще слагаме климатик в една от стаите на новия апартамент, но се чудим какъв да изберем.
Става въпрос за помещение от 19,6 кв.м, но със скосове в единия край, което прави кубатурата му приблизително 48 куб.м. Строителството е нова тухла, а изложението е изцяло западно. Дограмата e PVC. С милото искаме да се топлим и охлаждаме със съответната машина  Crazy . Всички апартаменти до нас са населени и също се отопляват.
Забравих да спомена, че сме на последния етаж, но над нас има въздушна възглавница.
Благодаря предварително!
  bouquet

# 108
Абрa, ето ти варианти : MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 25 ZG-S ( 1450 лв. ), FUJITSU ASYA / AOYR 9 LCC, SHARP AY - XP 9 HR / AE - X 9 HR (Plasmacluster), DAIKIN FTXS 25 D / RXS 25 D, DAIKIN ПОДОВ FVXS 25 FV / RXS 25 F ( 1800 лв. ) - като това е най-добрият вариант за скосеното помещение Peace

# 109
Мерси, Stra4iatela!   bouquet
С момичетата сте чудесни, помагайки на всеки!

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 00:11 от Абрa

# 110
Ех тея климатици голяма работа. Ама си е сложно де....
Та и аз съм пред дилема, надявам се някой да помогне като се има пред вид колко са заети хората разбиращи от тая техника. Та става въпрос за помещение в къща,две външни стени на тях прозорци, стените тухла, дограмата стара,дървена. Помещението е 45 кубически метра обем. Климатика е за възрастни хора които максимум искаха да дадът 6оо лева заеднос монтажа но се включих и аз (добре че ми казаха какво са замислили) и се разбрахме да е около 1000 лева. За по-скъп не искат и да мислят независимо че няма да го плащат те. Та дилемата е сега какво да се избере до 1000 лева, за това помещение. Смятам че инвертор няма смисъл макар че ще искат и да се отопляват с него защото те не са по-цял ден там а като ги знам никога няма да го оставят включен нон стоп. Ще пада голямото включване и изключване а инвертор трябва да е включен постоянно нали. След това с тея стари дограми дори да е инвертор той надали ще си намаля мощността. В същото време разбрах че има промоция на Фуджицу Дженерал около 1000 лева с монтажа http://www.general-bg.com/articledetails.php?ArticleID=29  Та струва ли се питам или за около 1000 лева да вземам задължително инвертор макар и на по-съмнителна фирма....
То като цяло това е колебанието - инвертор от по-съмнителните или хубав конвенционален(макар че незная дали този Фуджицу Дженерал е хубав)

# 111
anonimna, хубав обикновен климатик  Peace Но пък, честно да ти кажа не знам как възрастните ще се оправят с включване и изключването му, я са чули, че бипнал, я не, я им се струва, че духа, я не  newsm78 Принципно за 1000 лв. нямате избор за инверторен, който е най-добрият вариант, щом ще се ползва и за отопление. Обикновенните качествени климатици ще свършат също чудесна работа. За обем от 45 куб. сте точно на границата на 2 модела, т.е. едните са до 39-40 куб.м., а другите са до 65, което ви е много, но ще свърши работа, от тук пък идва момента, че този до 65 е 1300 лв., за които можете да си купите идеален иневерторен, който е на същата цена за вашия обем. Този, който си дала на промоция става, пък и е на добра цена, но на мен са ми доста шумни обикновените на Фуджицу ( General ). Малко дълго стана, но ако решите за инверторен ( няма защо да знаят възрастните, колко струва...  Wink ), кажи за да ти дадем модели.

# 112
Я давай моделите пък наистина ще поизлъжа малко. Макар че отново остава въпроса с включването и изключването което ще му правят(знам си ги аз тях) Те искат всеки уред да им се нагласи  и после научават червеното копче на дистанционното и като ще са в стаята ще го пускт а като излязат 100% ще го спират (как така ще харчи ток като няма никой в стаята) Иди им обяснявай - ще ми кимат и после като си тръгна и ъе ще си знаят тяхната. Какъв е тоя от 1300 прати ми лична и това с поставянето ли е?

# 113
Цитат
ами за осака трябва да си има сспециализиран сериз

Цитат
Точно те ми казаха,че не могат да помогнат,затова търся друг надежден сервиз или майстор....

Чстно да ти кажа, ако те не могат да ти помогнат - бог да ти е на помощ!!!!

Това което имам предвид е че дори най- добрия сервизен техник обучен да ремонтира климатици е гола вода без резервни части и сервизна документация.

Наистина се надявам да намериш някой сервиз за климатици, който предвидливо се е запасил с резервни части за тези климатици, но като гледам постовете във форума май никой няма идея дали някой го е направил.

Последна редакция: пт, 01 авг 2008, 22:35 от dkolov

# 114
Ех тея климатици голяма работа. Ама си е сложно де....
Та и аз съм пред дилема, надявам се някой да помогне като се има пред вид колко са заети хората разбиращи от тая техника. Та става въпрос за помещение в къща,две външни стени на тях прозорци, стените тухла, дограмата стара,дървена. Помещението е 45 кубически метра обем. Климатика е за възрастни хора които максимум искаха да дадът 6оо лева заеднос монтажа но се включих и аз (добре че ми казаха какво са замислили) и се разбрахме да е около 1000 лева.

Като гледам за какво ни говориш мисля че е много по-добре да им купиш дърва на тия възрастни хора. Къде си тръгнала модерна техника да слагаш на хора които няма могат да я оценят. За 1000 лева вместо климатик, знаеш ли колко дърва ще им купиш и като бонус ще им създадеш някаква заетост през дългия ден в който почти няма какво да правят в тия 45 кубика, ще бъде много по-практично повярвай ми.

# 115
ООО колко компетентно се изказа. А досега как мислиш бяха..... но ще те видим тебе като станеш около 70 годишен как ще мъкнеш дървата всеки ден да зареждаш печката. И колко дърва ще купя с 1000 лева като се има пред вид че всяка година се увеличават. За една зима им отиват дърва за почти 500 лева (по тазгодишни цени). И най-лошото е(те самите си го казват) че през септември октомври ноември (при нас зимата е мека близо до морето са) март и април има много дни които нито са за печка нито за без печка. През тези месеци ако не я запалят студ ако я запалят отопляват коридора и стълбището щото става адската жега и не се търпи, но дървата си изгарят, от друга страна искаш или не искаш мръсотията е голяма.
На мен въпроса ми беше дали за взимам не много добър климатик но инверторен или на по добра марка но обикновен. Акъл за това как ще се отопляват двама самостоятелно живеещи възрастни хора не ми трябва - и на ток бяха преди няколко години бяха на дърва и сега сме се спрели на климатика. А и лятото поне ще им разхлажда че с това кръвно и ако има и жеги....

# 116
anonimna, ето ти модели инвертори : MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 20 ZG-S ( 1335 лв. ), TOYOTOMI TAN / TAG A 28 IV ( 1390 лв. ), TOSHIBA RAS SAVE / SKVE 10 ( 1340 лв. ) - мисля, че този модел е най-подходящ, имайки предвид старата дограма, външните стени...
А относно старите хора, баба ми на 70 години я научихме да пише по Скайп и да пуска детски филмчета на дъщеря ми
Wink

# 117
Да, няма да има врата, на схемата се вижда от севрната страна има комин, който няма да се събаря и отгоре между двете стаи има трегер, който ще е около 40см.
Сега си мисля, ако са 2 климатика, къде ще сложим 2-рия  Thinking Трябва на трегера да се сложи, мисля че няма да е проблем  Thinking
Иначе климатика в хола ще е на западната стена, която е 364см

Ей Ивелина ти къде живеш бе човеко викни си консултант да ти види комина!!!

Защо да ми гледат комина? Той няма да се събаря, под нас хората имат камина и го ползват  Peace

# 118
Не мога да се въздаржа да не ви се похваля Laughing
До 2 седмици ще имам 2-ро Мицубиши у дома (Stra4iatela Peace bouquet)
Стана с енергийната ефективност!Всички казаха "ДА" и ток що записахме и дата за монтаж. С 6 месечен кредит (минимум лихва) ще ми се покрият разходите по монтажа!
Успех на всички с климите Peace

# 119
Имам два Панасоника от 4 г., сега мисля да слагам трети климатик в спалнята. Колебая се между това пак да сложа Панасоник, Тошиба-били по-тихи или Фуджитсу /много ми ги хвалят? Някой може ли да ме посъветва? Благодаря предварително.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт