Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - част 4

• 57 036
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Имам проблем и незнам към кого да се обърна!Имам климатик "Осака"от 2005г.Миналото лято почна да не иска да се включва от дистанционното и го включвах от копчето отгоре под капака.Дойдоха от фирмата за сервиз/беше още в гаранция/,взеха ми 30 лв. за профилактика,казаха,че е от фотоокото и че ще поръчат ново и така.....до  сега.Хиляди пъти звънях и все казваха,че не е доставено още.А климатикът продължаваще ту да се включва от дистанционното,ту да не може/не го използваме непрекъснато,през зимата сме с парно/До това лято!!!Дистанционното отказа съвсем  и пак им звъннах.Този път говорих с девойка,която беше страшно любезна и като й обясних проблема,каза,че ще ми звъннат/даже ме подсети,че вече обслужването е извън гаранционно/.Обади ми се мъж след два дни и каза,че не внасят фотоочи за този модел климатик,щото бил стар  Shockedили нещо такова,но все пак щял да търси...и дотам!Молбата ми е да ми препоръчате друга фирма,която осигурява сервизно обслужване.Гледах в нета,ама фирми много...иска ми се да е някоя изпитана!

# 91
ive1ina, ако холът и кухнята са ви в едно или с голям преход, т.е. да не е врата и 1 климатик може да ви свърши работа.
Ето какво може да ви свърши работа : MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 35 ZG-S ( 1680 лв. ), FUJITSU ASYA / AOYR 12 LCC ( 1550 лв. ), FUJITSU ASYB / ASYS 12 LDC ( 1900 лв. ), TOSHIBA RAS SAVE / SKVE 13 ( 1580 лв. ), SHARP AY - XP 12 FR / AE - X 12HR (Plasmacluster) ( 1650 лв. ), DAIKIN ПОДОВ FVXS 35 FV / RXS 35 F ( 2080 лв. ).
Вариант с 2 климатика е : MITSUBISHI HEAVY/ INVERTER SRK / SRC 20 ZG-S ( 1335 лв. ) + MITSUBISHI HEAVY/ ОБИКНОВЕН SRK / SRC 28 HG-S ( 1136 лв. ), TOSHIBA / ОБИКНОВЕН RAS GAH / GKHP 10 ES2 ( 1100 лв. ) + TOSHIBA / INVERTER RAS SAVE / SKVE 10 ( 1340 лв. )

ilianka /ILIANAD/, единственото, което ми дива на акъл е " ефтиното излиза по-скъпо ", мислете преди да купувате боклуци. Успех със сервизите, но от сега ти казвам, че е загубена кауза.

# 92
Благодаря момичета   bouquet Записвам си всичко и ще обиколя фирмите тук.
Няма да има врата между двете помещения, но от едната страна има комин и колоната ще остане и отгоре ще си остане свод, по-точно няма да е заоблен свод, ами като греда ли и аз незнам как да го обясня точно  Blush
Иначе и двете стаи са южни и няма сгради и дървета, които да правят сянка. Така, че определено ще са нужни за охлаждане. За зимата пак главно с тях ще се топлим, но предполагам че няма да ги насилваме много, заради изложението на стаите, а и външната ни изолациия е от 5 см до 8 см на места.

# 93
  • с/у ОколоМръсТното
ive1ina, хайде пак да обясниш...
2те помещения ще са свързани посредством врата, която на практика няма да я има, а само отвора ще е наличен. Тъй ли е?
По колко м.2 са 2-те помещения?

# 94
Здравейте,
и аз да помоля за съвет за избор на климатик  Praynig
Мъжът ми направи схема на помещенията- хол и кухня, преходни- тук
Климатика, ще бъде в хола. Но незнам дали няма да е по-добре да са два, за хола и кухнята  newsm78 Защото лятото става голяма жега в двете стаи, тъй като са южни
Ето и повече подробности:

Квадратура на помещението ( височината на тавана е съществена подробност )?- хол- 16 кв.м. , кухня- 13 кв.м. , височина 2.45 м
Каква е изолацията ? стиропор- 5-8см на места и външна мазилка
Каква е дограмата ?- дървена
Какво изложение е ?- южно
Какъв е вида на строителство ( панел, тухла ) ?- тухла
Колко прозорци има и каква е големината им ?- 2 прозореца и 2 врати, на схемата ги има
Отопляват ли се помещенията около вас ?- Не. На изток граничим с друга кооперация, но ни делят две стени, на север е антрето и банята ни, запад- външна стена, юг- тераса
Каква Т искате да постигнете ( за отоплителния сезон ) ?- зимата, мисля че около 25 градуса ще е нормално, за лятото ще е добре да охлажда повече, защото изложението е южно, няма други сгради около нас, които да правят сянка и е доста топло.
Какъв бюджет имате ?- В момента започваме ремонта, така че не мога да кажа точна сума отделена за климатик, така че приемам всякакви предложения, в последствие ще видим дали ще успеем да се вместим в сумата.

Благодаря предварително   bouquet

Шани, ето тук го е обеснила жената Peace

# 95
Да, няма да има врата, на схемата се вижда от севрната страна има комин, който няма да се събаря и отгоре между двете стаи има трегер, който ще е около 40см.
Сега си мисля, ако са 2 климатика, къде ще сложим 2-рия  Thinking Трябва на трегера да се сложи, мисля че няма да е проблем  Thinking
Иначе климатика в хола ще е на западната стена, която е 364см

# 96
Здравейте,

Виждам че тука пишат доста хора запознати с климатиците. Това е добре. И аз се поразрових малко и реших да си взема Митсубиши MSZ-ZXV28T. Ще бъда благодарен за отзиви за този модел и актуални цени, откъде мога да си го купя, кой предлага най ниски цени и друго което може да е от полза?

# 97
Здравейте,

Виждам че тука пишат доста хора запознати с климатиците. Това е добре. И аз се поразрових малко и реших да си взема Митсубиши MSZ-ZXV28T. Ще бъда благодарен за отзиви за този модел и актуални цени, откъде мога да си го купя, кой предлага най ниски цени и друго което може да е от полза?
Честно да си кажа не знам кой предлага такива климатици - това е MITSUBISHI ELECTRIC, ама по-добре бягай от най-ниски цени. Ниските цени винаги предполагат нещо спестено и може да се опариш някъде. По добре си купи нещо дето си струва на нормална цена отколкото нещо на ниска цена. Всичко се плаща в тоя живот:
Само сиренцето в капана за мишки е безплатно!!! Simple Smile

# 98
Да, няма да има врата, на схемата се вижда от севрната страна има комин, който няма да се събаря и отгоре между двете стаи има трегер, който ще е около 40см.
Сега си мисля, ако са 2 климатика, къде ще сложим 2-рия  Thinking Трябва на трегера да се сложи, мисля че няма да е проблем  Thinking
Иначе климатика в хола ще е на западната стена, която е 364см

Ей Ивелина ти къде живеш бе човеко викни си консултант да ти види комина!!!

# 99
Имам проблем и незнам към кого да се обърна!Имам климатик "Осака"от 2005г.Миналото лято почна да не иска да се включва от дистанционното и го включвах от копчето отгоре под капака.Дойдоха от фирмата за сервиз/беше още в гаранция/,взеха ми 30 лв. за профилактика,казаха,че е от фотоокото и че ще поръчат ново и така.....до  сега.Хиляди пъти звънях и все казваха,че не е доставено още.А климатикът продължаваще ту да се включва от дистанционното,ту да не може/не го използваме непрекъснато,през зимата сме с парно/До това лято!!!Дистанционното отказа съвсем  и пак им звъннах.Този път говорих с девойка,която беше страшно любезна и като й обясних проблема,каза,че ще ми звъннат/даже ме подсети,че вече обслужването е извън гаранционно/.Обади ми се мъж след два дни и каза,че не внасят фотоочи за този модел климатик,щото бил стар  Shockedили нещо такова,но все пак щял да търси...и дотам!Молбата ми е да ми препоръчате друга фирма,която осигурява сервизно обслужване.Гледах в нета,ама фирми много...иска ми се да е някоя изпитана!

ами за осака трябва да си има сспециализиран сериз

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 09:02 от dkolov

# 100
  • София
Имам проблем и незнам към кого да се обърна!Имам климатик "Осака"от 2005г.Миналото лято почна да не иска да се включва от дистанционното и го включвах от копчето отгоре под капака.Дойдоха от фирмата за сервиз...

ами за осака трябва да си има сспециализиран сериз

Точно те ми казаха,че не могат да помогнат,затова търся друг надежден сервиз или майстор....

# 101
Здравейте.Преди 20-ина дни си сложихме 2 инверторни климатика. Единят е Митсубиши SRK25ZG-S , а другия е LG S12 AW. Не мога да разбера защо при достигане на определена температура не изключват. Непрекъснато работят и се чудя дали е нещо от термодатчика.
А предполагам и че работят на пълна мощност.Моля помогнете дали е от настроиките или трябва да звъня на фирмата.

# 102
здравейте, надявам се да ме насочите при избора на климатик, защото признавам си хич и не съм наясно  Embarassed
та, значи, имам две стаи долепени, с обща стена, но не и преходни. всяка е по 16.2 кв, съответно 40,5 кубика. Какви климатици ще ми препоръчате, ще се използват основно за охлаждане и рядко за затопляне. Може ли да се сложат 2 с общо тяло или не е препоръчително  Praynig попринцип искам да е нещо хубаво, не НЕО, мео и тем подобните, но и да не е по 2 000 на климатик  Laughing

# 103
цъфка, едно външно и две вътрешни ( мултисплит система ) не е вариант, защото са много по-скъпи и когато се развали едното, спират и двете.
за 16,2 кв.м., 40,5 куб. това са варинатите 2 бр. : MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 20 ZG-S ( 1335 лв. ), TOYOTOMI TAN / TAG A 28 IV ( 1390 лв. ), FUJITSU ASYA / AOYR 7 LCC ( 1250 лв. ), CHOFU RA 0931 PVU SERENO ( 1490 лв. ), DAIKIN FTXS 20 D / RXS 20 D ( 1500 лв. )

# 104
Stra4iatela, благодаря ти за бързия отговор , надявам се скоро да се обзаведа и аз с климатик, въпреки че общо взето съм против климатиците че много настивам, ама и в жегата не се изтрайва

Общи условия

Активация на акаунт