Миналото лято бяхме на море,а днес АПРИЛки сме с бебе на ръце!

• 13 067
  • 283
  •   1
Отговори
# 255
Анилинда бая стряскаща случка, добре че в шишето е имало само 10мл.Кой ще те обвини? Нормално е като си изморена и недоспала да се случват такива неща  Hug  Ама аз като четох тая тема "Мамо, мамо понякога за мен си зло голямо" имаше доста фрапиращи случки. Като една мама  става така като тебе през ноща-полуспяща ,и вместо АМ, слага Nescafe в шишенцето на бебето и добре че преди това капнала на китката да го опита на температура как е и и загорчало  ooooh! ooooh! ooooh!За количката забравих да питам  Embarassed Embarassed ooooh!

Танзен освен въглехидрати (които за кърмеща майка според мен са желателни-ориз и картофи), няма много източници на желязо-като говеждо червено месо и свинко и най-вече не е разнообразна.Освен това ако гладуваш, кърмата намалява.Ако цял ден гладуваш и не си дояждаш- до другият ден кърмата ти ще е намаляла 100%. Диетата за съжеление  е точно такава.От 8 до 12,30 ти не поемаш реално никаква храна, освен малко салата и едно мляко #Crazy А от 12,30 до 19 караш на 2 яйца и пилешко месо или риба.Няма нищо лактогонно-като зелени зеленчуци, ядки, сокове, червено месо и тн. А с този лимон и мед-е много рисковано!Мое мнение е че всеки, който кърми и почне диетата се подлага на риск от намаляване на кърмата  Peace[

Емма и Габи беше така, но днес и наредих много цветни играчки и дрънках с едната и се застоя доста повече, щото и беше инетерсно  Peace/b]

Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 17:14 от Aquariel

# 256
Сисе, не бързай да ме биеш, моля те Crazy Как ще пропусна да ви се обадя!
Бяхме само за 2 дни до южното черноморие с татито на една мини-ваканция да се видим малко двамата с него и оставихме Аси на бабите. ( даже отидохме тоолкова на юг, че стигнахме турската граница, мен лично ме хвана шубето от тези гранични хора)
При вас ще се разпишем през Август - от 10 до 19 сме на Св Константин и Елена, та ако по това време има и други пришълци да  се уговорим един ден да се видим във Варна. Става ли така?

Акварел, аз също не съм за меда и препоръчвам диетата на дюкан във варианта за кърмачки (по-подробно във подфорум Красива мама, и тема с Дюкан в заглавието). Общо взето се яде колкото душа ти сака от разрешените храни - всякакви млечни (но обезмаслени), риби, морски дарове, всички нетлъсти меса (не само пилешко), яйца, зелечуци, 2 порции плод, 1 филия пълнозърнест хляб и 2 пъти в седмицата въглехидатна храна + мнооого вода.  1 път в седмицата - каквото си искаш (казват му гала вечеря - т.е. хапваш си и от забранените храни.) Хубавото е, че няма часове, важното е да се яде по-често.
Строгите диети не само намаляват кърмата, но и й предават сума ти токсини, които организма изхвърля.

Аз съм доволна, който иска повече инфо- да прочете там

# 257
Танзен и аз чувам само хубави неща за тоя Дюкан, ама още не съм прочел диетите му. Обаче наситина се сваля много очевидно без да гладуваш! И аз съм за такава диета с две ръце  Hug Много интересно звучи, ще прочета, благодаря за инфото   bouquet Hug

# 258
По повод диетата  Дюкан моята кума за два месеца свали 10 кг ядеше само месо и салати Thinking

# 259
  • Някъде на път....
Момичета, стана време за нова темичка май...... Thinking
Давайте предложения за заглавия!
Ето едно от мен, вариация е на това заглавие, да продължим морската тема: Априлки, хайде на море, с Априлчета в ръце!

# 260
мами, вижте на какво попаднах:

План за хранене на новороденото, бебето и малкото дете до 36-месечна възраст

t_ilieva, твоето предложение ми харесва Peace

# 261
Awake не се бях заглеждала в подписа ти преди- да права си и големите ни деца са наборчета  Peace
А относно Дюкан- диетката е хубава и лека- мое мнение  Simple Smile Аз почнах, но изкарах само 10 дни и после се заредиха едни празници у дома и стана тя...  EmbarassedТака че спрях временно Laughing
ЛУРДЕС в таблицата има някои храни, които лично аз не бих ги въвела през посоченият период, а доста по- късно... newsm78 Но това е личното ми мнение. Иначе за кърмаческият период- спор няма Peace

# 262
ЛУРДЕС в таблицата има някои храни, които лично аз не бих ги въвела през посоченият период, а доста по- късно... newsm78 Но това е личното ми мнение. Иначе за кърмаческият период- спор няма Peace

Аз лично колкото повече чета, повече се обърквам... newsm78 Всяка статия в интернет - различни предложения дава Mr. Green
hiksita, ти специално кои храни имаш предвид?

Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 19:56 от ЛУРДЕС

# 263
ама ме е яд #Cussing out-сутринта ви черпих а не се е побликувало Crossing Armsднес Оливия има имен ден!почерпете се за нейно здраве. биха ни и последната ваксина.малко плака,но сега е добре и спи.качила е за 1 мес.-1кг и е пораснала 4 см.та сега е 6700 и 62см.лекарката ми каза от др.мес. да започна със захранване с каша.да слагам по 2-3 лъж. в млякото и да яде с лъжичка.ще я видим тая работа има време Peaceайде аз отивам да гладя докато спи.до после.

# 264
Alokazia, и аз съм качила 2 кг., така че сега имам да свалям общо 7  smile3511до старото ми тегло. Никак не ми е приятно да се гледам така и повечето ми дрехи да стоят неизползваеми, но някъде бях чела, че гладуването водело до натрупване на токсините от тялото в кърмата.  newsm78 Не знам доколко е вярно, но за сега просто ще се постарая да не качвам повече, а отслабването ще оставя за по-късно.   newsm39

# 265
И аз не съм удовлетворена от теглото и вида си, но освен да наблегна на разходките и да не прекалявам със сладоледите, друго незнам какво да направя на този етап.
Момичета, пуснах тема и в друг форум, но да попитам и вас: правиха ли ви вече цитонамазка? Кога казаха вашите лекари, че трябва да се направи т.е. колко време след раждането?

# 266
Априлки, хайде на море, с Априлчета в ръце!
  Peace

Уффф побърках се от гледане на къщи за морето  ooooh! И казвате че в Синеморец е смотано ?! Ами аз хем търся тихо място че да мога спокойно с 3 деца да се разположа, хем пък да не е съвсем диво! А мъжа ми каза - каквото и където аз реша това ще е , та хич не ми помага в избора !

За вида си - пукаше ми само след първото раждане и като видах че си връщам вида що годе после ... вече не ми пука! А и да ви кажа виждам по улиците момичета далеч от моята скромна възръст без да са раждали изобщо доста по зле и от мен , та се успокоявам. /сега да не си помислите че съм финна- ами ! имам 20 кила за сваляне , а преди 10 г. бях 25 кила по малко от сега/  Embarassed Е избягвам да си гледам слабите снимки... по важно е че си намерих бански  Peace

# 267
  • Варна
НЯКОИ ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ДА ПРАВИ НОВА ТЕМА, или да я пускам аз, ще сменя само заглавието, че нямам време за повече Embarassed Embarassed Embarassed

# 268
  • Варна
Ха, добра вечер!

Честит имен ден на сладката Оливия! ася, да ти е жива и здрава! Само колко е порастнала  Hug

за диетите не мисля, че са препоръчителни за кърмачки. Е, добре е да се избягват сладки и мазни неща, да се набляга на плодове, зеленчуци и немазно месце и най-вече на продължителни разходки.  Peace Аз ако трябваше да избирам между това да съм слаба или да кърмя познайте кое щях да предпочета  Wink Поне успях да се преборя с апетита си за шоколад, сега единственото сладко вредно нещо, дето хапвам е халва. А, и сладолед понякога  Blush   Blush

А за да не си развалям настроението предвидливо не съм си купила кантар вкъщи  Grinning

банските са ми голям проблем. Бюста ми не се събира и прелива от всякъде. Чудя се дали си заслужава да си купувам нов само за това лято, то и без това не стоя кой знае колко на плажа... veni-b - ти с какво горнище си взе и на коя фирма?

nikito1047 не цитонамазка, ами въобще на преглед не съм ходила след раждането.  Blush То май само аз останах...

# 269
И аз не съм удовлетворена от теглото и вида си, но освен да наблегна на разходките и да не прекалявам със сладоледите, друго незнам какво да направя на този етап.
Момичета, пуснах тема и в друг форум, но да попитам и вас: правиха ли ви вече цитонамазка? Кога казаха вашите лекари, че трябва да се направи т.е. колко време след раждането?
Моя лекар ми каза да отида за цитонамазка след като ми свърши 2-рия цикъл  Peace

Общи условия

Активация на акаунт