Отговори
# 105
lilitka2, би ли пояснила кое изследване не ти е ясно? Ти на гинеколог колко пъти си ходила досега?

# 106
hodih minaliq mesec v medicinska akademiq za sindroma na dayn sledm tova hodih pri genekolojkata tq  mi kaza 4e sam dobre i mi kaza 4e 6tom se 4ustvam dobre i nqmam oplakvaniq moga da otida kraq na tozi mesec  imalo nqkakvo isledvane sega okolo 22-rata sedmica no sam go zapisala na edno list4e 4e mi be6e slojno kakvo da pravq kaza 4e sa6to trabva da mi vzimat krav no 4ak okolo 28.07 az se u4udvam i za tova vi pi6a? Sad

# 107
Aнели четох, че първо се прави в първи триместър и после още поне няколко пъти. Най-добре кажи на твоя лекар за това. Аз съм със същия проблем като теб и съм уведомила лекаря си и ще се следя поне веднъж месечно. Тук в Кандиларов изследването е 35лв и излиза за 3 дни.

Успех

# 108
lilitka2 ти в коя седмица си? взимаха ли ти кръв за първите изследвания ПКК, васерман, хив, хепатит и урина? около 22 г.с може да има в предвид за фетална морфология, но само тя може да ти каже какво точно изследване има в предвид?

# 109
4etiri pati sam hodila ako moje nqkoi da mi kaje kolko isledvaniq trqbva da se napravqtili nqkakva stranica sas spisak na isledvaniqta mersi pomo6t

# 110
vzimaha mi krav no be6e v na4aloto kato razbrah o6te okolo parvite dva meseca o6te ne sa za spin? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 111
ето тук има таблица с изследванията кога кое се прави http://www.biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm ако нещо не си правила звънни на лекаря си http://www.biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm

# 112
Здравейте момичета,

Искам и аз да се запиша в отбора на мамите чакащи принцеси Simple Smile

Във вторник ходих на ФМ и вече е съвсем сигурно - девойка очакваме - явно ми е писано плитки да плета и панделки да връзвам  Grinning

Аз имам друга болка обаче - отриха ми тежък атипизъм на шийката на матката и на 21ви ме вкарват в болница за биопсия Sad
Много съм притеснена, веднъж вече ми е правена операция поради същия проблем, а сега по време на бременността нещата се развиват с главоломна скорост .. Cry

Стискайте палци всичко да мине добре, и да мога да си дочакам срещата с девойката в коремчето ми Praynig

# 113
Leny, честито розово щъркелче  stork-girl
Стискаме ти палци за биопсията Hug

Аз утре съм на БХС. Нямам търпение да видя бебчо, че вече мина месец от последната ни среща.
А пък живот и здраве и пола ще стане ясен. smile3506 newsm03

# 114
Lilitka, около 22 ГС се ходи или на Фетална морфология, където гледат орган по орган бебето как е, или на Фетална ехокардиография - за сърцето на бебето. Би било редно да отидеш при всички случаи на ФМорфология - общ преглед.

Лени, моля се всичко да мине успешно и да дундуркаш щерка - живи и здрави и двете да сте!

# 115
Момичета кажете ми моля ви,
скрининга ми е с нисък риск, така каза сестрата която ми даде изследването обаче не знам обяснете ми следното age risk e 1:782, neural tube defeects risk e 1:10000, biochemical risk for Tr.21 e 1:288  та понеже сестрата ми каза,нисък риск 1 на 782 а на мен ми се струва не чак толкова нисък.а какво е AFP при мен е 19,6,а MoM AFP e 0.56 моля ви ако знаете нещо кажете ми,че утре заминавам на море и иииииии

# 116
Есес, при късен скрининг за висок риск се води от 1:250   до 1: 1.
1: 782 не е проблем, щом ти е казала.

# 117
ами в сравнение с моя колежка която е 1 на 25000 ми изглежда направо огромен риска  Sad

# 118
Съгласно Правилника бременната жена е освободена от колан след 5 месец. Интересно как ще го доказваме ако полицай се заяде.

не вярвам да се заяде с бременна жена, още повече ако и личи макар и малко.... аз не смятам да си слагам колан дори и да казват че няма проблем, докато пътувахме веднъж с мъжа ми се наложи толкова рязко да спре, че ако бях с колан щеше да ми се впие до гърба  ooooh! не ми се мисли.
Предишният път са ме спирали 2 пъти и още като виждаха през прозореца и ми правеха знак да продължавам.
Никой нищо не е казал.

# 119
  • София
Здравейте момичета... Искам да споделя, че съм много развълнувана. Днес бях на ФМ във Фемина при Врангалева и съм доволна, защото много неща ми обясни. Направо се побърках от щастие като видях малкото човече да рита с крачка и да си свива юмручетата Laughing
Най-накрая ми определиха термина 30.12.и ще си имаме.....МОМЧЕНЦЕ. Моля и мен да ме добавите в списъка с наперените младежи  Grinning
Относно синдрома на Даун резултата е 1:2427. Ако може някоя от вас да сподели какъв е нейния, макар че ме успокоиха че вероятността е нищожна....В момента малкия тежи 81 грама, но всичко му е наред. Успокоих се вече.

Киша аз живея до зала Фестивална, така че можем после да се разхождаме заедно.

Целувки и  Hug на всички.

Общи условия

Активация на акаунт