Отговори
# 90
Цитат
Цюрих, не разбрах доволна си от ФМ при Яков? И аз се записах при него.

Както писах вече,съм малко разочарована от гледна точка на снимки и клипче-оскъдна работа Crossing Arms.Не обясняваше много много кое какво е и трябваше сама да гадая.Но се надявам ,че добре е огледал всички органи и си е свършил добре работата и на финала да имам здраво бебче Praynig!Относителна работа е дали съм доволна,всичко е божа работа,и най-добрите, прехвалени лекари грешат,така че .... Praynig
Аз вече не слагам колан,той още в началото ми пречеше,а сега вече е абсурд.

# 91
Привет момичета искам да ви пожелая лека бременност и да поканя варненските коремчета и мамчета с бебчета(по-големи човечета) на кърмачески срещи с други бремелинки и кърмачки. Хем ще се запознаем и като имате нужда ще помагаме, хем ще споделим от опита си. Сега подготвяме Световната седмица на Кърменето - ССК и днес 10.07 (четвъртък) ще има среща за уточняване на подробностите по организацията на мероприятията от 17 часа. За следващите  срещи можете да проверявате в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=305593.20
Планираме да има два пъти седмично срещи, така че ако искате да помогнете или просто да наминете да се видим ще се радваме  Hug

# 92
 jelanie ,честита ти панделка!  Hug

KrisDiMar ,здрасти! Живот и здраве пак ще сме декемврийски мами!  Grinning

# 93
Привет от мен.

Взех си резултата от ПКК и желязо. Еритроцитите са ми малко под нормата, както и хематокрита, хемоглобина е 100 при реф. стойност 120-160, но това което малко ме притесни е Левкоцитите, които са 13,6 при стойност 4.4-11.3.
Някъде във форума четох, че това не е голяма разлика и няма проблем, но показва лека вътрешна инфекция. Мисля се, че е от течението. Аз съм на преглед чак на 20.07 и се чудя до тогава дали да не отида при някой друг.

Антителата чак другата седмица.

Аз кола сега не карам, понеже ме е страх, по-рано много карах, но сега ме е хванала някаква фобия, а колан слагам, ама си го придърпвам да не ме стяга.

# 94
мами къде беше тази информация за марков искам д ая прочетА но не мога да  я намеря

# 95
Да се запиша и аз, че отдавна не съм минавала...Аз съм си все още с неопределен термин- декември...януари, но когато и да е! Правих си БХС и резултатите са нормални (така се изрази лекарката). Имам супер силно бяло течение и помолих да ми вземат секрет, излезе, че секретът ми е напълно стерилен...странно работа, помня, че и други се бяха оплаквали...
На 14ти съм на ФМ,при мен май ще се наложи да я правя няколко пъти, защото се оказа, че имам генотип 4G/4G по PAI и трябва да ми следят по-често притока на кръв към плода...
исках да питам има ли някой от вас с таласамия минор, че нашия бъдещ татко има и ще трябва да си правя явно някакви допълнителни изследвания...Преди да решим, че ще имаме дете се посъветвах с хематолог и той каза,че няма никаква опасност защото аз нямам, но все пак ми се ще да направя някакви допълнителни изследвания...а и да обменя малко опит с вас!
Захира на теб пожелавам прекрасна сватба и още по-прекрасен меден месец и не забарвяй да качиш снимки! А Индия...мм звучи ми доста вълнуващо...внимавай с пикантната храна:о)
Мъжът ми е с таласемия минор. Имаме си здраво момченце, което е възможно да има също таласемия МИНОР, но тя е напълно безобидна. Важното е, че ти нямаш. Допълнителни изследвания не съм си правила.  Peace

# 96
Zdraveite, iskam i az da znam kakvo 4akam Tired.Az ne sam hodila o6te za6toto moita e v otpuska a kakvo isledvane ste pravili sega vsi4ki moita genekolojka mi kaza za ne6to takova no kakvo to4no vi pravqt e zagatka newsm78 za men.Az sam 20sedmica i neznam kakvo stava s men i beb4o dali da i se obadq ili vie 6te me posavetvate ne6to.mnogo  :hug:blagodarq mejdu drugto termina mi e na 4ti dekemvri.

# 97
nikolina-pikolina не се тревожи за левкоцитите при бременност те са завишени и ако не се лъжа горната граница от 11.3 става 20. В нета също съм чела информация по темата. Хемоглобина е ясно от какво е нисък ще ти изпишат желязо сигурно, хематокрита също отразява липса на желязо или дехидратация в организма ако преди изследването не си пила вода може и от това да е.

забравих да кажа за флуора, и на мен зъболекарката ми го препоръча обаче док и доста хора с които съм говорила по темата не  че е добре да се пие защото ако се натрупа прекмерно количество зъбите на детето може да потъмнеят в последствие и да се ронят, достатъчно е да се пие разнообразна минеллна вода и особено Девин с розов етикет

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 16:41 от Invisible

# 98
  • Пловдив

Шарк, на мен док ми изписа зимафлуор също, но съм чела че е хубаво да взима след 20 седмица.Мисля да не го пия засегаЩо се отнася до ФМ при Марков ,аз имам записан час за 03.09. и смятам да отида.И без туй са малко хората ,които разбират от ФМ.Всеки може да сбърка , никой не е затрахован все пак. Момичета вие откъде си купувате витамините на ХИП, аз никъде не мога да ги намеря вПловдив

# 99
  • София
Аз шофирам всеки ден по 33-34 км минимум и засега съм все с колан, но малко го разхлабвам. Лекарят ми каза, че бебчето е предпазено от много слоеве и по-добре да съм с колан за да опазя себе си, а че бебето е добре защитено. Но като стане твърде голям корема вече няма как, ще трябва да е без.
За тези кръвни изследвания нямам идея кое какво значи, на мен винаги поне 2-3 неща са ми малко извън границите но доки казва, че всичко е ОК и не се задълбочвам.
Ей, супер и девойките почват да се увеличават, не се знае до края дали няма да се обърне резултатът в тяхна полза Simple Smile
За Флуорът не съм чувала хубави неща и няма да пия.
Витамини също не пия никакви, но мин по 1 кило плодове на ден си похапвам.

# 100
Съгласно Правилника бременната жена е освободена от колан след 5 месец. Интересно как ще го доказваме ако полицай се заяде.

# 101
  • Бургас
Здравейте Hug
Относно витамините - докторката ми изписа Центрум Матерна и ги пия вече втори месец. Не съм качила никакви килограми и се чувствам бодра. Най-интересното е, че хемоглобина ми от 114 е станал 125, може би от витамините.

Тъй като майка ми е с анемия и е пила желязо като е била бременна на времето, се порових по темата, защото си мислех, че и аз ще съм така. Ниския хемоглобин показва анемия, но тя може да не е желязодефицитна Simple Smile. Та майка след като са я тъпкали с желязо се оказало, че няма недостик на желязо. Така, че май не е хубаво много да се приема.
Лека вечер  Hug

# 102
Съгласно Правилника бременната жена е освободена от колан след 5 месец. Интересно как ще го доказваме ако полицай се заяде.

не вярвам да се заяде с бременна жена, още повече ако и личи макар и малко.... аз не смятам да си слагам колан дори и да казват че няма проблем, докато пътувахме веднъж с мъжа ми се наложи толкова рязко да спре, че ако бях с колан щеше да ми се впие до гърба  ooooh! не ми се мисли.

# 103
 Invisible благодаря ти за отговора. Аз също четох във форума, но малко или много се притесних. Личната ми лекарка каза, че за сега да не взимам желязо, защото пък желязото ми е високо и е в норма.
Аз другата седмица съм при моя лекар на 4Д и ще говоря с него.

Най-важното е антителата, да ги няма.

# 104
  • Пловдив

Нина пиколина ти колко пъти досега си изследвала антителата.Аз също съм с RH - имам един аборт и нямам поставена такава ваксина.В началото на трети месец ми ги изследваха и нямах, но незнам колко пъти и кога още се изследват ?

Общи условия

Активация на акаунт