ОКТОМВРИЙЧЕ през корема се припича, явно слънчо то обича!

• 11 489
  • 271
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Шики, аз съм кукуто тука Joy и вече взех много често май да го показвам. Wink
Ей, с туй седалищно разположение на бебетата вече ще ви дърпам ушите. Чак към 34-36 седмица ще се обърнат бебоците с главите надолу.Може и по-рано разбира се, но е случайност.

# 136
  • Бургас
Трикси браво за беба smile3501
На Цигов чарк да си изкарате чудесно,но ти се пази все пак от големи натоварвания. Hug
На YANA S добре дошла  bouquet

# 137
Съгласна съм с Пуки, стига се панирахте с това седалищно разположение! Naughty И моя бебчо е в това положение, но има още доста време за промяна Wink. А и в крайна сметка и да не се обърне какво толкова? Аз лично нямам претенции как ще раждам секцио или нормално, важното е бебчо да е добре! А за йогата съм чувала много хубави работи и аз все още съм достатачно подвижна, но като знам колко съм непостоянна и ме лови мързела...
YANA S, добре дошла! Много е хубаво, че се увеличаваме постоянно!  Hug

# 138
Една вечер да се добера до компютъра от моя сладур!
Трикси - браво за чудесните новини от прегледа, седа се отдайте на вълнуваща почивка и чист въздух!
Добре дошла на YANA !
Аз да успокоя Пуки че и аз от време на време изпадам в глупави ситуации, постоянно съм разсеяна, все нещо не чувам, не разбирам, колегите се пукат от смях с мен, използвам бременността за оправдание, дано не е от ЕГН-то?
За прегледите и аз да си кажа, че чакам с нетърпение вторник да видим колко е пораснал нашият бабунчо, но определено няма да се шашкам от положението му в момента - та той постоянно се върти!
Пожелавам ви лека и прохладна веер отивам да лягам, че гърба така ме болииии Sad

# 139
  • Варна
Понеже много ме е страх от упойките, днес питах лекарката си дали мога да родя естествено. Тя ми каза че нито на снаха си, нито на някоя близка е позволила или препоръчвала да направи това.  Не препоръчва и пълната упойка де, заради тръбата най-вече и по-големия дискомфорт. Каза ми че спиналната упойка е най-доброто решение и за бебето и за мене. Много усложнения все имало при естествените раждания.

# 140
Ей това с мониторчето било голяма забава Simple Smile Пулса наистина е трудничък а откриване, по някога се преплитат и на бебо и моя. Ама супер се чува като се движи. Точно все едно прави гимнастика в басейн Simple Smile Аз както слабо го усещам сега ми е много приятно. Благодаря за инструкциите.

# 141
  • София
Трикси, супер новини от доки! Ама да не хукнеш по гората там. Айде, аз пак проявявам талант да мърморя и да давам акъл като дърта свекърва, второто сигурно ще е мъжко  Laughing Да се наснимате, че да се насладим и ние!

Яна, добре дошла! Само да те помоля да не ползваш тия големи букви че ми се кръстоса погледа.  Crazy

Пуки, я обясни на бременната ми глава, че не разбрах - докторката препоръчва секцио на всеки или не би препоръчала естествено раждане без упойка?

Аз не виждам как може от сега да се шашкате от седалищно разположение. Моята убавица за един ден минава всички пози, рита ме навсякъде и прави кълбета. На единия преглед беше с главата надолу, а няколко дни след това наобратно. През септември можем да подновим темата с пълна сила. Уж 90% от бебетата се обръщали докрая, пък ще видим.

Мими, забавлявай се  Simple Smile

# 142
Ей вие сладурките с апаратчетата, ще ви дадем на вас една забава, ще вземем да ви дойдем на гости и да вземете да ни покажете какво сте научили Laughingтоку виж сте изяли хляба на лекарите Mr. Green
Наистина ви оставям, приятни сънища!

# 143
Момичета имате ли киселини? Аз направо ще се побъркам, ужасно е , дайте някакъв съвет, как се справяте вие с тях?

# 144
  • Варна
Ей вие сладурките с апаратчетата, ще ви дадем на вас една забава, ще вземем да ви дойдем на гости и да вземете да ни покажете какво сте научили Laughingтоку виж сте изяли хляба на лекарите Mr. Green

Мдаааааа, тя акушерката вече се бъзика че още малко и мъжа ми ще ме изроди в къщи. Чиляка знай всичко и с тоя апарат направо я хвърлихме в музиката. Даже миналия път се случи, че като ми измери корема, аз станах да си заминавам, и тя ми вика " Ти сега, какво, като имаш апаратче,тука нащо не те интересува вече. Я лягай да го чуя и аз."  Laughing  
Мими, наистина тия гмурканици и бълбукания като се движи бебо са много забавни.

Майлили, общо взето лекарката ми оставя пациента да си избере, стига да няма медицински показания някакви. Просто днес ми обясни че рисковете за бебето и майката са най-малки със спинална упойка и секцио. Каза че ако ме е страх да осъзнавам рязянето на корема ми, слагали някакво приспивателно с много кратко действие допълнително.  Сега и аз чета архивите на БГ мама за спиналната упойка, че ей сега ще мине времето, а аз не мога да реша какво искам и кое е най-добро.  От една страна мога да родя нормално, но рискувам при напъните и контракциите да разкъсам матката, там където преди е била шита. Хич не ми се иска упойка, ама и тея болки дето бяха първия път не ми се искат.Както и разкъсвания с 40 шева. Tired

# 145
  • Варна
Момичета имате ли киселини? Аз направо ще се побъркам, ужасно е , дайте някакъв съвет, как се справяте вие с тях?

Щи кажа. Аз съм с най-голям опит щото си ги имам ежедневно и без да съм бременна. Първо яж начесто по малко. Ако мелиш на често, ще ти е по-добре и киселините ще са заети със смилането на храната Wink. Тоест като усетиш киселини, веднага солетка или сухарче. Ако е по-зле и не минават вземай Талцид.Само той става за бременни. Понякога може и хлебна сода в малко вода, но не прекалявай с това, а само ако е много зле положението. Също така пробвай  и със сода /газирана вода/ .  Не лягай веднага след хранене, а като имаш киселини си лягай на по-висока възглавница. Това са методите общо взето, а ако и това не ти помага, се отива на гастроентеролог и ти изписват по-сериозни лекарства като на мене.

Бирата, кафето и пикантните храни влошават нещата.

# 146
  • Варна
Привет на новата мама Grinning
Защо винаги подобни срещи-за кърменето и разни лекции за бременни ги правят в работни дни и през работно време... Rolling Eyes
Даже и лекциите на сп.9месеца са през седмицата..как да отиде човек Confused
Пуки,следващия месец като изкарат часовете в МД за училището за бременни/родители или както там го кръстят, ако можеш пиши какъв им е графика, може пък да ме огрее да изляза в отпуска след 15то число на месеца и да го посетя

На йога не мога да ходя-просто нямам нерви за такава бавна и костенурска история, нито пък да правя упражнения за бременни, пък и в момента наистина съм доста активна, имам почти всеки ден по 4км умерено до бързо ходене и засега ми стига

Чак сега се усетих за какви апаратчета говорите... ooooh! С такова или подобно, понеже не съм виждала вашите ми слагаха и на моя тумбак да чуя грахови как туптят, намазаха ме с гел и ги слушахме, даже ми предложиха и на диск да ми го запишат пулса, но отказах-сметнах че не е необходимо

# 147
Госпойца Димитрова, попрочетох малко в темата за тия срещи за кърменето и се замислят срещи и през уикендите за работещите мами, така че и ти ще можеш да посетиш някои от тях Peace.

# 148
    Добро утро в петък сутрин Laughing Най-после свърши ужасната работна седмца..поне моята беше много натоварена.Днес съм до обяди после съм при доки на изследвания профилактични. Laughing Надявам се да ми е по-спокойно, че до вчера просто изпуших от всякъде Sick Преди беше по-различно..поне ходех да пуша, а сега бременейки не ставам и за това Thinking Съвсем няма къде да си излея яда!И за разходки не ставаше в жегата..направо незнам..хайде да идва септември покупки, отпуски и после живот и здраве живи  и здрави бебчовци за всички ни Hug

Сега съм направила капучиното-`заповядайте:

Тони и аз много се нервя на тез исрещи- дори на курс не мога да се запиша..чак септември ще ходя, когато майките с моите месеци ще са се изучили и новичките ще ме гледат и ще с ивикат .."Тая пък глупавата сигуно го кара втори път курса" Joy hahaha

Пуки, мерси за съветите  Hugи аз понякога имам- ужасно е!

Ах, че хубава идея Peace Hug

Трикси много се радвам за теб миличка Hug Пази се много там! Peace И моя калпазанин още е долу.ас си го усещам, но има време ще се врътнат Hug

YANA S, добре дошла и леко бременеене с нас  bouquet

Хайде да се оправям за работа -до после Hug

Да ви кажа че много се притеснявам за Нинка- никава я няма в скайпа- беше при родителите на мъжа си с него и се чувахме, но от няколко дни и е изключен телефона и в скайп я няма SadДано всичко е наред с нея и бебо Praynig [/color]

# 149
Добро утро!
Марианка как така си качила само 3 кг? И ти се налага да лежиш и почиваш ....аз ако бях на твоето място да съм  станала слонче newsm03 !
Трикси , много хубави новини  и .. да си изкарате страхотно .Аз вече бях там миналата седмица!
Пуки ,докторката спинална или епидурална упойка ти предложи?И аз искам ,но в същото време много ме е страх .Моята сестра ,когато и се налагаше да ходи  в София на консултация заради ин витрото беше видяла жена в инвалидна количка  след епидурална .Тя се прибра и ми вика : Хич не си мисли ,че ще раждаш така ! Риска е много голям,толкова жени раждат нормално ,ти ли няма да можеш !И знаете ли какво стана...дойде време -аз родих за 13 часа и 15 шева  и едва не умрях ,а тя с епидурална и секцио! Shocked
Не съм решила ,но мисля,че този път ще искам епидурална.
Ех,Крисси все със вкусутии ни черпиш,благодаря ,лек ти ден и успех на прегледа!

Общи условия

Активация на акаунт