Инфо за прощъпулника

• 16 755
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
И на нас скоро ни предстои този ритуал. Даже тези дни смятам да направя пробна пита, че да съм подготвена като настъпи момента. Иначе, аз наскоро чух от моя съседка, че прощъпулника се правел при растяща луна, та да се издигало детето в професията, която си избере. Аз много не ги вярвам тези работи с луната, но в случая сигурно ще го спазя, че нали е за бъдещето на детето. Може пък да се окаже вярно.

# 31
. И трябва ли да се бяга до 3 къщи след търкулването на питката? Моля ви се да ми кажете!

и аз така съм чувала че се прави

# 32
Тц, тц, тц....  Crossing Arms
И защо, моля трябвало да се бяга ???
   Thinking
 Thinking

# 33
За да има бързи крака детето, ако не спринтьор, то поне маратонец да е  Grinning
Така е по традиция (макар, че това за 3 къщи за пръв път го чувам, зная за бягане в стаята Laughing), но на днешно време всеки прави осъвременяване. Ние не сме бягали. Важното е (сигурно се повтарям) да остане хубав семеен спомен  Grinning

# 34
Аз да ви измоля за една рецептичка, но ако може по-подробно като за начинаещи хлебарки  Simple Smile по отношение на месене, втасване, колко време и въобще особеностите. На мен един единствен път са ми показвали как се меси тесто и след това опитах и сама, става въпрос за пелмени (руски). Просто бях любопитна колко е трудно и дали ще се справя, но не стават така мекички като на свекървата. Нейната рецепта е малко по-различна, но на мен ми се видя прекалено трудоемко за храна, на която не държа толкова. А, след това майка ми показа и тесто за мекици, правих и сама, но и от тях се отказах, понеже не са от тези, купешките, ако ме разбирате, а някакъв друг вид и не ми харесват. За питката ми се иска все пак да се пробвам, макар и без да казвам на роднините, само ако се получи въобще нещо, в смисъл да става за ядене, а не само мускулна треска на ръцете да имам след това от месене  Laughing
Затова  Praynig  Hug помогнете, ако намерите време или поне някой линк да копнете! Зная, че има и готварски форум, но нали все пак тук е темата, а и там ме е срам да моля да ми обясняват като на малко дете  Blush

# 35
Ако напишеш в Гугъл прощъпулник,съм сигурна,че ще ти излязат много подобни теми Thinking

# 36
За да има бързи крака детето, ако не спринтьор, то поне маратонец да е  Grinning
Сега разбрах, защо моят мъж е спринтьор Crazy Mr. Green, че и най-добрият на 100м! Whistling

# 37
  • Пловдив
Питката си я купихме.Търкулнахме я по бяло платно,в края имаше най-различни работи.Сложих всичко,за което се сетих и си го определихме за различни професии.Няма определени предмети,ти си ги измисли и ги слагай.

# 38
  • Варна
Е, да питам, като търкулнете питката тръгват ли децата след нея?
Имам чувството, че моята ще хване друга посока... newsm78

# 39
Любо тръгна към наредените предмети, питката хич не го интересуваше  Laughing

# 40
  • Пловдив
Ние правихме прощъпулник на Ивановден, беше в сряда. В Пловдив се счита, че е хубаво да се прави в сряда или в неделя, но като се рових в Интернет видях, че може да се прави и в други дни.
Имахме 2 питки.Едната я месих аз и на нея имаше отпечатък от крачето на бебка.Тази питка беше малка и нея я търкулнах по белия чаршаф. Отделно бяхме поръчали голяма питка с мед и сусам, която я раздадохме на гостите.
Бяхме наредили 17 предмета и дъщерята се чудеше кой да избере. Много я затруднихме! Simple Smile

# 41
  • На планетата Земя
Е, да питам, като търкулнете питката тръгват ли децата след нея?
Имам чувството, че моята ще хване друга посока... newsm78

Наистина малчовците понякога са големи смешковци. Възрастните са приковали погледи в тях, всеки вика нещо, мъничето се разсейва и наистина може да тръгне в съвсем друга посока. Тогава - втори дубъл! Simple Smile
Ние се опитахме да провлечем вниманието на малката върху питката и после като я търкулнахме тя тръгна да я хване.

# 42
Питката я правих,наредих всички предмети за които се сетих.

Като я търкулнах го насочих да тръгне след нея Simple Smile...и грабна отверка Mr. Green

Почерпихме се с всичкото му там за хапване Party

# 43
Направихме питката, сложихем всичките му там неща за вземане, търкулнахме питаката...поогледа се , взе питката взе да ръба, пак се пооогледа взе търговския закон и започна да се бърше hahaha

# 44
  • У дома !
Задължително ли е да се прави през деня прощъпулника?
Аз понеже искам някоя сряда да го направя,а нашия тати е на работа до 19:30ч. през седмицата и за това питам.....дали ще е удачно да го направя на вечеря с роднини......
Една приятелка ми каза,че е хубаво в сряда да го направя за да има здрави крачета и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт