Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 5

• 27 364
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
Anneese, като чета как изплува от тъмното тунелче и подпалените фитили  Joy браво  Hug доно по-рядко се налага да ни се оплакваш и скоро да се похвалиш с тотално нанасяне  Hug
Надявам се и ние най-накрая да мръднем напред  Praynig аман от простотии и застой  Sick сега пък адвокатката е на море  #2gunfire а докато ме нямаше не е свършила почти нищо реално  #Cussing out
Архитекта се мота ...току виж и той хукнал по морето  #Crazy
и така нищо не върви да му се не види  #Shocked
Добре, че поне си починах та приемам по-философски нещата в момента  smile3521

# 91
ani69 , писах ти на ЛС !  Simple Smile

ВЯРА
, добре че приемаш вече нещата по-философски , иначе ще си скъсаш нервите.Като се върне тази от море , ще е добре да й досаждаш често , че да не те забравя . Личен опит !
  Peace

# 92
ani69 , писах ти на ЛС !  Simple Smile

ВЯРА
, добре че приемаш вече нещата по-философски , иначе ще си скъсаш нервите.Като се върне тази от море , ще е добре да й досаждаш често , че да не те забравя . Личен опит !
  Peace

Абе аз й досаждам "културно" - по е-майла  Rolling Eyes ...ама трябва май да ги почна по телефоните  bambam

# 93
По телефона !  Peace Иначе ще те влачи месеци !

# 94
  • София
Браво , Anneese ! Радвам се ,че сте решили проблема !  Hug Дано светлината в тунела става все по-голяма , докато излезете на светло !  Grinning Пък да стигнем до пердетата !

Браво и от мен   Hug  вижда се вече по голямата светлина  Heart Eyes

ВЯРА по телефона както е казала Диди, иначе не вършат работа тези  #Cussing out , и ние така по точно мъж ми да е културен и възпитан по 1 път в месеца и тая си пита учите та след 5 -6 месеца си свърши "работата" както тя беше решила, а не както искахме ние който и плащаме  ooooh!  ама нямаме време да се разправяме с нея, че искаме да почнем тази година дай боже  Praynig
и след това ще променим някои неща които са възможни  Peace

luda ще пуснеш ли една снимка да видя как седят пердетата  Hug

# 95
Отдавна беше времето, когато се разправях с архитекта, но си спомням, че и аз така си досаждах постоянно. Работата ми е организирана така, че повечето ми клиенти са контактни на Скайп или ISQ и покрай тях и техните разговори, се разправях с Архитекта он-лайн. Колко планове и варианти се мятали по нета не е истина. Но и нямаше как да се виждаме на живо. Тя е във ВТ, а аз в другия край на България.
Учудващо добре си комуникирахме и аз съм доволна от резултата. Установих, че когато някой не го виждам и чувам пряко (очи-в-очи), той не би могъл да ме ядоса. И така си спестих хиляди нерви.

Миналото лято и аз бях под пара с документите, а сега така се радвам, че това е свършило. Вчера ми се наложи да повися около 30 мин. права в общината - жега, миризми, ужас!
Ако трябва да тръгна отначало ще гледам да правя нещата извън отпускарския период (невъзможно звучи, но така ми се иска). Имам чувството, че като стане 01.06 и всички хора изтрещяват; работа никаква не ти свършват, а на теб не стига, че ти е горещо а и нервите ти се опъват от тъпоумни погледи и вдигане на рамене "амииии, не знам" (вчера така ми отговориха в кадастъра, за вписването на новите ни граници) Ужас!
За какво си плащаме данъци, когато в 50% от времето хората в държавната администрация са неадекватни и нетрудоспособни...

-----

Няма да се нервя повече, обещавам! Wink

# 96
Момичета, пожелавам ви разхлаждане и релакс! На Вяра добре й се е отразило, а също и на мен мога да кажа. Примирих се, че тази година няма да копаем, но поне картинки си гледами и си мечтая, а докато започне работата догодина пролетта, може и нова къща да си представя Laughing На 3D- то толкова огромна изглежда постройката ни. Чак се чудя, трябва ли ми толкова голяма. Но предполагам, че финансовия проект ще реши този въпрос;)

# 97
Вълничка , днес си беше истинско разхлаждане !  Peace Защо си се примирила ? Има още време , а и за 3 месеца се дига груб строеж - повече не ти трябва първата година , ако искаш качество ! И хич не се плаши , че изглежда огромна - само изглежда !  Grinning Направи си това , което искаш , за да не съжаляваш !  Peace Няма какво да се чудиш дали ти трябва или не - трябва ти !   Hug

# 98
Ох, Диди, знам че ми трябва. Обичам да ми е широко и разкоша го обожавам, ама хич ме няма да тичам с парцала Sunglasses Но това естествено, няма да ме спре. Просто си говоря Laughing
А съм се отказала за тази година, защото Мъжът се е отказал. Още не е завършен проекта, пък после и другото....не си заслужава да хабим нерви и да броим дните. Вместо това сме си планирали почивката - 3 седмици. После издействах ремонт на хола на апартамента, че поне още 2 години ще живеем тук, а ме е срам да си поканя гости.
Я кажете вие докато строите, правите ли подобрения по настоящите си жилища? Мъжът ми хич не ще да влага в апартамента и аз го разбирам, но пък ние с децата прекарваме доста време в него през зимата, а той е повечето в офиса и все пак трябва да ни е приятно.
Диди, стискам палци всичко при вас да е в сроковете, в които си го представяш! А също и останалите.
Вяра, като се преборите с лошите съседи, може да се получи и едновременно да строим. И току виж спестим за транспорт на материал, ако се обединим Wink

# 99
Вълничка (морска-и нашия проект още не е готов,аз тепърва тичам по инстанции,но мисля напролет да сме се нанесли.Започваме строежа септември.До края на октомври къщата трябва да е затворена с покрив,дограма и сайдинг,останалото ще се прави лека по лека  до пролетта.Аз мисля бала на сина си там да го правя #Crazy

# 100
Вълничка , те всички срокове отидоха вече по дяволите , но поне още има шанс за последния влак.Ако започнем август и ако есента е мека и суха , до ноември да сме я покрили. И на пролет да започнем с довършителните работи.

Ани , това което си намислила , не е много добре , но ти си знаеш.С много строители сме разговаряли и всичките са ни казвали , че качествено построена сграда е тази , която е изградена през едната година в по-топло и сухо време и после след няколко месеца , на пролет започнат довършителните работи.Но все пак решението си е твое.  Peace

# 101
Диди-аз нали ще строя с термоблокове,а при тях 100кв се дигат за един ден.После трябва да монтират покрива и дограмите и готово.Аз замазки, мазилки и такива други мокри процеси нямам/ само плочките в банята/.
Когато строиш с тухли и имаш мазилки, тогава наистина е добре да изчакаш за да се слегне всичко добре.Въпреки,че за това трябват не една ,а няколко години.

# 102
  • густо майна Филибето
ani69, да ти е жив и здрав художника,но като гледам Тони е достатъчно голям, за да разбере че не трябва да рисува или поне не навсякъде. И за какви 5г говориш ooooh! А това от линка по мое мнение е  грозно, аз бих направила голям компромис само за цветен вариант и то ако цвета много ми допада. Средното ми дете е с увреждане и цапа страшно , затова съм мислила и такъв вариант, но не можах да се прежаля Simple Smile Мислила съм евентуално за боядисана дървена ламперия,и то ограничено, тази пластмаса ме дразни много. Има тапети, които можеш да смениш, има миещ се латекс...
Сега ми идва наум да попитам изолацията от вътрешната стена достатъчно твърда ли е? Аз сложих вътрешна от стиропор, 0,5см на две външни стени, преди да направим външна изолация, и  съжалявам, защото колкото и да са скрити, има места, където тапета вече е на дупки.

# 103
Ани, прекалено амбициозни планове. А и наистина ми се струват неподходящи за нашия тип строеж. Дано при теб се получи и всичко да е ОК Peace

Диди, разумни са ти плановете и ми звучат добре. Ама не знам....трябва много да дудна на мъжа, за да се навие.

Нищо не казахте за ремонтите на настоящите си жилища, явно всичко е ориентирано към светлото бъдеще Laughing Hug

# 104
добро утро строителки  Laughing
идвам да дам и моя отчет, и двата етажа са измазани,честно казано не очаквах да стане толкова добре,но сега се кефя страшно много.после ако имам време ще пусна снимки.
приключиха с външната изолация и боядисването отвън,цветовете ги докарахме горе долу,харесват ми ама мислих единият да е по тъмен от това което се е получило,но ако кажа на мъжа ми да се пребоядиса,ще ме убие без да се замисли Laughing
днес започват замаските,най накрая дойдохме до този етап,надявам се по бързо да свършат.
 и аз като  Anneese ,хванах последният влак за плочките в баните,как пък на никой идиот не му дойде идеята да ни каже,че заводите не бачкат цял август,добре че нашите са произведени,но трябва да чакаме да ги докарат от Испания,мивките и моноблоковете обаче ще дойдат чак септември.
това се сещам за момента,абе още колко тичане има не е истина Twisted Evil

успешен и слънчев ден на всички

вълничке,откакто строиме,мъжа ми и едва крушка не иска да смени в настоящето ни жилище,
за ремонт е абсурд да му говоря Laughing

Общи условия

Активация на акаунт