Право на обезщетение от борсата?

• 290 262
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Имаш право, тъй като "си вън" от тригодишният период.  Peace

# 211
Благодаря много за бързия отговор.

# 212
Как се определят парите които ти се заплащат от борсата?

# 213
60% от среднодневният осигурителен доход за 9 месеца назад, предхождащи месеца на освобождаване, като границите са 6-12лв.

# 214
Благодаря за отговора Simple Smile

# 215
Здравейте,момичета и аз бих искала да попитам колко време и в какъв размер ще получавам обещетение от бюрото по труда при положение,че имам трудов стаж 4г. и още 5г. по майчинство за 2 дечица родени едно след друго с напускане от моя страна,но не по взаимно съгласие!Благодаря ви предварително за отговора Simple Smile

# 216
  • Пловдив
vesi810,щом сама си напуснала е по взаимно съгласие
ще получаваш 4 месеца по 120 лв

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 10:47 от Elfita

# 217
Някой знае ли за курсовете с ваучери към Бюрата по труда? Може ли и други да се запишат?

# 218
Elfita,не е по взаимно съгласие,защото за периода от 2005г. до 2009г.,когато съм по майчинство работодалелят ми дължи платена отпуска от 100дни,която нежелае да ми излпати и ако е по взаимно съгласие то нямам право на това Wink,поне така ми беше обяснено.

# 219
  • Пловдив
vesi810 ,напротив,както и да напуснеш или те съкратят-отпуската трябва да ти я платят във всички случай.
И няма вариант-напуснах,но не по взаимно съгласие

съкратена ли си или си напуснала

# 220
Мацка напуснала съм с предизвестие от 30дни,но не желаят да ми изплатят отпуската-"то само ще пише че сме ти я изплатили пък няма да ти я платим" и сега мисля да се обърна към адвокат за да ме посъветва как да процедирам по-нататък

# 221
Мацка напуснала съм с предизвестие от 30дни,но не желаят да ми изплатят отпуската-"то само ще пише че сме ти я изплатили пък няма да ти я платим" и сега мисля да се обърна към адвокат за да ме посъветва как да процедирам по-нататък

Нали трябва да се подпишеш под това мнимо изплащане, като няма твой подпис ... Thinking

Обърни се към ИТ

# 222
Ооооо,непремено ще се посъветвам,така няма да оставя нещата!!!Благодаря ви момичета за светкавичната намеса   bouquet

# 223
  • Sofia
Привет!

Исках да те питам за съвет какво следва и какво може да направи мъж ми. ИМа трудов стаж над 7години, от май месец 2009 не е на работа, не се и осигурява,не се е записвал и в бюрото по труда.
Та въпросите ми са:
1. Може ли да се запише сега в бюрото по труда? Ще получавали обезщетение?
2. За здравните вноски може ли по нета да се провери с точност колко дължи и лихвите за да плати по банков път? Къде да проверя?
 Ами май това са основните неща.

# 224
  • Пловдив
1. Може ли да се запише сега в бюрото по труда? Ще получавали обезщетение?-може да се регистира на БТ,но няма да получава обезщетение,защото са минали повече от три месеца след прекратяването на работата
2. За здравните вноски може ли по нета да се провери с точност колко дължи и лихвите за да плати по банков път? Къде да проверя-проверява се на сайта на НОИ.От менюто в ляво избираш Справки и после в дясно Справка за здравно осигуряване http://healthinsurance.nssi.bg/report_healthhtm_15_out.asp

Общи условия

Активация на акаунт