82 черноморски акули в купа НЕМСКА вода

• 15 156
  • 317
  •   1
Отговори
# 120
Я да попитам - подавали ли сте декларациите за освобождаване от здравно осигуряване? Щото ми е чудно като искат копие от страниците на задграничния с печатите на визите, как точно ще го разберат движението ми при положение, че аз (а и сигурно всяка жена, която се е омъжила е чужбина и си е сменила документите) съм с нов паспорт, който има 4 печата на кръст,а старият ми е унищожен... Thinking
И пращали ли сте тия декларации и препоръчано писмо или само чрез пълномощник/лично става?

# 121
Сърфи, аз подавах преди 2-3г някъде като още не беше решено за тия, дето са имали лични лекари ..Тогава си извадих справка от МВР - 10лв мисля беше и 2-3 дена. Тогава не ти трябват копия от паспорта с печатите. Подадох ги лично. Сега обаче май пак ще трябва да се занимавам newsm78  Tired с пълномощник би трябвало да стане?

# 122
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сърф, аз съм подавала такава декларация.

на мен не ми признаваха печатите от паспорта Confused
незнам защо, бях бясна.
една служителка ми казва едно, другата противоположното.
добре, че имах приятел, който бачкаше в НОИ Сф, та той ми обясни какво да правя.
от как съм в ДЕ, не плащам нищо в Бг вече Peace

подадах си я, че повече от 163 дена съм извън страната и им бих дузпата...
при мен беше още по-сложно, защото личната ми лекарка и тя емигрира  Laughing

Майра, защо сега пак трябва да се занимаваш?

# 123
  • Германия
 Cry Cry Cry Close Бясна съм, мамацки! Мъжът ми не разбира, но вие ще ме разберете. Що ми трябваще днес да ходя на фризьор, лелката така ме окепази, че  ми уби всякакво желание за сватба Cry Cry Cry Хайде, къса коса расте, но тя така изтъни краищата и лепна асиметричен бретон, (това дето аз го мразя) че сега се мия през 10 мин. и пробвам какво ли не с гел и лак, за да добия що годе някакъв обем в кухата ми глава.
Никога вече с мрънкащо бебе и при фризьорка над 40те Twisted Evil
Оплаках се!

# 124
Аз се занимавах с тези формалности по здравната като си бях сега май месец в БГ.  По принцип май последно се писа, че може и да не изваждаш тази справка или копия от паспортите, но всичко тогава става по-бавно. НОИ са длъжни сами да си направят справка с МВР. Не знам обаче какво точно означава по-бавно, защото аз си дадох копия от паспортите, понеже си пазех старите и до момента нямам абсолютно никакъв отговор. И по принцип могат да се пратят с обратна разписка и няма нужда да се виси по опашките. 
Но те са подават 2 формуляра. Единият е този дето повече от 163 дена си извън страната, така че да не трябва да се плаща повече. А сега имам и един друг, в който ако си плащал до 21.12.2006 без да ползваш здравни услуги и си живял в чужбина ти връщат парите. Мисля, че за този формуляр трябват печатите. То и без това от 01.01.07 вече не слагат печати в паспорта ако оставаш в ЕУ държава, поне аз не намерих в моя

# 125
Хора, аз тия въпроси със здравната каса ги
оставих на произвола на съдбата. Никога не
съм имала личен лекар, в касата няма данни
за моето съществуване, следователно не ми
се иска да натоварвам и без това уморените
служители на НОИ с особата си. Но се питам,
дали на хората, чиито пари неправомерно са
били взети някога, ще бъде възстановено нещо
с лихвите. Или, кой ял, ял, кой ... спал, спал, да не
казвам баш думата, дето баш си пасва на цирка.

# 126
Майра, защо сега пак трябва да се занимаваш?

Ми де да ги знам тия там какво ще измислят Crossing Arms Аз тогава получих отговор, че ме отписват занапред, но имам там за проблемните години дължими пари, защото съм имала лична лекарка ...Та сега не знам като приеха закона да ни освободят и от тези пари - дали трябва пак да подавам newsm78

Пепе, аз отдавна не се подлагам на такива процедури преди важно събитие. еле пък тук. Нещо не мога да се разбера с тези фризьори и това си е Tired а толкова проста прическа искам.

# 127
Мда, и аз съм от точно от тази случка, която си е плащала и в БГ, и в ДЕ осигуровките малко повече от година...Току виж ми върнали 12х12 лв. Mr. Green ...ще стигнат за една пицария. Това със справката от МВР не го знаех. Благодаря Peace.

Пепе, искаш ли де ти метна една перука по ДХЛ? Руса, къс боб или по-известен като "френско каре" тъкмо ще паснеш на обстановката -с роклята с циците ще можеш да го играеш перфектна домина Flutter Wink .
п.п. Много е гадно това с фризьорстването...и по законите на всемирното зло все се случва или пред сватба, или пред някой юбилей Confused Close
п.п.п. Тук на фризьор съм ходила 5 пъти - 2 пъти подстригване, 2 пъти кичури 1 път за сватбената прическа е как пък нито един не ме направи като хората! Говорих, обяснявах, рисувах, снимки носих...Сега карам на самотек и на редки посещения при един Ваньо в Пловдив Rolling Eyes

Добрутро, забравих да ви кажа.

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 08:14 от surfline

# 128
аз не мога за жалост да отсвиря НОИ, защото при осиновяване се иска специална бележка, че не дължиш нищо на държавата Crazy
а тъй като смятам да се размножавам още, се налага да съм послушно дете Mr. Green
засега плащам и на двете места..........
мисля, че и за продаване на имот се искаше подобна бележка. сега, като се връщаме, мисля да подам да ме освободят, но ще си плащам, докато не получа потвърждение.
иначе, печатите в паспорта са пълна глупост. в еу печати няма. минаваш си с личната карта. справка могат да им издадат само от мвр и би трябвало да е по служебен път. не че инак става бавно, ако човек сам си я изиска, ама не мисля, че това е наша работа. ония дебелодупестите от нап ли беше, нои ли беше, по цял ден преливат от пусто в празно.

# 129
п.п.п. Тук на фризьор съм ходила 5 пъти - 2 пъти подстригване, 2 пъти кичури 1 път за сватбената прическа е как пък нито един не ме направи като хората! Говорих, обяснявах, рисувах, снимки носих...Сега карам на самотек и на редки посещения при един Ваньо в Пловдив Rolling Eyes

Добро утро и от мен.
Мислех, си че само аз съм от тези дето не обичат тук да ходят на фризьор. Но се оказва, че имам съмишленици  Laughing. Това се дължи, че досега нито един път не са ме направили като хората, независимо колко пари се дават, е разбирасе в рамките на нормалното. На някаакви изтънчени не съм ходила  Embarassed, но и не съм сигурна, че като се дадат 200 евро качеството е гарантирано.
И аъ го карам като теб Сърфи със стригане в Русе при един симпатяга. То и затова като дойдох в Германия имах къса коса, а сега съм пуснала едни буйни гриви, чак да не повярва човек, че съм аз.  hahaha
Аз се изстрелвам, че съм на поредния преглед с бебето.
ХУбаж ден от мен. newsm53

# 130
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
добро утро,
за фризьорите споделих веднъж:

ходя в тренингстудиото на Велла.
доволна съм.
подстригване и боядисване без пари Peace
е поне 3 часа отнема, но си заслужава

надявам се идващата седмица да се вредя за час Sunglasses

# 131
Мда, аз също доста се учудих на буклите ти...Ясно, мистерията е разкрита Laughing.

# 132
  • Primum non nocere !
Здравейте!
Само аз ли съм доволна от немска фризьорка? Thinking Бях много наплашена от коментарите, които четохза гилдията ,но се налагаше да се възползвам от услугите им преди 2м- пак повод сватба. Останах страшно изненадана и доволна.
Лале, възхищавам ти се!
Сърфи, приятно съм изнадана от онкологичните ти познания, така е, имаш право!
Риен, мини на моята диета, мръвки на скара, но винаги с шопска салата. Peace

Без повод, наздраве!

# 133
Риен, мини на моята диета, мръвки на скара, но винаги с шопска салата. Peace
Според вас сега какво ям?  newsm78 Е не винаги. И не само на скара.
Айде да оставим хранителния ми режим на мира.Големи хора сме, все трябва да можем да решим и сами с какво да се храним. Това, че думата "Дюкан" е в профила ми, не означава, че искам да обсъждам.  Mr. Green  С несъмишленици.  Laughing
 Ако пък се интересувате как се чувствам , питайте ме. Hug Не ме болят колената, не ме боли гърба, бавно махам всичко, заради което охках.  И ,надявам се, завинаги.
Сърф, не съм се обидила. Просто напоследък се занимавам с други неща, а не с форума, и набързо пиша.Може да съм прозвучала рязко. сори

По обсъжданите теми:
Здравна осигуровка си плащам все още в България. Тоест ми се плаща служебно. Аз така пари не раздавам, както знаете.  Mr. Green
Фризьор ползвам-имам 2 в родата. И ги менкам, Но при мен постригването е премахването на изтощените крайчета. Едната е толкова прецизна да не отреже нещо, че накрая й благодаря, ако не за пострижката, то поне за сресването  Laughing

Къде забегнаха всички?
Мая влиза след месец в детската градина в групата  с 2 китайчета. През шнуперщундето си игра с тях, накрая по пътя към нас пя "Drei Chinesen mit dem Kontrabass"  Joy Принципно е доволна предполагам, каза на възпитателката :Maya kommt morgen wieder. И на другия ден рева, че не искам да я заведа в детската градина. Само дето тоалетните ми се сториха малко високи. Незнам как ще се справи с катеренето. И работното време е до 16 часа, а градската е до 17.  Confused

# 134
Ееее Риен,бъди доволна и на 16ч. Томи получи място само zа група 3 дена седмично до 14ч zа скормната сума от 153? на месец плÜс 1.50? на ден zа половин порция... Ама по_добре това отколкото ниЩо,че ако не се раzправях и това място Щях да го видя преz крив макарон  Twisted Evil
Видяхте ли това Close Чудя се дали Ще има оправия в таzи държава.
Моите трима мъже са болни,но въпреки това остана утре уговорката ни с приятели до Кьолн,а в неделя при други. Да видим как Ще се справят  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт