Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 5

• 39 459
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Когато бяхме на БГБК-диета, ДАН-лекарят ни изписа пробиотици и ензими,както и препарати против гъбички и най-вече кандидата.Пробиотиците са полезните бактерии,с които трябва да се запасим , и които биват убити при употребата на антибиотици например.Те решават проблема с хроничните състояния на запек или разтройство,както беше в нашия случай.Алек чувствително се подобри след приема им.Разгледайте сайта и може да си поръчате отделни бактерии,както и комплексни,както бяхме ние.Вижте обясненията за отделните бактерии и преценете кои се отнасят за вашето дете.Може да си ги закупите и оттук,но специално продуктите на тази лаборатория са популярни с това,че нямат никакъв глутенов и казеинов произход,вредни оцветители,дори соя.Оказа се,че много от децата имат нетолеранс към соята/както сме ние/ и в тези продукти всичко е изчистено.Относно неразградената храна,както е при Марианка и при много други се използват ензимите.Ние пиехме едни,които имат специален ензимен комплекс,който разгражда пептидите на глутена и казеина.С други думи детето може да нарушава диетата си и тези ензими помагат да се изведе глутена и казеина бързо.Алек от тях доби страшен апетит.И двете неща се слагат в храната,държат се задължително в хладилникДруго,което си спомням е,че казеинът се извежда от организма за 3 дни,т.е.,ако имате съмнения или доказан нетолеранс към него,е хубаво да се дават млечни продукти на 4 дни.Сглутена положението е тежко,защото за да се освободи напълно тялото от него са необходими около 4 месеца. С това мога да ви помогна от личен опит.Здравото коремче е много важно за нашите деца.Сигурна съм,че всички сте чели книгата "Когато мозъкът гладува"и знаете всичко това.Давам линковете малко дълги,извинявам се,но не ми се играе да ги скрия с думичка !
пробиотици: http://www.kirkmanlabs.com/products/probiotics/probiotics_index. … tegory=ProBiotics -  Super PRO BIO
ензими:  http://www.kirkmanlabs.com/products/enzymes/enzymes_index.html?s … gories&sub=28 - Еnzym Complete DPP IV

Последна редакция: пт, 01 авг 2008, 08:18 от avicom

# 166
Здравейте!
Валенце,ние се справихме със запека на Наско,като започнах да му давам едни прахчета "Importal" се казват.Може и да си опитвала с тях.Пробвах много неща,но все нямаше резултат.Накрая Импортала реши проблема при нас.Когато беше по-малък на 3 г. му разтварях по 1/3 от прахчето в малка чашка вода,после след 4 годинка давах по 1/2.Разтваря се добре,сладко е и почти не се усеща/това го казвам,защото Наско освен всичко друго, не иска да пие никакви лекарства,започва да се тръшка и да реве.Един го държи здраво а друг му изсипва в устата,това което трябва да приема.И когато се разболее у дома настъпва някакъв кошмар с даването на лекарства и меренето на температура/.А Импортала си го пиеше сам и не го усещаше,особенно ако съм го разтворила в сок или малко безалкохолно.Не съм го давала дълъг период,около две седмици само и ефекта настъпва.Продължително време нямахме нужда от него.По-късно пак ни се наложи да използвам Импортал,но беше вече след повече от година.Дадох втори път и това беше.Разбира се ако не сте го използвали до сега е добре да попитате вашият педиатър все пак.Казвам го като съвет,защото съм фармацевт и зная какво се получава понякога.Ако в момента детето приема други медикаменти също има значение.

# 167
  • София
Таня, напълно съм съгласна, че нашата страна е уникална с това което имаме като природна лечебница.Ако се зачетем например за чесъна, или копривата , ами имаме невероятната възможност да се самоизлекуваме.Обаче.Въпроса е, че децата ни се хранят изключително  избирателно с определени групи храни.Каква полза има от лечебните свойства на чесъна, като те не го ядат.Принципно билки, козметика, храни са най полезни когато се използват според месторождението.Хвърляме се на вносни добавки и пробиотици, защото са обработени в лесен за прием вариант.Ако успеем да храним балансирано децата си с чорба от коприва, лук, зеле, орехи и т.н. родно производство няма да имаме проблеми.Ама не успяваме.Добавките в капсули или хапчета не се обработват от организма така както натурално приетите продукти.Хватката е да почнем да ги храним балансирано.Ето и един номер.В къщи не пием сокове.Пием чай.Запаря го , подсладя го и го изстудявам като сок.Сипвам в кана или шише и го пием вместо сокове.В началото почнах с Ройбоз.Той няма аромата на мащерка, а наподобява сок.Постепенно и други неща добавям.Даже и коприва.Аз също от малка се интересувам от фитотерапия  Wink

Монголците да ви разкажа имат един метод за лекуване.Болния човек се слага в мравуняк.Мравките го облазват с мравчена киселина.Трябва да се внимава колко време ще престои там.Да не се предозира.Мравчената киселина повишава защитните сили на организма.Аз използвам това.Има невероятен ефект.

# 168
Влязох за да кажа, че снощи ревах като магаре за нещо, което го очаквах. Сигурно някои от вас си спомнят притесненията ми от падането на зъбите на Мири. Е това вече е факт. Вече сме без едно зъбче. Но ми стана толкова болно, толкова мъчно, така се разридах, както скоро не ми се беше случвало. Установих липсата на зъбчето вчера вечерта в магазина. Направо се  Shocked и то не за друго, а защото даже и не съм разбрала кога е станало. Вече имам съмнения, че може да е станало и предния ден. Най - вероятно го е глътнал. А то не ми "каза", не ми подсказа по никакъв начин за това. А аз го установих случайно. Не можахме да си дадем зъбчето на "Феята на зъбките" и тя да ни донесе подаръче /не че щеше да разбере нещо от това/. Сега мама ще му даде нещичко, ама по никакъв начин няма да се свързва, че е с падналото зъбче. Незнам дали разбрахте нещо от обърканото ми писане, много развърляно е, но и мислите в главата ми са тъй  Sad

# 169
  • София
Аз те разбрах.Първото зъбче успях да го извадя аз, второто никой не разбра, че е паднало.Когато децата почват да сменят зъбки, това е сигнал, че са пораснали и готови за училище.Боли, защото са готови само физически   Cry.

# 170
пораснали и готови за училище.Боли, защото са готови само физически   Cry.
Направо ми се иска да спра процеса му на растеж, да си остане моето малко момченце, да си навакса пропуснатото и тогава да продължи напред  Cry

# 171
  • Анкх-Морпорк
И на Наско му паднаха 2 зъбчета и растат нови, и аз се почувствах по същия начин, много добре те разбирам...
Детето расте, а всъщност си е едно голямо бебе.
Не ги намерих, сигурно са паднали при хранене и ги е изял.

# 172
Аз да ви се оплача ли, похваля ли и аз незнам...  Ставаме тая сутрин и Малкия батко "чете" - тук пишело това име, там онова име, тук стоп там нам какво си..... Аз естествено го игнорирам - мисля, че си играе -  тази седмица вторник научи буквата с която му почва името....  И той пристига и ме пита - А тази дума коя е? Аз отговарям бързо и продължавам с моите "Дела"... по едно време го виждам как продължава да сочи думи във вестника и да казва какво значат, минава през думата която съм му казала току що, казва я вярно и продължава...  Shocked
Взех лист хартия и почнах да пиша имената ни - и да питам какво пише и той отговаря вярно  Shocked Shocked Shocked Нашите имена, на терапетката, фамилията, на деца от градината....
Абсолютно зрително явно ги е запомнил като поредица от символи като ги е видял написани обаче си е факт - разпознава ги и си ги чете  #Crazy
Извадих книгата с буквите и почнах да го питам за написани думички - прочете масово "лесните" думи - BUS, STOP, GO, I, COME, TREE, AND, ONE TWO FIVE  Shocked Shocked Shocked
Чете ги като някакви фигури - цялата дума. Но това е и начина по който тук се започва в 1ви клас да се учат да четат - учат цели думички, та аз определено се хем зарадвах, хем изплаших....

Пепи, не се тревожи, по-голямата част от родителите никога не разбират, кога децата им са загубили първото си зъбче.
И аз нямаше да знам, ако моите не ми го бяха донесли... и при двамата зъба ми беше връчен. Обаче само първия, следващите като паднеха идея нямам къде  са отивали  newsm78 На малкия батко зъбчето което се смени сега е голям бял зъб....и до него второто долно и идея няма още да се клати....А уж казват падали заедно. Ти си проверявай, ако се клати и другото  като падне то го отпразнувайте с торта или специална разходка и хич не се тревожи.
И не се замисляй със сложни мисли - готови неготови - Много важно! Важно е да са щастливи!

# 173
  • София
Разбрах ви много добре за зъбчето  Hug

Катина, за храната и аз подобни неща имах предвид - от една страна да видим как леко можем да им променим режима. Това с чая вместо сок е добра идея и точно тази сутрин си мислех за някаква домашна отвара, подсладена с мед и сложена в шише от купешки сок. Ако не иска, да не пие. Има на Гербер и Хип сокове, които са без захар и добавки, поне така пише. Друг пример шоколад - черният е прилично полезен и съм решила вече основно такъв да й давам.
Напълно съм съгласна за добавките, обаче е много дълъг процес на уцелване. Аз пих едни препоръчвани тук и не видях никакъв ефект, за едни едно е добро за други друго. А за добавките съм и доста скептична - не знам ви е нямате ли съмнение, една китайска ампула е 1-2 лв., е как е стигнала до тук с толкова хора по веригата. Вътре съдържанието е много евтино и дали има полза. Ето тази мравчена киселина където даваш линк, тя как е произведена, как е извлечена? Да проверим дали производството й предполага да бъде консервирана и доставена за тази цена, може и да е.
avicom, е дала много интерсно инфо, ще го разгледам после. Като цяло съм убедена съм, че има някъде добавка или активирана храна, така че да изведе децата Praynig

# 174
  • София
Танче, наистина всеки организъм си има своето лекарство.Всеки си има глава на раменете и си преценява кое да опита, и кое е неговото.Тук обаче има и  плацебо ефект в намирането на своето си лекарство.Точно тези ампулки, към които дадох линк струват  0.85 ст. бройката.Пристигат с кораб, като фирмата ги поръчва и доставя от производителя.Пием ги цялото семейство от година и половина.Пием ги с одобрението на личната лекарка - педиатър.Когато водя дете при нея за преглед винаги и казвам кое точно от каталога ще ползвам, и винаги ми дава карт бланш с уговорката, ако не помогнат да и се обадя за да им предпише от тези неща, за които е учила.Никога не ми се е налагало за  година и половина откакто ги ползвам да и се обадя допълнително.Така, че мога да си позволя да ги препоръчам.От там нататък ти си ги проучвай.

# 175
  • София
Катина, много е полезно, че пускаш линковете,  да имаме информацията е първото. Ако не знаем, че нещо съществува, може да се окажем без избор  bouquet

# 176
Пепи, разбирам как се чувстваш. Cry В момента и аз се чувствам по същия начин. Онзи ден като михме зъбките с Мими, забелязах, че зад силно разклатен млечен зъб е израстнал нов. Един зад друг. Shocked Не позволи на баща и да и го извади и аз на следващия ден я заведох на зъболекар. Нищо не усети, не плака. Зъболекарката ми подаде зъбчето и го взех у дома. Още не сме ги хвърлили на Баба Вранка. Мими до някъде разбира какво се случва, но липсва този ентусиазъм и спонтанна радост, както при другите дечица. Cry И аз някак си не смея нищо още да направя. Извинете, тези дни ми е много тъжно, чувствам се зле...

# 177
  • София и там където не се пуши
Пък за зъбчетата има още едно поверие, да си го сложим в портмоне за да имаме пари. Аз така си нося зъбче. Не съм ги хвърляла. Не че ги знам къде са  Joy

# 178
  • София
И при нас стана така със зъбчетата.Първото не съм видяла,че се клати,видях като липсваше вече.Останалите обаче нямаше как да ги пропусна-още щом започваха да се клатят Бубка постоянно си държеше езика там и това си личеше.Изчаквах да се разклатят много и тогава ги вадех.
Ние вече не ядем мляко,пък да видим.Предполагам ако има резултата ще е видим най-малко след 2 седмици.Имам предвид резултат относно изхожданията.Обаче сиренето не го изключих,яде по малко в салатката с домати наобяд.Наистина по мъничко,дали и него да спра?
Най-новото от преди няколко дни при нас е,че Бубка започна като направи някоя беля да идва при нас и да вика Бубооо,с един такъв характерен тон,с който аз и се поскарвам,като направи нещо лошо.Тоест идва да ме уведоми за деянието си Mr. Green.Не знам дали това е хубаво или не,в смисъл по-добре би било да дойде и да каже-мамо,направих еди какво си...но все и това е нещо.

# 179
  • София
Валенцето, хубаво е.Радвай се.Мисля, че може леекинко да се сложи към  "споделено внимание" - това е едно от нещата за които се борим да се случи.В такъв момент я питай какво направи.Опитай да анализираш ситуацията като се опиташ да кажеш това, което се предполага, че тя би трябвало да каже.Например Буба е счупила ваза, идва и ти казва Бубооооооо.Ти проверяваш каква е белята, клякаш до нея, хващаш и лицето за да ви бъдат очите на едно ниво, и да се надяваме да те погледне.Казваш "Вазата се счупи"Ако се наложи кажи го два, три пъти.Така вече ще е наясно момето какво да ти каже при следващо счупване на ваза  Crazy.Тъпо изглежда, ама ако анализирате така всяка беля, може и да схване цаката.Аааааа може да и се скараш за счупеното, ама задължително след като я похвалиш че ти е казала за белята.

Общи условия

Активация на акаунт