Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 5

• 39 456
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
  • София
 Party Party PartyПросто не мога да не споделя,макар и вероятно да изглежда меко казано странно...Бубка свърши работата,от почти година насам не се беше изаквала без помощни средства/свещички и сена/,а преди малко..ама колко се радвам.Макар и да бе малко като количество Mr. Green,това все пак е знак..миризлив,ама знак. Laughing
И аз сега си мисля как ли би реагирал непознат ако ме чете! Crazy

# 181
  • София
Ако ще чете някой да прочете и това Честито пъро изсрано л...о Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Явно наистина млякото е бил проблема.Така ми мирише  Laughing

# 182
  • София
Валенцето, честито! Ей, добра новина, нищо че е за л...о Simple Smile

# 183
  • София
Ако ще чете някой да прочете и това Честито пъро изсрано л...о Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Явно наистина млякото е бил проблема.Така ми мирише  Laughing
Може би е в млякото,да...но тя от седмица някъде пие и Лаксал,което си е хуск,ама на хапчета.Нищо,само дано не е била напразна радост.Обаче сега ще продължа с...описанието,може вие да ми намерите логично обяснение.Като се изаква със свещичка...уф,предварително се извинявам за обяснението Embarassed,та тогава ака кашаво,по скоро рядко,а сега е съвсем нормално...не знам,но с такава косистенция никога не го е докарвала със свещичка?!Обещавам да спра дотук с обясненията! Mr. Green

# 184
Валенце, честито! Mr. Green И аз мисля, че в млякото е бил проблема.  

# 185
  • София
Валенце,  не се притеснявай. Поне аз го намирам за много нормално, около 3 месеца се занимавах с отделянето на детето и да му хвана поне донякъде ритъма, така че си питай за всичко. Мога да ти кажа от моя опит - слагах 2-3 пъти свещичка. 2 пъти беше нормално, но последната  свещичка и го направи кашаво, спрях да й слагам, защото реших, че има нужда от повече време да й се оформи. Мисля, че с влакната и без млякото ще стане. Успех!

# 186
  • София
Да,Таня,така мисля и аз.Просто заради клапата ме беше страх да я оставям сама.Ох,дано,дано този път стане,защото този проблем тормози постоянно мисълта ми.Най-малкото-вредно е да се задържа толкова време храната в организма.

# 187
  • Анкх-Морпорк
Е, Валенце! Стискам палци да има редовни резултати!
И ние така се радваме - само че ние се учим на гърне и всяко "точно попадение" е повод за радост и похвали.
Все още късно се усеща и понякога се случва "авария", докато стигне до гърнето.
Оф, имам следния проблем - ако го оставя гол, всичко прави в гърнето, (дори и малко да закъснее със сядането, ми е ясно, че е бил тръгнал за гърне), но ако е с гащи, или се съблича гол, или пишка и ака в гащите (може би мисли, че са памперс)
А иначе явно се контролира, защото не пишка често, но за това пък става количествено...
(да навляза и аз в "темата" за разните нужди)  Mr. Green

Последна редакция: сб, 02 авг 2008, 19:22 от firebird

# 188
Най-малкото-вредно е да се задържа толкова време храната в организма.
Сега като го написа това се сетих още нещо. Кърмените бебета на поискване, на които не се дава вода акат веднъж на 3-5 дена.  Не са запечени, просто акат рядко. И се смята, че е напълно нормално, защото усвояват голяма част от храната и почти нищо не остава да бъде изхвърлено. Естествено, това не важи за голямо дете, което яде всичко, обаче ти не се ли замисляш, че ако не ака всеки ден може и да е просто по-добро усвояване на храната. А и всички се опитваме да си храним децата с възможно най-най чистите храни...  Аз на твое място бих правила и стравнение на материала влязал и излязал  Mr. Green  в коремчето и.  Колко е било усвоено и колко изхвърленно... а и Бубка май яде като птичка

И честито Simple Smile
А за млякото - аз бих изключила сиренето Naughty - в него протеина е повече отколкото дори в млякото... поне докато не почне да ака редовно, после можеш бавно да върнеш храните. Ако се притеняваш за калция - купи сусамова халва - много богата на калций(една кибритена кутийка на ден е предостатъчна като количество да си го набави) също така много добра "изсираща"  Mr. Green храна.

# 189
  • София
Благодаря за поздравленията! Grinning
Деси,и аз в един момент си мислех,че може да усвоява всичко,тръгнах точно по тази логика-за кърмачетата.Но май не е така,защото като и сложа свещичка пълни гърнето.
Ох,да видим,сега май ще спра и сиренето.С него ще е малко по-сложно,но ще се справим.За сусама-аз и давам,яде го смлян в мед или пък и взимам сусамов тахан,но сусамова халва,такава твърда си,не съм виждала.Освен от сусама,от какво друго може да си набавя калций детето,ако не яде млечни продукти?

# 190
  • София и там където не се пуши
Валенце, сусама е най-добре.  и достатъчен, дори по-добре от сиренето.

# 191
  • София
Добре,а когато сусама и го давам несмлян-слагам в хляба,върху питки и прочие-тогава забелязвам,че не се смила и излиза така цял.Това значи ли,че не са му извлечени полезните съставки?А когато го давам с мед,предварително го смилам в робота и не се вижда после в изпражненията.Има ли значение дали ще е цял или смлян?

# 192
Здравейте!
Вчера специалната ни педагожка ни даде един комуникатор.Освен с картинките по ПЕКС,ще трябва да работим и с него у дома.Тя ни показа как се работи с комуникатора,но мен нещо ме притеснява.Като че ли Наско се раз концентрира с него,не мога да му го взема от ръцете.Той иска да го натиска постоянно и да си играе с него.Така си измества вниманието върху самия апарат,а картинките остават на по-заден план.Дали на мен така ми се струва,защото това е съвсем ново за нас?Сигурно някой от вас е използвал такъв комуникатор?Има ли видим напредък с използването му?А освен това,треперя  да не вземе да го блъсне в земята и да го строши,как ще го върнем на педагожката.

# 193
  • София
За първи път чувам за такъв комуникатор  Thinking Ама нали самата дума комуникиране, е общуване.Как точно се общува с машина  newsm78.Я го снимай, и разкажи идеята на това чудо.Ти от кой град беше?

Валенце сусама в хляба несмлян е само за декорация.Защото както влиза така си и излиза неусвоен.По добре го смилай и го добавяй в брашното.Аз слагах и в кексове, и в сладкиши, и в попари и в каквото се сетя, а той не ме види  Mr. Green, ама смлян.В сусама има повече калций, отколкото в сиренето и млякото.Не ми се търси линк.В темата за диетата Надежда беше пускала инфо за него /сусама/

Последна редакция: нд, 03 авг 2008, 14:02 от Катина

# 194
  • Анкх-Морпорк
Ние сме опитвали с такова нещо, то е диктофон с голям бутон, записва се дума примерно - "дай" и детето като иска нещо, кликва там, чува се "дай" и му се дава каквото иска. Може да се записват и думички
а има и друг един на който могат да се слагат няколко картинки и да се записват думички за всяка картинка.
Детето натиска коте - чува се мяукане.
Или се слага картинка с вода, храна и тн и натиска което желае и се чуват думите.
При нас пък  белята е там, че детето има стереотипна игра с въртене и иска да върти уреда, пък този по-обикновения прилича на голяма кутийка крем.
Струва ми се, че този уред е много удачен за деца, които имат трудност в произношението - неврологична или механична - но са кротки и разбират какво се иска от тях. Моят не знам какво разбира, но все повече си мисля, че никак не разбира думи и идеята на говоренето като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт