Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 5

• 39 453
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
firebird много точно е направила описание на комуникатора.Нашият е от по-обикновенните,само със записващо устройство,без картинки.Например днес записах две последователни думички "да пия" "вода"(тъй като Наско започна вече да казва "аз искам",това не го записах на комуникатора) и сега упражняваме когато е жаден той сам започва с "аз искам" и при натискане еднократно на големият бутон на комуникатора се чува "да пия",при второ натискане на бутона се чува "вода".Така се образува изречението.Би трябвало от многократните повторения,

# 196
детето да започне само, да се опитва да го каже.Така поне аз разбрах за смисъла на този апарат.Но не зная как ще се получи при нас.И на мен ми се струва,че това е за по-кротки деца.Наско е много палав,бързоходен,всичко бързо му омръзва,няма никакво търпение.Нямаме опит с такъв комуникатор,затова ви попитах,ако някой е използвал нещо такова.

# 197
Здравейте Hugот близо година , откакто пуснах първия си пост , с молба за помощ и съвет за детенцето ми , чета в темата и уча от вас Simple Smileне съм писала , реших днес да ви се преставя  HugКазвам се Ники  и дъщеря ми , Анджела е аутист , за това разбрах , преди година , но още немога да се примиря и да повярвам  :cry И ма и силно изразени сензорни проблеми , част от които са , че почти през цялото време , сме със запушени уши , и имамме неистов копнеж за тракане , каквото пипне и го лапа  Sad , незнам как да се преборя с този проблем , ако някой , има някакъв съвет ....постоянно  се мъча да уча и да търся нови методи и начини Simple Smile, ето  и един алтернативен метод , може и вече да знаете за него но , все пак  Grinning[url]http://www.emozdrave.info/forum/viewtopic.php? Hug
Надявам се да ме приемете във вашето семейств Hugо , и да се подкрепяме, споделяме и учим заедно

# 198
# 199
Здравейте,
ние бяхме на дълъг уикенд в едно село над гр. Трявна. Починахме си и си поспахме добре, даже преспахме, защото мен започна да ме мъчи безсъние след многото сън Rolling Eyes Това, което ме радва е, че Криси за първи път обърна внимание на куче и даже много му се радваше, постоянно гледаше да го докопа я за опашката, я за ушите Grinning  Прояви плах интерес и към коня, обаче не пожела да се качи. Може би му се стори много висок. Иначе се налюшкахме на воля на дворната люлка. Той много обича люлките и винаги има драма в градинките, когато са заети или пък го люшкам недостатъчно време според неговата преценка Grinning

# 200
Здравей, notes!   bouquet Понеже лично познавам Анджи си позволявам да кажа, че е голяма кукла Heart Eyes. Имаш ли повече информация за тази система ТEC, защото аз лично не успях да намеря точно описание, освен описаното в сайта. Знам за системата TEACHH, за работа с деца от аутистичния спектър, но предполагам, че това е нещо друго. Ако знаеш нещо повече, пиши.

# 201
 :hug:martin4e
Тес е по скоро алтернативен начин на лечение http://www.emozdrave.info/, с потупване на разни точки и думички , се постига резултат , поръчала съм книгата , тогава ще имам по пълна информация , а иначе и тукhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277859.0е писано Simple Smile

# 202
notesHug Благодаря от сърце за споделеното! Аз не знаех за този метод. Embarassed Ще прочета темата в бгмама внимателно и ще се включа с коментар. Но ми звучи чудесно.
За примирението. За жалост и аз не успявам да го постигна вече почти трета година. Confused Непрекъснато се лутам между падане духом и после събиране на кураж и пак така...
И Мими на същата възраст лапаше всичко, каквото и попадне в ръцете. Идеи как го преодоля не мога да дам, защото мисля че премина някак от само себе си. Но още не можем да преодолеем "навика" да души всичко, каквото вземе - книжка, играчка, храна, без значение какъв е предмета.
А на мен ми се ще да попитам нещо. Мими сменя стериотипните си движения през някакъв интервал от време. Това хубаво ли е или не и изобщо има ли някакво значение самата смяна?

# 203
Мари анка , Hug, за стеротипните движения , ние започнахме с въртене на всеки предмет , въртяхме дори квадрати , ние също ги сменяме , сега сме н а тракане , според специалистите с които работим , имала нужда от вибрации, и те ме съветват просто да изчакам да премине . За момета друго немога да направя . Още за един метод разбрах , той е за изчистване , на организма от тежки метали . Това са капки , натурални , на основата на вулканична пепел , доколкото разбрахме , дават чудесни резултати , при деца от аутистичния спектър , ние с мъжо се обадихме в Щатите , 150 долара +30 долара доставка , ето пускам пак линка http://www.zeolite.com/index.php#order-cellular-zeoliteчетохме и по форуми , деца след 6 месеца ползване на капките , проговарят , успокояват се , нямат проблеми със съня ......, и само такива хубави работи ,за които всички ние мечтаем HugНезнам , дали е така , но сме решили да пробваме , хората , нямат претенциии , че са измислили , хапче за аутизма , но ...... все , пак , казват , че формулата на капките , лекува дори ракови клетки  Shockedизчиства тотално организма от гъбички ,кандида , инфекции, пак казвам , продукта е съвсем нов . Незнам , възлагам , големи надежди ........

# 204
notes, а правили ли сте тестове за гъбички или за тежки метали, за да правите това прочистване

# 205
notes, вие поръчахте ли тези капки? Заинтригувах се, ще ми се и аз да взема.

# 206
  • Анкх-Морпорк
Като чета това за вулканичните капки и се питам какво може да има в тях... пепел...
И се сетих за активния въглен, дето се пие при натравяния и дето го слагат в противогазите...
Дали не е същото нещо, ама с малко маркетинг и реклама гарнирано?  newsm78
На мен все такива ще ми дойдат на ум, ама активния въглен го има на хапче и прахче и поне не е 150 долара...
И със сигурност обезврежда голяма част от отровите.

А ме смущава и лекотата, с която всеки иска да пробва поредното нещо...

# 207
  • София и там където не се пуши
firebird, можеби си права, просто не знаем какво може да им помогне, а съм сигурна, че все ще има нещо природно в България, ама откъде да знаем.

# 208
Мари анка , съвсем скоро ще поръчаме , и ще кажа , след няколко месеца , има ли ефект , firebird, мисля , че поучихме със съпруга ми  добре , но все пак , незная какъв ще е резултата , но без да опитаме , няма да знаем , всеки родител трябва да реши , какво да предприеме , аз съм решила да опитам , и ще го напправя Hug

# 209
  • София
Аз също вярвам, че за всяка болка си има и билка.Само, че нали все някой трябва да се навие да е първи за да се направят статистиките за тези, които действат на сигурно  Wink.
Много е трудно да се открие точното нещо в точните дози, защото зависи от нас родителите да сме последователни в даването на "нещото".А ние търсим резултата от това "нещо" да се появи, ако може вчера  Confused.И тъй като за да има ефект трябва време - ние набързо се отказваме от това, което не действа, ама веднага  Crossing Arms.Нали осъзнаваме, че ние в момента прокарваме пътеките за тези след нас.До преди десетина години деца с нашите диагнози биваха оставяни в домове за да не загрозяват социализЪма.Никога не е работено с децата така, както ние работим с нашите.От нас зависи какви пътечки, или магистрали ще изградим.

notes, браво за смелостта.Ще има положителен резултат - вярвай в това   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт