Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 5

• 39 448
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
А ме смущава и лекотата, с която всеки иска да пробва поредното нещо...

и мен ....

Преди да се самонавиете в "чудесните" капки пак се замислете няколко пъти - това не са "някакви" капки, а в дозата да очисти организма(45 капки дневно се дават, разделени на приеми през 2 часа) ако искаш да изкарва метали Е МНОГО МНОГО СИЛЕН ХЕЛАТОР, детето трябва да се наблюдава от лекар - ДАН доктор, който в БГ няма. В по-малки дози капките нямат желания ефект. Във високи дози без назначени минерали да се приемат носят голям риск!!!!  И то не защото имат нещо вредно или отровно, а защото както всички знаете - в момента в който организма почне да изкарва металите изхвърля ОГРОМНА част от минералите си. Дотолкова, че може да се застраши живота, детето да си изгуби зъбите, да се увреди мозъчната дейност и т.н ит.н.
Затова и преди хелирането трябва да се спазва МИНИМУМ 2 години БГБК диета - за да се подготви организма, да са 100% изчистени гъбичктие т стомаха, като при това се приемат един куп минерали и витамини, които се увеличават много в периода на хелиране.

Никого не убеждавам да не опита. Обаче идете на сайта и четете всичко- последните редове на страниците....(Що ли са го сложили там а?) -  навсякъде пише, че лекарството не е регистрирано, и да се взема на собствен риск.... и че това трябва да става със знанието и на лекаря и под негово наблюдение...

А за прочистващите лекарства/билки/вещества в БГ - естествено,че сигурно има много такива и там...цялата работа е в количеството в което се вземат. В големи количества изкарват металите, обаче с тях и минералите и витамините.
Затова дори за калните бани пише - на деца с висока токсикация не се потапя тялото - а само долната част на стъпалата - просто защото от тях има да излизат много токсини , съответно много полезни неща ще излязат с тях.... В БГ кой ще наблюдава детето, кой ще изпише заместителна терапия за загубата на минерали?

Честно, възхищавам ти се на смелостта да минеш през това   bouquet Аз не посмях да се реша да си хелирам детето/въпреки, че ДАН! доктора живее на нашата улица), нашия терапевт също
каза, че това е избор ако терапиите не проработят... а не първи избор. Шока за детския организъм не е лек.  Аз избрах "обикновенните" неща за детоксикация...и чиста диета.  Хелирането го отхвърлих. Но и моето дете прогресира с терапиите много добре. Нагоре-надолу, но повече нагоре...Ето днес пак почнахме четкането по много пъти на ден...... сетивността е нещо с което явно ще се борим постоянно и ще ходи надолу-нагоре...  Но прогрес има, въпреки залитанията от време на време ...

Марианка - смяната на стериотипа не е лошо нещо - просто тя търси да се самостимулира по различен начин. Децата се променят - стериотипите с тях. От такава гледна точка е хубаво нещо. Обаче стериотипите трябва да се пречупват.  Моя син почна да се върти напоследък докато му се завие свят. Затова и ОТ -то вкара пак четкането, и "разпореди" да не го оставяме да се върти - врътне ли се - четкам , "пресовам ставите" и после "газя" с топката.  За всеки стериотип трябва да решиш какво иска да стимулира - и да и дадеш стимулация по друг начин.

Катина - беше права за "биенето" на моите диванета - и ОТ-то днеска сподели, че е най-вероятно търсене на стимулация.
Мисля да взема да го снимам какво може да прави като отидем на терапия следващия път да се похваля какви умения имаме  bowuu Днес четох оценката му на 4 години и 2 месеца - преди година и половина.... Е честно да ви кажа  Embarassed Embarassed Embarassed то все едно това не е за моето дете  Shocked  8 листа писано - това неможе, онова неможе от уменията за 2 годишно...... единственото дето "може" е че наредил мозайките в дъската за двойно по-голямо от очакваното време.....  А най-голямо впечатление ми направи описанието как не комуникира с терапевта и няма очен контакт, как не реагира на похвали, игнорира въпроси как се казва и т.н. никакъв опит за комуникация. Пише "комуникира чрез майка си" - демек аз комуникирам вместо него Crazy.... Сега ми се струва невъзможно  - нали постоянно го молим да млъкне поне за 2 минути да си чуем приказката  Joy  Дори госпожата се оплака в градината, че много приказвал на занятия и не слушал и разсейвал децата  bowuu (аз те това като похвала го приех  Joy ) Като направим филмче ще ви го дам да го видите, заедно с оценката от преди година и половина  Mr. Green Простете, ама много искам да си се хваля с детето  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 211
desi , това за което говориш(за капките ) звучи стршно , количеството  за което си мислех аз да давам е 3 пъти по 3 капки и постепенно , леко полеко да го увеличавам newsm78, Благодая ти , че се включи , сега ще пишем по обстойни мейли , а относно това , че препарата не е регистриран , доколкото рабрах , презентацията н а препарата , трябваше да стане сега юли , или август не се сещам точно ooooh!

# 212
хех... с тея 9 капки на ден нищо няма да изкараш. Едва ще покрие това което детето яде. Ако има и гъбички, токсините които те произвеждат няма да могат даже да се покрият...

Независимо от количеството - сигурно си прочела че детето ще се дехидратира като почнеш./това според  "изобретателите" му било нормален страничен ефект/ Трябва да си сигурна, че набавя необходимото си количество вода  на ден.
При всяко хелиране страничние ефекти са болки в мусклите, главоболие, повръщане и т.н. - в зависимост от организма и това което детето изкарва са различни, но определено се чувстващ "болен" - пак описано като нормално явление и не било страничен ефект...
Честно да ти кажа, хич нямам вярва на това въобще да работи. НИто един от "Докорите" изказали се за него никаде няма ликн да видиш дали наистина има такива. На нито един не пише къде работи или откъде е...
А самото лекарство се разпространява като MLM ... т.е. пълни на някой джоба на върха на пиррамидата.... обикновенно това са все прехвалени продкти без никакъв ефект.
За регистрацията - регистрирано е като "МИНЕРАЛНА ВОДА"  Shocked Shocked Shocked

Зачетох се малко....ако има начин да си вземеш паричките обратно ...

I was asked by a patient whether they should take zeolite ( a “volcanic” mineral complex) for their malignancy. A quick down dirty MEDLINE search revealed that zeolite, unlike most MLM scams has hundreds of studies relating to cancer. OOops! I thought for a split second as the downloads started coming that I had been mistaken. Until I started reading them - they are all about how zeolite CAUSES cancer!!

Not only does zeolite cause cancer, it causes pleural mesothelioma. Mesothelioma is the most deadly and almost untreatable form of lung cancer known, and is associated with exposure to asbestos and silicon fiber.

това от тук:
http://www.herbological.com/herblog/?cat=11

прочети и това:
http://www.mercout.com/pages.php?pageid=9 - официално го обявават за измама - и то лекари, които не се крият кои са и откъде са....

и това:
Dangerous Reasons
•   A fibrous zeolite (a molecular sieve).  Known to induce malignant mesotheliomas.
•   Main source of acid mine waters associated with sulfide tailings. Contains arsenic.
•   Major fluorine-containing mineral
•   Beryllium containing dust is highly poisonous
•   Form deposits in human heart valves and arteries
•   Fine particulate form causes respiratory effects (silicosis or silicotuberculosis).
•   Known as white asbestos. Chronic exposure can cause a progressive lung disease.
Contains small quantities of radioactive uranium, a major source of Pb
•   Known as blue asbestos. Lung diseases, including lung and mesothelial cancer
•   Main source of mercury
•   Main source of lead

ako искаш прочети и това: http://www.pathguy.com/altermed.htm

И накрая - не ми се връзвай много - аз винаги търся лошото във всичко, дори и във витамините намирам  Crazy
Но това определено звучи  зле - изледвания обосновани на тест с 10 мишки/това официално регистрирано/ от които нито една не оздравяла, само умрели по бавно и изведнъж - как над 50% от болни от рак, които им оставали 6 седмици живот оздравели....  това последното базирано на писаници по страниците им...нищо не е потвърдено.... 
Възможно е и да има ефект - ако го даваш примерно с голяма доза терапия Simple Smile
Няма какво да се лъжем и маем - терапията, а не капките или диетите ни подобряват децата. И е ЖАЛКО, че има хора, които на наш гръб правят пари - с децата с аутизъм и безпомощтните им родители, с болните от рак и т.н.

Спорам да пиша, много съм негативна и нападателна напоследък.... време е някой да ми начука обръчите  bash

# 213
  • густо майна Филибето
И на мен хелирането ми се стори достатъчно страшно, дори само на теория. Доколкото си спомням, преди да се прави, освен, че не трябва да има никакви гъбички, се изследва и нивото на една аминокиселина , ако не се лъжа беше глутатион(така е на руски) и се изчаква то да стане достатъчно високо, за да може да се хелира, иначе настъпват непоправими поражения.
С това хелират ДАН , някои са с рецепта, други не.

http://www.elinahealthandbeauty.com/forum/viewtopic.php?t=2178

Сега се опитах да надникна отново в сайта на Елина, оказа се, че това, което го има тук вече преведено, сега се чете само срещу 25$  Mr. Green

# 214
Сега се опитах да надникна отново в сайта на Елина, оказа се, че това, което го има тук вече преведено, сега се чете само срещу 25$  Mr. Green

Ами какво да кажем.... докато детето и беше зле, всичко беше безплатно. В момента в който аутистичните му прояви изчезнаха напълно всичко стана платено  Mr. Green

# 215
  • София
Момичета,при нас май нещата вървят към добре-вече почти седмица ще стане ,откакто Бубка не яде мляко и млечни продукти и засега два пъти имахме..попадения Mr. Green.Това след една година свещички,лекарства,чайове,през която година нито веднъж сама не се изходи.Едновременно със спирането на млякото започнах да и давам гроздов сок два пъти на ден на гладно...останалото си е като преди-много плодове,много вода и прочие.Дано имаме успех и занапред.Благодаря на всички ви за съветите! Hug

# 216
desi, Благодаря ти много за споделената информация , (аз дори тайничко се надявах да се вкючиш с мнение, зная , че живее в щатите , и си мислех , че имаш , някаква информация ), да прочетохме със мъжо всичко , и да ти кажа , доста гадно ми стана и мъчно , защото възлагах големи надежди , човек , когато открие нещо и му харесва първоначалната гледка е склонен н, май да вижда само хубавите отзиви , ние все още не сме го поръчали ( и при това положение ....)само кореспондирахме с въпросната фирма по мейл , ние им зададохме доста въпроси , но явно не са ни отговорили коректно Sadами това е , напоследък , май само така ми върви . А иначе , терапиите при нас дават резултат , но с много бавни темпове , вече от една година ходи на ежедневни терапии, логопед , специален педагог. За тая година , има корекция , в поведението , и само една думичка Sadпросто исках , ако има и нещо  с което да подпомогнем обучението...... съжалявам , ако съм подвела някой майки Sad

# 217
notes, спокойно, никого не си подвела. Естествено е, когато срещнеш нещо, което ти се струва, че може да помогне, е да споделиш. Така дружно обсъждаме и стигаме до верния извод. Wink А [desi] живее в ЮАР, ако не ме лъже паметта. Аз също съм и много благодарна за ценната информация, която ни дава.
Валенце , браво! Много се радвам за Бубка! Hug

# 218
Валенце - голяма сте работа   bouquet  bouquet  bouquet  Дано си открила кое го предизвиква и да се справите с пустите лениви черва.  Praynig
notes, аз не исках да те разубеждавам, аз самата се зачетох отначало много желаеща да си намерила магическото хапче и да купя и за моето детенце...ама  евно още не сме го открили  Mr. Green Не се отчайвай и продължавай да търсиш Simple Smile
А за терапиите, че работят бавно не се отчайвай - просто в един момент явно с натрупването децата изведнъж дръпват, порсле пак има застой... детенцето ти е много мъничко, на такава възраст още диагноза аутизъм не е сигурна, и съм сигурна, че ще напреднете постепенно с възрастта. 

Ние ще ходим другата седмица да ни отлагат от училище (да отиде, не в 1ви клас, ами в предучилщтната), че днес като му подадох документите и ми сервираха, че то така неможело - трябвало да ходи в 1ви клас на тая възраст(в момента в който навърши 6г.) Та се занимавах днес с бурокрация тукашна с тукашното образователно министерство да вадя документи за отлагане. Сега ни остава да ни одобрят, че е по-добре да остане в градината, а не да отиде първи клас в специализирано училище. Само толкова ми трябва на мен - една годинка...сигурна съм, че ако ни я дадат ще бъдем после в масово училище а не в специално  Praynig

# 219
Да пусна и в тази тема един линк към сайта на магазин, в който се предлагат и пособия за психомоторика и сензорна терапия.
http://bmb.bg/about.php
Дороти, благодаря ти че го сподели с мен, мисля, че предлагат доста интересен асортимент продукти, който би помогнал и за други проблеми - двигателни, ДЦП и др.
Специално за проблемите от нашия спектър основно за сензорната терапия и регулиране на сетивността.

# 220
  • София
[desi] ,добре ми изтри гузната съвест,похвално! Аз така и не посмях да хелирам Алек. Скоро имаше и смъртен случай след хелация в САЩ. Така или иначе трябва да се чистят нашите деца,обаче.Ние започнахме лека хелация с едно кремче аутиа се казваше.Помня.че мажехме петичките с него.Ефект естествено не видях.Сега порових малко за глутатиона.Намерих това.   Знам,че селенът се връзва със схемата на очистване.Пратиха ми наскоро и един билков продукт от Америка,след превода се оказа,че е магарешки трън  Mr. Green martin4e,ние ходихме в тази фирма преди години и купихме огромната сензо-рол топка за Алек,за да го натискаме.Има много неща,но с доста високи цени.Хубаво е да погледнете нещата.Хайде,от мен лека вечер на всички!

# 221
  • густо майна Филибето
avicom, линка ти не се отваря. Една майка, която работеше с ДАН ме нави да купя Бял трън (semen silibi), нейната ДАН много й го препоръчала. От тази билка се правили и добавки, страхотно пречиствала черния дроб от токсините, а ние в България сме си го имали. Това са семки, на моята щерка не й се понрави отварата , та такааа.... Confused

# 222
  • София
ljuboznatelna, и на мен в момента не ми се отваря,утре вероятно ще може. Дава се информация за глутатиона и по какъв начин може да се достави в организма.Става на дума за продукт на Аква Сорс,името ми бяга.Активната съставка е въпросният млечен трън,който ДАН-лекарите хвалят,а всъщност разбрахме,че тук си расте спокойно  Mr. Green

# 223
За сенсорните уреди - разни топки, четки и т.н. освен скъпите маркови тук има и хиляди "китайски" - няма начин да няма в БГ Simple Smile
Примерно топките големите - има такива китайски, на тях тук пише GYM BALLи ги продават като спортен уред - може да проверите в спортните магазини или в някоя китайска борса и да ги купите за стотна от цената. За 1четките - хирургична четка от някоя аптека или магазин за санитарни материали - четка за миене на ръцете на докторите.  Греда - една обикновенна греда от някоя дъскорезница - за децата ни не е необходимо да е нависоко - достатъчно е да се научат да ходят по нея без да е вдигната. В магазините за китайски играчки има хиляди маки, лигави, бодливи и други топки - не са "специални", ама вършат работа  Mr. Green

Тежки малки топки - това са тежести обвити с много силикон за да не нараняват децата - могат да се заменят с ушити от плат кисийки напълнени с пясък и вързани на възел да не се разсипва. Нашата ОТ обикновенно дава "китайската" актернатива за работа у дома, за да не натоварва повече разходите на родителите, а на сесии работи с оригиналите. Разбира се това става с уговорката, че тези топки/уреди/самоделки не са регистрирани като безопасни за деца.

Да ви кажа нещо ново което научих за концентрация - слагате 5 предмета пред детето, показвате ги, казвате как се казват, обръщате го и после скривате 2 и ко катате да каже какво липсва. После със 6, 7 и т.н.  Mr. Green

Кажете ми с какво да обработя видеото да го кача  в интернет? Стана огромно като го свалих от камерата(DV камера)  ooooh!
Записала съм и четкането и натискането на ставите. Не всичко ми разрешиха да снимам, ама има "ценни" неща като четкането и рисуването в захар. уговорих се на всяка сесия да снимам по малко и ако го исмисля как да го компресирам ще го споделям Mr. Green

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 10:12 от [desi]

# 224
  • густо майна Филибето
Тук в магазините "за един лев" си търсят материали и специалисти Wink
[desi]   ТУК са посочили няколко програми, не зная дали ще ти свърши работа

Общи условия

Активация на акаунт